Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj miałam zabiegany dzionek, udało mi się zamówić stół z krzesłami, zamówiłam szare obicia krzeseł, bo łatwe w utrzymaniu, a teraz żałuję, bo szary to szary, nie lubię... Co mnie tknęło? No ale to tylko krzesła, trudno.
Mówili że przed świętami będzie, a ja na to, że nie ma opcji, musi być do końca miesiąca, bo ja dziecku urodziny muszę wyprawić, i co ja gości na podłodze pousadzam? Facet dzwonił do producenta i niby zadeklarowali się że zrobią. Zobaczymy.
Po pracy zabrałam Torpedę do sali zabaw.
Była jej koleżanka imienniczka super się razem dziewczyny bawią, szkoda że nie będą razem do przedszkola chodzić.
Ale może w następnym roku szkolnym.
Ponaklejałam Zuzi naklejki na ścianę w nowym pokoiku i takie badziewie, samo odłazi.Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Pozdrawiamy,
U nas tata na pelen etat, l4 ma do kolejnego poniedzialku, bo mala kaszle.sucho, a maly od wczoraj goraczka i to pod 40, a zbic sie nie chce..
Maniu: trzymaj sie, bardzo Ci wspolczuje, wiadomo, ze dasz rade, ale.co sie umeczysz to Twoje a Jagoda jak objawia zazdrosc?
Czytam caly czas to "dziecko z bliska", wkrecilam sie, a tam min o negatywnych skutkach "pozwalania dziecku na wyplakanie sie", generalnie mam zamiar pare rad wprowadzic w zycie...
Zdrowia dla wszystkich chorych!
Kroko: moja by naklejli sa zrywala, poki co. -
Cześć, tymek dopiero wstał, Patryk 30 min temu, szok.. Gdyby nie pobudka u Tymka o 4 i podanie syropu to byłoby super.
Maniek, biedne dziewczynki, jedna cierpi z powodu boli brzuszka, druga bo chce do mamy.. To bardzo trudny dla Was okres, ale czad leci i to przeminie.. Może Chusta pomoże? Zaryzykowalabym, bo wtedy nie masz rąk zajętych, Zuza będzie blisko a z Jagoda możesz np czytać książki.. Ja tak robiłam. Siły i jeszcze raz siły życzę
Kroko, trzymam kciuki by przyszły krzesła. Pokaż zdjęcia pokoju z naklejkami.
Wrozko, życzę lepszych nocy i dni
Blondik, siły dla Ciebie, jak Madzia?
Zgredko, jakie metody? Może zrobisz zdjęcia bardziej ciekawych stron? Wiadomo skąd taka wysoka gorączka u Kostka?
-
Konwi: musialabym.polowe ksiazki obfotografowac..lekarka powiedziala wprost, ze nie. Ale pcha raczke do buzi, kupa kwasna (on nie ma jeszcze zeba)..
W ksiazce dla mnie ciekawy rozdzial o przezywaniu negatywnych emocji, razem z dzieckiem, ze nie mowimy nic sie nie stalo, wszystko w porzadku (bo dla dziecka bol czy placz to cos sie stalo i jest pogubione a rodzic bzdury gada a potem moze skutkowac to wycofaniem, ze takich uczuc nie ma, ze sie nie czuje, nie przezywa. Zla jest strategia odwracania uwagi, nie sprawdza sie tlumaczenie, zawieranie z dzieckiem umow.. babka to tlumaczy do kazdej z tych rzeczy ja tylko teraz przegladam akapity w rozdziale i sygblnalizuje.. albo karanie za zrobienie cos zle rodzenstwu rowiesnikowi, bo dziecko nie ma podzielnej uwagi na rpzne emocje i stojac w kacie nie bedzie myslec, ale zle zrobilem braciszkowi, tylko "ale mi zle ze tu jestem, to przez brata"
O i teraz wlasnie czytam kolejnu rozdzial o nauce samokontroli, ze samodzielna regulacja emocji musi byc poprzedzona relacja..ze te umiejetnosx mozna cwiczyc tylko w towarzystwie, wiec zostawiamy zle smutne dziecko w pokoji, az sie uspokoi to moze przetstanie krzyczec, ale na pewno nie nauczy sie radzic sobie ze zlymi emocjami a jak dziecie siedzi cicho, to nie znaczy, ze poziom stresu opada, moze pozostaxlc taki sam albo rosnac (i to samo pisala o pozwalaniu na wyplakanie sie w samotnosci)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 08:23
beszka, konwalianka, Blondik, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
No tak, z tym brakiem nazywania uczuc to słyszałam. Właściwie tak robię że mówię np. Uderzyłes się, to musiało boleć. Może, jak podmucham troszkę mniej będzie boleć? Staram się tak mówić.. No i z tym zamykaniem, zawsze mi się to nie podoba, nie robię tak i nigdy nie zrobię. Daj więcej takich informacji, na pewno są takie, których nie słyszałam..
Zdrowia dla Kostka, wysoka gorączka, nawet jak na zęby
Beszko, co tam u Was? -
heja
Noc spoko, wiec zyjemy, Leos przespal cala, mala z pobudkami na karmienie, wyspalam sie Maniu wspolczuje Leos nie objawia wogole zazdrosci, ale moze mi sie tylko tak wydaje, jak to wyglada u ciebie? On sie ciagle tuli do Ninuś jak to mowi, glaszcze ja czasami ciagnie za ubranko, ale bez zlosci, noni przykrywa kocykiem lacznie z glowa
Zgredzia podobaja mi sie te rady, dawaj wiecej, bo ciekawe, no albo ksiazke trzeba bedzie zakupic Kostek zdrowia
Blondik tule -
Krokus ja miałam te na suszarke i super sie trzymają
Zgredka zdrówka dla maluchów no i może tego pierwszego zębolka u Kostka
U nas Zuza coś pokasłuje od dziś jej inhalacje zaserwuje bo pogoda sie robi szkoda zeby sie pochorowały
Ostatnio je odrobaczałam powtórka za tydzien
jutro ma byc nowe łóżko a jeszcze stare trzeba porozkrecać
Blondik tule mocno sa takie dni własnie ze człowiek bez sił a jeszcze człowiek w ciąży to już wogóle
-
Hej znów noc spędzona na spacerach po pokoju z Zuzia na rękach ... zabije sie nim nastaną te 3 miechy.
Zgredko wow duża gorączka oby przeszło. Ciekawe te informacje.. pisałaś jaki to tytuł? Bo nie kojarze.
Jak u nas z zazdrością : np Zuzia płacze to jagoda tez zaczyna zeby zwrócić na siebie uwagę robi to głośniej , jesli zu jest u mnie to mówi żebym ja dała do taty lub babci obok nie chce usiąść koniecznie na kolanach moich. Zabiera łyżeczki którymi podaje Sab simplex i oblizuje zabiera Zuzi smoczek i sama sobie wkłada do buzi ,czasem w złości odwraca sie i szczypie psa albo ciągnie za uszy , on ja wtedy gryzie i jest mexyk tylko ja moge pocałować i podmuchach i za 2 min to asami ogólnie widać ze jej ciezko z tym ze jest siostra chociaż głaszcze ja i całuje.
Kotka jak Domi?
Konwi nie da rady z chusta ona chce na ręce lub kolana i sie wtula nie chce mnie wypuścić albo trzyma mi ręce. Staram sie ja angażować w opiece nad Zuzia i jak wraca ze żłoba to ja tylko Zuzię karmie i bawię sie z jagoda ale to wciąż dla niej jeszcze za trudne. Musimy jakos przetrwać, bedzie cieplej to cześciej na plac zabaw pójdziemy moze bedzie lżej....Maniek
-
Hej.
Ja na chwile. Może jak H zanosi to napisze więcej.
Manku u nas było to samo jak L się urodził. Z tym ze J bił brata może poślij Zu na spacer z babcia a sama spędź trochę czasu z J ? Albo babcia może zostanie z Zu w domu a wy we dwie na spacer i płac zabaw ?
Jandoskonale rozumiem te zazdrość inszczerze to było mi bardziej żal J niż obrywające L (no jego tez mi było szkoda. Żeby nie było). Cały jej świat się zmienił. Nagle Musi ukochana mamę dzielić z siostra. Wyobraźmy sobie ze nagle nasz mas przyprowadza kochankę do domu i każe żniw żyć jakonjego druga żona. Porównanie takie sobie ale chodzi mi o to aby pokazać jakimi uczuciami zmaga się taki maluch.
Sorry za brak przecinków
Psotko. Halo halo??? -
hejo, ja to oczywiście zabiegana, załatwiamy wszystkie rzeczy do nowego mieszkania. powinnam pojechać drzwi zamówic ale jakos się rano slabo czulam. Teraz lepiej i chyba się zbiorę.
******************************GANG18+***************************** -
Manku, nie martw sie, to minie. U nas było tak samo, a teraz Zuzia pilnuje. Ze jeśli ona cos dostaje, zeby dać tez Tosi. Plusem małej różnicy wieku jest to, ze niedługo Jagida nie bedzie pamietała, jak to byki, gdy była sama.
Zgredko, ech, moja Toska tez kaszlala w nocy, a jestem sama...
Wcziraj rano żłobek dwie, praca, wyjście w ciagu dnia i odwiozła zuzki do przedszkola, potem praca, potem Toska żłobek, z Toska po Zuzke do przedszkola i do domu i tak do środy...padam -
nick nieaktualnyHej,
Po długim namawianiu t zdecydował się usnąć.
Zgredka biedny kostek z tą temperatura. Oby to tylko trzydniówka. Agnieszka stein w ogóle przekonuje mnie tym co pisze, bardzo mi pasuje rb do moich pomysłów na wychowanie dzieci. Ja się zaraz zabieram za " akcja adaptacja".
Manku jest taka książka "rodzeństwo bez rywalizacji" może tam znalazlabys jakieś podpowiedzi. Biedna jagoda a ty przy niej.
Psotka jak d?
Kroko wahamy się między dwoma osiedlami. Cenowo i projektowo są zbliżone tylko jedno jest 10 km od Wrocławia a drugie 30. Ale całościowo mi bardziej podoba się to drugie i gdyby było 10 km bliżej to byśmy już chyba zaliczkę płacili. A tak na sie jeszcze zastanawiamy.
Tomek od jakiegoś czasu znowu śpi gorzej niż beznadziejnie. Budzi się po kilka razy w nocy z płaczem i w ogóle ja muszę kłaść się z nim bo inaczej po 40 minutach jest ryk. Powoli mam już dość ale nie wyobrażam sobie nauki snu. -
Hej
Domi juz ok. Za to moj maz dogorywa, nie zyga ale bardzo mu niedobrze. Ja sie trzymam, mnie sie takie rzeczy nie imaja .
Dzisiaj spalam jeszcze przy jego lozku ale spal jak kamien do 7mej.
Na kursie prawie caly swiat. Najwiecej z Syrii: chirurg, anglistka, informatyk, inzynier ekonomii, babka z Jemenu, dziewczyna z Australii, z Wietnamu, z Moldawii, facte z Iraku (zarabisty gosc, muzyk z totalnym afro na glowie ), hiszpan, koreanczyk, rosjanka i gosc z Indii.
Przez chorobe D musialm niestety te dwa dni konczyc juz przed 12ta (kurs jest do 14tej) ale jutro juz posle go do zloba.
A te ksiazki ktore cytujesz ZGREDKo to moja kolezanka by wysmiala i powiedziala ze to new ageowskie gowno dla mas.
A kurcze dziewczyna w sumie madra, po filozofii...
ufffff cisnienie mam jak po 3 kawach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 09:20
-
To ze studia skonczylam nie znaczy ze.madra, a filozofia dla mnie to akurat gowno nie studia, znaczy taaak studia, bo filozofie mozna studiowac przez cale zycie sie wahac i zastanawiac. No ale jej zdanie nie powinno nas obchodzic, bo rozumiem ze jest bezdzietna? To sorry ale gowno wie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 14:13
Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość
-
Kurde, sorry ale wkurza mnie takie dyskredytowanie studiów. Ostatnio moja kumpela stwierdziła, ze studia humanistyczne to giwno, a tylko techniczne sie liczą, No comment...
Kotko,na ciasne horyzonty nic nie poradzisz. Ja tez nie cierpię ludzi, dla których nie ma odcieni szarości - betony... -
Hi!
dzisiaj u mas h..., dzien:(dobrzy znajomi jeszcze kilka dni temu moglam powiedziec przyjaciele mojego zrobili nam swinstwo pomimo ogromnej pomocy ktora od nas dostali wlacznie z zalatwieniem pracy:(powiem wam ze polak za granica to prawdziwa swinia (nie twierdze ze wszyscy ale juz kilka razy sie o tym przekonalam)a poszlo o glupote ale od slowa do slowa wyszlo ze stwierdzili ze maja wyjebane na nas i nas nie potrzebuja moja wielu znajomych i jak beda chcieli z kims pogadac to moga ze soba (to dwaj bracia)powiedzieli to mojemu prosto z mostu jakby w pysk strzelili:(przykre bardzo
Zgredko to ciekawe co piszesz !ja np zawsze jak L sie wywrocil to mowilam to nic nic sie nie stalo:/czy da sie te wszystkie dobre rady ogarnac w codziennym zyciu:/
Izo daj znac czy karta doszla
Beszko to chyba do mnie bylo pytanie o karmienie ja juz nie karmie
nie wiem co jeszcze mialam...szukam pomyslu na prezent urodzinowy dla mojego w tym roku obieczlam sobie ze pomysle wczesniej
za 2 tyg ma przyjechac znajomy ogladnac dom okreslic sie cenowo i ustalic termin mam nadzieje ze bedzie dal rady przed zima bo mnie ten rozpizdziel doprowadza do szalu
*******Gang18+*******B -
Jestem po ćwiczeniach. Wróciłam na rowerze (5km), przy smogu 123 czegoś tam, grunt to powdychac "świeżego" powietrza przed snem..
Lili, nieprzyjemnie z tymi przyjaciółmi, ech.. Szkoda, ale faktycznie ludzie szybko zapominają kto komu pomaga.. U mnie w rodzinie też jest taki przypadek.. Co do prezentu, to zależy co lubi.. Ja np wiem co mogę kupić.. Słuchawki, firmowe kompielowki, jakiś fajny zegarek, który notabene kosztuje kupe kasy..
dobrze Kotka, że już z D lepiej.
Ja nie wiem do końca, jak skomentować słowa koleżanki.. Chyba trochę racji ma, bo jak dzieci pójdą do szkoły to jednak polski pójdzie w odstawke, zresztą, tak, jak to jest u Beszki, ona może Ci na to odpisać..
Dobrej, spokojnej nocy. U mnie już śpią..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 22:08