X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy grupa obejmuje 2 - 2,5 latki ale z tego co wiem jest dużo 2latków. Ale może będą 2,5latki, zobaczymy.
    Chodzi mi o to że nie będzie dzieci starszych, a wiadomo od starszych się najszybciej uczy. :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mialam pogadanke o rozwoju D w zlobku. Wszystko super poza tym ze D czasem bije, popycha i podgryza ale pani twierdzi ze to z nadmiaru wrazen bo on jest bardzo otwarty i czasem az sam nie wie co ze soba zrobic i tak odreagowuje nadmiar bodzcow.
    Bardzo go chwalila za mowe i ze jest pod tym wzgledem swietnie rozwiniety (a miala na mysli tylko niemiecki), ze duzo gada, ma duza fantazje jezykowa i wymawia bardzo precyzyjnie wyrazy, czasem spiewa pol dnia piosenki (np Panie Janie po niemiecku ;).

SMOKU mi Domi tez ostatnio scene rozpaczy zrobil jak po niego przyszlam. Chyba z 15min beczal ze on do zlobka chce spowrotem....

LARA faktycznie to chyba tylko wiezadla.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wzięłam węgiel, od rana biegunka i wymioty buuu :(

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, za żłobek placiłam 400 zł, ale jesli dziecko nieobecne powyżej kilku dni to odliczają za posiłki. Od września idzie do przedszkola, będzie ok 250 zł. To przedszkole jest niepubliczne integracyjne, dofinansowywane przez stowarzyszenie zajmujące się niepelnosprawnymi dziećmi.

Super, że klimatyzacja w przedszkolach tak dobrze idzie waszym dzieciakom :-)

Co do wyprawki to ja już teoretycznie wszystko mam prócz monitora oddechu do pieluszki- kupię we wrześniu, a puki co mam jeszcze szał dokupowania przeslodkich ubranek dziewczęcych- pewnie połowy nie założę, ale to silniejsze ode mnie ;-) Zaczęłam za to wyprzedawac na lokalnej grupie fb Tomka ciuszki bo zakopalam się w nich już.

Tomek też rosnie ekspresem, szczególnie stopa- nosi już rozmiar 26 !! Szok

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja Wow jakie ceny.
    Zuzia też idzie do niepublicznego przedszkola integracyjnego. :) i 500zł za miesiąc.
    Powstaje tam też żłobek - 550zł za miesiąc
    Jeśli nieobecność dziecka będzie zgłoszona przed 8 rano to mają odliczać 7zł za wyżywienie za dzień.

No ale to rusza zupełnie nowe przedszkole więc wszystko wyjdzie w praniu. :)

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo czytam tylko czasu zero na pisanie:( super ze dzieci się pięknie klimatyzuja :)
    Wróżko ja robię tak jak Beszko pisała czyli siadam przy łóżeczku jagody a na kolanach zucha szama cyca i jakoś się udaje zawsze któraś zasypia w końcu :) dasz radę kochana a poza tym maluchy dorosną to będziesz miała co wspominać :) wiem jak to jest bo czasem sama bym uciekała z domu.
    Zgredko już Tyszanka ?
    Lara ależ te Twoje dzieci podobne do siebie :)
    Kroko nigdy nie wiadomo czy 2 latek jest bardziej czy mniej rozwinięty Zuzia pójdzie to sama zobaczysz bo np jagoda w żłobku b mało mówi i tylko słówka a w domu buzia jej się nie zamyka i tym sposobem wczoraj powiedziała ze ciocia uderzyła Martę wojtka i Mikołaja ... zaraz jadę do żłobka porozmawiać z dyrektorka jak będzie ... zastanawiam się czy powiedzieć to tym rodzicom bo ich znam ale chyba najpierw rozmowa z dyr będzie bo już widzę ta aferę. ( jakby któraś uderzyła jagodę to będę w tvn24)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze co za akcja. Ciekawe co dyrektorka na to? W sumie nie masz jak tego udowodnić.
    To prawda, nie wiadomo jakie dzieci będą, wszystko się okaże.
    Zuzia ten sam typ - w domu buzia jej się nie zamyka a wśród dzieci milczy.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Melduje, ze Oski załapał wczoraj (.)(.) i wlasnie został uśpiony przy piersi :) godzinke to trwało zanim sie najadł No ale śpi :) uffff Odciagne to co zostało :)
    My dzis dwa razy na placu zabaw, popołudniu z hulajnoga :)

Alu, wbij do nas na grupę na fb, mamy tam post sprzedażowy, moze ktoś sie zainteresuje :) zreszta wrzucamy tam zdjęcia maluchów wiec moze i Tomcia pokażesz ;) szyjesz jeszcze?

Manku, ciężka sprawa.... Jeśli jest monitoring to wszystko można sprawdzić, jednak nie wiadomo jak potraktują słowa dwulatki... No ale zycze owocnej rozmowy z dyrektorka, daj znac co powiedziała, jestem ciekawa jak ta sprawa sie skończy.
    Co do podobieństwa moich dzieci...fakt, bliźniaki ;) Ania ma przypływ miłości, całuje Oskara kiedy tylko moze :) o czymkolwiek mowi, opowiada to wszędzie znajduje sie braciszek, ze pojedzie z nami do babci, do sklepu itd. Te zdjęcie z fb bede im pokazywać za każdym razem gdy bedą sie lać :)

Ania do przedszkola pójdzie za rok, od września jednak mam zamiar zapisać ja na zajęcia dla maluchów do domu kultury, 2x tyg po 1h. Chociaż tyle...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Postko, bicie, gryzienie itp.naturlane u niekotrych dzieci. Taki,okres. Przejdzie. U nas teraz sa krzyki :/ leb peka.

Maniej, ale akcja! Ja bym rodzicom na bank powiedziala, bo dyrekcj amoze zbagatelizowac, a jak ja grupa rodzicow najdzie, to tak latwo nie bedzie sie wywinac. Moze inni rodzicie tez mogliby pogadac z dziecmi....

Moim zdnaiem powinni powaznie potraktowac slowa dwulatki. W ogole innej opcji nie biore pod uwage (i wlasnie, to co mi sie podoba tutaj w przedszkolach czy szkolach, to to ze dzieci sa traktowane powaznie i z szacunkiem, nikt nie powie, ze eeej przesadzasz, albo ze klamiesz i nikt przy takich doniesieniach nie przejdzie obojetnie tylko zbada sprawe).

Za nami pierwszy dzien szkoly dla mlodszego. B.zadowolony. A hanka juz 2 dni w przedszkolu byla. Poki co ona szczesliwa, ale ja tam jestem caly czas. Maja jakas nowa metode adaptacji, ktora mi sie nei podoba, woec sadze, ze clay przyszly tydzien bede nadal z mala do orzedszkola chodzila. Zastanawi,ay sie tez, czy grupy malej nei zmienic. Pani, ktora ma sie mala zajmowac, jest bardzo delikatna i spokojna...a Hanka potrzebuje kogos konkretnego i pelnego energii. Ona to wulkan, silny charakter. Wejdzie jue na glowe..... musimy pogadac z mezem przez weekend i podjac decyzje do poniedzialku. W grupie 10 dzieci lacznie z Hanka.

Psotko, mielscie osobe kontaktowa, podcza adaptacji malego?

Pozdrawiamy

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie chodzi o kłamstwa.
    Ostatnio moja Zuzia wróciła z nianią i pytam się gdzie były. Zuzia że na placu zabaw. Pyram na którym ona że na dużym na linach.
    Była bardzo przekonująca w swoich wypowiedziach. ;)
    Po czym niania mówi że Zuzia coś zmyśla i że były całkiem gdzie indziej. :) także ten. :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci maja wyobraźnie (potwierdzone przez znajomych i wyobraźnie ich synka) co nie znaczy ze w tym wypadku zadziałała wlasnie ona. Oczywiście nalezy to sprawdzić, Manku daj znac!

Ania odwaliła przed chwilka szopkę gdy położyłam sie z Oskarem aby go nakarmić piersią. Zaczela krzyczeć ze mam go zostawić i wstać. Darła sie jakby diabeł w nia wstąpił. Masakra

Ara, co u Ciebie, płeć juz znasz? Bo nie wiem czy mi nie umknęło.
    Kroko, w wolnej chwili uaktualnij pierwsza strone

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)

Kroko, ale wow, że tanio? U nas to jedno z najdroższych pszedszkoli/żłobków akurat, ale moje podlasie to akurat jedno z najbiedniejszych rejonów Polski, więc marne zarobki, dlatego i takie ceny, gdy dla innych wow, to dla nas dużo.

Maniuś, też bym była oburzona, ale też i ostrożna z ewentualną rozrubą. Mój Tomek nie raz udowodnił, że fantazję to on ma, szczególnie w takich "ciężkich" sprawach.. Raz na korytarzu widziałam jak chłopczyk pacnął go tak kijkiem od balonika. Wkurzyłam się, bo co mi będzie dziecko pacał, choć go to nie bolała, raczej tak niby dla zabawy ;-) Ale pogadałam z Tomkiem, że jakby go ktokolwiek uderzył to ma głośno mówić "nie bij, nie wolno".
    Po kilku dniach mój młody wychodzi z sali i do mnie z oburzeniem i poważną miną mówi: "Kacper mnie bił, ja mu krzyczałem- nie bij, nie wolno!! " Aż mnie zatkało. Zapytałam panią, a okazało się, że tego kacpra nawet dziś nie było, a po zapytaniu tomka, czy naprawdę go bił, ten z przewrotnym uśmiechem, że nie, nikt go nie bił..
    Nie znaczy to, że masz sprawę zostawić, bo to poważna kwestia akurat gdy dotyczy opiekuna, ale trzeba to raczej zrobić dość delikatnie wydaje mi się..

Laruś, gratulację cycusiowania, kurcze, jak ja uwielbiałam karmić piersią..ciekawe czy przy Natalci będzie mi to dane, szanse są znikome niestety :-(

Ja szyję, ale teraz dużo rzadziej. Nie to, że nie mam czasu, ale w ciąży jakaś się leniwa na to zrobiłam i cieżko mi się zebrać, by przysiąść do maszyny, nad czym ubolewam, bo jak się mała urodzi, to już jakiś czas nie zasiądę i będę sobie pluła w brodę, czemu w ciąży gdy miałam czas to nie korzystałam.

Co do fb, to bardzo chętnie do Was dołączę, choć ja jestem z tych z mega fobią na punkcie wrzucania zdjęć dziecka do netu. Mój mąż jest informatykiem wojskowym, ma świra totalnego dot zagrożeń z sieci, nawet do przelewów bankowych nadal używa karty zdrapki z kodami, ze to najbezpieczniejsze ;-) I tak mnie chyba zaraził tym trochę. Ale na takiej tajnej grupie Tomcia Wam pokażę ;-) Tylko nie wiem jak się tam do Was dostać..

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara już pisałam kiedyś że nie mam siły robić listy i może niech ktoś inny się za to zabierze, a ja skopiuję na pierwszą stronę.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu no tanio macie. Ja jak kiedyś pisałam tutaj nasze ceny to Konwi też pisała że u nas tanio, że u nich dużo drożej. A u Was to już w ogóle. ;)
    Ale oczywiście rozumiem że to dla Was spory wydatek, 4 stówy piechotą nie chodzi! Ale przedszkole bardzo tanie. :)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, nie wiem kiedy ten czas ucieka.. Ostanie dni spędziłam na przerzucaniu piasku, bo robimy kostkę i wyszło że robimy na sami! Niezła siłownia..
    Poza tym dużo się dzieje.. Dla chłopców już zrobiona antresola w pokoju, choć Patryk narazie na dole..byliśmy w przedszkolu i on zachwycony, na Maxa zaczynamy 4 września, też muszę przygotować wyprawke, prześcieradła, buty.. Hm on nigdy w kapciach nie chodził..
    Na do pracy, ech.. Boję się jak 150.

Beszko super ze syn zadowolony, co do H to jeśli ona potrzebuje twardej ręki, to lepiej faktycznie zmienić..
    Kroko, piękny rysunek, ale cie dziś znowu męczy, buu
    Maniek, niezła akcja, jak po rozmowie z dr?

Mój Patryk jeszcze nie sciemnia, za to tymek.. Ech, szkoda nawet gadać..
    Cdn idę przerzucac piasek, bo dziś kostka przyjeżdża i nie ma gdzie postawić

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Maniu lepiej sprawdzić niz potem płuc sobie w brodę. Zoska tez ściemnia moze nie celowo tylko akurat cos jej przyjdzie do głowy i tak papla.
    U nas w przedszkolu jest 300zl plus wyżywienie ale podobno za cały dzień natomiast jesli dziecko chodzi tylko 5 godzin to tylko wyżywienie i taka składka na wyprawkę kredki chusteczki itd ale sprawdzę to dokładnie w poniedziałek
    Konwi szacun u nas tez nadal kostka tylko ja tez myslalam ze przyjadą majstry raz dwa i po robocie ale oczywiscie ze nie moj grzebie z kumplem i bajzel juz od 2 tygodni a dopiero taras skończony
    Ja rano musiałam do weta lecieć bo Chuba pies cos zeżarł świnia jedna, No i Zosia oczywiscie bo co z nia zrobic a potem biegiem po buty musialam jej jechac No juz sa na jesień a znając życie zaraz nie bedzie rozmiaru i tez sie zdziwiłam bo juz 25. A to jedyny sklep z dobrymi butami w promieniu 30km
    Kroko przeszło?
    Ala poszukaj grupę albo napisz do którejś priv to bedzie wiadomo po nazwisku kogo przyjąć
    Narazie tyle bo sie zasapalam nawet pisaniem

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi o losie kostkę sami...
    A kiedy wracasz do pracy? Patryk idzie od razu na hardkorze na cały dzień czy będzie się przyzwyczajał po trochę?
    Dzisiaj to jest względnie, ale wczoraj mnie wymęczyło.

Smoku a Zosia na razie nie w przedszkolu?
    Hmmm tylko za wyżywienie, czad. U nas musisz zapłacić za cały miesiąc, czy na godzinę czy na 9 :)

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko Zoska idzie od 4 września na 5 godzin bo jednak uważam ze niepotrzebnie ma byc cały dzień skoro jestem w domu. Teraz wożę ja na przyspieszony kurs przyzwyczajania ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku no jasne 5 godzin to git tylko mi chodzi o to że super że nie musisz za te 5 godzin płacić. :)

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi tłumaczyła pani vice dyrektor ale wydaje mi sie to dziwne ze nie płace polowe czesnego nawet tylko wyżywienie wiec sie dowiem w poniedziałek od pani dyrektor zeby potem zaległości nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 15:57

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 2418 2419 2420 2421 2422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ