X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, ja czekam ze szczepieniem Tosi, bo ma gila, a jeszcze nie skończyłyśmy pneumo. Razem (tzn tak blisko siebie) bym tych szczepionek nie dawała (choć teoretycznie rekomendacje sa takie, ze mozna nawet na jednej wizycie pneumo, meningo 6 w 1 i Rota!!!). Nie bałabym sie tak tych meningo, bo akurat te (jak juz pisałam sto razy) odpowiadają za 30% zachorowań...jeśli juz to na te B, ktore wywołują 70% zachorowań (boisz sie tych rzadziej występujących, a tych nie?). Ale nawet, jak czytałam o skuteczności szczepien na te częściej występujące, to PRODUCENT szczepionki pisze, ze częstotliwość zachorowań na tyle mała, ze nie robili badań na próbie, bo musieliby zbyt duża populacje objąć badaniem, wiec o skuteczności szczepionki wnioskowano pośrednio, tj. na podstawie wytworzonych przeciwciał

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi: jeszcze sie nie przejmuj wynikiem, te tomografy widzą takie rzeczy malutkie, które są całkiem niegroźne..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Kotka ja lepiej sie nie wypowiem na temat slodyczy, bo u nas ostatnio duzo zajada, lepiej nie mowic ;-) niepodoba mi sie to ale taka faza, a z reguly z tych zdrowszych to dla niego slodyczem sa musy owocowe te wyciskane z tubki, to je chetnie one sa bez cukru, no i serki homo ;-)

Konwi trzymam kciuki zeby to nie bylo nic powaznego, i pisz co mowi lekarz

Maniek zazdro wychodzenia bez dzieci, my jeszcze nie bylismy ;-) nie ma jak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 11:41

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredko, no ja wiem..ale oczywiscie moj już mi milion artykułów wysłał na temat ew. schorzeń, jakie mogą byc skutkiem tego "czegoś", nie umiem tego nawet przyswoić, tej nazwy. W każdym razie lekarz napisał mi, że wyniki są nieprawidłowe i należy wdrożyć dalszą diagnostyką z polną konsultacją kardiologiczno - naczyniową i dobową analizą przepływów krwi oraz czegoś tam.. badania też jakieś dziwne, znaczy jeszcze jeden rezonans z czymś tam.. no nic, nie będę się zamartwiać na zapas, choć nie powiem.. siedzi mi to w głowie (haha, dosłownie!)wybaczcie, ze tak się rozpisałam, ale przykro mi bardzo, ze jednak coś tam jest a przecież miało nie być.. nawet jeśli okaże się ze to nic groźnego, to tyle stresu nas to teraz kosztuje..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, pewnie rezonans z kontrastem, na pewno warto zbadac, to pewnie nic groznego. Wazne, że dałas się namówić teraz a nie zwlekałaś.

U nas nocki osttanio paskudne, budzi sie co poł godziny i jeczy...Wszystkich się boi jak ktos do nas przyjdzie, to normalne? No i nadal gada po chinsku, zamaist cos sensownego z siebie wydusic..ehhh.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotka, moje dziecko je wszystko - niestety..czasem "udaje " sie ze on nie zje czegoś co tymek je, ale on albo robi to po kryjomu albo gdy go nie ma.. Paryk je serek pątuś waniliowy i bananowy, galaretki, budyn, kisiel, ciasta, bułki, chałkę z swojskim musem, naleśniki..cukierki (rzadko), chrupki - b.lubi, sezamki i chyba już wszystkiego próbował.. włącznie z chipsami bananowymi.. oczywiście te niezdrowe przekąski mu dozuje, zdarzają sie "od święta:, czekolade je tylko gorzką.. nie daje zadnych milk czy kinderków, bo tam cała tablica Mendelejewa..wolę dać chrupka niż to..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOcie: u nas też Piątuś, Bakuś, moze cos z owocem i jaglanką zrób, moja tez je te w tubkach musy, no i niestety czekoladę

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi dwójka małych dzieci praca i studia???? Szacun!!!! A co za studia?? Ze szczepieniami jak wiadomo nie pomogę bo my tylko podstawowe
    Co je zosia? Owoce najbardziej banany i gruszki ale i jabłkiem nie pogardzi oraz truskawkami z kompotu te najczęściej z budyniem, jogolino to zawsze chętnie, actimelki, chrupki kukurydziane, mufinki tez z jabłkiem i bananem, naleśniki z dżemem, no i czasami moze jedna-dwie kiinderki w tygodniu tzn jeden paluszek ;) bo chodzi za mna i wola mamusiu czeko czeko i pokazuje w książce gdzie dziewczynka je czekoladę a i wafle ryżowe bo ja je podjadam to ona tez
    Konwi naprawdę dobrze zes sie zabrała za te badania...jak trzeba to trzeba ale bedzie wszystko jasne. Myśl pozytywnie to na pewno nic poważnego ale dobrze ze lekarz chce sprawdzić!!!
    Manku Zazdro kina!!!!! Ja nie byłam nigdzie wieczorem odkąd jest Zosia! Ok bede miała problem chyba największy sama ze sobą. Chociaz zoska to taka moja przylepa jest, najgorsze ze nikt jej nie potrafi uśpić bo zawsze ja to robię i nie chce z nikim innym
    A najgorsze moj jedzie we wtorek w delegacje :( do wyszkowa chyba. Cieżko bedzie sie znów przestawić...zawsze miło wieczorem z kimś posiedzieć i jak Zosia sie zajmie teoche ale wiadomo większa kasa

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• justta Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez czekolada gorzka, ale czasami jak ktos inna przyniesie to juz tez musi ofkors zjesc, a ciezko z tymi slodyczami ;-)

Konwi tyle stresu... buziaki

Smoku tez nie bylismy nigdzie sami od urodzenia Leo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 13:13

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

Konwi nie dziwie sie ze macie stres kazdy by sie martwil!staraj sie myslec pozytywnie a maz to po dupie powinnien dostac ze ci jeszcze podsyla!!!glowa do gory:)

Slodycze je jak widzi ze starszy zajada to placz i histeria bo on tez no i zawsze cos dostanie od saaiadow w sklepie w aptece daja tu zelki dla dzieci:/on juz sie nauczyl i nie ma zmiluj:(

moj mnie wczoraj tak wkurzyl ze myslalam ze go zabije w domu bajzel i mowie do niego ze trzeba razem posprzatac (od niedzieli mamy to zrobic)na co on a co robilas jak dzieci spaly?nosz ku...a posprzatam w lazience i poprasowalam zatkalo go oczywiscie pretensje ze on musi cos robic i ciagle od niego cos chce/wymagam to mu mowie ze ja jak tylko chwile mam to cos staram sie zrobic i faceci robia o wiele wiecej niz on w domu na co on a kto?no z forum mezowie;)to stwierdzil ze za duzo siedze na necie....,,dobrze ze wracam do pracy porozmawiamy jak bedzie w weekend z dziecmi a ja w pracy co powie?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik a powiedz Madzia nadal będzie chodzić do żłobka czy idziesz na L4 i będzie w domu z Tobą?

Lara jak tam Ania, śpi u siebie w pokoju?

Smoku wszyscy mi ględzą że za ciemne panele, w ogóle strasznie mnie to wkurza, urządzam po swojemu to oczywiście mam milion krytykantów. Niech sami wybiorą i nie zawracają mi gitary. :/
    Jak Zosia, zdrowa? U Zuzi 37 to normalna temp.

Zgredka nie edytuj postów tylko pisz nowe, bo ja Was czytam na bieżąco a potem patrzę a Ty coś dopisalaś w starym poście, i mi umyka. :)

mari jak nocka?
    O już doczytałam, współczuję. :(
    Tak to normalne, niestety dzieci szybko rozkłada, Zuzię to nieraz w pół godziny potrafi.

Biedro nadal nie rozumiem czemu komisja? Że udajesz że masz palec złamany czy co?

Konwi ale masz skojarzenia, kostnica. :)
    Kiedy wizyta u lekarza?
    Właśnie muszę pomierzyć jak ten stół wpasuje się w pokój ale chcę kupić raz a porządnie, żeby goście mogli wygodnie usiąść, skoro jest go gdzie postawić. :)
    Przełączniki, oczka, gniazdka i lampy kupione. :)
    Do rodziców mam kilometr hehe
    Nie bardzo mam ochotę tam spać, bo wiadomo, u siebie najlepiej, ale Zuzia już została uprzedzona że pojedziemy, jest chętna, i chce się kąpać w wannie (u nas tylko prysznic i kąpie się w brodziku), więc niech ma. ;)

Młoda jak Mała po szczepieniu?

cdn.

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko no zdjęcie nie zawsze oddaje kolor dobrze ale to ze wszyscy komentują to normalne :) jak robiliśmy łazienki to moja teściowa powoedziala majstrowi ze liche i nijakie płytki...no szare! Bo ona tocw domu ma zielone ze wzorkami sprzed 30 lat pewnie no szałowo ;) a moja mama zawsze komentuje ale ona mowi ze np to nie jej gust ale jesli tobie sie podoba to spoko...zdecydowanie wole to podejście :) a moze tocdlatwgo ze to teściowa a to mama ale to chyba normalne ;)
    Dzieki Zosia zdrowa, ona zawsze ma 36,6 i niżej ale moze po prostu była zgrzana :)

Wlasnie Lili!!!! Kotka dobrze powoedziala...umknęło mi to. Sorry ale teksty co robiłaś jak dzieci spały sa poniżej pasa! Ja bym powoedziala ze odpoczywała a co należy sie baranie! Wybacz. Prwnie bo siedzisz sobie w domu z dziećmi...wczasy all inclusive normalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 14:08

Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KROKO dobrze ze sie do rodzicow przenosisz narazie bo takie wyziewy z farb nie sa raczej zdrowe. W ogole wszelkie nowe rzeczy, meble, dywany, sciany bardzo duzo niezdrowych substancji wydzielaja i raczej nalezy w miare mozliwosci tego unikac, zwlaszcza w ciazy i zwlaszcza z malutkim dzieckiem ale i nawet doroslemu takie cos napewno nie sluzy.

LILI kopnij meza w dupe.

Ma ktos z was dobry przepis na bezglutenowa pizze?

* Dzisiaj mialam obiad gotowy bo wczoraj wieczorem nasi syryjscy sasiedzi zaprosili nas na pizze ale ze nei moglismy to dali nam 2 kawalki - a moj maz nei moze jest glutenu wiec dzisiaj zjadlam :D

Lili83 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja do kina się wybiorę w pon lub wt jak dzieci do żłobka odstawię ;-)

Kroko, a to przepraszam, ja po prosu czasem bardzo dlugo pisze, ale jak widzę, że już ktoś pode mną dopisał to wtedy walę nowy..

Lili: mojemu też kiedyś powiedziałam, że wszyscy kolesie robią więcej, a potem jak coś o mężu Kroko mówiłam, że coś tam nie robi, to on z gębą, że tak niby wszyscy mieli robic więcej..
    a że siedze za dużo na forum, że Wam się zwierzam, że do Was uciekam i z nim nie mam już o czym gadać to normalna gadka

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś smutny ten film wg mnie. Hehe wyjście wieczorem u nad nie wchodzi w grę. Dlatego poszłam na 11 :)
    Lili Twoj maz to czasem tak chlapnie chyba bez zastanowienia.
    Kotka ja daje suszone owoce, musy z hipp , ciasto jak robie i tyle.
    Współczuje tego samopoczucia po pogrzebie.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przyznali mi odszkodowanie :) dzieki za kciuki komisji nie bedzie jupii 1% uszczerbku

Blondik jeszcze raz gratuluje :)

Konwi trzymam kciuki za dalsze wyniki

mnie cos katar rozkłada byłam dziś w skarbówce pity złożyć swój i dziadka mojego

jutro mąż ma wolne ja jade z LIli do okulisty w piątek tez rodzinnie a w weekend ur tesciowej :/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój maz mówi ze fajnie ze jest to forum ze Wy jesteście bo dzieki temu nie zwariowałam i mam sie kogo poradzić w trudnych sytuacjach.

Smoczyca1, Lili83, Krokodylica, Blondik, Izoleccc lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    BLONDIK gratulacje!!!!
    Kurcze to ja tu ostatni na placu boju zostane zaraz ;D

A co ja mam powiedzieć? ;)

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo!

Ja tylko napisze, ze u mnie cala trojka chlopakow ma zapalenie oskrzeli :) cudnie.

Konwi- kciuki zeby bylo ok!

Blondik- gratki raz jeszcze :)

Summerka- no ja nie wiem jak Ty ogarniasz kobieto!

Lara- wylaz z ukrycia noo ;) jak Ania spi w pokoju?

Kroko- jak tam, poruszasz z mezem temat dzidziola czy odpuszczasz na razie?

Lili- moj tak samo gada :D kij w oko. Dzis mnie wkurzyl bo CHORY, wiec lezy i palcem nie kiwnie. A ja od paru nocy nie spie bo mlody ma taki katar i kaszel ze sie dusi :(
    Aaa szkoda slow.

Jutro mamy kontrole z Antkiem, oby bylo lepiej po inhalacjach. Kaszel brzydki :(

W ogole z desperacji zaczelam rozwazac rezygnacje ze zlobka. Od Swiat Franek byl moze ze 3tyg. Szkoda kasy i zdrowia ehh. A z drugiej strony zal mi, bo Franek lubi bardzo ciocie i zabawy tam... Ehh ciezka sprawa :(

No nic. Trzymajcie kciuki zebysmy szybko z tego wyszli...

Zdrowka wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    BLONDIK gratulacje!!!!
    Kurcze to ja tu ostatni na placu boju zostane zaraz ;D
    I ja

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 2297 2298 2299 2300 2301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ