Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ehh wlasnie dlatego nie chcialam jeszcze byc w ciazy bo jak przjdzie dziecko na swiat to Domi nie bedzie mial nawet 2 lat. Mi juz jest smutno bardzo z tego powodu. A jesli chodzi o mala roznice wieku to roznie to bywa. Moj maz i jego brat to najlepszy przyklad. Nie sa skloceni czy cos, poprostu nie dogaduja sie i nigdy nie dogadywali. W tym wypadku bylo troche na odwrot bo to wlasnie starszy brat o wiele wiecej uwagi dostawal a moj maz jak on to mowi, wychowywal sie sam a wszystko krecilo sie w okol brata. Dlatego chcialam zeby D podrosl jeszcze i dopeiro sprezentowac mu rodzenstwo, jak juz bedzie troche bardziej niezalezny, bedzie mial kolegow w przedszkolu, bedzie sie potrafil bawic sam lub z innymi dziecmi. No ale coz, zycie.
Lece do zloba po niego.
Caly dzien dzisiaj ucze sie niemca i wymiekam. Ja jak czegos nei rozumiem to nie rusze dalej poki nie rozloze wszystkiego na czesci pierwsze i tym sposobem zadanie domowe nei ruszone nic a nic... -
Ano wlasnie Summi Zuzia mi płacze i w dzień i w nocy wiec nie mam jak ustalić co to wg mnie raczej kolki bo czuje pod ręka jak jej to powietrze po jelitach buzuje ... jest w wieku kokloeym wiec tak jsk u Ciebie od lekarzy słyszę jedno i to samo : kolka nie choroba trzeba czekać.
Konwi chyba tylko tych wlewek nie próbowałam bo sie trochę boje, juz jak Windi używam to sie trzęsę.
Zgredko lubie za Twoj styl.
Psotka nie ma złotego środka jsk mała różnica to wiadomo nie wiesz za co łapać jak duża różnica to większa zazdrość tez zle...Maniek
-
Piszę sobie notatkę w wordzie, żeby niczego nie zgubić
Beszko: wczoraj zero gorączki i dziś też, nawet obiadek zjadł.
Podziwiam Cię za takie fajne rozegranie czasowe
Ale też musze pochwalić swojego, który został na l4 z małym, dzięki czemu mały zaczął jeść (poza tym okresem z gorączką), a inawet jest odkładany do łóżeczka (przez tatę) i śpi (do tej pory tylko cyc)
Maniu: matko bardzo Ci współczuję, mój miał do ukończenia drugiego miesiąca tylko bóle brzuszka, a nie kolki, ale i tak było mi ciężko, nawet nie wiem co przechodzisz, widzę po suwaczku, że już 1,5 miesiąca, oby ten czas szybko dla Ciebie minął
W sumie nie mam więcej do powiedzenia.
Ziś ponownie, tym razem z moim poszłam mierzyć sukienkę, ale liczyłam na większy błysk w oku mojego, ale i tak ją kupię, jak będzie dobry rozmiar to i proporcje się lepiej rozłożą, no i dodatki zrobią swoje..
A swoją drogą moja mama oczywiście z przekąsem musiała westchnąć „tę bez rękawów”, więc pytam o co jej (kurwa) chodzi, a ona, że to październik, więc jej pytam czy będzie inaczej, jeśli będzie miała rękawek z koronki?
-
Zgredko, brawo dla taty, czasem to jest jedyne rozwiązanie by oduczyc dziecko pewnych przyzwyczajeń. A Ty odciągasz mleko czy cyc tylko, gdy wracasz z pracy?
I tak, że zabrałas go na przymiarke
Dzieci jedzą kolacje, ja dziś na crosa.
Na usg wyszło że mam nieszczelne zastawki i jeszcze jedna dodatkowa, z życia plodowego.. Aczkolwiek nie jest źle, jak to określił lekarz, więc nie powinno mieć związku z moim incydentem.. -
Kotka kompletnie cie nie rozumiem przeciez chcialas 2 nie zabezpieczalas sie wiec o co kaman?gdyby to byla wpadka to moglabym zrozumiec (bo sama to przeszlam)ale ty od dluzszego czasu sie staralas:/a teraz narzekaz czas nie odpowiedni pracy nie masz itd itd wiec po co w ogole sie staralas?
moj czyta z aleo pepa u dentysty plus ksiazki z biblioteki traktory kopary itd to ich wieczorny rytual:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 19:55
Krokodylica lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
łojezu dziewczyny, jak tu nerwowo! wezcie wrzuccie na luz, chociaz tutaj!
zwalam to na hormony- Lara, Kotka- tak tak, to do Was wierzcie mi, ze po porodzie bedziecie miec duuuzo wieksze problemy niz teraz. wiec wyluzujcie. zadna z nas tutaj nie chce dla drugiej zle, wyraza tylko i wylacznie swoje zdanie. tak bylo z telewizorem, tak jest i teraz. choc przyznam, ze podobnie jak Lili mysle.
Kotko, teraz mozesz sie tylko cieszyc, ze sie udalo. kto wie jak by bylo za rok, czy dwa. a skoro nie zabezpieczaliscie sie to musialas miec swiadomosc, ze "to" sie moze zdarzyc w kazdej chwili. naprawde na Twoim miejscu nie rozkminialabym czy teraz dobrze, czy zle. stalo sie i pozostaje sie tylko cieszyc, bo to w koncu Twoj wymarzony okruszek! wiem co czujesz i to widac z Twoich postow. Dominik jest teraz najwazniejszy, jego kochasz, tego okruszka jeszcze nie. i to normalne. napisalas nawet, ze zrobilas "prezent" dla Dominika. a przeciez to nowe zycie, Twoje drugie dziecko, ktore jest bytem samym w sobie, nie zadnym prezentem, czy niespodzianka. wiem, ze moze to brzmi brutalnie, ale ogarnij sie i nie mysl tylko o Dominiku, bo naprawde niedlugo bedziesz musiala podzielic dosc mocno swoje uczucie. i to moze byc szok, tak jak u mnie. sama nie wyobrazalam sobie ze moge kochac inne dziecko tak jak Franka. i to drugie dziecko bylo takie "bo jest". brzmi to strasznie, ale tak wlasnie bylo i nie wstydze sie tego. teraz juz nie wyobrazam sobie zeby go nie bylo. uwielbiam jak sie smieje i jak bardzo inny jest od Franka. do tego potrzeba czasu, duzo czasu. wiec nie zaprzataj sobie glowy tym czy to dobrze, czy zle. let it be!
ja wlasnie zaleglam po ciezkim dniu. co prawda bylam dzis pierwszy raz od daaawna u fryzjera, ale stresowalam sie czy moj sobie poradzi z Antosiem, poza tym nie zostawilam mleka, wiec na alarmie jechali do salonu pozniej cobym nakarmila. czy to normalne, ze dziecko 3 miesieczne nie spi po poludniu? od 14tej mniej wiecej widze ze maly spiacy, ale za cholere zasnac nie moze. nie wiem o co kaman. z rana podsypia, a pozniej ledwo na oczy widzi ale nie zasnie zasypia o 19-20 na noc.
Franek mowi coraz wiecej slow, ale w porownaniu do Zosi Smoczkowej, czy Dominika Kotki jest daleko w tyle. zdan nie uklada poki co. moze jestem luzakiem w tej kwestii, ale w ogole sie tym nie przejmuje. w przeciwienstwie do mojej tesciowej, ktora tylko komentuje, ze moj maz w wieku Franka juz wiersze mowil. siet.
Kroko- pamietam jak mowilas o tym porownywaniu wnukow przez Twoja tesciowa. przybij pione! mnie juz jasny szlag trafia. nie znosze porownywania kciuki za Franka!
cos mialam jeszcze komus pisac, ale zapomialam
zdrowka potrzebujacym, spokoju niespokojnym!
dobranoc!
Lili83 lubi tę wiadomość
-
Kotko: nie przesadzam. Ale juz ktoras dziewczyna mi na privie pisze jak ma dosc tego Twojego stekania (ha jestem glosem ludu, no dobra jego czesci), sama chcialas byc w ciazy? Staralas sie? Chyba swiadomie seks uprawialas w okolicach owulacji, test coziennie robilas? A teraz marudzisz, ze Ci termin nie pasuje.
Siedzialam cicho, wlasnie z uwagi na to, ze ja bylam niezadowolona i jak idiotka marudzilam, choc wiele dziewczyn na rozu sie tak stara, a jak cyk i juz (przy czym ja sie nie staralam, po.prostu glupio zalozylam, ze nie zajde w ciaze), ale Ty chcialas..
Jestes osoba dorosla podjelas decyzje czy nie ppdjelas, mowie, ze jak nie, to zawsze mozesz podjac inna. Owszem nikt mi nie proponowal, ale gdy juz podjelam decyzje, to bylam konsekwentna..
A nie wiemm, moze to hormony przez.Ciebie przemawiaja..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 20:38
Lili83, beszka lubią tę wiadomość
-
Manku, abylas na usg brzuszka? Moj L mial nietolerancje laktozy. Teraz juz wyrosl. Zanim odebralismy wyniki, bylimsy na usg i dokotr nam powiedzial, ze ma ogromna ilosc powietrza w j.brzusznej i ze na bank to nietolerancja.
Z H tez bylismy na usg u tego samego lekarza, ale nic takiego nam nie powiedzial.
Ja mysle, ze H miala koli a do tego mega wrazliwa, a ponoc kolki i bole brzucha u maluchow, moga byc tez przezyciami roznymi spowodowane.,.czy to prawna...nie wiem, ale czytalam juz wszystko nt.kolek i bolu brzucha....
Zgredko, Twoj maz sobie swietnie radzi z 2 maluchow! Moze ja moja H podrzuce? Jje by sie nauka samodzilenego zasyoiania w lozku przydala
A ja. Ie widzialam niewyedytowanej wiadomosci
Konwi, idize T do skzoky id wrzesnia? Pewnie sie juz pytalam...i zapomnialma.
P. S. Jestem ciekawa co o mnie na pw piszecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 20:59
-
Kotka właśnie się chłopaki ze mnie śmieją co ze mnie za szefowa co pracownika do domu wygania a ja nie cierpię jak mi ktoś do pracy chory przychodzi, nie dość że i tak nie ma z takiej osoby pożytku to jeszcze zaraża wszystkich naokoło, a ja wolę mieć jednego pracownika chorego w domu niż wszystkich chorych. Do tego prawie na 100% ja się od takiego zarażę jeśli będzie w pracy, a ode mnie Zuzia. Dziękuję za takie atrakcje.
Maniek lubię oczywiście za Franka, nie za nockę.
Beszka podziwiam.
Kotka weź się.
Jeszcze dwa miesiące temu chciałaś być w ciąży.
Nie odchodź, też zrobiłam duże oczy przy poście Zgredki.
Zgredka ja na wyjście z domu i do kościoła miałam takie fajniutkie cieplutkie bolerko, w niczym brak rękawów nie przeszkadza.
Konwi przynajmniej Cię gruntownie przebadają.
Wróżka nic się u nas w tym temacie nie zmieniło, za każdym razem kiedy rozmawiam z teściową w co drugim zdaniu słyszę "bo K. to, bo K. tamto".
-
Kotka nie obrażaj sie, polubiłam post Zgredki bo jest szczera i nie boi sie powiedzieć co mysli a nie za treść tego postu. Postaraj sie tez zrozumieć sto milionów razy zmieniasz zdanie zastanawiasz sie co chcesz robić czy praca czy dziecko a jednocześnie nie zabezpieczasz sie i teraz tez nie jesteś zadowolona ... trochę to pogmatwane.
Zuzia w dzień spoko noc poprosze tez przespana plisss dManiek
-
Decyzje o tym, ze wolalabym nie byc terz w ciazy podjelam za pozno i wyszlo jak wyszlo. Stad moje nastawienie teraz. Ale juz raz pisalam, ze pozostaje mi sie tylko cieszyc, choc nei znaczy to ze widze wszystko w rozowch barwach od razu. Wyrazilam tylko swoje zdanie w ktorym poparlam to co mowila MANIEK.
Jest mi bardzo przykro. Zwlaszcza, ze obgadujecie tez mnie z amoimi plecami. Dzieki Zgredko za cynk.
Widze, ze bardzo sobie wszyscy cenia tutaj bezposredniosc Zgredki ale dla mnei to juz bylo przegiecie i poprostu chamstwo.
Napisanie komus na forum o ciazy zeby ja usunal jest dla mnie nie do zaakceptowania.
Nie bede wam juz w takim razie przeszkadzac marudzeniem i narzekaniem.
Koniec
Pa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 21:23
-
Konwi odpisalam Kroko nie sprzedajemy;)facet przyjezdza wycenic koszt pracy;)
Manku u nas przez dzien nie bylo problemow z kupkami tez nie zaczynalo sie wieczorem ok 19 to byly typowe kolki trwaly 3 miesiace:(do tego Sara chodzila spac ok 23/24 ciezko bylo i tez odliczalam dni:(sily sily i jeszcze raz sily dla was
ja tam nie chce wiedziec co na priv piszecie o mnie lepiej czasami zyc w niewiedzy;)
*******Gang18+*******B -
Hejka u nas pomału remont kończymy wczoraj wreszcie stolarz poskładał szafę i upchałam już tam pokojowy bajzel
Powiem Wam leczyłam A tym lekiem na pasożyty i nie wiem czy mi się wydaje czy zaczyna się coś polepszać.od 4 dni śpi całą noc bez pobudek,wysypka na policzkach maleje szok ale siostra mówiła,że jeszcze zębami zgrzyta. Za tydzień myśle powtórzyć leczenie.
H ma się dobrze tzn w sumie mamy teraz szpital domowy ale ogarniam. W niedziele chcę małej dać już posiłek stały jakieś warzywko.Wprowadzam też już mm niestety ale mlekopój wygasa a mi brak już sił na walkę tyle tego ,że co dzień mam doła . Z resztą dużo wytrwałam ,bo do 5 miesiąca pociągnę i schodze ze ściągań.Chce się dać dzieciom a nie laktatorowi w końcu. Cóż poza tym. Za niedługo chrzest małej nie mogę się doczekać mam nadzieje,że będzie grzeczna hihi
Mała mi dalej pięknie śpi.od ok 21 do 6 rano także super.
Psotka gratki ogólnie i nie dołuj się z powodu małej różnicy.Będzie dobrze ja myślę,że taka mała różnica jest lepsza widzę to po nas choć nie jest łatwo ,bo tą uwagę trzeba dzielić dla obojga równo ,bo oboje są mali ale jest na prawdę ok. Także bez nerwów poradzcie sobie.
Mańku współczuje bóli brzuszka małej u nas już duża poprawa choć zdarzały się pojedyńcze dni cierpienia... -
Cholera tez nie widziałam niewyedytowanego za wolna jestem chyba buu.
Kroko mam podobne zdanie w sprawie pracowników i mój maz tez zawsze odsyła takich do domu. W ogóle mnie to wkurza jak tos chory przyłazi do pracy.
Beszko w takim razie w pon umówie Zuzię na to usg bo nie byłam. We wtorek mamy szczepienie to jeszcze pogadam z dr. Dzieki za sugestie.
Ooo toto ja tez wole nie wiedzieć co tam ktoś o mnie pisze ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 21:32
Maniek
-
Kotka jakie obgadywanie za plecami, nic mi na ten temat nie wiadomo, a jeśli ktoś obgaduje i mnie to s*am na to.
Dlaczego przez jednego posta Zgredki chcesz odejść? Jest na forum więcej osób niż jedna Zgredka.
A i domyślam się kogo Zgredka miała na myśli, te osoby się tu na forum też zbytnio nie udzielają, może po prostu wolą sobie poszuszać za plecami.
Na zdrowie, szuszajcie do woli.
He he he heSmoczyca1, MANIEK, Blondik lubią tę wiadomość
-
No tak cała Zgredzia! Ale nie wiem czy to złe, przeciez mówiliśmy jej wszyscy zeby waliła jak ma potrzebę no moze troche za mocno ale laski jednak maja racje kotka, co chwila zmieniasz zdanie, ciagle wątpliwości i juz kiedy zgredka czy ktoś inny pisał ze jestes niezdecydowana z sama nie wiesz czego chcesz...a ty przyznałeś racje. Tymbardziej ze chciałaś mieć drugie ale moze teraz moze za rok...no to los zdecydował za ciebie z Wasza pomocą
Nie wkurzaj sie kotka, powiedz co ci leży na wątrobie i juz!!! Zdrówka zycze!!!
Wlasnie ja tez podejrzewałam nietolerancję laktozy u Zosi ale usg było, zmiana mleka i g*wno i tak był krzyc co wieczór. Nic kompletnie nic nie pomogło
Manku spokojnej nocki ci zycze
Konwi no dobra a co dalej masz z tym robic??? Brzmi to poważnie jednak dla laika ale jesli lekarz twierdzi ze nie jest złe
Zosia dzielnie zniosła pobranie krwi dacie wiarę ze nawet nie zapłakała??? Tylko gadała teraz non stop gada...jak przyszła moja mama pyta jej co jadła na obiad nowi "udko i pyly" czyli pyry.
Ale to nic mowie teraz idziemy spac a ta składa ręce w amen i mowi "pan jezius dzia" to chyba babcia jej powoedziala za to ja taz powiedziałam jak znalazła kapsel na podwórku ze to taty od piwa i teraz gada ze tata pije piło
Ale wiecie przeciez ze to poszło nagle tez mowila pojedyczne słowa teraz sie tak rozgadała i towarzyska sie zrobiła
Mojego jeszcze nie ma...co tu robic mogłabym isc spac ale misze poczekac bo psy obudza zoske jak zaczną szczekać na powitanie
Aaaa kroko powodzenia
Dobranoc
Kroko kocham Cie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 21:35
Krokodylica lubi tę wiadomość