Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
helloł

Misi@, jeszcze raz gratuluje, z tym ze teraz to juz tak na powaznie
spokojnej i zdrowej ciąży 
wiem, ze na razie to do Ciebie nie dociera, bo do mnie tez długo nie docierało, nawet teraz czasami nie dociera
Biedronko gratuluje Frania
a ja sie witam w:
w 25 tygodniu ciąży
(24 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 6
Trymestr: 2
Wiek płodu: 22 tydzień
Data porodu:
24 kwietnia 2015
(pozostało 112 dni)
Malenq, konwalianka, Misi@, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisi@ jeszcze raz gratulacje:-)

Dronka FRANIO powiadasz, gratuluję, to będziesz miała parkę

KTG prawidłowe, skurcze są: 7 na 30min, ale najmocniejszy to tylko do 60%, reszta słaba 30-50.....ale jest szansa, że się rozkręci
Gin tylko zdziwiony, że mnie nie bola te skurcze, po podobno powinny...ale ja czuję twardnienia, mam uderzenie gorąca i wiem że to skurcz i tyle....
Kolejne w czwartek za tydzień....Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:31
konwalianka, justta, Smoczyca1, LaRa, Misi@, Yasmin, Krokodylica, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Malenqa nio to super wiesci
ciesze sie ze u ciebie i Kosi wszystko ok
nio do mnie jakoś jeszcze tak w 100% nie dociera ze synus ale radość mam w serduchu bo przecież czułam od początku ze synuś bedzie
szkoda mi tych pieknych ciuszków po Zuzi hehehe bo trzeba je bedzie sprzedać ale tym sie zajme dopiero po kolejnych prenatalnych
Malenq, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Mańku, Kroko, Tamka, Nenaa, Yas, Kropko!!! hop,hop

hmmm wysłałam R do apteki po wit. prenatalne, kupił mi z firmy Doppelherz aktiw "mama" z kwasami DHA (wczesniej brałam bez tych kwasów), z kwasem foliowym.
Zawsze brałam osobno Folik i osobno zestaw wit. prenat.
Tu w skladzie tych witamin jest kw. foliowy w ilosci 600 (cos tam) co daje 300 % ZDS.
i tu rozumiem ze Folika juz mam nie brac? Czy mozna przedawkowac kwas foliowy?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Co to centrum to nie wiem, wiesz czasami co za dużo to nie zdrowo, mi czasami zdarza się brać calcium albo magnez, ale jak kupiłam kiedyś witaminy B na zajady to na ulotce było napisane żeby nie stosować w ciąży wiec nie brałam...najlepiej lekarza zapytać
-
Dobry wieczór
Przespałam caaały dzień. Gardełko i uszko niedomaga
boli
Nie można sobie chyba wymarzyć lepszego zakończenia Starego i rozpoczęcia Nowego RokuMisi@ wrote:Hej dziewczyny. Zrobiłam badanie bety..30.12 wynosiła 19,85 a dziś 115,9
Gratuluje i życzę wszystkiego najlepszego
Co do tego centrum to porównałabym składy, albo przeczytała w ulotce czy jest odpowiednie dla ciąży. Jeśli tak, to dodałabym tylko kwas foliowy czysty i dokończyła rozpoczęte opakowanie
Biedroneczko gratuluję
Malenq
ale sie dzieje
hihihi trzymam kciuki
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Chyba znalezlismy imie! Obydwojgu nam sie podoba. Ale jest pewien problem i chcialam sie was poradzic.
Bardzo podoba nam sie imie Antonio (czyliPolski Antoni). Problem tym, ze mieszakmy w Niemczech (i tutaj mieszkac bedziemy, moj maz jeste Niemcem) i nikt z naszej rodziny nie jest wlochem
. Niemiecka odmiana tego imienia to Antonius (tez fajne, ale to jednak nie Antonio!) albo Anton (to mi sie juz nie podoba). Ja i rodzina w Polsce bedzie mowic napewno Antek i Antos.
Myslicie, ze to glupie nazwac synka Antonio (zamiast Antonius)?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 18:12
-
a mi się właśnie Anton by podobało, a Antonio kojarzy się tylko z Banderasem..
ja chyba zmieniam z Emmy na Anastazja, bo z tą Emmą cały czas czułam jakiś niepokój, nie było to "tak! to jest to" i szał ciał..
no zobaczę jeszcze, może sama po twarzy powie kim chce być.
Biedro: gratuluję chłopaka, a ubranka możesz opchnąć tutaj
Misi@ i tutaj też gratuluję..
ja mam wesele koleżanki 11.04, ale w Zielonej Górze, chyba już będzie za późno na podróże dalsze, jeszcze mi się akcja porodowa na wyjeździe zacznie, więc lepiej się nie ruszać (termin początek maja)
Misi@ lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH