X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyyyyyy
    Sorry ze rzadko wpadam ale maz w delegacji i nie ogarniam póki co ;) tzn staram sie ale nie jest lekko jak wszystko musze sama robic :( no i nudno tak samej wieczorem
    Kroko gratki zakończonego remontu!!! A i Smartka powodzenia!!! Czekamy na serduszko bimbajace!!
    Kroko pokaz foty!!!
    Manku współczuje Ci strasznie!!! Masz mnóstwo na głowie kobieto...sił zycze i zerówka!!!
    Beszko wam rownież!!!!!!
    Zgredzia powodzenia w pracy!!!!
    Lara no weź mogłabyś juz wrócić
    Zosia ma trzydniówke...chyba. Byłam z nia w pon u lekarza bo od niedzieli przestała jesc i miała odruch wymiotny jak tylko cos próbowała zjesc...wczoraj wysypka lekka gorączka i gardło zaczerwienione...siedzimy w domy jeszcze dzis, a i tak wieje znowu :(
    A ja myśle nad włosami...moze jakiś beżowy czy inny blond mam juz dość takich rozjaśnionych a i włosy troche odpoczną w sobotę mam fryzjera...a moze teoche sie zapuszczę ;) Kroko Hehehe nie wiem czy wytrzymam
    Summi jesli czujesz ze to dla ciebie dobre wyjście to śmiało kobieto!!!!
    Ja sie boje drugiego dziecka...no chce ale im bliżej tym mam większego stracha...ale kurczę z drugiej strony starzejemy sie z moim no i chyba nie ma na co czekać...ale jak bedzie pracował w delegacji...ehhhhh

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi mam tak samo jak Ty ... to siedzenie w domu mnie frustruje juz i chce iść do pracy chociaż na kilka godz chce poczuć jak pracuje mój mózg zawodowo.
    Pierwszy rok na pewno bedzie b ciężki ale jakos damy rade... na przestrzeni całego życia to niewiele a wiem ze pózniej bedzie lżej jak dziewczynki bedą bardziej samodzielne i kontaktowe. A narazie to wiadomo jest mexyk.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wróciłam z Warszawy, z wizyty.. Dzisiaj nie wiem co się dzieje, ale korki okropne. Nie jestem przekonana co do tego nowego okulisty, jednak nasza "stara" była o niebo lepsza. Ale kurcze płacić za wizytę i wszystkie badania extra, gdy ma się i tak prywatna opiekę.. Ech, rozkminie to jeszcze.. W każdym razie musimy się umówić na badanie z atropina, poza tym wg niej Tymek ma już super wzrok.

Powiedziała, żeby przyjść z Patrykiem też na podstawowe badania, gdy będzie dało się, nim już porozumieć (, by umiał nazwać zwierzątka), że to takie podstawowe badanie by czegoś nie przeoczyć. Piszę Wam bo ona mówi że to każdy maluch powinien zrobić, to taka profilaktyka..

Smarta, nie szybko to ile? Na pewno ciążę i rok po, a później planujesz druga ciążę?

Maniek, zrób listę i po kolei :) może warto od księgowej, ona Ci powie kiedy warto zarejestrować działalność by nie płacić na miesiąc bez sensu, mój mąż tak jakby miał miesiąc "gratis". Dasz radę, jesteś super zaradną babka.

Sumi, jeśli to ma ci dać szczęście, to brnij w to! A może faktycznie tata zbliży się do dziewczynek. Na pewno zobaczy, jak to jest.. Dla mojego duża szkoła było zostanie z 4 letnim Tymkiem i 3m Patrykiem, gdy na chodziłam na kurs angielskiego.

Lili, a ja u Was?

Smoku, zdrowia dla Zuzi, jestes bardzo kreatywna mama.

Beszko, a jak u Was?

Kotka, jak D?

Zazdroszczę Wam, wiecie co chcecie robić, ja nie.. Miotam się, nic mnie nie rajcuje, nic nie interesuje. Jestem beznadziejna :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 12:02

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi chyba dla Zosi miało byc ;)
    Tez tak mam ze nie wiem co ze sobą zrobic pózniej...

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Konwi chyba dla Zosi miało byc ;)
    Tez tak mam ze nie wiem co ze sobą zrobic pózniej...
    no pewnie, że Zosi, buu

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia znowu odmówiła zjedzenia obiadu :( je wafle ryżowe...nie wiem, zawsze chętnie jadła a tu lipa znowu. Juz mam czarne wizje

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkleilam wam na fb widok na nasz podworzec. Fajny nie? Szkoda tylko, ze jakis gnojek przyprowadza tam swojego psa i nei zbiera jego gowien. A to nie sa male kupki tylko wielkie gowna. Mam podejzenie kto to ale nie wiem co z tym zrobic.
    Od jakiegos czasu zauwazylam, ze przychodzi na nasz podwozec facet z duzym psem, suszcza go ze smyczy a potem ida dalej. Gosciu wyglada bardzo podejzanie, dresowe spodnie, lysy, faja w ustach i chodzi jak troglodyta. Wczoraj bylam z D na podworzu i on akurat wszedl i jak mnie zobaczyl to zawrocil. Dzisiaj go spotkalam w przejsciu, ja niestety wychodzilam wiec on pewnie puscil znowu tam psa.

Dzisiaj u nas pesto bylo na obiad. Uwielbiam to. Mega szybkie, zawsze pyszne, proste jak drut, szkoda tylko ze sie smierdzi pozniej czosnkiem ;)

KOWNI ja mam tak samo jak ty. Sama nie wiem co bym chciala robic.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

To sie pochwalilam za szybko ze u nas spokoj, nocka tragiczna, jestem wykonczona, Nina ciagle na rekach i ryk, ale mam nadzieje ze to bylo jednorazowe ;-) oby bo niewyrobie

Przeprowadzki, tez bym sie chetnie przeprowadzila

Maniu wspolczuje kolek, to masakra jakas jest, oby do tego 3,4 miesiaca wytrwac

Zgredzia do pracy woooooowwww zazdro

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Konwi za komplement:) wiecie ja juz byłam bliska rezygnacji jak to sie tak działo. A co bym robiła ... myślałam o tym i powiem Wam ze mogłabym iść na kurs kosmetyczki i malować pazury .. serio w dupie ze studiami jak tyle sie teraz trzeba ścierać...no ale decyzja przyszła wiec robie swoje dalej... ale czytałam ostatnio artykuł i pomyslałam o Tobie Konwi :) babka pracowała w firmie ale nie lubiła swojej pracy za to była aktywna fizycznie i wymyśliła ze bedzie takim trenerem personalnym z dojazdem do klienta a swoje usługi kieruje głównie do kobiet w ciazy i młodych matek. Pracuje w wawie ale ceny ma niższe niż klasyczny trener na siłowni czyli 100 zł. Napisano ze ma stałe klientki i utrzymuje sie z tego w zadawalajacum znaczeniu... takze jakos mi to do Ciebie pasiwalo.
    Inna znów robi liftingi mieszkań czyli głównie dekoracje doradza jakie oświetlenie kolory itd ( nie remont) i w miesiącu wyciąga ok 5 tys ale w listopadzie i grudniu nawet ok 10 tys ... mnie to zszokowalo ale fajnie ze można połączyć hobby i prace.

Kotka fajny widok , co do gownianego gościa to napisz kartkę i powieś na drzewie, typu: posprzątaj po swoim psie bo ja nasram na Twoj ogródek!

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie widzialam tego psa jak znowu nam nasral.
    Kurde nie wiem co zrobic bo gosciu wglada strasznie. Serio sie go boje nawet bez wszczynania klotni o psa :/. Mysle jakby to rozegrc zeby nie mial pojecia ze to ja to gdzies zglosilam czy cos. Bo wiecie, on widzial juz chyba dwa razy ze mu sie przygladam :/.
    Ale wiem ze inni lokatorzy tez go zauwazyli.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    Maniu Summi bardzo dobrze Was rozumiem, ja licze, ze troche znormalnieje w pracy

Smoku: zdrowia dla Zosi
    Kotko: i jak ten artykul?

Konwi: moze z tym trenerem to niezly plan :-)
    Na pewno cos Cie interesuje..

Ja z Laura rozmawiam na codzien, na messengerze
    A jak w pracy:
    A no mam sama gabinet, najwazniejsze to znalezc czajnik, jak sie dodzwonilam do Pana od wszystkiego ten mnie pyta czy mam badania kontrolne..
    Ze co!!!??
    No i wyslali mnie na bafania, wiec w robocie bylam do 10, z czego caly czas informatyk ko figurowal mi kompa..z vista...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, przyszlam ponarzekać.

Odrobiłam się z moją "akcja" tulipany...
    http://iv.pl/images/62736986550241378872.jpg
    tutaj tylko czesc ;) bylo ich 5x tyle, ale spoko... poltora dnia i są :)

W przyszlym tygodniu uszyje dla siebie i Adu parki z softshellu ;) róz kwarcowy + szare wykonczenie kaptura. Nie żebym była żyła, ale takie parki jak mi sie podobaja kosztują 250zł w reserved więc na pewno nie zapłacę tyle za kurtke na wiosne. Teraz dumam czy przy mojej tuszy dobrze zrobilam, ze zamowilam taki wyrozniajacy sie kolor :/ - dobra, moze nie jestem straszną big mamą, ale jednak jakas nadwage mam... Kurde...

Co wiecej jutro ide na rozmowe o staż i kurs ;) spotkanie ma potrwac 4h, oby, oby...

Zafarbowalam wlosy na kruczoczarny, a co mi tam...

Z mniej fajnych wiadomosci boli mnie coś pod pachą :/ jak tak na to patrzę to widzę siniaka. Nie wyczuwam węzłów chłonnych, ani jakiś anomalii w piersi, ale jednak boli - moze od tego, ze zanosiłam ciężką i dużą paczkę na pocztę w czwartek/piatek? Kurde... :( :( :( juz mam najgorsze mysli.

A Ada przechodzi sama siebie, jest mega zla, to dopiero chyba bunt 2-latka... Zalamuje sie powoli...

Tyle od Nas, pobuszuje jeszcze chwile po internetach i kładę się spać.

Krokodylica lubi tę wiadomość

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu, tulipany cudo!! Co do bólu pos pachą tez tak mam czasami, może to węzły?

Zgredko, wiadomo pierwszy dzień w pracy to organizacja stanowiska, najważniejsze wpaść w rytm.

Ja nie śpię, bo o 24 musze podać Zuzi antybiotyk...ciekawe jak u nas bedzie w żłobku po takiej przerwie, pewnie sajgon...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

Prosze jak wszystkie ladnie spia:)wlasnie popiam erbatke i do pracy:)))
    moj mnie wczoraj wkurzyl (ostatnio to norma) stwierdzil ze nieporzebnie wracam do pracy bo podatki bedziemy duze placic:/to mu powiedzialam, ze ma nierobic nadgodzin i bedzie git:)ooooo

Konwi kartka jeszcze nie doszla:(a u nas po staremu w dzien spoko no ale nocki w dalszym ciaguz pobudkami:(

Zredko ajak Kostek w zlobku?
    0
    Adu piekne tulipany!masz talent dziewczyno!

Wiecie co wydaje mi sie ze Lara nie pisze przeze mnie:(niepotrzebnie sie odzywalam moglam ta uwage zachowac dla siebie no ale jest juz za ozno jesli uwazacie ze powinnam sie usunac to tak zrobie:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 05:45

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę do spać, oo 2 przyszedł tymek, 15 min później obudził się Patryk, obaj na łóżku. Tymka właśnie zanioslam, Patryk się wierci. Ja spać nie mogę. Usnelam o 20.. Nie dodało się o 3.40 cdn

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto nie spi hoho

Ja wstalam jak moj szedl.dp pracy w obawie, ze zasne jak wczoraj
    Mlody spi, Lucja baje oglada.

Lili: maly dobrze w zlobku, acz oczekuje od pan wiecej uwagi..

Tak, Adu, tulipany super :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tululipany śliczne.

Zgredko jak organizujesz teraz cała machine? Ty zawozisz dzieci i odbierasz? Na którą chodzisz do pracy?

Lili, nie gadaj bzdur. Widocznie Lara musi odpocząć. Mieliśmy już to spiecia, to normalne jest nas dużo, każda ma swoje postrzegania świata. Nie musimy się że sobą zgadzać, ale wspieramy się w każdej sytuacji.

Lecę się ogarnąć

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi: wlasnie jestem w tramie, wiec dzis bede ok 8:20 w pracy.
    W
    Mala wstala dzis przed 6, dalak jej picie, potem mleko i puscilam baje. Mlody jeszce spal cos tam sie malnelam, przebralam mala. Gdy wstal przebralam go, wczesniej dostal kp. Najdluzej ze mna schodzi bo wyszlismy po 7 czyli ponad godzina, a stroj juz mialam gotowy. Ubieram mala, malego do fotelika i rura do samochodu. Najpierw Lucja, wiec wytarguja ich oboje z samochodu i do zlobka. Potem odwoze malego (dzis zasnal w samochodzie)..
    Odstawiam samochod na parking i w tram wskakuje..

Lili: no co Ty! Nie przesadzaj z tym usuwaniem sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 08:02

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • smarta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipany piękne! Ale zazdroszczę takich zdolności!
    Nie szybko oznacza że nie wiem do końca ;) ale nie wykluczam bezpłatnego wychowawczego ;).
    Wpadam w wir remontów- tyle rzeczy mamy do załatwienia;)

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, nie żartuj. Bez przesady, mamy ty babiniec i spięcia mogą byc. Nienawidzę poprawności politycznej i klepania sie po główkach z fałszywymi usmiechami, podczas gdy czujemy inaczej. I, zeby było jasne, nie chodzi o ataki i agresje, ale chyba swoje zdanie nizna wyrazić, to nie piaskownica, ze zabieram zabawki i cześć...

Jadę na szkolenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 08:34

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 2307 2308 2309 2310 2311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ