Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No coz tak mam ze dyskredytuje cos co nie jest pragmatyczne, a filozofia moze.i spoko (mialam 4lata w liceum), ale gadanie do ogorka (moj kuzyn mial takoe zaliczenie) no to dzieki..
Lili: tez mowilam nic sie nie stalp, a kumpela mnie pyta czy gdybym wrocila z pracy styrana, po burze.od szefa, to czy bym byla.zadowolona gdyby moj facet powiedzial "nie placz, nic sie nie stalo"..
To prawda Polacy dla siebie sa niekolezenscy za granica, to mega dziwne, wyzywaja na muzulmanow, ale Ci to umieja sie trzymac ze soba..mysle, ze to poniekad jakis kompleks. Nawet na erasmusie jak bylam to sie Polki z Polkami slabo trzymaly, ale jak w gacie Francuzom weszly to juz damy...male toKrokodylica, Lili83, beszka lubią tę wiadomość
-
Witam się, ze szpitalnego łóżka. Wczoraj zaczęłam mocno plamić na brazowo, a potem nawet trochę czerwono. Byłam przerażona, że już po wszystkim. Pojechalam na ip, położyli na oddział. Podczas badań sporo jeszcze leciało, ale brąz. Na szczęście ciąża żywa. Dostaje dużo leków i zastrzyki i puki co ok, plamienia ustały. Modle się, żeby wszystko było dobrze. Nie potrafią ustalić przyczyny.
Zgredzia, zaintetesowalas i mnie tą książką. Kurcze, żeby tak jeszcze umieć wprowadzić w życie te wszystkie zasady..
Co do kulturowosci i języków się nie wypowiem bo nie znam się na tym i nie mam doświadczeń. -
Hej.
Melduję się z domu z łóżka, beznadziejnie się czuję.
W nocy miałam jakąś dziwną akcję, obudziłam się bo było mi mega zimno, aż mną telepało i było mi niedobrze.
Poszłam napić się amolu, to tak się trzęsłam że nie mogłam na łyżkę tym amolem trafić.
Wygnałam męża spać do Zuzi, bo przestraszyłam się że to jakaś grypa żołądkowa i położyłam się spać w salonie, w grubym szlafroku, pod grubą kołdrą, po wypiciu ciepłej herbaty, i dopiero po jakimś czasie zrobiło mi się ciepło i zasnęłam.
Bez gorączki, rano ok, tylko ciężko na żołądku i głowa boli.
Nie wiem co to było??
Czy dreszcze od żołądka?
Właśnie jem suchą bułę i chyba się zaraz zdrzemnę. -
Blondik lubię było za pomysł z naklejkami a nie za samopoczucie.
Wczoraj myślałam że padnę ze śmiechu, Zuzia pokazuje że jej naklejki od ściany odchodzą, to jej mówię, nic się nie martw, mama Ci coś fajnego na ścianie namaluje, a ona TAK! i gdzieś leci. Myślę - gdzie ona biegnie? A ta kredkę przyniosła i do ściany malować hehehe
Zgredka zakupię sobie tą książkę. Chętnie poczytam.
Konwi wrzucę na fb zdjęcia z naklejkami, ale teraz to te naklejki już poodłaziły.
justta fajnie że starszy brat taki kochany.
Biedro a wyszły im jakieś pasożyty czy tak profilatycznie?
Maniek współczuję Ci tych nocek.
beszka porównanie bardzo fajne
smarta na jakim etapie Wasze remonty?
Summi jak tam, ogarniasz?
Izolec pełnia była, u nas tez były fatalne noce.
Kotka przyjaciółka jest po prostu bezpośrednia i wali prosto z mostu, niekoniecznie kulturalnie.
A wypowiedzi jej koleżanki to nawet nie skomentuję... chamstwo.
Lili przykro mi z powodu sytuacji z przyjaciółmi.
Sprzedajecie dom?
Alicja o jejku! współczuję! Trzymaj się tam groszku!
-
hejo!
witam sie z kawka. kurcze, nie moge tego mojego dziecia oduczyc zasypiania w kombinezonieno nie i koniec! odwiozlam dzisiaj Franka do zloba. uparciuch nie chce schodzic ze schodow za reke, mowi "hopa hopa", a jak go nie wezme na rece to siada na schodach i ryczy
a znoszenie dwojki dzieci na rekach z 2 pietra to niezly trening
ehh.
Kroko- stawiam na zatrucie. tez kiedys tak mialam.
Manku- jak tam dzisiejsza nocka? u nas zazdrosc nadal. i odbieranie zabawek
Lili- noo tez slyszalam, ze najgorzej sie z rodakiem dogadac za granica
Alicja- o kurcze, trzymaj sie tam. bedzie dobrze!
Summerka- uff, zlecialo. to teraz tylko lepiej
Kotka- jak samopoczucie?
Zgredzia- jakis smutek wyczuwam ostatnio od Ciebie... az mam ochote Cie przytulicdawaj no tu!
Justa- cudownie, ze tak zaakceptowal siostrzyczkeehh oby i u mnie niedlugo tak bylo...
no nic. spadam sie ogarnac. ciastka mnie pochlaniaja
milego!
-
Ala, trzymaj się. Takie plamienia zdarzają się w 1 trymestrze, współczuję nerwów
Lili, Kotka, takich znajomych to najlepiej wymazać z pamięci.. Ciekawe gdzie można znaleźć pracę po filozofii?
Zgredka, chyba kupię sobie tą książkęo której piszesz. Wczoraj nieświadomie zafundowałam MAdzi mała "traumę". Przed drzemką chciała sobie jeszcze zjesc ciasteczko (zwierzatka krakersiki), odmówiłam jej, bo czas na mleczko bla bla bla...Bardzo płakała, ale w koncu się uspokoiła wypiła mleko i zasnęła. Po godzinie obudziła się z płaczem, płakała i wołała nie nie nie...przez pół godziny nie umialam jej uspokoic...w koncu postawiłam ja na ziemi, a ona pobiegła pod tą szafkę gdzie są ciasteczk...dałam jej jedno i się uspokoiła... hmmm... miałam wyrzuty sumienia...jedno głupieciastko, a taki żał u dziecka, smutek i niewyspanie...
eh...
-
Ala, trzymam kciuki - w końcu jesteśmy dokladnie w tym samym momencie. Mi niby lekarz zapowiedział że mogę plamić bo trofoblast jest blisko ujścia szyjki macicy i jak na nią najdzie to może tak być i mam się nie przejmować. Prawda jest taka, że pewnie byłabym bliska zawału, a z drugiej strony martwię się ze skoro zapowiedział to tak powinno być i może źle ze nie plamie - masakra ze mną. Z mężem seksu boimy się nadal. Zabieramy się, jak pies do jeża, każde ma jakąś wymówkę a drugie tylko odetchnie z ulgą. Remont idzie do przodu, codziennie co przyjedziemy to jest o niebo lepiej i dalej, ale jeszcze dwa trzy tygodnie na pewno będą robić. na koniec kwietnia powinni kłaść podłogę a w okolicach 10 maja wszystkie zabudowy. tyle że ja na 19 planuje wycieczkę koncertową do niemiec a po powrocie myślimy o Grecji więc coś czyje ze przeprowadzka w polowie czerwca
******************************GANG18+***************************** -
Hi!
Alu trzymajcie sie!przede wszystkim oszczedzaj sie lez i nic nie rob!u mnie w pierwszej ciazy tez byl kreotok naszczescie dobrze sie skonvzylo ale lekarze tez nie wiedzieli co bylo przyczyna:/
Kroko moze zle napisalam nie nie sprzedajemy gora juz stoi stan surowy teraz trzeba wyremontowac:(no i czesc salonu i przez to taki bajzel
Summi to dzisiaj odsapniesz;)
my teraz na zakupy rano bylam z Leo na rowerze (moja forma to zero zero sapalam dyszalam az wstyd:/)trzeba sie za siebie wziac:(
*******Gang18+*******B -
Kroko, No mama powiedziała, ze narysuje, to dała Ci narzędzia;)
Blondik, tak samo po filozofii, jak i np. po filologii...mój znajomy po filozofii był np. dziennikarzem, o i miał doktorat z biologii;)
Alu, nie martw sie - ja z Tosia tez plamilam sporo i długo, chyba do 3 mca - brałam duuphaston, ale sie nie oszczędzałam - wiadomo, Zuza była malutka i wszystko jest Ok;)
Smarta, ja w ciąży z Zuza nie uprawiałam sexu przez 9 mcy, bo sie bałam. A z Tosia może raz...a ciąże książkoweKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Wróżka chyba masz rację, strułam się czymś.
Ale żeby takie dreszcze? Pierwszy raz tak miałam.
Zuzia póki co chce schodzić po schodach, wyobrażam sobie jakie to męczące nosić dwóch...
Smarta na jaki koncert jedziesz?
No i oczywiście pochwal się mieszkankiem.
Lili aaa to ma Wam koszty remontu wycenić?
Zuzia ma katarek, na razie delikatny, od razy inhalacje robimy, mam nadzieję, że sie nie rozwinie gorzej. -
Hej Alu nie martw sie jesteś pod opieka lekarzy juz i najważniejsze ze groszek sie Ciebie trzyma.
Kotka koleżanka bardzo bezpośrednia i chamska można wyrazić swoje zdanie ale trochę kultury osobistej by sie jej przydało.
Summi odpocznij tez za mnie
Kroko torpeda działa nie czeka! Tez mam takie napady zimna dr mówił ze to osłabienie ... takze leżakuj, bo przedwiośnie praca stres itd dają nam w kość.
Ciekawe co u Yas.
Smoku??
U nas nic ciut lepsza ale wczoraj cały dzień krzyk kolkowy no padłam wieczorem jsk długa.
Wczoraj byłam u fryzjera na garbie i pytam panią co moge zrobić zeby dodać włosom objętości bo takie oklapniete a ja mam mała głowę w porównaniu do reszty ciała i lepiej sie czuje gdy jest włosów wiecej ... a ona mi na to: hmm moze trzeba pomysleć nad pomniejszeniem reszty ciała .... jol szczeka mi opadła. Wiecej razy tam nie pójdę.
Ps Zgredko tez mam wrażenie ze jakaś smutna jesteś...Maniek
-
Ja też parsknelam z tekstu fryzjerki, przegiela! dobrze Maniek że dziś ciut lepiej..
Smarta, jak już będzie drugi trymestr to może wtedy zasmakujecie seksu, ja uwielbialam seks w ciąży, bo był taki.. Beztroski
Co do Zgredki, to mam wrażenie, że się zdystansowalas, to co piszesz jest już bez emocji, no ale może to moje odczucie..
Alicja, teraz będzie już dobrze, odpoczywaj.. -
Summi Konwi tez sie z tego śmiałam ( w domu jak mezowi opowiadałam) ale tam mi szczeka opadła. Powiedziałam jej tylko ze przecież jak schudnę to twarz tez mi schudnie wiec proporcje pozostaną tskie jakie były ... nie ma co sie smucić mam juz namiar na inna fryzjerkę takze tam juz nie wrócę (jskos brak mi polotu obecnej ... chyba juz jej sie nie chce )Maniek
-
Dzięki za kciuki. Zmagam się teraz z mega bólem głowy..masakra. Leżę i już mnie męczy to leżenie
Smarta, no dla mnie ten widok na wkladce był porażający. Zdecydowanie nie życzę nikomu takich przeżyć. Miejmy nadzieję, że mimo uprzedzeń lekarza nie spotka cię to.
O seksie u mnie nie ma mowy, za bardzo się boję. Zresztą w każdej z ciąż seks przestaje dla mnie istnieć.
Kroko, zabawne z tymi kredkamiPilnuj teraz, żeby młoda nie wzięła sprawy w swoje ręce i wyręczyła mamę w tym dekorowaniu ścian
Maniek, tekst fryzjerki aż mnie zatkało. Jakbym coś takiego usłyszała to nie wiem jaka by była reakcja, chyba oburzenie. Raczej nie zależy jej na utrzymaniu klientek jak wypala takie teksty..
-
Maniek nie wpadłam na to że to może być osłabienie!
A fryzjerka jakaś nienormalna.
Konwi powodzenia na echu.
Alicja jak raz już powiedziałam to koniec, dzisiaj też Zuzia wzięła kredki i pokazywała na ścianę.
Ja się czuję dalej średnio ze wskazaniem na słabo, Zuzia już śpi, ale nastawiam się na kiepską noc bo katar coraz gorszy... podejrzewam efekt niedzielnych odwiedzin....
Także pewnie pooglądam chwilę tv i pójdę spać. -
Maly zaczyna 4dzien z goraczka, wczoraj dostal taka dawke, ze glowa mala jeali juteo bedzie to idzie na morfologie.. jeaCze moja matka dzwoni, zeby mi powiedzidc, ze ona uwaza ze 3 dni podawania lekow przeciwgoraczkowych to nie jest normalne i dobre "ona jako matka mi to mowi" pytam sie jej po co mi to mowi, a ona zeby uspokoic sunienie, wiec mowie, ze skoro juz uspokoila to zegnam.. i teraz kurwa stale o tym mysle. Ja zgodnie z zaleceniem lek, po 3 dniach ide na morf. Pojecia o leczeniu dzieci nie ma, a bedzie mi pierdolic..maly dzis caly dzien bez goraczki, dostal tylko teraz na wieczor, ale po czopku jest w pelni sill.
Za to mala po 3 fniach z ojcem w domu jest harpaganem. Nie dosc ze wracam.do domu styrana, to jeszcze sprzattac musze .. nie mam sily..
To jestem smutna czy zdystansowana? I do czego/kogo zdystansowana?
Alu: trzymam kciuki za malucha
Kroko: zdrowia
Maniu: e tam nie pekaj z fryzjerki, ja dzis dowiedzialam sie w salonie sukien ze mam wielmie cycki jestem bardzo niska, ale coz prawde rzekly