Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beszko, teoretycznie nie musiał chodzić w sierpniu do żłobka, ja jestem w domu na zwolnieniu. Ale decyzję o tym czy będzie chodził w wakacje musiałam podjąć na początku czerwca i opłacić do połowy czerwca 400 zł. Wtedy nie widziałam innego rozwiązania, a wręcz martwiłam się jak cały lipiec z nim w domu przetrwam sama, bo mając w pamięci poprzednią ciążę z komplikacjami i w okolicach czerwca właśnie wyszło, że niby już też problemy ze skracaniem szyjki, byłam prwna, że znowu będzie przymus leżenia. Więc go zapisałam. Panie miały być te same, sala ta sama. Ale jak się okazuje wymieniają się co kilka godz i codzień na wymianę jakaś inna. W upały zmieniali salę, bo u nich nie dało się wytrzymać. Mimo wpłaconej kasy mogłabym go nie posyłać, ale w te upały zdycham sama, więc niewiele atrakcji bym mu zapewniła, a już pod koniec lipca się w domu nudził.
Do przedszkola będzie chodził w tym samym budynku co teraz do żłobka, tylko inna sala i panie.
Trzymam kciuki za łatwe zaklimatyzowanie się twoich dzieciaków w przedszkolu i szkole
Wróżko, współczuję tego usypiania. U nas Tomek ma identycznie. Kiedyś padał w 5 min teraz co chwila a to pić, a to głodny, a to misia jakiegoś chce, albo siku na nocnik bardzo potrzebuje (choć w dzień nie chce siadać). Tysiące takich wymyslanek. Tylko ja wtedy wołam męża i on tak biega i donosi mu. Czasem się wkurze i warkne na małego, że ma iść spać i nie wymyślać, czasem działa.. Co do usypiania dwójki to jeszcze się nie wypowiem -
Hej.
Przeżyłam wczorajszy dzień bez bólu brzucha, dzisiaj też na razie w porządku.
mimo to po 15 podjądę do szpitala żeby zbadał mnie mój dr
Smoku wszystko już dobrze? Byłaś dzisiaj z Zosią w przedszkolu? Ja z Zuzią byłam na moment. Były dwie dziewczynki, więc było się z kim bawić, tylko że jedna żłobkowa, 14 miesięcy, to wiadomo, nie Zuzi towarzystwo. A druga 2-letnia będzie w Zuzi grupie, kurcze ale ta różnica wieku na tym etapie jest widoczna. A Zuzia będzie w grupie z 2-latkami i 2,5-latkami więc same takie maluszki.
Alicja ja nie mam pojęcia skąd Zuzia nauczyła się mamusia i tatuś.
Fajnie że będziesz mieć pomoc męza po porodzie. Ja jeszcze nie wiem jak to będzie, ale liczę że to przedszkole to dobry pomysł i spodoba się Zuzi, zawsze to trochę lżej.
Ile płacisz za miesiąc żłobka?
Trochę kijowo że tak panie się zmieniają.
Wróżka a musisz ich usypiać osobno? Nie da się tak jak Beszka pisała, żeby razem?
Beszka fajnie że jesteś.
Życzę powodzenia w przedszkolu i szkole.
No niestety, kolorowo nie jest, w ogóle ta ciąża daje mi po d*pie jak nie wiem.
-
Dobrze Kroko ze juz Ok u ciebie!!!!
Tak byłyśmy od 9:30 do 11:30 i jestem miło zaskoczona zachowaniem mojego dziecka nie było histerii płaczu trzymania sie kurczowo maminej nogi bo ciocia poprosiła mnie zebym wyszła z sali początkowo stała z boku i obgryzala paznokcia ale po chwili poszła w cug jestem dobrej myśli zapisałam ja na pol dnia czyli od 7 do 12 ZobacYmy jak to bedzieKrokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejo
My się aklimatyzujemy w żłobku. A przynajmniej próbujemy. Do tej pory była tragedia. Tomek zostawał codziennie po godzinie i cały czas płakał. Do tego po kilku pierwszych dniach się rozchorował i miał prawie tydzień przerwy. Z resztą katar dalej go męczy dzisiaj był pierwszy w miarę dobry dzień bo t nawet się bawił z dziećmi i ciociami. Mam nadzieję że już będzie lepiej bo ja za 2 tygodnie do pracy.
A za ok 3 tygodnie mamy już dostać klucze do domu i będziemy mogli zacząć wygrzewać posadzki i powoli wpuszczać ekipę 2 miesiące przed terminem.
Tyle u nas. Idę ogarnąć obiad póki mały śpi. -
A dzis u nas mała rocznica:
Równe 3 lata temu wysiusialam dwie grube krechy, a dzis te krechy wołają maaaamaaaaasiaaaaaa i obdarzają lawina całuskow
Miłego dniaKrokodylica, Izoleccc, konwalianka lubią tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:LARA gdzie cie i kiedy bolalo jak ci sie spojenie rozchodzilo?
Ojej, na sama mysl mnie boli.
Bolalo przy wstawaniu, przewracaniu sie w łożku, z każdym krokiem praktycznie.
Bol poniżej linii włosa dochodzący do samego krocza. Boli cie?
Mój Oski pobił dzis rekord w spaniu: 21:30-6:45 Wow, ja wyspana a cyce pełne
Czy Wasze maluchy tez ostatnio szybko rosną? Jeszcze niedawno zakładałam Ani jedna z bluzeczek, a ostatnio rękawki sie skurczyły niby schudła ale waga wzrosła bo juz sie martwiłam.
No i musze pochwalic Anie za coraz wiecej samodzielności: ubiera sama buty, zakłada majtki, sama biegnie sisi, po czym zawartość nocnika wylewa do wc (czasami obok)
Kroko, współczuje dolegliwości. Lez i odpoczywaj.
Jak inne ciezaroweczki???
Ps, z jednej piersi sciaglam wlasnie 180 ml w 20 min, Wow czasami siedzę z laktatorem 1,5 h na taka ilośc -
My niedawno wróciłyśmy z przedszkola dzis to nawet ja zostawiłam i poszłam na zakupy jak wróciłam po 1,5 godz był płacz ale dlatego ze Zosia nie chciała isc so domu!!!! Szok przekupiłam ja lizakiem
Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona nowy budynek wszystko nowe kamery sa grupy nie sa liczne a pan sporo. Dzis rozmawiałam z panią wicedyrektor (fajna babka) a w pon z dyrektorka i zawiozę umowę.
A teraz kompletuje wyprawkę bo większość ciuchów to sie nadaje do kosza
Kroko jak tam sytuacja?????
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Lara Zuzia rośnie chyba jakoś tak skokowo.
Teraz bardzo szybko urosła jej stopa, w tamtym tygodniu trzeba było nowe sandały, bo tamte z emela w ciągu tygodnia praktycznie zrobiły się małe. Także niestety nie obskoczyla lata w jednych sandałach a szczerze mówiąc liczyłam na to.
Smoku zazdro reakcji Zośki!
Oby moja tak chciała być w przedszkolu!
Czekaj to Ty już znasz płeć? Bo mi gdzieś umknęło.
Sytuacja spoko, biorę te wszystkie niesmaczne tabletki i póki nimi nie rzygam jest ok.
Teściowa była dzisiaj nam ugotować obiadek. trochę mi poprasowała.
A niania zniosła mi ze strychu wózek 3w1, pomogła porozbierać i wyczyścić. Właśnie pierze się druga partia wózkowa.
I pomogła mi też ubranka rozmiarami posegregować. A ja teraz leżę i odpoczywam. Mic mnie póki co nie boli ale wolę nie ryzykować. -
u nas tez skokami Lili rośnie
Smoku u nas tez kompletowanie wyprawki musze jeszcze spioszki kupić bo mi brakuje, jakies cieplejsze pajace na 62
rozek musze kupić jeszcze
kurcze musze Kroko wyprac wózek póki ciepło
Psotka mnie boli podobnie i to ponoc więzadła jak pisze Lara
my konczymy łazienke, mam juz kupioną komode dla Hani za dwa tyg przemeblowanie pokoju i malowanie dwóch ścian -
Mnie w Zuzi przedszkolu martwi to że ona będzie w grupie z 2 - 2,5 latkami.
Czyli wychodzi na to że będzie w grupie jak by najstarsza a tak to same maluszki.
Jednak w grupie ze starszymi dziećmi dziecko lepiej się rozwija a tak to obawiam się czy mi się nie zacznie "cofać" w rozwoju. No ale zobaczymy jak to będzie.