Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobryyyyy
Sorry ze rzadko ale jakos nie mam czasu...znowu wieje jak 150! Wiec siedzimy w domu...ale rozwala mnie zoska z tym gadaniem. Kapie sie i ma 6 kaczek 2 małe 2 średnie i 2 duze i kładzie te sredie- to sa mamusie i mowi "mamusia siuka decka" czyli szuka dziecka...albo mamusiu oc sibko sip kliro czyli chodz szybko syp klocki sorry za brak przecinków ale pisze z telefonu i nie chce mi sie
No i co robię te dekoracje mam majstrów od dachu a ze tak nauczona to gotuje im obiad no dzis akurat tylko zupę ale jako iż tak wieje to byli przeszczęśliwa z gorącej zupy a no w pon byłam z zoska w mieście wymienić kiecke bo kupiłam jej za mała a we wtorek chirurg, szwy mam wyjęte wiec juz z górki
No i musiałam za dziadków prezenty zamawiać bo oni nie wiedza co bla bla bla...jako ze lubię drewniane zabawki to młoda dostanie kuchnie, warzywa do krojenia i wózek z gadżetami do sprzątania a no i te swoje klocki. Bo od nas ma rower
Zgredka no wreszcie gadasz jak ty!!!!! Zdrówka dla kostka, nie ma co matki czyli babki zawsze dobre słowo powiedzą!!!! Trzymaj sie i daj znac jak wyniki
A Konwi powodzenia na badaniach
Ala zdrówka i spokoju!!! Wszystko bedzie dobrze!! Musi
Manku to fryzjerka bomba! Jesli to nie żadna znajoma to wredne babsko jakieś! Moja fryzjerka a wlasciwie bardziej koleżanka jak chciałam sie baaardzo krótko obciąć powoedziala ze jestem kobieca jak kowal ale zlalam ja bo to taki zart.
Strasznie współczuje Wam tych kołek...doskonale tovpamietam i tego najbardziej sie boje
Kroko weź zadbaj o siebie!!!!! Bo kto to zrobi jak nie Ty!!!! Zdrówka dla Zuzi rownież
Smartka fajnie tak sie urządzać ale to ciężka robota jednak cierpliwości zycze no i pochwał sie efektami
Summi dałaś radę...dzielna kobita!!! Dobrze ze maz wraca
Wróżka ale bedziesz miała bicepsy zartuje!!!! Sił zycze!!!
Tyle spamietalam
DobranocccccWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 22:57
-
Hi!
Kawy kawy bo ledwo zyje:/
Zaupy nawet udane w sensie Sara byla grzeczna Leozostal ze starszym synem i dali rade;)
dzisiaj do niani a wieczorem moj ma dyzur;)
Zgredko u mnie niestety to samo:(choc podejrzewam ze ty masz przynajmniej ugotowane moj ledwo ogarnia 2 a co fopiero dom itd no coz
Lucja ma piekna kurteczke a buciki mamytakie same;)tzn Leo
Manku osmialam sie z fryzjerki;)pewnie sama nie zarejestrowala co powiedziala ja znalazlam ostatnio fajna ai tak mnie do mojej starej ciagnie:/i dogodz tu babie;)kolek wapolczue wiem co to za dzidostwo:(walczylismy przez 3 m
Smoku iekne dekoracje:)
Wrozko fajnie ogarniasz dwojeczke;)a ak z mezem?
Kroko zdrowka!u mnie tez przyzmeczeniu takie objaay wiec zestouj i zadbaj o siebie!majatr przyjezdza wycenic prace musi zobaczyc co dkladnie jest so roboty oszacowac ile mu to zajmie juz nie mge aie doczeac:)
*******Gang18+*******B -
Polamalo mnie. Tak jakos dziwnie przy malym lezalam ze chyba jeszcze w odcinku szyjnym kregoslupa jakby ktos szpile wbijal przy danym ruchu..
Smoku: super, ze Zosia juz tak ladnie zdania skleja, u nas wieksza komunikatywnosc, ale jeszcze bez zdan.
Za to przechodziny rozkwit fazy "sam", a tylko zrob cos za nia to pisk na caly blok
Lili: a propos kawy zamowilam sobie ekspres to roboty z Tchibo, jak sie zamowilo 240 kapsulek to ekspres za darmo , a czesx kapsulek chca odkupic kolezanki -
Cześć, i my się witamy. Patryk dwa razy się budził wczoraj, mój poszedł do niego, dwa razy nam przerwał później jeszcze ok 3 więc spał dalej że mna.. Jestem też Polamana..
Zgredko oprócz morfologii doradzam jeszcze crp, by żyjących czy jakoś stan zapalny się nie toczy. Dobrze ze juz gorączka mniejsza. Współczuję tego syfu, do którego wracasz.. To działa na mnie najbardziej w... Jąco.. Brr
A i znowu jest nasza zgredka.
Lili, super, że zakupy udane. jak Sara? Przechodzą już jej kolki? Też ponawiam pytanie, czy chcesz sprzedać dom?
Uff Sumi, super ze juz mąż wraca, a tu znajdz chwilę na odpoczynek.
Smoku, zdolna bestia z Ciebie. Nie wychodzicie na dwór? Brawo za Zosie gadule.
Alicja, jak tam na froncie?
Smarta, gdzie jedziecie do Grecji? Ach, z każdym Twoim wpisem widać że postęp w remoncie domu jest obawy co do ciąży zawsze są.
Blondik, jak Madzia? A Ty? Lepiej już? Dajesz Madzie do żłobka dalej?
U nas nic nowego.. Patryk trochę się rozgadal, dużo powtarza i zaczyna składać zdania. W przyszłym tygodniu zaczynam trening czystości, zakupiłam już majteczki
-
Hej hej
Konwi Ano nie ide na dwór bo serio wieje ze az blachę na dachu słychać...naprawdę zimny wiatr a ta ciagle gada, na deszcz i mróz moge isc ale wiatru sie boje...jak sie troche uspokoi to owszem
Powodzenia w treningu czystości przerwał wam...hmmm Zazdro!!!!
A i daj znac jak po badaniu
Zgredzia i która Chyba wybrałaś? I powodzenia z kostkiem na badaniach!!! Tez daj znac jakie wyniki
Wlasnie Lili kołki juz za wami tak????
A dzis ma przyjść ta kuchnia Zosi bede walczyć ze sobą zeby jej nie pokazac -
Hejo Zgredko hmm takie dobre rady niech sobie mama w kieszeń wsadzi ! Dobrze ze z Kostkiem juz lepiej.
Smoku to nie znajoma moja dlatego mi szczeka opadła bo ze znajomymi to wiadomo posmialabym sie i tyle a to wlasnie obca baba ...
Summi brawo Ty:)
Konwi a u Was z zazdrością jak było? Jak sobie radziłaś?
Lili nom kolki kicha ale juz dzis mamy 6 tygodni czyli połowa do tego cholernego 3 miesiąca.
Wróżko jak z mężem jak Ty sie czujesz?
Kroko to hmm moze zakup farbę ta na ktorej można kreda malować ? Jak juz torpeda wtczaila taki pomysł to raczej nie zapomni.
Kotka a Ciebie ten kurs tak pochłonął czy Domi chory? Kiedy wizyta?
U nas wczoraj Jaga była taka kochana ze rozpływałam sie: wzięła okulary babci niesie jej i mówi "baba okukuku Doda cita" hehe okukuku to nowe słowo czyt okulary... postanowiłam wpisać jej te wszystkie slowa do książeczki na pamiątkę. Zuzia dzis w miare ok choc wciąż sie pręży. Ściągam wlasnie mleko bo zaraz jadę z psem do fryzjera. Do pózniej.Maniek
-
Konwi trzymam kciucki, Zgredko, gratuluje wyboru sukni. My z mężem zanim nim został to byliśmy 13 lat ze sobą i decyzja była szybka - w styczniu powiedziałam dobra pobierzmy się, ale jak do końca marca tego nie załatwimy to się rozmyślę - i 23 marca będziemy obchodzić 4 rocznicę . Ale fakt, że się zdecydować było trudno
U mnie dziś masakra, płakałam już dziś kilka razy - a po co i czemu tego nie wie nikt... Rzuca mnie też, zawisnę nad kiblem ale nie wiele z tego jest i mdli mnie. Ale to w sumie prawie co rano tak mam więc pomału się przyzwyczajam . Nie jest to bardzo upierdliwe i generalnie raczej oceniam swoje ogólne samopoczucie jako dobre, ale momentami irytyujące.
Jak już zakończymy remonty chętnie się pochwale, ale to jeszcze długo . Chciałabym już podpisać umowę na zabudowy bo na to najdłużej się czeka, ale nie mogę sie zdecydować, która firma. Najgorzej, że termin realizacji pokrywa się z moimi planami koncertowymi i mój mąż na pewno się będzie złościł. A co za koncert - ja monotematyczna jestem Cały czas to samo co co rok na fejsie - zresztą i u nas w telewizji głośno się robi - Kelly Family po długiej nieobecności nową płytę wydają i 3 koncerty na maj zaplanowali - no i muszę tam być
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 10:51
******************************GANG18+***************************** -
MAnku zeby fryzjer i psy nie pocisnął zartuje!!!
Zoska gada sporo i dość ładnie zazwyczaj ale jak czegoś nie umie nazwać to mowi hmmmm a jak podpowiem to juz cwaniara nie powtórzy tylko mowi TAK
A przyszedł ja chwile majster i ma na imię Jan tłumaczyłam jej ze to pan Jasiu a ona do niego pan Jasiu ide gogo czyli na gore -
aaaa miałam pytać - czy któraś z was robiła genetyczne badania prenatalne z krwi? myślałam o badaniach NIFTY, wszystkie trisomnie i najbardziej popularne aberacje chromosowe plus płeć, nieinwazyjne bo z krwi mojej, choć tanie nie są. Generalnie na początku ciąży byłam przekonana że tak, teraz zastanawiam się czy coś to zmieni. Nie wiem, waham się jakoś.
Smarta: nie
Kolezanka robila i nawet plec dziecka podali tam.. ale ja nie, jak nie sz zalecen czyli nie jestes po 35rz to ja bym sie wstrzymala, masz na co kase wydawac jeszcze..
Ja Was moze.wprowadzilam w blad, ale nie bylo problemem moim czy z kims byc czy nie, bardziej z glowa i soba problem, a nie ze w zwiazku -
Zgredka ja Cie bardzo dobrze rozumiem, u mnie przecież też związek tyle trwa że masakra, wiadomo jak zawsze jest lepiej i gorzej a niechęć do małżeństwa to moja głowa głównie, ale jak już szybką decyzję podjęłam to sobie chwalę.
No mam 32 lata więc niby nie muszę, ale jakoś genetyczne i generalnie podejście "naukowe" do mnie przemawia dlatego rozważam...
Smarta, ja nie robiłam. Gdyby lekarz mi zasugerował po usg że coś jest nie tak, to wtedy. Zresztą tak się z nim dogadałam. On nie widział przesłanek, tym bardziej, że w ciąze zaszlam w ospe.
Kelly family mówisz.. Też kiedyś ich słuchałam..
Zgredko i która suknia?
Smoku super ze tyle już Zosia mówi. My mamy na codzień fructis, przy łupieżu nizoral lub z kotkiem szampon.
Patryk nauczył się za to przy każdym niepowodzeniu mówi " o nie.." słodkie to -
Konwi: nie pokazywalam Wam jej, tamte piekne ale jednak postanowilam nie wydawac 4tysi, znalazlam za polowe tego..
Gladka spodnica w A zorzeta gora koronka w serek bez rekawow (musze na lapskami popracowac)
Smarto: ja bym jak Konwi ppczekala na dec lekarza, przy czym do usg wybierz dobrego, to niekoniecznie musi byc prowadzacy, nie wszyscy umieja czytac usg te wszystkie markery -
Mnie kurs i choroba wciagnely. Nie wiem czy to ciaza czy taka padnieta jestem przez ten kurs ale wieczorem to o 21 to ja juz odplywam.
Dzisiaj w nocy bylo zyganko u mnie ale stawiam ze to raczej wirus jednak mnie troche zaatakowal bo nie slyszalam o zyganiu w nocy w ciazy, no i brzuch mnie tez boli.
KellyFamily . No ja ich nie sluchalam ale powiedzmy ze cenie za muzykalnosc. Uwielbiam ich jedna piosenke "flip the coin".
SMARTA ja nie robilam zadnych badan genetycznych itp, nawet przeziarnosci. W De odradzaja takie badania bo sa poporstu obarczone duzym bledem. Zdaza sie, ze usg+pappa twierdza ze dziecko bedzie miec trisomie a potem rodzi sie zdrowe dziecko. I to jest jeszcze ta optymistyczna wersja bo zdaza sie ze robiona jest amniopunkcja ktora konczy sie zle a dziecko bylo zdrowe.
Bywa tez w druga strone. Usg i pappa mowia ze jest git a potem zonk bo dziecko jednak chore.
Jak dla mnie to wszystko opiera sie o jedno pytanie ktore nalezy sobie zadac przed badaniem : Co jesli jest cos nie tak?
Mojej kolezance powiedziano ze dziecko bedzie mialo jakas chorobe genetyczna, dziecko jest zdrowe ale lez wylanych nie zliczysz.
Ja tym razem nawet nie chce znac plci .
-
Niepokoi mnie pewna sprawa. Akurat poruszylyscie temat mowienia dzieci.
Domi mowi duzo slow, potrafi sklecic proste dzanie typu mama idzie, Domi siedzi, kon je itp. Ale nic poza tym. On nie opowiada. On nazywa rzeczy albo wyraza chec na cos typu sniadanko, mleko, domi idzie pokoju, mama wstan itp. Pytam sie go wczoraj: gdzie byles dzisiaj? Mialam nadzieje ze powie ze w zlobku. Nic. Pytam sie kto cie odebral? Myslalam ze powie ze tatus ale nie. No to sie pytam a gdzie bylismy przed chwila? A bylismy na placu zabaw. Cisza.
Moze to normalne ale mam wrazenie ze jednak dzieci w tym wieku pomimo nawet malej znajomosci slow bardziej sie kominikuja.
Jak to jest u was?
Ps. I co z LARA? Wroci tu czy juz na amen odeszla z forum? To tylko przez ten tlewizor???
-
Kotka zdrówka oby to było jednorazowe zyganko.
Zosi jak pytam np gdzie była jak wrócimy z zakupów to mowi "byłam tititem" czyli samochodem jak pytam z kom tocpowoe ze z mamusia, a jak pytam co jadła na obiad to odpowie ze mięso na śniadanie jajko wiec chyba kuma co gada a moze pamięta jak mowie co je czy co robimy
Przyszła kuchnia...oj dziadek straci nerwy skręcając to na bank
Teraz Zosia chodzi ze ścierka i wyciera podłogę
Smartka ja tez żadnych badań genetycznych nie robiłam poza przeziernioscia ale jak kotka mowi co to zmieni...ciezkie tematy moze i faktycznie mozna podjąć jakieś leczenie dziecka w ciąży ale to zawsze ryzyko jednak
Zgredka Poka kiecę i wlasnie co u lary?
I jak kostek? Konwi jak wyniki? -
Hej hej
Sparta. Ja tych bad. nie robiłam. Chyba wczoraj mamaginekolog napisała artykuł na ich temat.
Zgredka dobrze prawi.... wybierz dobrego lekarza.
Zgredko , a pokażesz sukienkę na FB? Czy słodka tajemnica ?
Co do burdelu w chałupie po powrocie do domu... no cóż. Mój maź tez niedogrania dzieci jedzenia dla nich i opili nad nimi plus porządek. Na początku mnie to wkurzała. Teraz nie. Cieszę się, ze dzieci są zabarwione. Najedzone. Przesunięte inszczesliwe. Potem razem ogarniamy. Albo on a ja z dziećmi. Także ten.... super ze dzieci zadowolone
Psotko. Ja rzygalam w nocy w ciąży z Hanka. Cała ciąże. Masakra
Lili. Co za ludzi ci wasi znajomi. Współczuje. Imam nadz ze reszta rekontunpojdzie szybko. Jak mała u niani?
Nie pamietam co jeszcze miałam napisać. Padam ze zmęczenia. Zasypiam razem z dziećmi. Maź tez. A ten jeszcze pracy sobie dowalil. Zamówił ten robot kuchenny i chleb chce dam piec. Dodam ze tygodniowo przy 3 dzieci idzie ban koło 5 bochenków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 17:36