X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello dziewuszki!

melduje sie ja. bylismy dzis na kontroli z chlopakami. wszystko ok. Franek juz calkiem zdrowy, Antek jeszcze troche ma w oskrzelach wydzieliny- mamy kontynuowac inhalacje, ale juz mniejsza ilosc razy. w ogole babka powiedziala, ze Antos naprawde ladnie zniosl chorobe, ale przez to, ze zalapal w tak mlodym wieku bedzie bardziej podatny :/ i radzi rozwazyc zlobek... ryje mi to teraz beret, bo moze faktycznie dac sobie spokoj z tym zlobkiem. ale z drugiej strony zal mi bardzo, juz nawet nie tego, ze sobie z dwojka nie dam rady, bo dalabym. franek naprawde fajnie sie bawil w zlobie i socjalizowal... obawiam sie, ze taka ilosc atrakcji bedzie mi ciezko ogarnac :( a nie chce zeby sie czul taki "odepchniety", bo na chacie najwazniejsze niemowle. ehh. ciezka sprawa :( na razie postanowilismy dac szanse jeszcze zlobkowi. moze wiosna bedzie lepiej, mniej chorob?

Kroko- super, ze remont zakonczony :) jak katarek Zuzi?

Zgredzia- suknia juz ogarnieta?

Justa- fajowo, ze dzieciaki dobrze spia :) a widzisz, w koncu!

Maniek- jak zdrowko? fajnie, ze pismo w koncu przyszlo. usmialam sie z indyka :D

Konwi- jak tam chlopaki? zdrowi?

Beszka- o losie... zdrowka dla chorowitka! oby reszta sie nie zarazila :/

Psotka- zdrowka dla Dominika!

Lara- ejj no, brakuje tu Ciebie! :(

wiecej nie pamietam. stwierdzam, ze musze sie ogarnac, bo wygladam jak stara baba :(

dobrej nocy wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko hihi wybacz . Maly jeszcze odkrywa co gdzie jest ale jest coraz lepiej tu z nim
    Buty z wkladka 145zl placilam

Aaaaa kuchnia gotowa. Dzis po 20 skonczyli. Ide myju I spac ,bo padnieta jestem

Aaa i wybralam ciemne fugi.Czy zaluje ? hmmm chyba nie ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 00:05

Krokodylica lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: ja jestem babka do ktorej z kijem nie podchodz

Wrozko: nie, sukni nie ma.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko: ogarnij sie dla siebie :-) nie mozesz wygladac jak stara baba o co to to nie :-)
    Ja jutro (dzis) ukladam 3 stroje na sr-pt do pracy i bedzoe z glowy. Zeby czas zaoszczedzis rano

Ostatni dzien przed praca przede mna. A ja wcale nie chce wracac...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawac!

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka trudna decyzja z tym żłobkiem, serio.
    Ja mam też takie rozkminy co z przedszkolem Zuzi gdybym zaszła w ciążę.

Katarek - odpukać - poszedł sobie, jeszcze ją na noc smarowałam aromactiv.

Młoda będzie Wam w tym mieszkaniu coraz lepiej. :)

Zgredka to może nie wracaj jak nie chcesz?
    Przecież jeszcze możesz zostać?

Zuzia jeszcze śpi, ja leżakuję.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to jestem w szoku co ta moja Torpeda wyprawia na placu zabaw po zimie.
    Wyłazi już na takie przeszkody, drabinki, że ja nie ogarniam jak takie małe dziecko to potrafi.
    Ale gadać dalej nie chce. :P

• beszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Wróżko ja bym dała szanse żłobkowo. Jak będzie A chorował to zostawisz F w domu...a może będzie ok :)

Maniek, chyba dobrze ze list przyszedł? Sił życzę :)

Psotko zdrówka

Kroko, zazdro zakończonego remontu :) pokaz efekt końcowy ☺️

My dzieciaki bierzemy starszaka do lekarza. Angina jak się patrzy. Bedzie antybiotyk. Drugi w życiu. Ostatnie ale raz w wieku 1,5 roku i tezna anginę.
    Dzisiaj ja w pracy, tata działa z 3... ale pół dnia tylko ja wracam po J do lekarza.

Wczoraj Tesciowa przyszła po H na spacer i na obiad ja zabrała. Przyfrunela bym powiedziała. Jej 2 przyjaciółkom wnuki zmarły w ciągu 2 mies,i ona tak nagle za H zatęskniła ......

Ja już planuje urodziny młodej. I wyjazd do pl planuje na koniec kwietnia.

A dlaczego nie chodzicie z dziećmi na płac zabaw zima?

Miłego dnia

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Wczoraj u lekarza Domi koniecznie chcial isc tam gdzie inne dzieci bo tam kon na biegunach jest i on juz sie w korytazu na to cieszyl.

No wlasnie a co z LARA?

KROKo D nie ma goraczki to wychodze z nim.
    Juz sie nie moge tez placu zabaw doczekac ale z tym to sie wstrzymam bo nie chce nikogo zarazic.

MLODa ale fajnie ze to mieszkanko juz gotowe prawie. Szybko to wszystko poszlo.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka pytałam tam wcześniej o odkurzacz, jak byś mogła zerknąć.
    Współczuję starszakowi anginy. Sama się często z nią męczę więc wiem jakie to okropne. :(
    Jak to wnuki zmarły? :( co się stało? :(
    W zimie chodzimy na sanki, lepić bałwana itp.
    Na placu zabaw byłyśmy kilka razy ale nie było tam nic do roboty prócz lepienia bałwana a to można robić na podwórku. :)

Kotka Lara się obraziła po tym jak skrytykiwałyśmy tv w pokoju dziecka i postanowiła odpocząć od forum.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Beszka pytałam tam wcześniej o odkurzacz, jak byś mogła zerknąć.
    Współczuję starszakowi anginy. Sama się często z nią męczę więc wiem jakie to okropne. :(
    Jak to wnuki zmarły? :( co się stało? :(
    W zimie chodzimy na sanki, lepić bałwana itp.
    Na placu zabaw byłyśmy kilka razy ale nie było tam nic do roboty prócz lepienia bałwana a to można robić na podwórku. :)

Kotka Lara się obraziła po tym jak skrytykiwałyśmy tv w pokoju dziecka i postanowiła odpocząć od forum.

Ah ciazowe humory ;)

Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, u Was śnieg. U nas głównie leje, wiec siedzimy w błocie na placu zabaw. Na Danki to w góry musimy pojechać (10-15 min jazdy autem od nas), ale i tam nie zawsze jest tyle śniegu aby bałwana dało się ulepić.

Jak wrócę do domu, to sprawdzę jak ten nasz się nazywa i wyślę Ci pw :) albo na FB prywatna wiadomość :)

Jak min się spać chce. H urządziła dzis pobudkę o 4(zapowiedź anginy?) Najpierw jando cyca zabrałam a chwile po 5 maź z nia wstał. Chwile przed 6 starszak zaczął płakać i trzeba było nurofen podać , okład zrobić no i do pracy się szykować

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wstawiam zupę, dzieci już ogarnięte, gotowe do wyjazdu, ja umalowana. Jest nieźle..

Kroko, u nas to samo.. Wciska na placu zabaw był ojciec z bliźniakami, w marcu dwa lata.. I nic nie robili, stali, obserwowali, bali się odejść od taty. Nic nie mówili, nic, tylko jęki, więc na ich tyle Patryk super dużo mówi, już się tak nie martwię.

Młoda, pochwal się efektem końcowym

Edit : post zaczęłam pisać 1,5h,temu

Beszko, u nas piękne słońce, śniegu już nie znajdziesz.. No chyba że w górach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 08:18

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Summerka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadaje na szybko z pracy.

Powiem Wan, ze dwoje małych dzieci, praca, dom, to duzzio...a jak dzieci chore - Toska zapalenie oskrzeli skończyła, ale cos z uchem było (kazali na razie obserwować), Zuzka zapalenie ucha i antybiotyk...il yes. Na chcecie sajgon, w pracy full roboty i mnie cos bierze.

Wróżko, ja tam i tak będę prowadząc do żłobka - nie teraz, to bedzie chorować pózniej...

Zgredko, kciuki za bezbolesny powrót do pracy.

Kroko, ale Zuzia słodka na placu zabaw.

Reszta, jak doczytam

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko ostatni dzień wolności, haha, znaczy bez tego stresu, że musisz szybko bo do pracy.. Co porabiasz?

Sumi, niestety to jest super trudne być kobietą w tych czasach.. Gdy dziewczynki będą chore to kto będzie się nimi zajmował?

Ale tu cisza

Młody śpi, byliśmy na spacerze, choć dziś ostrzeżenie smogowe na pomarańczowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 11:45

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam galaretki truskawkowe. A Domi w tym czasie wrabal chyba z pol kilo rozmrozonych truskawek i wolal o jeszcze....To chyba juz nie bede tych galaretek wiecej robic ;), szkoda czasu jak mozna dac poprostu rozmrozona truskawke :d i to bez cukru.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka czy szybko? hmmm klucze dostaliśmy 1 lutego . 11 wprowadzilismy sie a tak na prawde jeszcze troche brakuje ale to takie wykonczeniowe sprawy typu szafa sypialniana nasza sie jeszcze produkuje,kibelek do wymiany i szafka z umywalka i lustrem do wc. Karnisz do dzieciakow i listwy na blat i sciane w kuchni..

Wieczorem tu wstawie fotki jak ogarne syf ;]

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • beszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwile. Potem doczytam resztę. U nas szkarlatyna omg!! Pierwszy antybiotyk odkąd młody skończył 1,5 roku. Trzymajcie kciuki aby L i H nie złapali. Szczególnie H bo byłaby jazda :/

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nooo znalazlam super agro, 3h jazdy od nas, w bawarii, dla dzieci ponoc absolutna rewelacja. I tak sobie myslalam ze zapytam znajomych z dziecmi czy na jakis weekend bysmy nie skoczyli grupka. Wiecie, dzieci ida patrzyc jak sie krowe doi a my grilujemy ;).
    I kurcze nie ma zadnych miejsc juz wolnych do jesieni. Tylko jeden pokoj w czerwcu czyli sami mozeny jechac. Szkoda.
    Moze w Polsce czegos poszukam.

EDIT: Juz pare razy szukalam w Polsce to wiekszosc nazywa sie gospodarstwami agroturystycznymi a w "ofercie" ma najwyzej kroliki, psy i koty :/. A ja chce takie wiecie, z krowami, owcami itd :D

Znacie jakies?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 13:59

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

Karnawal super Leo w siodmym niebie bardzo mu sie podobalo szczegolnie ilosc traktorow w paradzie:))))a no i slodycze nazbieral 2 siaty musielismy schowac bo szal byl co chwile cos chcial pochlaniac;)

Beszko kurujcie sie no i oby pozostala 2 sie nie zarazila:/

Manku gratuluje w koncu sie doczekalas!!!

Kotka jak chcesz krowy to do Belgii wpadaj;)u nas od wiosny do poznej jesieni za plotem o i barany konie rowniez;)kroliki i kury to nasi sasiedzi maja tuz za plotem takze my agroturystyke za plotem mamy:)

Zgredko a myslalam ze sie cieszysz;)ja ruszam od czw i powiem ze jak na razie dobrze mi z tym!zobaczymy jak bedzie dalej

Kroko Zuzia odwazna dziewczyna:))))

Mloda super ze juz na swoim:)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
‹‹ 2305 2306 2307 2308 2309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ