Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Mari nie wiem co doradzic sama borykam sie z ciaglymi pibudkami:(tez sily brak niemoc mnie ogarnia...
Sara dzisiaj 2 godz u niani (Leo byl z nia)darla sie przez 1godz i 40 min pomimo noszenia zabawiania:(jesc nie chciala dopiero pod sam koniec troche wypila ja nie wiem jak to bedzie w tym tyg jeszcze raz musi isc a ja czuje sie winna
Konwi tez mam takie dni i sobie mysle po co my zyjemy...,,
Lara ladny pokoik (jedyne co mi sie niepodoba to tv w pokoju dzieciecym moj starszy do tej pory nie ma)
*******Gang18+*******B -
Hejqa u nas nudy.
Czekamy na kafelki,bo kuchnia dalej w rozsypce i już mnie to mega meczy.W sobotę dopiero będzie wszystko na cacy już.
Mari ,Maniek i Lili współczuje ciężkich nocy u nas na szczęście dalej sielanka nocą Hanula fajnie śpi .Mały za to budzi się kilka razy ale nie znam przyczyny póki co robię badanie kału na pasożyty pierwszy wynik dobry ale powtarzam dalej. Pobiorę też mocz w środę .
Jutro szczepienie druga dawka .Boje się okrutnie po pierwszej dawce było spoko choć miała z tydzień opuchliznę na miejscu wkłucia i takie twarde.
Byliśmy dziś w kinie na Greyu Ja tam lubię takie filmy hehe dla mnie było fajnie choć czułam złość i niedosyt ,ze w takim miejscu film się skończył no ale kiedyś musiał toć to dwie godziny ;]
No nic jutro tez z obojgiem mam rehabilitacje Hana ćwiczy na mięśnie szyi a z małym idę żeby zobaczył te jego stopki.Potem czas umówić się do ortopedy dziecięcego...oby dało się to jakoś skorygować nie chce operacji...mały ciągle łapie się za stopy i mówi"ała"
Wróżko zdrówka biedna
Trzymajcie się ciepłoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 21:34
-
Lili, tv jest, bo od razu podłączyliśmy wszedzie nc+. Pozatym to ze wisi nie znaczy ze jest ciagle włączony. No i jest on z myślą o mnie i drugim maluchu, jak przyjdzie mi nocą karmić itd.
Nie demonizowałabym tak tej tv.
Ania śpi u siebie, ja wskakuje tez do łóżka, pa.
Wróżko, zdrówka dla chlopcow, współczuje -
Hej hej...wyjdę na alkoholiczkę chyba ale wypiłam z moim winko i mam lekki jazz Zosia spi
Była u nas koleżanka mojego...'owija wa dziewczyna. 50kg a zjadła pomidorowa z makaronem, solidny kawał karkówki z warzywami plsus schaba z frytkami i surówka i spoko!!! Zoska ja uwielbia bo mo tipsy ale ogólnie spoko laska ale to bardziej facet z cyckami...kierowania budowy ubiera sie jak facet gada jak facet tyle ze wyglada jak kobieta ale spust ma i przyjeżdża do nas na żarcie i oczywiscie dostała tez na wynos
Młoda powodzenia jutro!!!
Wróżka zdrówka dla chłopaków i dla Ciebie rownież!!
Sorry tyle pamietam. Baj baj -
Moi dopiero zasnęli, mała chwilę po 21 (akurat kiedy mój miał wyjść na piłkę), a mały teraz.
Byłam na masażu, wykupiłam 5 zabiegów, zobaczymy, jak skończył i miałam buty zakładać, to ledwo się schylić buta zapiąć mogłam, ale teraz już ok.
Mari: ja nie wiem co Ci poradzić w związku z niespaniem, moja odkąd ma gdzieś rok to pięknie śpi właściwie, oczywiście z przerwą na ząbkowanie i choroby..
za to mały to dramat, nie wiem jak przejdziemy na butlę (pewnie) nie i nocne karmienie.
jak się skonczy mleko to nie wiem moze samo jakoś nocne karmienie odejdzie.. -
My tez nie mamy tv w pokojach do góry nawet w naszej sypialni, tv jest tylko w salonie. Nie wiem jakos tak nie chciałam po prostu. Bie wiemnjak tam jest u was ale widz wróżbitę miedy Zosia a Iga jak włączę tv to Zosia siedzi jak zajopnotyzowana a Iga nie zwraca uwagi tyle ze u nas tv włączamy wlasciwie jak zoska spi a i Igi gra non stop. Noe wiem ja uważam ze tv az tak potrzebna ale nie wnikam. Owszem czasami włączę baby tv jak musze isc dać psu jesc ale to chwila.
-
Alicja w państwowym przyjmują od 3 roku życia, w prywatnym od 2,5 roku. Zuzia we wrześniu będzie mieć 2,5. Na chwilę obecną 2,5latki są razem z 3latkami w grupie, ale mają takie zainteresowanie że będą robić dwie dodatkowe sale, czyli dwie dodatkowe grupy i trzylatki i 2,5latki będą w osobnych grupach.
"Hadzia" - padłam.
A ja alkohol mogę a nie piję, jakoś nie mam ochoty.
Lara dzięki że napisalaś na ten temat, masakra z tym wymiotowaniem, bardzo się obawiam dojazdów do i z przedszkola.
Zuzia ma fotelik przodem do kierunku jazdy i to na przednim siedzeniu.
To wszystko przypieczętowało moją decyzję o zmianie samochodu.
U nas zawsze takie nocne pobudki z płaczem i przychodzi do naszego łóżka gdzie śpi do rana.
Chleb to u nas różnie, ale drożdżówki lubi bardzo.
Biedro z tą komisją to jakaś masakra.
Konwi u nas też nie ma szans na wyjście na 15 minut, ciężko wrócić ze spaceru hehe
Powodzenia na tomografie.
Zgredka dobrze że Kostek się dobrze czuje w żłobku.
Mari nie mam pojęcia co Ci poradzić na te pobudki, u nas niestety też różnie bywa i też nie wiem dlaczego.
Smoku no i dobrze że zaprotestowała, po co takiemu małemu dziecku kolczyki.
justta ładnie sobie radzisz
Maniek dobrze, idź do tego kina.
Na jakie filmy idziesz?
Lili współczuję
Nie dość że powrót do pracy trudny to jeszcze płacząca Sara.
Wróżka Współczuję
Cholerka te choroby
Młoda a jak Młody, przywykł już do nowego mieszkania?
Blondik wspaniała wiadomość!
Zdrowia dla Madzi. -
U nas panele na podłodze w pokoju Zuzi i w salonie położone.
Jutro majster ma wycinać przejścia między pokojami, znowu będzie syf. Mają zakleić folią żeby się tak nie nasyfiło, zobaczymy.
Jak będzie to bardzo uciążliwe to wyślę nianię z Zuzią do sali zabaw, chociaż teraz unikam takich miejsc ze względu na tą panującą grypę. No ale może się uda że pobawią się w kuchni w tym czasie.
Zamówiłam dzisiaj na alledrogo łóżko dla Zuzi.
W kolorze sosny, był plan na zielone, ale uznałam że za dużo wszędzie tego zielonego.
Jeszcze muszę dywan kupić i stolik z krzesełkami. -
Czytalam sobie w ksiazce o rozwoju dziecka, ze jak np tv leci nonstop to dzieciak jak sie zagapi, to nic do niego nie dociera i nie ze nie chce tylko ze nie umie, po prostu nic poza nim nie slyszy..niestety u mniw tv nonstop jak ojciec wroci, dobrze, ze zanim wroci mala ze zlobka to nie ma..
Blondik: super
Kroko: a Ty mala na druga Kroko robisz ze tak zielono? -
Hahahahah Zgredka!!!! Kroko robi mała Kroko na zielono
Kroko no chciałam zeby miała juz za sobą te kolczyki ja pamietam do dzisiaj jak mi babcia przebijała igła na ziemniaku brrrr no ale jak nie chce to nie, nic na sile
Ja widze po Zosi ze jak leci tv to bie ma dziecka siedzi jak w hipnozie ale juz mowilam u nas tv wieczorem i sporadycznie chwilami w dzień
Fajne te panele Kroko tez takie ciepłe!!! A Zuza taka mała na tle tego pokoju
Blondik super ze chrześniak nie ma białaczki!!!!!!! I rownież zdrówka dla Madzi!!!!
Romantico wieczór zaliczony ode spac! Baj i spokojnej nocy -
Smoku dzięki ale mi się wydaje że za ciemne te panele. No ale postawi się meble, położy dywan i będzie git.
Też mi się wydaje taka mała w tym pustym pokoju hehe
Trzeba by jutro pewnie ogarnąć oświetlenie i kontakty + przełączniki.
A i chciałam przypomnieć że mój ulubiony kolor to czerwony i mam go we wszystkich pomieszczeniach. ale pokój Zuzi robimy według jej uznania. -
My od 6 na nogach. Madzia nauczyła się wstawać do żłobka.
A ja właśnie czekam w punkcie pobrań. Robię bete. Coś tam na teście widaćPsotkaKotka, Smoczyca1, beszka, Krokodylica, MANIEK, Biedroneczka83, konwalianka, Summerka, adulcova, Izoleccc, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
Heh, nie śpimy...
Dzis Ania dłużej pospała u siebie bo do 2:30, płacz i zabrałam ja do nas.
Za oknem szaro, buro i deszczowo. Bleeeeeee
Konwi powodzenia.
Co do tv to kwestia indywidualna i nie ma sensu mnie hejtowac, chciałam to zrobiłam w pokoju dziecięcym czy sypialni. Nasz wybor. Proste. Nie weim czemu jesteście tak negatywnie nastawione do tv, ale to juz ńie moja sprawa. Każdy ma wybor, gratuluje tym co tv w domu nie maja wogole i żyją, u mnie sie nie da. Pozatym sadze ze w dzisiejszych czasach nie ma szans uchronić dziecko od tv, tabletów, telefonów itd. Tym, którym sie udaje, gratuluje, czapki z głów....
Oby tak dalej.
Miłego dnia, bez odbioru (w tym temacie)Summerka lubi tę wiadomość
-
Blondik kciuki!!
Lara dokładnie, każdy ma swoje zdanie i robi jak uważa, każdy ma do tego prawo i nie ma co najeżdżać na siebie!
My wstalysmy o 7 jak zwykle musze Zosię budzić. U nas tez ciemno pada i wieje.
Kroko na zdjęciach nie widać ze sa ciemne, ale moze kwestia światła
Miłego dnia zycze -
Blondik: kciukam!
Moja sie obudzila o 7, ale mi by sie ze 2h snu jeszcze przydaly.
Juz w zlobku, a ja malego karmie, bo spac mu sie chce, potem on pojdzoe do zlobka
Smoku: nie budz dziecka lobuzie
Laro: nikt Cie tam nie "hejtowal", dziewczyny wyrazy swoje zdanie, jak zazwyczaj zreszta, nie przejmuj sie, kazdy ma swoj sposob i niech robi jak uwaza. Teraz nie jest sie w stanie okreslic czy to dobry czy zly pomysl, czas pokazeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 08:50