Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniu gratuluje!! Jak Ty sie czujesz? Opowiadaj, jak pionizacja?
Co jest zlego miedzy nami? To ze sa zawistni i lubia wazeline, a ja sie tym brzydze? W dupie mam granie dobrej miny do zlej gry, mowie wprost, szczerze i otwarcie, a nie. Oni sie maja za bog wie kogo, a sa zwyklymi szarakami i to, wlasnie to - jak sie wyzej sra niz dupe ma to wlasnie tak wyglada.. Ale czego sie mozna spodziewac skoro moja nienormalna tesciowa trzy lata temu powiedziala, ze ona babcia bedzie dopiero za 10 lat - no tak, i pewnie te choroby i inne frazesy to jej wymysl - pani każe, sluga musi!!! Niech ta familia zdejmie te klapki z oczow, bo co oni zrobia jak im dyktatorki kiedys zabranie!!!
I Maz mi jeczy, ze jemu sie za to obrywa.. Bo na co sobie pozwolil w byciu w konszaktach ze swoja familia to wlasnie to ma, bo zamiast ich przywrocic do pionu i zjechac, ze tak sie nie robi to powiedzial 'no dobrze Mamus'... PO-RA-ZKA!!! Ja to bym sie ze wstydu spalila robiac tak komukolwiek, a co dopiero wnuczce, w oczy bym nie spojrzala!! Gnojki... Tego to juz im nie zapomne nigdy i nie wybacze, bo co oni sobie mysla? Ze prezent kupia i sa zajebisci? NO WLASNIE NIE!!!... -
Zgredka, ja myślę że cały wasz związek będzie taki wybuchowy. . To tam trochę obojga wina chyba. Ty mu się często pozwalasz opier**** a potem nagle się wku*** i wybuchasz, bo jest o ten jeden raz za dużo. Z tego co piszesz na co dzień to fajna z was para. Macie problem chyba jedynie z podziałem obowiązków. Ty nie prosisz o pomoc, on się nie domyślam bo zazwyczaj ogarniasz sama. . Jesteś typem dominującym. ..ustal dokładny harmonogram i się zgracie. Bajzel w domu to nie powodu do rozstania. .. n i dziewczyny dobrze radzą. Zostaw go z małym i butla. .. U nas to pomogło.
Wypila mi pół rosyjskiego taniego szampana. ..o hak mi dobrze. .. dziś Madzia płakała 2 godziny nie wiadomo o co. ..nagle przestała i poszła bawić się kucyki pony... omg...A ja już się pakowałam do szpitala. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 11:28
-
Blondik dobrze ze z Madzia juz ok a Ty dzielna mama jesteś.
Eh powiem Ci Alu ze na teściów w sumie nic nie poradzisz zeby byli lepszymi dziadkami ... Ada ich sama oceni w swoim czasie ( choc ja miałam podobna babcie która teraz dopiero często o nas mysli i dzwoni a na punkcie Jagody to szaleje ... )
Z ta pionizacja u mnie porażka. W tym szpitalu wstaje sie po 8 godz doszłam 3 m i zemdlałam nie wiem co jest, ogólnie boli mnie bardziej niż za pierwszym razem , dziewczyna obok juz smiga a ja pod prysznic pojechałam na wozku i myłam sie na siedząco wciąż mam cewnik bo bym do wc nie doszła, spać tez nie moge z bólu pomimo lekow... eh moze za godz jak pani przyjdzie to jskos mi sie uda wstać bez mdlenia. Zuzia pięknie spi w sali obok... Boże jestem nią zachwyconaSummerka lubi tę wiadomość
Maniek
-
Dzień dobry, dziś spałam w sypialni tylko z Patrykiem i spalismy do 6.10! Aż mój zaspal na pociąg.. Malowanie skończone, to tylko połowa remontu, dużo jeszcze przed nami, no ale bez malowania nie dało się robić antresoli.. Póki co tymek śpi sam, Patryk się przeniesie gdy sprzedam kanape tam stojąca. Trzeba kupić zasłony, dywan i dodatki, ale to później, na spokojnie. Bardzo podobają mi się kolory.
Maniu trzymam kciuki za lepsza pionizacje i obyś doszła już do siebie, mniej bólu. Co do Zuzi, to wiesz mi ta miłość będzie tylko narastala. To niesamowite, że jak pojawia się nowa istota w rodzinie, to w sercu od razu znajduje się dla niej miejsce.. Prosimy o więcej zdjęć.
Zgredko, zgadzam się z Blondik, chyba warto walczyć o związek, jeśli jednym problemem jest podział obowiązków.. Może jak wrócisz do pracy, to warto też w tygodniu najac Panią do sprzątania? Jak mały?
Blondik, dwulatki maja różne fanaberie, teraz to norma. Już z Madzia wszystko ok?
Adulcova, olej ich, nawet jeśli Cię to boli, to po co Ci oni. Oni widocznie nie mają potrzeby utrzymywać kontaktu z wnuczka, kiedyś im się zmieni. Żeby Cię pocieszyć powiem, że u Patryka nie będzie nikogo na urodzinach, trudno. Damy radę.
Jak już napisałam niemal skończyłam sprzątać. Przy okazji sprzątalam w szafkach, ile syfu. Min syn wszystkiego potrzebuje. Mam trzy pudła zabawek do sprzedania..
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 07:09
-
Konwi, nie martw sie, ja nadal pół mieszkania mam w kartonach i co najlepsze nie wiem co z pewnymi rzeczami zrobic-pierdolkami, i przekładam do następnego pudła.... Z syfu nie wychodzę....
Wczoraj byliśmy w sklepach za oświetleniem, kuzwa, jakie to wszystko drogie, ja pierdziu!
Stanęło na tym ze kupiłam lampę do salonu za uwaga (1200 zł) szał.
No ale mam nadzieje ze i efekt bedzie, jak malz zechce ja powiesić (a mam nadzieje ze dzis to nastąpi).
Wlasnie wróciłam z laba z badaniami do diabetologa. Dzis ostatni dzien z moja mama, jutro wraca juz do siebie ;( tzn maz ja zawozi....
Manku, jeszcze raz ogromne gratulacje i zazdroszczę ze juz masz to za sobą. (Btw dzis mi sie śniło ze urodziłam dziecko) chyba emocje mi sie udzieliły, a Zuzia śliczna, podobna do Ciebie, i chyba do Jagody tez
Adu, olej teściów, ich sprawa jakie sobie relacje zbudują z wnuczka. Sytuacja całkiem podobna do mojej. Moja teściowa sie mnie boi, wiec mam ja z głowy. Pamiętaj ze to dzien urodzin Twojej córki i ma być dla niej świętem, a dziadkowie a właściwie ich brak ma być dla małej nieodczuwalńy. Nie pokazuj po sobie ze Ci szkoda itd. Głowa do góry, cycki tez i świętujcie
Kroko, kiedy laparo? Sorry ale sie pogubiłam z terminami-za duzo na głowie mam. Buziaki dla cudnej Zuzi
Moje dziecko mowi pięknie serce i papcie a ze kupiłam jej nowe z tęcza wiec jest zachwycona i nie ściąga z nóżek, wręcz jak spadną to walczy zeby je zalozyc stara sie powtarzać slowa, poki co mowi dwie ostatnie litery danych słów. Ale widać ze coraz wiecej i wiecej próbuje
-
Lara, to pochwal się lampa współczuję kartonów, z doświadczenia wiem, że niektórych rzeczy wcale nie rozklada się i ich nie brakuje co do powtarzania, to super okres. Ja uwielbiam. Patryk też super już powtarza, co nas zadziwia to potrafi cały się rozebrać, ciuchy wsadzić do pralki. Założyć buty zimowe - sam! Ubrać komin, czapkę i kurtkę, jedna rekawiczke..
LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Laro: 1200zl wow :o
Gratki dla Ani za mowienie
Maniu: trzymaj sie tam bidulo..
Moj odwiozl mala do zlobka, ale juz nie chce, to ja mam ja odwozic a on bedzie przywozil (cwaniak)
Maly idzie do zlobka na adaptavje dzis
Wstalam obolala, plecy mnie bola, bol z ledzwi przeszedl na piersiowy ehhLaRa lubi tę wiadomość
-
http://centrumswiatla.pl/pl/p/REALITY-780125-LOUVRE-plafon/27723
Oczywiście efektu na zdjęciu nie ma, ale w rzeczywistości robi wrazenie.
Konwi, Wow, sam sie rozbiera? Super! Moja Ania ściągnie z siebie tylko komin i czapkę, kurtkę ściągam ja i buty tez. Ale moze ja ograniczam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 09:19
-
Adu olej tesciów ja moich nie cierpie i czesto spiny sa a tu jutro wpadaja bo mąż miał urodziny
Manius Zuzia cudna gwiazdeczka spokojnie dasz rade pomału i wszystko wróci do sprawności
Lara nono zaszalałaś z lampa generalnie nie w moim stylu ale fajnie musi wyglądać
ja mam juz dość tego tyg a odpoczne hmm w niedziele bo dzis jeszczezakupy i judo Zuzi jutro rano uniwerek Zuzi i potem tescie musze zrobic chili con carne
wczoraj bal udany Zuzia zachwycona
wiec ten tydzien wariatkowo mam nadzieje ze nastepny bedzie juz spokojny
Kroko kciuki za LaparoKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hi!
My sie bawimy a Leo u niani wczoraj wkurzylam siw na kolezanke tydz temu umowilysmysie na zakupy do poludnia bo z 2 nie ma szans nie pojade zalatwilam z niania ze dzidiaj wezmie Leo a ona wczoraj pisze wlasciwie to ja do niej napisalam o ktorej jedziemy a ona poznym popoludniem czyli ok 17:(to jej napisalam ze nigdzie nie jade (musialabym wziac Sare)bo to za pozno tzn powrot bylby ok 20 lub pozniej czyli by sie mala w aucie wyspala a potem co?nie ogarniam co ludzie w glowach maja i to mama 5 dzieci powinna wiedziec co i jak ach....
Adu mialabym gdzies ze tesciowie nie przyjda fobrze sie bawcie a oni kiedys pozaluja;))nie pokazuj ze ci zalezy powiedz ze ci to zwisa i tyle
Kroko trzymam kciuki za zabieg!paczka przyszla jak dobrze pojdzie to w pon bedzie u mnie od Zgredki tez
Konwi jak sie juz tak rozkreviliscie to wpadnijcie do nas jest duzoooooo roboty;)
*******Gang18+*******B -
Dzisiaj organizuje zajecia dla polskich dzieci w "naszej" swietlicy. Beda robic lapacze snow, zgadywac co jest w worku i....no wlasnie nie mam weny jescli chodzi o zabawe ruchowa. Dzieci sa w roznym wieku. Mysle, ze bedzie standard czyli balonik i niedzwiedz bo to tylko z polskimi dziecmi i tylko w grupie sie da wiec one tutaj w to raczej nei graja czesto. Chyba ze macie jakis fajny pomysl?
Wczoraj ogladalismy Nowy poczatek. Nuuuda. Rorczarowal mnie ten film a czytalam takie dobre opinie...Nie oczekiwalam gwiezdnych wojen ale jakos tak nudziarsko. Kule sobie musze zbnowu obejzec, ten film przynajmniej w napiec trzymal .
MANIEK jak pionizacja? Daja ci cos przeciwbolowego?
LARA super ze Ania zaczyna powtarzac . Jak jest chec to pojdzie szybko .
domi musialm dzisiaj zostac w domu bo wczoraj ponoc dwa razy sraczke zrobil w zlobie... Dziwne bo rano bylo ok i dzisiaj nawet nie wygladalo podejzanie.
Piatek - to pewnei pani chciala wyjsc wczesniej wiec zalatwila sobie mniej dzieci.... -
Maniu moja jedyna rada to nie zgrywac twardzielki i prosic o srodki przeciwbolowe!! One sa potrzebne na start, aby sie rozruszać na dobre. Z reguly mowia, ze nastepne cc boli bardziej - nie wiem czemu, ale bedzie dobrze.
Konwi a jakie wysokie macie mieszkanie skoro robicie antresole? Jesli mowimy o tej samej bo ja nie mam na mysli stricte lozka tylko takie antresolowe pietro Patryk jest mega zdolny, a moja Ada przy nim mega leniwa
Lara to moze skoro nie wiesz co z tymi pierdolami to czas je wyrzucic? Nie wiem jak rozumiesz pojecie pierdół, ale ja zazwyczaj tak mam, ze wyrzucam, nie rozczulam sie. Fajnie, ze Ania rozkreca sie w gadaniu No i lampa za 1200 no, no... nie dalabym tyle za nią ale moze dlatego, ze nie jestem poki co zorientowana na oswietlenie.
Zgredka a co Kostek dostal za lekarstwa? Czemu Chlop (sorry za stwierdzenie, ale nie wiem jak ma na imie wiec dobra... Czemu NARZECZONY nie chce odwozic Łucki do zło?
Lili taka kolezanka to skarb... od ktorego trzeba sie trzymac z dala - jak mi ktos tak zawala sprawe nie informujac mnie o tym to juz mam z reguly w nosie taka persone... Jak tak mozna, zwlaszcza, ze masz niemowlaka!! I niewiele starszego synka (mowie o Leo). Mogliby mozg zaczac sprzedawac na wage, bo to co sie dzieje to żenua.
Biedro no to zazdraszam juz wizyty tesciow... You know...
Summi no i jak tam w żło?
Ada tak sie rozkrecila z kaszlem, ze poszlam z nia dzisiaj do lekarza... i antybol... i 100 w aptece no i kupilam jej kozaczki w Smyku za 69zł bo z traperków wyrosła. Chcialam kupic lasockie, ale po 130zł byly wiec na ta chwile mi szkoda bylo. A w tych smykowskich pogoni troche, bo nie sa juz tak wypaśnie cieple.
Co do imprezy i tesciow to mi juz przeszlo. W nosie mam. Zaprosilam moja Ciotke z 3 dzieci - Ada sie pobawi. I w nosie mam to, ze D ma z nimi spine i z nimi nie gada, a niech tez ma za swoich rodzicow za to ze im nie nawtykał do rozumu!! Jeszcze mi powiedzial ''no ja wiem jak to wyglada, ale weź ich zrozum..." a w nosie mam, po raz kolejny powtarzam, mieli przejsc przez ulice i juz by byli u nas, to nie Syberia... Chociaz smieszy mnie fakt, ze moze jednak przyjda, bo poczuja sie zmieszani z blotem o ile D przekzal im moje rozwazania na ich temat, a wrecz rozkazalam mu to zrobic, ale pewnie dobry Synus tego nie zrobil, bo jak mozna mamusie denerwowac...
Takze mloda spi, ja zrobie zimna plyte zaraz i od 16 balanga
PS. Fajne poduszki sa w pepco - z pieskami i kotkami po 20zł. -
Adu: S nie chce jej odwozic, bo dzis sie poplakala..
Kotko: nie wiem mam chusteczke haftowana? Muzyka i bieganie zatrzymywanie muzyki i brak ruchu?
Y
Tez dzis bylam z malym na pierwszej wizycie adptacyjnej, balam sie, ze bedzie placzliwy, ale 40min wytrzymal bez jekow, bawil sie, ale jednak ten zlobek juz mniej mi sie podoba niz ten malej, te dzieci tak lataja bezwolnie, pani tam jest, ale zabaw nie widze zadnych no i maly jest tam najmniejszy, wszyscy juz chodza, a jak rzuca w niego zabawkami a niektore sa wielkie.. -
Nie zgrywam twardzielki bo boli bardzo a ja potrzebuje być w pełni sił i sie tak nie męczyć. Z reszta lekarz na obchodzie nie pytał mnie czy chce leki tylko zlecił dać a ja Biore bo serio wściec sie można. Za każdym razem jak wstaje to mam ciemno przed oczami ale jakos idzie. Zuzia na szczęście rozumie i praktycznie cały czas spi ... boje sie bo cycac nie chce tyle , ale moze jeszcze za wcześnie bo to dopiero pierwsza doba minęła.
Z powodu grypy szpital zamknięty dla odwiedzających ... powiem Wam ze sie cieszę, można odpocząć nie stresuje sie obcymi facetami i ludźmi położne miłe i pomocne co chwile pytają czy wszystko ok.
Zle wieści sa takie ze Jagoda ma katar. Wczoraj wieczorem sie zaczął, nie wiem skad. Tesknie za nią bardzo. Dzis rozmawiałam
Z nią przez face tima i ona mówi : mama w paci.... łzy sie kręcąManiek
-
Maniek, pamiętam, jak ja leżałam z Patrykiem i dali mi Tymka do telefonu (był starszy, wiec dało się normalnie porozmawiać),on zapytał kiedy wrócę i czy długoi mnie nie będzie, to płakać mi się chciało.. ale już niedługo się zobaczycie.. buu katar, to Zuło.. niech ją tam szprycują wit.c i innymi specyfikami. Współczuję bólu
Adu Patryk wykazuje rozwój tylko w wybranych przez siebie aspektach.. długo nie chodził, no bo po co..
Kotka, może jakiś tor przeszkód, gra w klasy?
Smoczyca1 lubi tę wiadomość
-
To dziwne co mówicie;) ja po drugim cięciu o 20 (a urodziłam o 12.55), śmigała po oddziale, sama sie umylam, a z Zuzka o 5 rano nie byłam w stanie sie ruszyć.
W żłobku Toska super (o dziwo nawet nie jęknęła), Zuza wczoraj okej, gdy mnie zobaczyła - ryk. dziś juz dobrze, w pn wracam do pracy, a one do żłoba na cały dzień co śmieszne Toska tam najmłodsza, ake wielkościowe jak 1,5 roczniakiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 16:20