Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Laro nie krytykowalam nie demonizowalam!wyrazilam tylko moje zdanie i mam do tego prawo!Leo oglada tv patrzy czasem jak starszy gra ale nie chcialabym aby mial tv w swoim pokoju i tyle!ja jestem tolerancyjna i wiem ze dzieci nie uchronimy ale....nie bede nic wiecej pisac kazdy robi jak uwaza!wydaje mi sie ze ty bardzo impulsywnie podchodzisz do sprawy jak ktos ma odmienne zdanie niz ty nikt ci tego zlosliwie nie pisze;)
beszka, Blondik, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Lili, strasznie krzycząca se zrobiłaś. Nie lubię za duzo wykrzykników i złości w poście.
Tak, jestem impulsywna i nie chcąc nic wiecej napisać postanowilam sie na chwile usunąć.odpoczac.
Wszystkim zyćze zdrówka i mniej nerwów (sobie tez). Pa -
Hej hej spokoj!!! Atmosfera oczyszczona i proszę wracać w spokoju
Zgredka budzę ja bo inaczej pojdzie na drzemkę za pozno i co za tym idzie usnie wieczorem jeszcze pózniej...taki mamy system i sie sprawdza
Zosia zjadła drugie sniadanie, gulasz sie dusi a ja pocwiczylam 30min zumby i 15 fitmom i wiecie co zawsze sie dziwiłam jak mozna wypocw ciągu dnia 1,5 litra wody to przy jednym treningu wypijam 2 litry!!!!!!
Zosia cos czoło ma ciepłe niby 37 ale juz mam schizeKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Smoku u mnie też się gulasz dusi.
Majster właśnie wycina przejście z pokoju Zuzi do naszej sypialni. Dzisiaj wstawi drzwi i już będzie gotowe.
Gorzej z drugim przejściem, tam będzie dużo więcej roboty i syfu. Trudno trzeba przeżyć.
A ja się rozglądam za stołem do salonu, możecie coś polecić? W sensie długości, ilości krzeseł? Żebym miała gdzie gości usadzić. -
nick nieaktualnyHej,kurde już sama nie wiem. Dzisiaj było ciutkę lepiej, spała między nami ale strasznie się rzucała. Ja spałam już praktycznie w dostawce
U nas też nie ma TV w ciągu dnia, bo zauważyliśmy jak byliśmy u mojej mamy,że Nina strasznie się wpatruje. Teraz w tv włączam radio, na ekranie lecą tylko takie krople i problemu nie ma, już się tak nie wpatruje w ekran.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Kroko my mamy stół 140x90 rozkładany (bo nie mamy stołu w kuchni i jemy w salonie) po rozłożeniu ma chyba 190x90 albo 2m krzeseł mamy 6 a jak cos pożyczamy od mamy bo przeważnie jest złożony wiec krzesła mi zbędne w większej ilości na stałe
Konwi daj znac po tomografie -
Lara prosze mi tu nie znikać
co do TV ja narazie nie zakłądam u dziewczyn choć na miejscu Lary która urzadzała mieszkanie tez moje panny by miały ale ze do tej pory nie ma za to Zuza ma komputer stacjonarny z duzym monitorem wiem ze ona by tlko bajki ogladała bo jest juz duza i sama by sobie włączała a tego nie chce bo nauka b zeszła na dalszy plan
Blondik tak mocno kciuki zciskam no to jak sie potwierdzi to L4 i bedziesz miała spokój z pracą
Zdrówka dla Madzi
Kroko super ze łóżko zamówione ja intensywnie zbieram kase na pietrowe napaliłam sie heheheh
co do komisji to mam w czwartek 11:50 a wczoraj byłam u lekarza co mi opis robił i wytłumaczył ze tam wszystko jest ok
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
hej kochane,ja dopiero zjadłam śniadanie..
Tomograf był na 8 , wyjechaliśmy o 7 , aby nie spóżnic się, bo to korki, bo jeszcze odebrać skierowanie a okazało się,że sa ferie i byliśmy 40 min przed czasem! Na szczęscie byłam pierwsza na liście i jeszcze przed 8 mnie Pani zabrała.. ale ten sprzęt hałasuje, dostałam nawet zatyczki do uszu i tak był huk!podczas badania, tak mnie złapał kaszel..strasznie drapało po gardle, powstrzymywałam się aby nie kaszleć, bo to sprawiłoby że badanie do powtórki - nie można sie ruszać.. łzy mi leciały policzkami, tak się męczyłam, ale czułam ze już niemal koniec, bo leżałam już jakieś 25 min.. zimno tam okrutnie..od razu z kostnicą mi się skojarzyło
dzieci, jak na złość spały w najlepsze.. nie chce zapeszać ale od dwóch tygodni Patryk śpi do 6 a nawet i czasem po 6 co mnie cieszy i raduje
wyniki tomografu w następnym tygodniu, 5 dni roboczych..
Blondik, o jak bosko, czekamy na wynik bety..jeśli to prawda, to znaczyłoby że jednak dobrze, że wróciłaś do pracy
Kroko, ja mogę powiedzieć tylko: nic drogiego! Naprawdę, wszystkie nasze nowiutkie meble są doszczętnie zniszczone.. w nasz piękny fornirowany stół Patryk w zeszłym tygodniu wbił widelec ;/ na mój blat kuchenny mój zrzucił wiertatkę z wysokości, a nasza super lodówka jest poobijana od samochodzika do odpychania nogami..mogę mnożyć takich przykładów.. po prostu zainwestowałabym teraz w coś tańszego, a gdy dzieci będą miały 5-6 lat zmieniła na coś lepszego jakościowo..za meble kucjenne dałam 18 tyś..nie dużo, nie mało.. meble są do zmiany..tez fornir i też już są odpryski.. za każde krzesło dałam po 250zł i niestety dwa też już są uszkodzone, mają dwa lata.. no mnóstwo takich rzeczy jest.. dzieci to wandale, nie chciałam wierzyć mamie, gdy mi to mówiła..ale to prawda..
sam stół mam 140x80, można rozłożyć do 180x80. Przed złożeniem 6 osób siedzi spokojnie, 8 ściśniętych..po rozłożeniu spokojnie siedzi 8 osób, 10 ściśniętych a 12-14 jak sardynki, ale też się da:)
Lara, nie denerwuj się.. tv w pokoju dzieci zawsze wzbudza skraje emocje. każdy ma wybór..wiadomo, ze tv nie leci non stop.. my póki co nie mamy ani w sypialni ani w pokoju dzieci, nie planuję..ale podejrzewam, że jak będą nastolatkami to będą chcieli mieć laptop, komputer, też przecież kontrowersyjny bo w tych czasach nawet bardziej niż kiedyś.. i wtedy raczej będą go mieli..my mamy ogólnie zasadę, zero elektroniki tam, gdzie śpimy i to się sprawdza..póki co.
głowa mi pęka.. muszę kawę wypić.. znowu zakupy w aptece gemini..boże czemu te leki takie drogie..
beszko a ty co się nie odzywasz?
aaaa właśnie, co do pobudek nocnych..Patryk miał okres ze budził się non stop..4-5 razy w nocy..albo to był etap ?(tfu, trwający 3 miesiące) lbo było mu zimno.. odkąd śpi w bardzo grubej piżamie albo piżama i szlafrok, kołderka i kocyk to śpi całą noc..Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hejo kluska po szczepieniu ,wazy 5,5 kg hihi super przybiera mimo ,ze duzo ulewa. Lekarka zadowolona ,ze dalej na moim mleku
Mam nadzieje ,ze mala zniesie dobrze szczepienie.
Na 16 rehabilitacje z dzieciakami.
My TV nie mamy ,bo byly wazniejsze wydatki I ciagle cos wyskakiwalo I tak jakos telewizora dalej nie mamy I dlugo go byc nie bedzie ,bo za duzo wydatkow wazniejszych. Ale A bajki oglada... niestety na fonie I kompie. Ale czekam na wiosne ciepla I sucha wtedy te ogladanie ograniczymy mocno na rzecz zabawy na dworzeKrokodylica, Blondik lubią tę wiadomość
-
Ja jako dziecko szkolne miałam tv w pokoju...internet dużo dużo pózniej ale pamietam ze jak mama nie widziała to tv chodzil u mnie non stop a zeszyty i książki porozkładania na łożku. Jak mama szła to psyryk tv wyłączyłam i ściema ze niby sie uczę
Pt tak mi sie skojarzyło jak Biedronka wspomniała o obawach wnzwiazku z tv i zuzia
Konwi to czekamy na wyniki dobrze ze juz masz to za sobą choc współczuje przeżyć -
mały pospał do 11, pojechałam do babki jednej po emilinkę do kąpieli, bo taniej miała, ale w takie blokowisko wjechałam, że omal się w gacie nie posrajdałam (wieżowiec wielki jedna klatka, a babka nr mieszkania ponad 150..)
potem małego do żlobka odwiozłam, żeby choć na chwilę pobył, szok! wszystkie dzieci spały, te panie są inne niż przy Łucji, tam każde dziecko spało jak chciało, więc pewnie nie są zadowolone, że dałam im małego, bo by se kawę popiły
a ja do domu, spacer z psem, kawa, biblioteka i wracam po małego..
ja też miałam tv jako dziecko w lo, ale ja byłam kujon, puszczałam sobie do matmy bo mogłam, ale do innej nauki już nie, więc dużo nie oglądałam, umiałam się zmobilizować, ale swoim dzieciom nie ufom, że będą takie , zresztą nawet bym nie chciała..
Młoda to nieżle, mój 4 miesiące starszy, a waży nieco ponad kilo więcej od Twojej ;/
Konwi też iedyś miałam tomograf, a potem ładną płytkę ze zdjęciami swojego mózgu
trzmam kciuki, żeby wszystko było pięknie
Mari: a Ty jeszcze karmisz?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Laro stanowcza nie krzyczaca!(kolejny wykrzyknik, wydawalo mi sie ze jestesmy dorosle i szczere ze soba obrazac sie tylko dlatego ze ktos ma inne zdanie oj nie fajnie tym bardziej ze ty tez prosto z mostu walisz...
Blondik trzymam kciuki!
Konwi a jak teraz sie czujesz?Krokodylica lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Dzięki za rady.
Konwi ja nigdy nic mega drogiego nie kupuję, bardzo taniego też nie, powiedzmy średnia półka.
Ja celuję raczej w duży stół, tzn. rozkładany do 3 metrów
Z tego co patrzę w necie to 2000 - 2200 powinnam kupić już razem z krzesłami. Jak mi się skończy L4 to pojeżdżę jeszcze po sklepach i popatrzę co tu mają bo jednak wolała bym pomacać.
Pojutrze planuję wybrać się po oświetlenie i kontakty / przełączniki.
Mój znowu będzie tydzień sapał że musi to montować i meble skręcać... -
e no kroko, to ty chcesz, jak na salę baletową hihi, no ale masz miejsce, to stawiaj.. takie duże, to też wiecej kosztują...co do kontaktów, to to też było dla nas zdziwienie.. reklamówka kontaktów i przełączników i 1600zł mniej w portfelu, to jest dopiero ukryty koszt
dzięki Lili, chyba normalnie..choć dziś bardzo senna..
a jak u was dziś z pogodą? u mnie wieje okrutnie.. młody był na spacerze, ale piździło strasznie
a jutro jedziemy na bilans dwulatka..ciekawe czy doczepi się do szczepień..a raczej do ich braku -
o spacer.. a co to takiego, tak myślę, że na tym macierzyńskim to mały był na spacerze parę dni.. w ogóle nie pamiętam jak to było latem, przeciążony mam chyba mózg, że takie luki..
mały w żłobku się spisał, jutro pójdzie gdzieś na dwie h żeby mogły go nakarmić, dziś zupkę jadł ładnie w domu
on lubi być trzymany na kolanach do karmienia, a nie leżaczek -
Hej Blondik trzymam kciuki za bete.
Konwi zgadzam sie z Toba w 100% co do tańszego wyposażenia gdy dzieci małe. U nas juz ściany całe poplamione co ciekawe przez dzieci mojego brata... takze ten.. czekamy z remontem az urosną moje i jego bo bliźniaczki robią co chcą a mnie szlag trafi jak zrobię remont i tak jak teraz miesiąc było czysto:(
Lara nie było hejtu. Nie denerwuj sie, jedni wola mieć tv inni nie to tak jak jedni dają dzieciom słodycze inni nie ... sama wiesz najlepiej co jest dobre dla Twojej Ani. Z reszta co za problem zdjąć tv, gdy bedzie taka potrzeba?
Ja nie mam ale ja książkowa jestem i tv jest tylko w salonie gdzie i tak najcześciej jagoda przebywa tyle ze u nas wyłączony ... bo i tak nic nie ma.
Kroko a jak sie czujesz po tym zabiegu?
Smoku a Ty to cwaniara byłaś z tym tv hehe. Mama wie?
Ja byłam w kinie na greyu, kiedys bym powiedziała ze słaby jak mrowcze kolana a teraz przyznał ze mi sie podobał ... chyba w głębi duszy wiele kobiet chetnie przeżyłoby taka miłość ... adoracje faceta...
potem byłam w ikea wydać trochę kasy
Teraz padam a za chwile bedzie kierowniczka o nici z odpoczynku..Maniek
-
Kurde Zuzia zasnęła o 17 na siedząco, znowu będzie balanga do 23.
Teraz śpi w kuchni na podłodze, bo przez te remonty wszystko poprzesuwane i do d*py organizacja. dałam na podłogę dywan i na to materac z łóżeczka, mam nadzieję że nie zmarznie od płytek.
Maniek ja się czuję bardzo dobrze chociaż wczoraj i przedwczoraj miałam straszny ból brzucha od jajników, ale poza tym super, na brzuchu tylko małe strupki, normalnie już śmigam.
Myślałam żeby dzisiaj spać w nocy z Zuzią na podłodze w kuchni bo w sypialni i drugim pokoju przeszkadza mi zapach farby ale mój się na mnie drze że to głupie.