Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
LaRa wrote:co do tego AFI, czy to sie sprawdza podczas normalnego badania USG?
bo nigdy mi ginka nie mówiła o ilosci wód
Ja bylam na polowkowym polowkowym i tam wlasnie mi wyszlo wysokie AFI dlatego tez zostalam skierowana na badanie obciazeniem glukoza juz wczesniej (normalnie sie robi chyba po 24tc na cukrzyce).
Wczoraj upieklam pyszny chleb z maki prazowej pszennej
. Wyszedl naprawde dobry, mieciutrki w srodku ale z chrupiaca skorka.
A teraz robie coleslawa i kapusniak na slodkiej. kapuste do zupy sparzylam wczeniej bo sie boje wzdec. Ja raz golabki zrobilam to myslalam ze nas rozsadzi po paru godzinach a drugi raz odlalam wode z tych golebi to wszystko bylo ok. -
Tez robie liste na piatkowa wizyte
mam pyt: czy wy placicie cos poloznym, bo myslalam ze to standard (z opowiesci znajomych), a moj nie chce sie zgodzic, mowiac, ze nigdy w tym kraju nic sie nie zmieni, jesli bedziemy prlowskie zwyczaje uskuteczniac -
Hej ho!
U nas wkońcu słoneczko zawitało już zapomniałam jak wygląda;)także jak tylko kawke wypije to na spacerek z psinką!Od 2 dni mam okropne skurcze w lydkach jak myślicie czy mogę wziąć magnez?tylko jaki w tabletkach czy do wody?czy nie ma znaczenia?Pytanie głupie ale nigdy nie brałam dodatkowych witamin oprócz dla kobiet w ciąży a tam magnez w składzie już jest, czy to nie będzie za dużo?
Beszka gratuluję udanej wizyty:)
Kroko takie dni się zdarzają, u mnie o dziwo mineło i od 2 dni jestem jak wulkan energii latam jak pokręcona;)przesyłam Ci pozytywną energie:)oby pomogło!
Lara współczuję bezsenności:(Udanych zakupów;)
Konwi 100g to ładny wynik zwłaszcza że to tylko tydzień
Czy wy już wszystkie miałyscie badanie glikoza na czczo?bo do tej pory nic mi gin nie wspomniała?do kiedy można je zrobić?
konwalianka, beszka lubią tę wiadomość

*******Gang18+*******B -
Dzien dobry

U mnie Afi juz dwa razy gin sprawdzał
i jest ok
piszecie o plusie na wadze a ja nadal mam minus heheh z poczatku ciązy musze sie zważyc na jakieś porzadnej wadze hehehe
Kroko mam nadzieje ze siły wrócą szybko
Misia trzymam kciuki za wizyte :0)
Ja pojchałam zawieść Zuz ma dziś bal karnawałowy w przedszkolu, potem do szefa z L4 do ZUSu, a w Cubusie udało mi sie za 11zł kupic Zuzi dwie bluzki, sobie w C&A kupiłam taką dłuższą koszulke bokseke
na lato i po domu, w Pepco Zuzi rajtuzy grubsze i cienkie
a mamie stanik sportowy hehehe
Były takie cudne malutkie chłopiece rzeczy heheh ae narazie nie kupuje bo jednak nic nie wiadomo hehehe moze w lutym na prenatalnych sie ujawni na 100%
kim jest
jakies wieści od Malnqi wracają dzis do domku????
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Zgredka przy pierwszym porodzie dałam paczusie z kawką i słodyczami dla wszystkich połoznych!
Tutaj w Belgii daje się napiwek i to idzie do wspólnej kasy wszystkich połoznych za tą kase ida np. na kolacje lub dzielą miedzy sobą to już zależy jak sobie zadecydują.

*******Gang18+*******B -
spokojnie mozesz wziąc magnez hmm ten rozpuszczalny szybciej sie wchłania

co do dawania położnym
my dalismy kawe bombonierke i kartke z podziękowaniem dla wszystkich
tzn akurat odebrała ta co mi poród odbierała ale wiadomo
kasy w życiu
chyba ze brałabym prywatna połozną a nie zamierzam
-
Ja magnez też łykam 2xdz. po 2 tabletki..
co do dawania położnym czy innym.. nic nie daję.. możesz wykupić położną, zastanowię się, jeśli będzie jakaś położna która była super pomocna, to będę miała w torbie bombonierkę i P da jej, ale się nie nastawiam..przy I porodzie nic nie dawałam.. teraz chce zamówić pokój 1-2 os. po porodzie..nie wiem czy się za to płaci normalnie, czy trzeba "zagadać", przy Tymku leżałam z 4 kobietami i teraz nie chcę.. podczas, gdy ma się I dziecko, to nawet niezła opcja, bo one się tam często kręcą, ale teraz nie potrzebuję..
Dronka, ale zakupy..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:49
-
Ja nic nie zamierzam dawać położnym ani lekarzowi, ewentualnie jakieś ciasteczka jak będziemy wychodzić, ale to zależy od tego czy M nie zapomni kupić jak będzie po nas jechać
słowa wdzięczności moim zdaniem starczą w zupełności
-
uwielbiam mój ciucholand

bluzeczka z Benettona za 2 zł, spodnie z Kubusiem puchatkiem 5 zł, i jeszcze jakies tam disneyowskie za 4
duzo kupiłam na rozm. 80 =>
i stwierdziłam ze moje dziecko bedzie ubierane w ciucholandzie bo tyle fajnych firmowych rzeczy mozna kupic za grosze
a i R załapał sie na dwie koszulki na siłownie 
u mnie wiosna na całego
taaaaak słonko swieci, biore psiaka i lece na spacerek 
co do magnezu, ja biore 2x dziennie po 2 tabl. i pijam Calcium tez 2xdz. no i dodatkowo oczywiscie wit. prenatalne
Krokodylica, justta, zgredka, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Lara dzięki.

Mi gin zawsze mówi, że ilość wód w normie. W liczby się już nie zagłębiam.
Konwalia ja się nie zamienię bo teraz jestem już na tym etapie że mi ciężko i wyglądam porodu.
zgredka ja położnej nic nie mam zamiaru płacić.
Z tego co wiem to u nas jak położna jest miła przy porodzie to dziewczyny zanoszą później jakiś alkohol / czekoladki, ale moim zdaniem to też jest zbędne.
Lili ja biorę dodatkowo magnez, magwitB6, 2x2, ale mi lekarz zalecił w związku ze skurczami. A energia od Ciebie chyba nie doleciała do mnie jeszcze.
W każdym bądź razie dzięki za chęci. 
Ja to badanie obciążenia glukozą (o to pytasz?) już zaliczyłam.
-
dobra, ciuszki sie piora a mamuska wybywa na spacer
jakos tak jest, ze jak slonko swieci to i ja mam wiecej energii 
Kroko wysyłam do Ciebie suonko
(za co mi dziekujesz?)
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

a jest jej caly gar. Plakac mi sie chce. Wszystko do dupy.