Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KONWI ty jestes specjalistka od zup. Napisz mi prosze jakie robisz. Mnie naszlo ostatnio wlasnie na robienie zup . Jak narazie "przerobilam" pomidorowke, barszcz ukrainski i krupnik bezglutenowy (i to na kostce zamiast miesa, w miare ok choc nie smakowalo krupnikiem).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 12:59
-
Kotka, ja gotyuję na lubczyku i soli, tzn nie uzywam żadnych ulepszaczy typu kostka smakowa czy wegeta..
Wstawiam wodę, dodaję mięso, lubczyk, warzywa typu marchew, pietruszka, seler, pietruszka w naci i selera nać.. czekam aż sie zagotuje.. później zależy jaka to ma być zupa.. dodaję hurtem warzywa..no i tyle.. później, po prostu sprawdzam jaki ma smak, jak za mało słone, dodaję soli..na ogoł jest smaczne.. na koniec miksuję warzywa.. bardziej lub mniej.. tak robię warzywne..bo z dyni to inaczej -
Krokuś podobnie miałam z Lili te wieczorne mdłosci i zgaga licze po cichu ze po czwartku przejdzie ale i tak juz duuużo lepiej
Co do włosów mnie na początku ciąży teraz tez leciały na maksa zaczęłam brac leki na tarczyce i bach zaczęły gęstnieć i juz mam fajne i nie lecą
Ja bym poszła z reklamacja bo kiecka za 74zł to jest dość drogi ciuch jak dla mnie
Lili zasneła ide robić z Zuza lekcjeKrokodylica lubi tę wiadomość
-
konwalianka wrote:Kotka, ja gotyuję na lubczyku i soli, tzn nie uzywam żadnych ulepszaczy typu kostka smakowa czy wegeta..
Wstawiam wodę, dodaję mięso, lubczyk, warzywa typu marchew, pietruszka, seler, pietruszka w naci i selera nać.. czekam aż sie zagotuje.. później zależy jaka to ma być zupa.. dodaję hurtem warzywa..no i tyle.. później, po prostu sprawdzam jaki ma smak, jak za mało słone, dodaję soli..na ogoł jest smaczne.. na koniec miksuję warzywa.. bardziej lub mniej.. tak robię warzywne..bo z dyni to inaczej
Nie jak tylko jakie . Kieadys tu pisalas swoj repertuar no ale teraz nie znajde.
Ten krupnik poszedl na kostce bo nie lubie gotowac ze zwyklego miest a takie eko jest drogie a kostki mialam z eko miecha.
A ile dajesz tego lubczyku? lyzeczka?dwie? czy jeszcz eiwecej? -
Napisałam posta, Ania podeszła i dupa..... Zmazał sie....
Na szybko wiec....
Dzis dzien aktywny, mega aktywny (przynajmniej dla mnie, ale dla mnie teraz każdy ruch to aktywność ale juz niedługo
A wiec był grill, spacer, zabawa z maluchami
Dziewczynki poskakala na trampolinie, a i Kostus chętnie by poskakal silny chłopczyk cudny zreszta Łucja tez
Piri, cena wizyty zabójcza ja płace 100 zł razem z usg, wydaje mi sie to rozsądna cena. Powodzenia w znalezieniu odpowiedniego gina.
Kroko, pytałaś o weekend, był aktywny, musiałam ogarnąć mieszkanie, wizytę na basenie, ogrodek itd. Wczoraj maz złożył trampolinę wiec jest szał
Zyćze ciąży bez tęczy
Poszłabym z reklamacja, gratuluje nocnika
Potem dopisze resztę, Ania nie śpi od 8 wiec zaraz musze ja wykapać i polozyć spac.
Sama powinnam prasować ale nie mam sił.Krokodylica, piri piri, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość
-
Kotka, aa ja gotuje z dyni, warzyw, zależy czasem np z warzyw zielonych, czyli Brokul, cukinia, kapusta. Czasem z różnych, jakie mam w domu.. Kalafiorowa, brikulowa, z cukinii, krupnik, pomidorowa, ogórkowa, ryżowa, rosół, gulaszowa, kapusniak, pieczarkowa, burakowa, z botwinki, pewnie jeszcze się coś znajdzie.. Teraz planuje cebulowa..
Lara fajnie że spotkanie udane..Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Cześć!!!!
U nas upał...No moze nie upał ale powyżej 20 stopni i mega duszno...cały weekend przyjmowałam gości bo Zośki imieniny ogólnie jestem zajechana chyba najbardziej ta pogoda
Kroko wlasnie zycze zeby teraz było lżej!! A ja bym nie poszła z reklamacja ale moj maz na bank!!
Lara jeszcze troszkę
Konwi gratuluje mistrza w domu
Sorry ale mam tylko jakieś przebłyski tego co posalyscie.
No faktycznie 300zl to masakra
Zosia juz zaczynała sobie radzic z biegowka to dziadki kupili jej normalny rower No i co jest zachwycona bo te wstążeczki dzwoneczki koszyczek i w ogole śliczny No ale na bank nie bedzie chciała na tamten
Nocnik w czarnej D.... nie ma mowy Zazdro!!!!!
Ale teksty wali jak stary!!!! Czasami ja wymiękam
Aaaa i domek sie maluje...tzn maluje z babcia na raty
W ogole wykończyła mnie dzis wizyta teściowej nerwowo oczywiscie...
Tym miłym akcentem kończę i spokojnych nocy zycze
-
Smoku no weź nie mów że Zośce imieniny wyprawiasz.
Sukienkę zaniosłam, pani wzięła bez problemu, powiedziała że widać że nie używana, nie brudna itd. Dziecko tego nie wyszarpało bo odłazi wszędzie naokoło i bawet zauważyła że dołem materiał też odłazi (ja tego nie widziałam), także mówiła że dobrze że przyniosłam bo mnóstwo takich sukienek sprzedali i żadna nie wróciła, więc może jakaś felerna mi się trafiła.
U nas dzień oczywiście intensywny a ja teraz tak szybko się męczę, no padam na ryj, nogi mi wchodzą do d*py.
Jutro idziemy w odwiedziny do pół roku starszej od Zuzi koleżanki bo urodziła jej się siostrzyczka.
Dzisiaj poerwszy dzień 7 tygodnia i bez rzygania ale jak to mówią nie chwal dnia przed zachodem słońca. Muuuliii mnie. -
Kroko: mnie tez przy drugiej mniej rzygalo a bardzoej mulilo, ale gorzej to chyba znosilam. Trzymaj sie
Ja padnieta ponwisycie u Lary, ledwo dysze a mam tone prasowania i w ogole ogarniania jutro ostatni dzien l4 to w domu posprzatam niecoKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Zastanawiam sie czy zrobic dla D album " pierwszy rok zycia". Juz dawno mialam zrobic oczywiscie. Ale teraz mysle ze ro bez sensu bo przeciez robie tez albumy roczne dla nas wiec zdjecia by sie powtarzaly.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 07:19
-
No Kroko robiłam imieniny...ba w zeszłym roku tez robiłam No ale jak mam ne robic jak ciotki i dziadki sie zjeżdżaja z darami?
I jak tam nocka? U mnie komary w nocy, drapalam sie jak "szalony kot" jak to Zosia mowi...czekam na moskitiery!
U mnie juz gorąco. A dzis wreszcie umówiłam sie do gina.
Miłego dniaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej
Przedemna dzis dzien w temacie prasowania. Jakiś krotki spacer zrobimy a potem wyślę R z Ania do sali zabaw. Lub jeśli pogoda dopisze to plac zabaw.
Smoku, gorąco? Gorąco ma być od jutra, dlatego dzis musze poprasować bo inaczej padnę. Współczuje komarów, nienawidzę ich, i życzenia dla Zosi przesyłamy. Powodzenia u gina.
Kroko No i dobrze ze zaniosłas kiecke. Udanej zabawy u koleżanki Zu.
Miłego dnia -
Smoku, a to wizyta kontrolna, czy potwierdzająca 2 kreski?? Opowiadaj
Wow, ponad 25 st to bym sie ugotowała. U mnie 20-21 Max.
Zapomniałam ze dzis ma przyjechać kurier z paczka z apteki, a kupiłam mamie prezent na dzien matki m.in i jutro musze Jej wysłać, wiec siedzę uwięziona w chacie.
Ręce mi drętwieją. Fuck -
Nie nie najpierw trzeba zrobic przegląd zeby cos działać...a jako ze nie mam zazwyczaj z kom młodej zostawić to mi zeszło bo moja mama obiecała ze wyrwie sie z pracy
Zazwyczaj tez mam mniej ale mowie Ci jest upał! A poddasze to wiadomo skwar
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 08:57
-
Witajcie . Kurde chodzę z małą od miesiąca na rehabilitacje i sama nie wiem czy baba mnie naciąga.Opinie od wszystkich najlepsze z resztą widzę to po rękach i ich pracy,że mają fach ale byłam we wtorek potem w następny wtorek ciągle ćwiczę z H a babka gaga ,że jest nagle gorzej i teksty,że nawet jak będę tam chodzić to ona niewiele pomoże,bo to ja jej najwięcej pomogę ćwicząc z nią w domu....najlepsze gada mi,że mała przez tą szyje spiętą nie będzie siadać i raczkować a to dziwne , bo od kilku dni buja się w pozycji czworaczej identycznie jak A zanim zaczął raczkować. Jest duży postęp .Obraca się czołga do tyłu do przodu,huśta na czworaka .Sama nie wiem a suma na miesiąc nie mała ...
Właśnie zaraz się wybieramy.
Marze sprzedać mój wózek tego kolosa .Jest w fajnym stanie.Ale potrzebuje lekkiej spracerówki dla H ,bo mieszkamy na drugim piętrze.Sam wózej 15 plus 7kg dziecka i auaaaa
Jeśli chodzi o rozszerzanie diety wierze,że damy rade ale musiałam znowu przerwać podawanie jedzenia na rzecz zmiany mleka na 2 i podawanie glutenu.Ja po prostu jakbym to wszystko tak dawała miałabym problem z tym po czym boli ją brzuch więc czekam jeszcze trochę na reakcje po mleku i glutenie i zaczynam porządne rozszerzanie diety. Marze już żeby mała zaczęła siadać i raczkować serio
Dziewczyny u nas dalej pampersy i nie wiem jak się za to zabrać A lubi skakać po łóżku tzn rogówce ,bo tam śpimy i boje się,że się przesika.Myślę,że kupię mate na rogówke nie przemakalną i wtedy to będzie miało większy sens .Trzeba spróbować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 10:07
-
Smoku nocka standardowo, bez rzygania jeśli o to pytasz.
Powodzenia na przeglądzie i zabieraj się do roboty.
U mnie też prasowanie.
Zgredka mnie to mulenie zbytnio nie przeszkadza, byle bym nie rzygala jak przy Zuźce bo to było straszne. non stop z głową w sedesie na samo wspomnienie mi słabo.
Młoda dziwne rzeczy pani opowiada... a nie możecie pójść do kogoś innego i zobaczyć co powie? (Bez mówienia co powiedziała tamta babka).
Właśnie wstawiłam mięsko do gotowania na zupę ogórkową oooł jeeeaa kiszonki omnioniom
Ale zapach gotującego się mięsa mi przeszkadza ech -
hejka
Konwi jak cebulowa robisz??? Ja podsmażam cebulke na masełku a w garnku gotuje dwa ziemniaki i marchewke potem dodaje cebule doprawiam i jak wszystko miekkie to miksuje podaje z grzankami
Krokus oby bez teczy było ja nadal mam kwas w buzi wrrr juz mi bokiem to wychodzi a w czwartek drugi trym zaczynam jeszcze troche i mnie pewnie wysadzi hehehehe
Lara super ze dzien sie udał -
hej! widzę, że prasowanie na tapecie... ehh i u mnie by się przydało, ale zbytnio mi się nie chce - i tak już 1,5 miesiąca
Anuśka kobito współczuję tych plamień, bo to stres niewyobrażalny oby wszystko się uspokoiło!
kroko może teraz będzie inaczej, trzeba żyć nadzieją
mi już wymioty odpuściły huraaa czopki odstawiłam prawie tydzień temu i jest dobrze i mam nadzieję, że tak zostanie
miłego dzionka wszystkim!Biedroneczka83, Anuśka lubią tę wiadomość