X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONWI ty jestes specjalistka od zup. Napisz mi prosze jakie robisz. Mnie naszlo ostatnio wlasnie na robienie zup :). Jak narazie "przerobilam" pomidorowke, barszcz ukrainski i krupnik bezglutenowy (i to na kostce zamiast miesa, w miare ok choc nie smakowalo krupnikiem).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 12:59

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, ja gotyuję na lubczyku i soli, tzn nie uzywam żadnych ulepszaczy typu kostka smakowa czy wegeta..

Wstawiam wodę, dodaję mięso, lubczyk, warzywa typu marchew, pietruszka, seler, pietruszka w naci i selera nać.. czekam aż sie zagotuje.. później zależy jaka to ma być zupa.. dodaję hurtem warzywa..no i tyle.. później, po prostu sprawdzam jaki ma smak, jak za mało słone, dodaję soli..na ogoł jest smaczne.. na koniec miksuję warzywa.. bardziej lub mniej.. tak robię warzywne..bo z dyni to inaczej

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• piri piri Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko pójdę w czwartek, ale szukam i tak tańszego, bo mnie kuźwa nie stać :/ dentysta 250, gin 300... masakra

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuś podobnie miałam z Lili te wieczorne mdłosci i zgaga licze po cichu ze po czwartku przejdzie ale i tak juz duuużo lepiej :)

Co do włosów mnie na początku ciąży teraz tez leciały na maksa :( zaczęłam brac leki na tarczyce i bach zaczęły gęstnieć i juz mam fajne i nie lecą :)

Ja bym poszła z reklamacja bo kiecka za 74zł to jest dość drogi ciuch jak dla mnie

Lili zasneła ide robić z Zuza lekcje

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Kotka, ja gotyuję na lubczyku i soli, tzn nie uzywam żadnych ulepszaczy typu kostka smakowa czy wegeta..

Wstawiam wodę, dodaję mięso, lubczyk, warzywa typu marchew, pietruszka, seler, pietruszka w naci i selera nać.. czekam aż sie zagotuje.. później zależy jaka to ma być zupa.. dodaję hurtem warzywa..no i tyle.. później, po prostu sprawdzam jaki ma smak, jak za mało słone, dodaję soli..na ogoł jest smaczne.. na koniec miksuję warzywa.. bardziej lub mniej.. tak robię warzywne..bo z dyni to inaczej

Nie jak tylko jakie ;). Kieadys tu pisalas swoj repertuar no ale teraz nie znajde.

Ten krupnik poszedl na kostce bo nie lubie gotowac ze zwyklego miest a takie eko jest drogie a kostki mialam z eko miecha.

A ile dajesz tego lubczyku? lyzeczka?dwie? czy jeszcz eiwecej?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam posta, Ania podeszła i dupa..... Zmazał sie....

Na szybko wiec....

Dzis dzien aktywny, mega aktywny (przynajmniej dla mnie, ale dla mnie teraz każdy ruch to aktywność :) ale juz niedługo :)
    A wiec był grill, spacer, zabawa z maluchami :)
    Dziewczynki poskakala na trampolinie, a i Kostus chętnie by poskakal :) silny chłopczyk :) cudny zreszta :) Łucja tez :)

Piri, cena wizyty zabójcza :) ja płace 100 zł razem z usg, wydaje mi sie to rozsądna cena. Powodzenia w znalezieniu odpowiedniego gina.

Kroko, pytałaś o weekend, był aktywny, musiałam ogarnąć mieszkanie, wizytę na basenie, ogrodek itd. Wczoraj maz złożył trampolinę wiec jest szał :)
    Zyćze ciąży bez tęczy :)
    Poszłabym z reklamacja, gratuluje nocnika :)

Potem dopisze resztę, Ania nie śpi od 8 wiec zaraz musze ja wykapać i polozyć spac.
    Sama powinnam prasować ale nie mam sił.

Krokodylica, piri piri, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, aa ja gotuje z dyni, warzyw, zależy czasem np z warzyw zielonych, czyli Brokul, cukinia, kapusta. Czasem z różnych, jakie mam w domu.. Kalafiorowa, brikulowa, z cukinii, krupnik, pomidorowa, ogórkowa, ryżowa, rosół, gulaszowa, kapusniak, pieczarkowa, burakowa, z botwinki, pewnie jeszcze się coś znajdzie.. Teraz planuje cebulowa..

Lara fajnie że spotkanie udane..

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!!!!
    U nas upał...No moze nie upał ale powyżej 20 stopni i mega duszno...cały weekend przyjmowałam gości bo Zośki imieniny ogólnie jestem zajechana chyba najbardziej ta pogoda
    Kroko wlasnie zycze zeby teraz było lżej!! A ja bym nie poszła z reklamacja ale moj maz na bank!!
    Lara jeszcze troszkę :)
    Konwi gratuluje mistrza w domu :)
    Sorry ale mam tylko jakieś przebłyski tego co posalyscie.
    No faktycznie 300zl to masakra
    Zosia juz zaczynała sobie radzic z biegowka to dziadki kupili jej normalny rower No i co jest zachwycona bo te wstążeczki dzwoneczki koszyczek i w ogole śliczny No ale na bank nie bedzie chciała na tamten
    Nocnik w czarnej D.... nie ma mowy :( Zazdro!!!!!
    Ale teksty wali jak stary!!!! Czasami ja wymiękam ;)
    Aaaa i domek sie maluje...tzn maluje z babcia na raty :)
    W ogole wykończyła mnie dzis wizyta teściowej nerwowo oczywiscie...
    Tym miłym akcentem kończę i spokojnych nocy zycze :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku no weź nie mów że Zośce imieniny wyprawiasz.
    Sukienkę zaniosłam, pani wzięła bez problemu, powiedziała że widać że nie używana, nie brudna itd. Dziecko tego nie wyszarpało bo odłazi wszędzie naokoło i bawet zauważyła że dołem materiał też odłazi (ja tego nie widziałam), także mówiła że dobrze że przyniosłam bo mnóstwo takich sukienek sprzedali i żadna nie wróciła, więc może jakaś felerna mi się trafiła.

U nas dzień oczywiście intensywny a ja teraz tak szybko się męczę, no padam na ryj, nogi mi wchodzą do d*py.

Jutro idziemy w odwiedziny do pół roku starszej od Zuzi koleżanki bo urodziła jej się siostrzyczka. :)

Dzisiaj poerwszy dzień 7 tygodnia i bez rzygania ale jak to mówią nie chwal dnia przed zachodem słońca. Muuuliii mnie.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: mnie tez przy drugiej mniej rzygalo a bardzoej mulilo, ale gorzej to chyba znosilam. Trzymaj sie

Ja padnieta ponwisycie u Lary, ledwo dysze a mam tone prasowania i w ogole ogarniania jutro ostatni dzien l4 to w domu posprzatam nieco

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie czy zrobic dla D album " pierwszy rok zycia". Juz dawno mialam zrobic oczywiscie. Ale teraz mysle ze ro bez sensu bo przeciez robie tez albumy roczne dla nas wiec zdjecia by sie powtarzaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 07:19

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kroko robiłam imieniny...ba w zeszłym roku tez robiłam ;) No ale jak mam ne robic jak ciotki i dziadki sie zjeżdżaja z darami?
    I jak tam nocka? U mnie komary w nocy, drapalam sie jak "szalony kot" jak to Zosia mowi...czekam na moskitiery!
    U mnie juz gorąco. A dzis wreszcie umówiłam sie do gina.
    Miłego dnia

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Przedemna dzis dzien w temacie prasowania. Jakiś krotki spacer zrobimy a potem wyślę R z Ania do sali zabaw. Lub jeśli pogoda dopisze to plac zabaw.

Smoku, gorąco? Gorąco ma być od jutra, dlatego dzis musze poprasować bo inaczej padnę. Współczuje komarów, nienawidzę ich, i życzenia dla Zosi przesyłamy. Powodzenia u gina.

Kroko No i dobrze ze zaniosłas kiecke. Udanej zabawy u koleżanki Zu.

Miłego dnia

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro w nocy mam ponad 25 stopni weź mnie nie strasz ;)
    Tez mam prasowania troche ale jakos ogarnę.
    Dzieki za życzenia :)
    Mam nadzieje ze pan doktor okaże sie trafionym wyborem :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, a to wizyta kontrolna, czy potwierdzająca 2 kreski?? Opowiadaj :)
    Wow, ponad 25 st to bym sie ugotowała. U mnie 20-21 Max.

Zapomniałam ze dzis ma przyjechać kurier z paczka z apteki, a kupiłam mamie prezent na dzien matki m.in i jutro musze Jej wysłać, wiec siedzę uwięziona w chacie.
    Ręce mi drętwieją. Fuck

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie najpierw trzeba zrobic przegląd zeby cos działać...a jako ze nie mam zazwyczaj z kom młodej zostawić to mi zeszło bo moja mama obiecała ze wyrwie sie z pracy
    Zazwyczaj tez mam mniej ale mowie Ci jest upał! A poddasze to wiadomo skwar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 08:57

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie . Kurde chodzę z małą od miesiąca na rehabilitacje i sama nie wiem czy baba mnie naciąga.Opinie od wszystkich najlepsze z resztą widzę to po rękach i ich pracy,że mają fach ale byłam we wtorek potem w następny wtorek ciągle ćwiczę z H a babka gaga ,że jest nagle gorzej i teksty,że nawet jak będę tam chodzić to ona niewiele pomoże,bo to ja jej najwięcej pomogę ćwicząc z nią w domu....najlepsze gada mi,że mała przez tą szyje spiętą nie będzie siadać i raczkować a to dziwne , bo od kilku dni buja się w pozycji czworaczej identycznie jak A zanim zaczął raczkować. Jest duży postęp .Obraca się czołga do tyłu do przodu,huśta na czworaka .Sama nie wiem a suma na miesiąc nie mała ...

Właśnie zaraz się wybieramy.
    Marze sprzedać mój wózek tego kolosa .Jest w fajnym stanie.Ale potrzebuje lekkiej spracerówki dla H ,bo mieszkamy na drugim piętrze.Sam wózej 15 plus 7kg dziecka i auaaaa

Jeśli chodzi o rozszerzanie diety wierze,że damy rade ale musiałam znowu przerwać podawanie jedzenia na rzecz zmiany mleka na 2 i podawanie glutenu.Ja po prostu jakbym to wszystko tak dawała miałabym problem z tym po czym boli ją brzuch więc czekam jeszcze trochę na reakcje po mleku i glutenie i zaczynam porządne rozszerzanie diety. Marze już żeby mała zaczęła siadać i raczkować serio

Dziewczyny u nas dalej pampersy i nie wiem jak się za to zabrać A lubi skakać po łóżku tzn rogówce ,bo tam śpimy i boje się,że się przesika.Myślę,że kupię mate na rogówke nie przemakalną i wtedy to będzie miało większy sens .Trzeba spróbować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 10:07

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku nocka standardowo, bez rzygania jeśli o to pytasz. ;)
    Powodzenia na przeglądzie i zabieraj się do roboty. ;)

U mnie też prasowanie. :)

Zgredka mnie to mulenie zbytnio nie przeszkadza, byle bym nie rzygala jak przy Zuźce bo to było straszne. :/ non stop z głową w sedesie :/ na samo wspomnienie mi słabo.

Młoda dziwne rzeczy pani opowiada... a nie możecie pójść do kogoś innego i zobaczyć co powie? (Bez mówienia co powiedziała tamta babka).

Właśnie wstawiłam mięsko do gotowania na zupę ogórkową oooł jeeeaa kiszonki omnioniom
    Ale zapach gotującego się mięsa mi przeszkadza ech

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

Konwi jak cebulowa robisz??? Ja podsmażam cebulke na masełku a w garnku gotuje dwa ziemniaki i marchewke potem dodaje cebule doprawiam i jak wszystko miekkie to miksuje podaje z grzankami :)

Krokus oby bez teczy było :) ja nadal mam kwas w buzi wrrr juz mi bokiem to wychodzi a w czwartek drugi trym zaczynam :) jeszcze troche i mnie pewnie wysadzi hehehehe

Lara super ze dzien sie udał :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• ara Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! widzę, że prasowanie na tapecie... ehh i u mnie by się przydało, ale zbytnio mi się nie chce - i tak już 1,5 miesiąca ;)
    Anuśka kobito współczuję tych plamień, bo to stres niewyobrażalny :( oby wszystko się uspokoiło!
    kroko może teraz będzie inaczej, trzeba żyć nadzieją ;)
    mi już wymioty odpuściły huraaa :D czopki odstawiłam prawie tydzień temu i jest dobrze i mam nadzieję, że tak zostanie :)
    miłego dzionka wszystkim!

Biedroneczka83, Anuśka lubią tę wiadomość

‹‹ 2379 2380 2381 2382 2383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ