X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku odpoczywaj ile sie da :)
    Mama doskonale wiedziała jaka byłam cwaniara i ze jak była lektura na polskim to kładłam termometr do herbaty ;)
    Kroko to wcale nie jest głupie...ja pamietam jako dziecko spałam u dziadkow na podłodze przy piecu kaflowym jak było u nas malowanie :)
    Moj robi pizzę :)

Edit
    Ale sie nazarlam!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 19:22

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w tym sensie głupie że od płytek zmarzniemy. Moim zdaniem jak dobrze zaścielę to nie zmarzniemy.
    Ale i tak nie wiem jak to będzie bo Zuzia nadal śpi. Próbowałam ją wybudzić ale nic z tego. Ojojojoj będzie wesoło.

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko szykuje sie balanga;)tez kilka razy spalam z Sara na podlodze tylko na kocu bez materaca nie bylo tak zle:)

Smoku przypomnialas mi jak z kolezanka jadlysmy surowe ziemniaki by nie isc do szkoly;)oczywiscie nic nam po nich nie bylo:/hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 20:51

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka jeszcze kp.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladam agenta, dzis zamowilam ksoazki dla rodzicow o wychowaniu, kolezanka mi pare polecila..

Kotko? Gdzie jestes?
    Blondik? Jak betka?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie gdzie Kotka?

U Blondik beta dodatnia. :)

Spaliśmy w sypialni bo nie było jeszcze tak źle, mąż i Zuzia jeszcze śpią a ja pobidka o 6, jeszcze leżę. :)
    Dzisiaj na noc pojadę z Zuzią do moich rodziców bo majster będzie malował pas ściany w sypialni, w drugim pokoju capi okropnie, więc był wybór albo podłoga w kuchni albo do moich rodziców więc pewnie zrobimy sobie przygodę i pojedziemy hehe

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my spalismy do 6.15 to mi się podoba :) jedziemy dziś na bilans 2- latka.. Znowu dowala się o szczepienia..

Kroko, taka przygoda jest fajna, czemu nie. Daleko masz rodziców?

Zgredka książki dla rodziców? Jakie?

Beszko, Lili, kotka, Ala, Adu, Mari, smoku, Maniek, blondik, Wrozko, i reszta dziewczynek - hop hop

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu noc z dupy. Nina dostała gorączki :(

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mari, a inne objawy? Zdrowia

Mam opis rezonansu, bez komentarza lekarza, ale z opisu wynika, że uwydaczniono "cos" 5-7mm.. Czekam na komentarz lekarza..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, trzymam kciuki,oby to nic poważnego.
    Blondik gratulacje.

Czy to normalne, że dziecko nagle zaczyna gorączkować(39,4st)? Wczoraj bawiła się ok, kąpiel ok, zasypianie ok, i nagle taka gorączka? Dostała czopka i przeszło ale jestem przerażona :( pierwszy raz miała gorączkę :( teraz odsypia noc z tatą, bo strasznie się rzucała przez sen... Oczywiście ja nie zmrużyłam oka.

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    Mi znowu cos walnęło w plecach...tzn to chyba nerwoból jak zawsze bo bolą zebra promieniuje i boli przy oddychaniu
    Konwi nie nastawiaj sie postaraj sie spokojnie czekać na lekarza...trzymaj sie i powodzenia na bilansie. A jakich Wam brakuje?Mmr?
    Nadal jestem przejedzona...ta pizza to był blad. Jadłam mało a czesto a wczoraj dowaliłam
    Zoska układa duplo a ja siedzę z kawa i nic mi sie nie chce, na dworze wieje i pochmurno
    A wiece co wczoraj zoska powoedziala? " mamusiu daj mesko" czyli mięso jak chciała obiad fajnie ze juz mozna sie dogadać :)
    Mari chyba zostaje obserwacja...faktycznie wysoka gorączka Zosia nigdy nie miała wiecej niz 38, współczuje i powodzenia!
    Wlasnie co z kotka???
    Kroko to miłej wycieczki :)
    A wczoraj wywołałam zdjęcia 80 odbitek ;) razy dwa bo dla babci drugi komplet ale fajnie sie oglada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 08:15

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, już się nauczyłam że przy rzucić nie wiadomo co jest normalne.. Musisz obserwować, jeśli nie ma innych objawów, to zrobiłabym badanie moczu i crp, o ile gorączka się utrzyma. Mojej sąsiadki córka często gorączkuje bezobjawowo właśnie tak wysoko..

Brawo dla Zosi, że tak pięknie zdania składa :) smacznej kawy mamie :)
    Nie mamy mmr, i dwóch innych..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz badanie moczu to zawsze dobry pomysł jest!!! Nawet tak dla was zeby wiedzieć jak tam sprawa wyglada

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, podczytuje, ale padam na pysk - Toska trochę choruje (sprawdzamy u lekarza, ale osluchowo czysto, wiec chodzi do żłobka), Zuza robi takie jazdy, ze mam ochotę sie zabić, zreszta Tosia tez, na nic nie mam czasu, a jeszcze na studia idę;)

Konwi, trzymam kciuki za pozytywne wieści od lekarza.

Smoku - brawo dla Zosi.

Blondik - gratki.

Przepraszam, ale nadaje z pracy, wiec Cdn

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, siedzę w poczekalni z Patrykiem, co do komentarza to jest, ale mało pozytywny.. Pilnie kazał mi iść do kardiologa i wykonać inne badania.. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Blondik wielkie gratulacje.

Jakoś nie ogarniam życia, nie mam czasu na nic, nie wiem jak wy to wszystko ogarniacie - Zazdraszczam

Drugi dzień siedzę już w domu z gorączka, Kiano bardzo grzeczny jakby wiedział że mama chora i trzeba dać jej odpocząć,
    Tiago dziś pierwszy raz sam wraca że szkoły, ależ mam stresa

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko najpierw ja (sorry egoistka ze mnie, ale to dla Was nie nowość) - mała jęczała nocy, ale ani gorączki ani kaszlu, wreszcie wstała, więc jej pytam cy chce ze mną i spałam znowu pomiędzy Tyniem a Łucą, to wiecie jak się wyspałam

wczoraj dostałam 13-stkę (tak wiem, niektorzy w ogóle nie dostają) a dziś już w lidlu odrzuciło mi kartę na brak środków, spytacie jak to możliwe? a no, część na oszczędności, część spłaciłam zaległości z karty (a to eki i szczepienie) no i dziś wizyta w aptece kolejna i rossman (promo na mleko chusteczki, dobra kupiłam sobie też maseczkę i farbe do włosów, która właśnie mi skapuje), no i lidl gdzie promocja na pieluchy i nieco żarcia
    no dobra, przyznam się, kupiłam też te książki, zaraz napiszę jakie (lecę zmyć farbe)

blondik GRATY !!

a teraz co to a ksiazki kupilam już piszę

"Dialog zamiast kar"
    "kiedy Toja złość krzywidz dziecko"
    "Szanujący rodzice, szanujące dzieci"
    "moje kompetentne dziecko"

Umówiłam się z Adu, że ona zamówi inne i się wymienimy :)

I teraz kolejne pytanie do dziewczyn szczepiących, w szczególności do Summi, jako żłobkowej

Jutro mały ma meningokoki, moja lekarka uznałam ze przed żłobkiem trzeba zaszczepić, założyła, że mały będzie szczepiony bo mała była (na te tansze meningo)
    i teraz nie wiem czy to robić, bo:
    1. mały już chodzi do żłobka i chciałabym , żeby szedł codziennie przed 1.03, kiedy to wraam do roboty
    2. mały ma kaszelek mokry i gilka lekkiego
    3. dwa tyg temu był szczepiony na pneumo i nie wiem czy to nie za duże obciążenia

a mała to miała te meningo jak miała ponad rok..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Zgredko lubie ten Twoj dystans do siebie:) moja dr ( tzn jagody i Zuzi) twierdzi ze można te szczepionki dawać razem ale jak sie boje to możemy zrobić tydz przerwy miedzy 6w1 a pneumo.
    Blondik gratulacje.
    Konwi a jakie badania zlecił lekarz? Trzymam kciuki kochana.
    Kotka gdzie zaginelas?
    Mari łącze sie w bólu niespanie. Zuzia cała nic sie prężyła i płakała i budziła jagide wiec hmm bez komentarza.
    Kroko to miłej i spokojnej przygody :) a pytałaś lekarza kiedy dzieci wyrastają z tych wymiotów spowodowanych jazda autem? Jest jakaś średnia wieku? No i super ze juz śmigasz i nic nie boli:)
    Smoku to teraz Głodówka jak sie przejadlas :)
    Summi zdrowka dla dziewczynek i sił dla Ciebie.
    Beszko odezwij sie.
    Ja znów z laktatorem dzis tez idę do kina a co mama chetnie zostaje z Zuzia to oglądane sztukę kochania skoro sama narazie seksu niet.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem. Milo, ze pytacie :D. Od piatku nie mialam kiedy usiasc. Costam podczytywalam ale nie mialam jak napisac.

W piatek pozegnalismy naszego kolege. Zmasakrowal mnie ten pogrzeb. Jeszcze sie jakos trzymalam na poczatku, nawet gdy patrzylam na cialo. Ale jak ludzie zaczeli spiewac w kosciele (nie jakas smutna piosenke nawet) to sie kompletnie rozkleilam a juz najgorszy moment ze wszystkiego to gdy wynosili trumne z kosciola, bo to bylo takie ostateczne. No i rzucanie kwiatow do tego dolu....podczas tej ceremonii cichutko gral chlopak na giarze i spiewala dziewczyna. Do dzisiaj nuce ta piosenke :(.
    Ciezko uwierzyc, ze juz go nie ma wsrod nas :(.

W sobote pojechalismy do Wro i w niedziele wrocilismy.

Wczoraj kupilismy bilety na wiecien do Grecji. Lecimy/jedziemy do Meteorow. Jak ktoras nei wie co to to to takie miejsce gdzie na ogromnych skalach sa klasztory. Szok jak ci mnisi to w ogole budowali. Znajomi beda sie wspinac, my tez moze.

Co do tv....to znacie moje zdanie ;D. Generalnie to troche mnie zszokowaly zdjecia pokoju przez to i pare razy porownywalam je czy to napewno nei salon. No ale dzieci to napewno beda zadowolone :D
    Ktos mowil, ze dzieci nie patrza jak nie ma bajki a tv gra. Niby nie, ale gdzies czytalam, ze mimo to to ciagle gadanie i szum na nie wplywa, zwlaszcza na koncentracje.
    No ale....moj nie ma tv a bawic sie sam nie chce hehe

Jeszcze musze cos napisac a propo tv (nie bierz tego Laro do siebie bo to tak ogolnie jest).
    Ja sie stalam bardzo anty tv odkad wyjechalam z domu 8 lat temu i zobaczylam, ze da sie zyc bez i nie traci sie czasu na ogladanie glupich programow. Choc nie powiem, ze nie lubie/lubilam obejzec sobie jakies dziendobry tvn czy moje ulubione programy gdzie sie spiewa itd.
    Natomiast otworzyly mi sie oczy na to jak zyja moi rodzice, zwlaszcza tato. Telewizor gra non stop. On glownie spi pod tym telewizorem i jesli oglada to polityke ewentualnei western lub sport. Ale dla mnie teraz jest niepojete to ze my przyjezdzamy, jemy obiad i telewizor gra bo on musi zobaczyc teleexpres albo pogode ktora juz widzial pewnie ze 3 razy tego dnia.
    Teraz juz sie troche ogarnal bo wie jak my tego nie lubimy ale jak pierwszys raz przyjechali moi tesciowie to tv nadal lecial w tle....
    No i najgorsze jest to, ze oni puszczaja telewizor D. I nie rozumieja kompletnie mojego punktu widzenia i nie chca zaakceptowac. Choc staraja sie jednak ale wiem ze wlaczaja tv jak mnie na przyklad dluzej nie ma. Ja ich prosze zeby przynajmniej jak juz musza to zeby nie puszczali bajek tylko jakies filmy przyrodnicze itp.
    Jest mi przykro bo u tesciow jest zupelnie inaczej. Tesciowa siedzi nawet i 2h bawi sie z D klockami przy stole! I Domi to uwielbia! A moja mama nie ma chyba weny ani cierpliwosci a moze ochoty? Kochaja tego wnuczka bardzo ale jakos z zabawa to ciezko.

Ja niecierpie gapienia sie w facebooka, w telewizor i smartfony a juz najgorsze to jest podczas spotkan.
    Przyjechalismy do Wro w sobote bo przyjechala w odwiedziny moja kuzynka. I sluchajcie siedzimy w pokoju wieczorem popijamy drinki a siostra i kuzynka gapia sie jak nie w tv to w lapka albo telefon. I co chwile mi jakies filmy pokazuja. N i e n a w i d z e tego! Pokazywanie filmikow na fb i youtube podczas spotkan to najgorsze co moze byc. No i taki wieczor, kazdy gapi sie w jakis monitor zamiast rozmawiac :/.

KONWI - nie wiem co ci doktor powiedzial ale napewno da sie naprawic! Grunt ze szybko poszlas do lekarza.

MARI - moze trzdniowka? Jak nie przejdzie do piatku to idz do lekarza.

ANA - wierze ze jestes poddenerwowana :D. Da rade! Daleko ma?

Uffff to chyba moj najdluzszy post w historii ;D

To na koniec jeszcze pytanei do was:

Jakie "slodkosci" dajecie dzieciom na codzien? I przy wiekszych okazjach? Moj dostaje ciasto (najczesciej sernik) jak jest jakas okazja wlasnie. W domu nie dostaje praktycznie nic slodkiego ale chcialam mu wlasnie dac jakis zdrowy "deserek" ale nie mam pomyslow. Napewno chetnie je jogurt owocowy bo raz mu dalam wiec dzisiaj chce zrobic mus jablkowy i dac z jogurtem naturalnym.
    W weekend planuje zrobic truskawkowe galaretki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 10:48

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLONDIK gratulacje!!!!
    Kurcze to ja tu ostatni na placu boju zostane zaraz ;D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 2296 2297 2298 2299 2300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ