Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka
Maniu mega gratki córci moja miała się na początku nazywać Zuzia ale sąsiadka nas wyprzedziła a do tego teściowa na złość nazwała tak kota i nam przeszło hehehe ;P
A i rozumie tęsknote za Jagódką...znam to uczucie.Kiedy w ciązy byłam przez zatrucie na końcowce myślałam,że serce mi się rozpadnie na poł a on wtedy był jeszcze chory miał jelitówke a mnie nie było przy nim...cierpiałam strasznie.Odwiedzili mnie z mężem ale syn ma traume i byli dosłownie 10 minut poprzytulać się i musieli jechać,bo mały płakał a przy porodzie też tęskniłam ale jednak Hancia pochłaniała mój mózg .Też mnie odwiedzili ale na krótko ,bo łobuzował :)Będzie dobrze lada chwila wrócicie do domku i będziecie całą rodzinką razem a ty odsapniesz i dojdziecie do siebie
Ja mam dołka...Moja mama wraz z chorą siostrą mieli dziś termin na zabieg zacmy jeśli któraś pamięta moja mama straciła wzrok ale udało się odzyskać go w dużej części na jedno oko dzięki zabiegowi w Katowicach na jaskre.Jednak obie mają zaćme i była nadzieja ,że u obu się polepszy po tym zabiegu ale dziś lekarze odesłali je do domu,bo mama ma wysokie cisnienie w oku i małą rogówke czy jakoś tak a siostra mega niski potas i skomplikowane wady oczu tak,że u obu szansa na dobry wynik to 50/50 albo ciut lepiej beda widzieć albo stracą wzrok...z mamą bym nie ryzykowała,bo już i tak po tamtym zabiegu dużo widzi wtedy nas nie odróżniała masakra pierwszego wnuczka zobaczyła na oczy po 4 miesiącach (mojego A). Ale co z siostrą ona ma 35 lat jest niepełnosprawna tyle przeżyła a tu jeszcze takie coś a ma bardzo zły wzrok,bo kupa wad do tego ta zaćma Dlaczego Ci którzy najmniej zasługują na cierpienie najwięcej cierpią nie zasługują na to Zaden dobry człowiek nie zasługuje na cierpienie
U nas hmmm szał remontowy trwa.A już zdrowieje ja też lepiej ,mała rośnie aczkolwiek we wtorek do rehabilitanta,bo mamy małe problemy .Śpi ciągle na jednym boku i chyba ma płaską głowe lekko z tyłu i martwie się stopkami czy nie ma szpotawo końskich bo jakoś tak wygina i nie wiem czy tak to ma wyglądać czy już sie cos dzieje.
Ahh do kitu wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 18:43
-
Psotka ja mam swoje wlosy takie hmm... blondawo-rude bardziej blond (na odroscie widac, ze ciemniejsze niz reszta wlosow), brwi maluje zelem z sephory (BTW OD ZGREDKI, DZIEKUJE!!) ale nie sa takie czarne, tylko tel mi tak kontrastuje zdjecia.
Przykro mi z powodu kolegi ;( trauma straszna...
Zgredka no to problemz tym zlo, szkoda, ze nie ma dzieci w jego wieku
Maniu,a kiedy wychodzicie? w poniedzialek czy w niedziele?
Konwi dlugo nie chodzil tzn? Ada samodzielnie zaczela majac 15msc.
Summi dobrze, ze w zlo sie jej podoba
Mloda dla mnie to troche dziwna sytuacja, bo skoro mialy miec zabieg to wg mnie poiwnny byc juz zakwalifikowane, a dzisiaj takie cos... wspolczuje bardzo i zal mi mamy i siostry. Co do glowy to masuj jej z obu stron i przekladaj, to bardzo wazne, bo ja Adzie tak splaszczylam glowe i wygladalo to zajebiscie zle. Niby do 1rz glowka jest b.elastyczna, ale lepiej zapobiegac.
My juz po urodzinach, tesciowa wpadla na uwaga... 30 minut. Nie zjadla nawet torta, nie napila sie kawy i walila fochami podobno (mnie nie bylo w tym pomieszczeniu, nawet sie nie odezwalysmy do siebie). Kupila adzie szajski bębenek... nie bede komentowac -
Kotka szok. Przykro mi.
Dama tulam * nie wiem co powiedzieć bo to jest niesprawiedliwe ze ludzie nie mogą sie leczyć szybciej i ze pomimo umówionego zabiegu odchodzą z niczym.
Alu dobrze ze przyszła choc na pol godz, to ważne dla dziecka, reszta to inna historia choc na pewno fajnie by było gdyby zachowywała sie jak na babcie przystoi.
My moze jutro wyjdziemy, jesli Zuzu zacznie przybierać bo spadła juz z wagi wiec ja wybudzam na jedzenie dzis położna mi ja wzięła żebym odpoczęła i przywozi co 2-3 godz ... jestem mega zadowolona z tego szpitala i opieki .Krokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
Maniu: ciesze sie, zes zadowolona no i mam nadzieje, ze dzis wyjdziecie.. bylescie wyszly, a potem sobie ja spokojnie karm, ja tez przy K mialam obawy czy za duzo nie spadnie z wagi, bo nie chcialam karmic mm, a tez spal przez pierwsze dwie doby, ale to normalne chyba, a jak pisalas, mala ladnie chwyta, wiec nic tylko sie cieszyc..
Kotko: wspolczuje rodzinie zmarlego , nie szokuja.mnie juz tak wczesne zawaly..
Mloda: to mala sie tak przekreca? Ze spi na jednym boku? Bo moje dzieci to sie nie ruszaly ba tym etapie i spaly tak jak je ulozylam, zreszta maly nadal wcale sie nie rusza prawiew
-
Manku, odpoczywaj ile wlezie. A jak z bilirubina u Zuzi?
Kotka, współczuje ;(
Adu, najważniejsze ze teściowa wpadła. Co do prezentu to sadze ze i tak dobrze ze cos przyniosła.
Moja mama wlasnie jest odwożona do domu (zmarła jej kuzynka i dzis pogrzeb, wiec to tylko przyspieszyło decyzje o wyjezdzie) musiałam tym samym zrezygnować z basenu. Teraz musze połapać zwolnienie.
Oczywiście były łzy i płacz z każdej strony, a Ania takim dziewczęcym cichutkim głosikiem pomachała i powiedziała "pa,pa" serce sie kraje ;(
Zabieram sie za sprzątanie. Moze dzis przesegreguje Ani ubranka, umyje jej nowa komodę i popakuje. Choc na ta chwile (po śniadaniu) nic mi sie nie chce.
Miłej soboty, u mnie odwilż, jest brudno, ciemno i pełno piachu ;( -
Hej, Maniek jak twardo śpi to nic nie pomoże, odpoczywaj, bo już tylko chwilę będziesz miała do opieki jedno dziecko
Młoda, kurcze co za niesprawiedliwosc losu.. Podejrzewam, że operacji nie mogli zrobić, bo się bali konsekwencji, komplikacji.. Może jeszcze dwa się coś z tym zrobić? Dobrze ze u Ciebie lepiej. Jak maluchy się "dogaduja".
Zgredko ja nie mam już nic zbytnio, mam większe 92-3 szybko jakbyś chciała. Mam dużo koszulek.
Już ogarnęłam pokój, dom z grubsza. Powoli sprzedaje rzeczy po Patryku i jakoś to się odgraca.. Dziś maja przyjechać trzy osoby i dwie paczki do wysłania na poniedziałek czekają
Lara, a kiedy mama znowu może przyjechać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 09:59
-
Zgredko ja pierwszy miesiąc kładłam małą na bokach obu potem spała na brzuchu a od nie całego miesiąca śpi na pleckach i od tego czasu automatycznie jak zasypia układa głowe na lewym policzku.Kładłam ręczniki ,miśki żeby tylko nie kładła jej na tą lewą strone ale co ty tak tą głową pchała,że zrezygnowałam i trochę ma z tyłu lekko po lewej takie jakieś nierówne hmm .Na bokach nie potrafi już spać,bo tak się drze i szarpie a na brzuchu też buczy i nie ma mowy o spaniu. Staram się z nią spędzać czas,bo szczerze to trochę moja wina ona taka grzeczna spokojna leży w tym łóżeczku ,że aż żal było ruszać ,bo ciągle A chciał naszej uwagi więc małej dawaliśmy spokój a teraz mała słabo trzymała głowe,te spanie na jednym boku do tego jak nosimy ją pionowo ogląda tylko przez jedno ramię i to śmieszne,bo już nie lewe jak śpi tylko prawe ramię ;/ także masakra ale we wtorek rehabilitacyjna kontrola to coś zaradzi.Myslałam o tej poduszce ortopedycznej na te spłaszczenie,bo ja jej nie wiem czy dam radę nauczyć spać inaczej niż do tej pory na plecach.
Dzięki za słowa otuchy.No lekarze mówią,że zabieg mimo,że zwykła zaćma będzie skomplikowany,bo obie mają dużo innych wad oczu i to jest tak albo trochę się wzrok polepszy albo stracą go niestety i gdyby się zgodziły muszą podpisać papierek ,że są tego świadome
Konwi nie ma problemu z dzieciakami dogadują się.Czasem A jest zazdrosny każe odłożyc małą do wózka ale ogólnie widać,że ją kocha..Wspomina o niej,przytula ją ,wozi ,huśta w wózku ,bawi się z nią daje jej buziaki i rączkę.Jak płacze zaraz leci do niej ale ciężko mi powiem ogarnąć ich dwoje dlatego ostatnio zaniedbałam H ;/ i ciągle leżała i leżała i teraz mamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 10:53
-
On mial 42 lata. Pare miesiecy temu wzieli slub, impreza miala dopiero byc. uprawial duzo sportu, zdrowo sie odzywial. Przedwczoraj jego zona mowila mi, ze wiosna chca z malym na Sardynie jechac...chcieli od nas namiocik pozyczyc.
On pojechal w czwartek ze swoja ex na narty w Alpy. Tam sie ponoc zle poczul, chcial zawrocic na szlaku, upadl....zabral go helikopter, reanimowali ponoc 2h . -
Manku jak tak piszesz to się cieszę, że miałam sn tzn. że aię udało
a czy Zuzia czasem nie cycka?zamiast pić?
sutki zawsze moim mlekiem smarowałam
Kotka straszne to nie znamy dnia ani godz:(
Wczoraj pisałam z koleżanką była z facetem 6,5 roku właśnie ją zostawił wszyscy w ja również w ogóle tak jakoś pesymizmem zalatuje ostatnio w naszym kręgu rozwody zdrady co się dzieje?nie pojmuję
*******Gang18+*******B