X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas jak drugie dziecko idzie do żłobka pbl to nie płaci czesnego, tylko za wyżywienie o czym się dowiedziałam wczoraj i tym bardziej boleję, że będę płacić 1200 zł teraz zamiast 460 zł :( płakać się chce, najbardziej tego złobka żałuje, moja dziś jak wychodziła przytuliła się do pani ehh

Maniu: Tyszanką będę po nominacji, która to się ma odbyć ok 20.09, strzelimy obcasami u ministra i po miesiącu, o ile KRS się nie sprzeciwi będziemy orzekać, toga łańcuch itd

Kroko: bidulo, jak nie wymioty to biegunka ;(, dobrze, ze nie wpadłaś z drugim szybko i że Zuzia już sama sobie jakoś może radzić

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka a no dobrze, tak chciałam szybko drugie dziecko a teraz Bogu dziękuję że miał jednak swój plan.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u Was z wymuszaniem? Jak sobie radzicie? Ja mam coraz mniej cierpliwości :/

I kiedy sie doczekam ze dwójka śpi w tym samym czasie? (Nie licząc nocy, of kors)
    Dzis Oski pięknie spał Ania pobiegła do pokoju i zaczela grać na cymbałkach, kuzwa!! A wczoraj odwaliła histerie gdy zaczęłam karmić Oskara piersią, o matulu co to było???
    Nie ma lekko

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, u mnie jak Zoska czegoś nie chce zrozumiec pomimo tłumaczenia i zaczyna płakać a raczej krzyczeć czy piszczeć to mowie proszę połóż sie u płacz i ona przeważnie przestaje (robiąc mi niby na złość ;) ale jesli i to nie pomaga to nie ma zmiłuj kolejny raz tłumacze i Sadzam do kata a wtedy to juz jest wielki krzyk ale po chwili obiecuje poprawę i mowi ze juz sie uspokoiła.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Lara, u mnie jak Zoska czegoś nie chce zrozumiec pomimo tłumaczenia i zaczyna płakać a raczej krzyczeć czy piszczeć to mowie proszę połóż sie u płacz i ona przeważnie przestaje (robiąc mi niby na złość ;) ale jesli i to nie pomaga to nie ma zmiłuj kolejny raz tłumacze i Sadzam do kata a wtedy to juz jest wielki krzyk ale po chwili obiecuje poprawę i mowi ze juz sie uspokoiła.
    U mnie nie działa, ani kąt, ani spokojna mowa. Drze sie jak opętana. Cokolwiek mowie jest przekrzyczane. A w łeb chce sobie strzelić gdy i mały zacznie płakać bo ta wyje, komedia sensacyjna i thriller w jednym.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze starszaki płaczą gdy płaczą młodsze?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo tak Laro płaczą i to działa w obie stronyyyy. U nas zazdrość się pojawiła ale uwaga nie Jagody tylko o Jagodę ..Zuzia jak widzi ze mam J na kolanach to drze się jak cholera ... a ja się bałam ze J będzie zazdrosna...
    Lara moje prawie nigdy nie śpią w tym samym czasie. Tyle ze u nas jest Zlobek to trochę Zuzia może pospać w dzień bo jak J wraca to nie ma zmiłuj.
    Rozmawiałam z dr przez tel, bo nie było czasu się spotkać w każdym razie powiedziała ze sprawdzi monitoring i da mi znać jeśli to prawda od razu zwolni Panią , poprosiłam tez żeby Panie miały więcej empatii do dzieci bo rano w piątek po nieudanym pobieraniu krwi oddając J pani do mnie mówi : o widzę ze ma kryzys to wezmę ja siłą! Nie będę pisać już swojej reakcji.
    Zgredko to gratuluje :) oby teraz do 20.09 wyobrażam sobie jak się cieszysz :) szkoda ze to daleko do Ciebie bo chętnie poszłabym z Tobą poświętować :) ostatnio brakuje mi kontaktów z ludźmi tęsknie za wyjściem z koleżankami tak o bez okazji nawet.
    Jutro wolne mam bo przychodzi moja nowa lodówka mikrofala i mąż kupił mi kitchenaid robot mój wymarzony wyśniony...a właśnie śniła mi się dziś moja babcia która powiedziała mi ze umrze w niedziele spokojnie tak jak zawsze chciała i ze nareszcie już zazna spokoju.... i tak dziś chodzę myśle i się zastanawiam nad wszystkim.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka witam się w 21 tygodniu czyli 50% za mną.
    Im dalej tym lepiej bo ta ciąża tak mi daje po d*pie że wymiekam.

Niestety nadal dokucza mi ból brzucha a roboty mam tyle że nie wiem w co ręce włożyć. I weź tu leż.

W sobotę jest oficjalne otwarcie przedszkola do którego idzie Zuzia. Moja Torpeda dostała zaproszenie, takie ładne, teraz wszystkim pokazuje i mówi że idzie na imprezę. ;)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko gratki połowy ciąży :) kciukasy za start Zuzi w przedszkolu!
    Lara wg połówkowych córcia :D i fajnie gdyby tak zostało... choć wiadomo, że najważniejsze, że zdrowe a najwyżej syna w róż będziemy przyodziewać ;)

Krokodylica, MANIEK lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, dzięki za odp.czyli ze to w miarę "normalne" zachowanie. Ale i tak momentami wymiękam...

Kupiłam Ani lalkę baby born z funkcja siusiania i robienia kupki, wiec mam nadzieje ze wtedy przekona sie do załatwiania do nocnika a nie pieluchy. Bo o ile z siusianiem nie ma problemu to do dwójki zawsze każe zalozyc pieluchę. No i lalka rownież je (papki) wiec mam nadzieje ze i Anis ruszy z jedzeniem. Choc wczoraj byłam W szoku gdy jadła ryż i mięsko ktore tata podał na wykałaczce w formie szaszłyków, jadła aż jej sie uszy trzęsły. A nigdy mięsa nie chce jesc. Wiec plus dla taty za pomysłowość :)

Ara, gratuluje córci, fakt, oby wszystko było ok, a na bank bedzie. Buźka

Nena, daj znac co u Ciebie, jak żyjecie teraz gdy te zamachy w Esp. ? Jak Diego?

Kroko, juz połowa ciąży za Toba, zobacz jak to zleciało :) jeszcze trochę...
    No i udanego wprowadzenia Zuzi do przedszkola :)
    U nas za rok

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 07:44

ara, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elo elo!

witam sie po dluzszej przerwie. w niedziele mielismy chrzciny (fotki na fb ;) jakos poszlo, ale wykonczona bylam strasznie. teraz mlody spi, Fran w zlobie, a ja kawke spijam.

Lara- u nas z tym placzem to raczej na odwrot, Antek zaczyna plakac jak placze Franek. fajnie, ze tatus znalazl sposob na zjedzenie mieska :) a jak z jedzeniem Ani? poprawilo sie? a co do wymuszania... tez mi czasami juz cierpliwosci brakuje :/ etap rzucania sie po podlodze mamy juz chyba za soba. teraz przyszla pora na chamska zlosliwosc :D jest wesolo... a jak sobie radze? zazwyczaj przyklekam przy nim, tlumacze powoli i zdecydowanym glosem i mowie, ze jak sie uspokoi to moze sie przyjsc przytulic. wtedy Franek najczesciej mowi "mi przykro" i przychodzi sie przytulic. a czasami jest tak ze ryczy i ryczy i tylko odwrocenie uwagi pomaga :/

Kroko- gratki polowy ciazy! oby druga polowka byla dla Ciebie bardziej laskawa :) fajnie, ze Zuzia do przedszkola idzie. odetchniesz troche :)

Ara- gratki córci :)

Maniek- no ciekawe, jak sie sytuacja rozwiaze. tez bym potraktowala powaznie slowa Jagódki. zazdroszcze robota!! tez o nim marze! co do babci, nie lubie takich snow :/

Zgredzia- kurcze, ale Wy spontaniczni jestescie! ja chyba bym pare lat myslala :/ i fajnie, ze zawodowo ok :)

Nena- odezwij sie! jak tam u Was?

Smoku- a jak u Ciebie samopoczucie?

tyle spamietalam, wiec napisalam. trzymcie sie cieplo babeczki!

ara lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko, jakaś Ty przystojna Haha, a serio to fajnie wyglądasz, No i chłopcy....cud, miód :) widać zaimpregnowac udana :)
    Dzięki za odp.

Pytałaś jak z jedżeniem Ani, generalnie słabo, na śniadanie je sucha bułkę, sam środek. Potem zupę-rosół przeważnie z makaronem alfabetem lub cyferkami (2 miseczki), czasami pierogi, No i kolacja, ale z tym tez średnio. Z owocow uwielbia arbuza i ostatnio domaga sie banana lub jabłka. No i mleko, oczywiście. Waga rośnie, wyniki ok, na razie sie nie martwię.

No, uciekam kapać małego i polozyć spac bo dzis praktycznie nie spał.

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Lara, dzieki, staram sie jak moge :D impregnuje czym sie da ;) (super autokorekta wyszla! ) :D

widze, ze nie tylko moj dzis calodziennie niespiacy... kuzwa, niech mi ktos powie, ze niemowlaki glownie spia, to ubije!!

u nas tez arbuz latem namber łan. i praktycznie wszystkie owoce. za to ubolewam, bo zadna surowizna nie wchodzi :/ zadne warzywo. null! musze cos wymyslec, zeby to zmienic, bo na samych ziemniorach i miesie duzo nie pociagnie :/

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie, musze zacząć czytać to co napisałam zanim wcisnę "wyślij".
    Oczywiście miało być " ze impreza udana" ale jak sie zaimpregnowalas to tez niezle :) piękna i młoda :)

Odkad Oskar odkrył (.) to nic ino by cyckał :/ teraz leżymy połączeni (słodkie to to) a gdy widzi ze zbliżam sie z piersią to sie śmieje i otwiera dziubek. Ania dzis przechodzi sama siebie, jest niesamowita, grzeczna, calusna, przytulanka czyli tzw sinusoida, raz niedobra, krzycząca i wymuszająca innym razem anioł.
    Co do spania niemowlaka, od kilku dni Oskar śpi mniej. Ale przez te 2,5 msca to pięknie było, jadł i spał. Dobrze ze noce przesypia całe to chociaż tyle.

Dzis mamy z mężem 14 rocznice odkad jesteśmy razem. Wlasnie przygotowuje kolacje (kanapki Haha) wypije karmi i idę spac.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara- spoznione zyczenia rocznicowe! nie ma jak wykwintne kolacje zlozone z kanapek :D przy dzieciach i to luksus!

ja wlasnie zamowilam pare rzeczy kosmetycznych, bo stwierdzilam, ze trza sie juz faktycznie impregnowac odpowiednio w moim wieku :D no i w koncu zamowilismy lozko i regal dla chlopakow. lozko bedzie podwojne, ale wysuwane, calkiem fajnie wyglada. no i obmyslilam koncepcje na pokoj, tzn. urzadzenie jak chlopaki troche podrosna. szaro- zolto bedzie z motywem koparek :D

u mnie dzis mega mgła, oj jesien idzie...

milego wszystkim!

LaRa lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez słabo z pogoda ale musze ubrać dzieciaki, psa i wyjsć na spacer.

Zapisałam Anie do klubu malucha do domu kultury, 2 razy w tyg po godzinie, chociaż tyle a mam nadzieje ze cos jej to da. Przed przedszkolem.

Jak i czym odkazacie zabawki?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja Zuzia znowu mięsożerna, kotlecik i ziemniaki, tyle jej trzeba do szczęścia.
    Owoców nie je w ogóle :/ rzadko kiedy banana.
    Z warzyw... ogórek kiszony, buraczki... o jeszcze brokuł i kalafior... i to by było na tyle. :/

C.d.n.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara i co lalka coś pomogła?
    Ja w sumie jestem w szoku jak szybko się Zuzia odpieluchowała ale jestem ciekawa jak będzie w przedszkolu, czy do obcej pani zawoła siku.

Wróżka ładna z Ciebie kobita. :) a impreza chrzcinowa udana? Robiliście w knajpie czy w domku?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek i co przejrzała dyrka nagrania czy skończyło się na gadaniu?

Wróżko oj tak idzie jesień, u nas dziś ziiimnooo brrrr

Lara pisałaś już o tych zajęciach. Kiedy zaczynacie?
    Ja nie dezynfekuję zabawek.

My dzisiaj byłyśmy z Zuzią na zakupach, wybrała becik i smoczek dla dzidziusia, wszystko niebieskie. ;)
    Ale oczywiście wydalam 2 razy tyle kasy bo nie mogło być tylko dla dzidziusia, musiało być coś też dla Zuzi. ;)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, lalkę dostanie od babci jak pojedziemy, we wrześniu.
    No u nas tylko problem z dwójka, siusiu wola bez problemu, Pielucha z nocy jest sucha.
    Moje dziecko jest za to zupne, dzis wołała na placu zabaw że chce zupkę. Zjadła dwie miseczki.
    Zajęcia zaczynamy od października.
    Ja dzis wypralam wszystkie maskotki i zabawki z kąpieli.
    Koleżanka ktora dba o higienę swoja, dzieci i mieszkania ma problem ze starszym synkiem, który ma zapalenie jamy ustnej, całe podniebienie w aftach, bol niesamowity, nie je, nie pije. Wiec u mnie dezynfekcja zabawek, klocków pełna para.

Musisz kupowac nowa wyprawkę? Nie masz po Zuzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 15:40

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 2419 2420 2421 2422 2423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ