Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok bede sie widziec z ginka w czwartek i spytam o te wody
    Boshhhhhhe musze sobie liste pytan stworzyc :P bo zawsze o czyms zapomne

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    co do tego AFI, czy to sie sprawdza podczas normalnego badania USG?
    bo nigdy mi ginka nie mówiła o ilosci wód

Ja bylam na polowkowym polowkowym i tam wlasnie mi wyszlo wysokie AFI dlatego tez zostalam skierowana na badanie obciazeniem glukoza juz wczesniej (normalnie sie robi chyba po 24tc na cukrzyce).

Wczoraj upieklam pyszny chleb z maki prazowej pszennej :). Wyszedl naprawde dobry, mieciutrki w srodku ale z chrupiaca skorka.
    A teraz robie coleslawa i kapusniak na slodkiej. kapuste do zupy sparzylam wczeniej bo sie boje wzdec. Ja raz golabki zrobilam to myslalam ze nas rozsadzi po paru godzinach a drugi raz odlalam wode z tych golebi to wszystko bylo ok.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez robie liste na piatkowa wizyte
    mam pyt: czy wy placicie cos poloznym, bo myslalam ze to standard (z opowiesci znajomych), a moj nie chce sie zgodzic, mowiac, ze nigdy w tym kraju nic sie nie zmieni, jesli bedziemy prlowskie zwyczaje uskuteczniac

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

U nas wkońcu słoneczko zawitało już zapomniałam jak wygląda;)także jak tylko kawke wypije to na spacerek z psinką!Od 2 dni mam okropne skurcze w lydkach jak myślicie czy mogę wziąć magnez?tylko jaki w tabletkach czy do wody?czy nie ma znaczenia?Pytanie głupie ale nigdy nie brałam dodatkowych witamin oprócz dla kobiet w ciąży a tam magnez w składzie już jest, czy to nie będzie za dużo?

Beszka gratuluję udanej wizyty:)

Kroko takie dni się zdarzają, u mnie o dziwo mineło i od 2 dni jestem jak wulkan energii latam jak pokręcona;)przesyłam Ci pozytywną energie:)oby pomogło!

Lara współczuję bezsenności:(Udanych zakupów;)

Konwi 100g to ładny wynik zwłaszcza że to tylko tydzień:)

Czy wy już wszystkie miałyscie badanie glikoza na czczo?bo do tej pory nic mi gin nie wspomniała?do kiedy można je zrobić?

konwalianka, beszka lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

U mnie Afi juz dwa razy gin sprawdzał :) i jest ok
    piszecie o plusie na wadze a ja nadal mam minus heheh z poczatku ciązy musze sie zważyc na jakieś porzadnej wadze hehehe

Kroko mam nadzieje ze siły wrócą szybko :)

Misia trzymam kciuki za wizyte :0)

Ja pojchałam zawieść Zuz ma dziś bal karnawałowy w przedszkolu, potem do szefa z L4 do ZUSu, a w Cubusie udało mi sie za 11zł kupic Zuzi dwie bluzki, sobie w C&A kupiłam taką dłuższą koszulke bokseke :) na lato i po domu, w Pepco Zuzi rajtuzy grubsze i cienkie :) a mamie stanik sportowy hehehe
    Były takie cudne malutkie chłopiece rzeczy heheh ae narazie nie kupuje bo jednak nic nie wiadomo hehehe moze w lutym na prenatalnych sie ujawni na 100% :) kim jest

jakies wieści od Malnqi wracają dzis do domku????

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka przy pierwszym porodzie dałam paczusie z kawką i słodyczami dla wszystkich połoznych!
    Tutaj w Belgii daje się napiwek i to idzie do wspólnej kasy wszystkich połoznych za tą kase ida np. na kolacje lub dzielą miedzy sobą to już zależy jak sobie zadecydują.

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprocz lek dla kobit biore 4 dziennie magnezu - na zalecenie lekarza i od tej pory nie mam zadnych skurczu a mialam co chwila w stopach

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie mozesz wziąc magnez hmm ten rozpuszczalny szybciej sie wchłania :)

co do dawania położnym :) my dalismy kawe bombonierke i kartke z podziękowaniem dla wszystkich :P tzn akurat odebrała ta co mi poród odbierała ale wiadomo :) kasy w życiu :) chyba ze brałabym prywatna połozną a nie zamierzam :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja magnez też łykam 2xdz. po 2 tabletki..

co do dawania położnym czy innym.. nic nie daję.. możesz wykupić położną, zastanowię się, jeśli będzie jakaś położna która była super pomocna, to będę miała w torbie bombonierkę i P da jej, ale się nie nastawiam..przy I porodzie nic nie dawałam.. teraz chce zamówić pokój 1-2 os. po porodzie..nie wiem czy się za to płaci normalnie, czy trzeba "zagadać", przy Tymku leżałam z 4 kobietami i teraz nie chcę.. podczas, gdy ma się I dziecko, to nawet niezła opcja, bo one się tam często kręcą, ale teraz nie potrzebuję..

Dronka, ale zakupy..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:49

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio u nas sa sale 2 osobowe z łazienka przewijakiem, wanienką do kapieli dziecka :) wiec jest ok

włansie moge dac bomboniere jak bedzie jakaś pomocna wyjatkowo :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dzewczyny:)w takim razie idę zakupić i zobaczymy czy będzie lepiej;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienawidze kapusty. Nic juz nigdy z tego glupiego glaba nie zrobie. Jedynie bigos wchodzi w gre. Kuzwa jak to sie po calej kuchni rozsypuje, ile sie nasiekac trzeba. Do kitu taka robota, ja bojkotuje kapuste od dzisiaj!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie zamierzam dawać położnym ani lekarzowi, ewentualnie jakieś ciasteczka jak będziemy wychodzić, ale to zależy od tego czy M nie zapomni kupić jak będzie po nas jechać ;-) słowa wdzięczności moim zdaniem starczą w zupełności

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwielbiam mój ciucholand :)
    bluzeczka z Benettona za 2 zł, spodnie z Kubusiem puchatkiem 5 zł, i jeszcze jakies tam disneyowskie za 4 :) duzo kupiłam na rozm. 80 => :) i stwierdziłam ze moje dziecko bedzie ubierane w ciucholandzie bo tyle fajnych firmowych rzeczy mozna kupic za grosze :) a i R załapał sie na dwie koszulki na siłownie :)

u mnie wiosna na całego :) taaaaak słonko swieci, biore psiaka i lece na spacerek :)

co do magnezu, ja biore 2x dziennie po 2 tabl. i pijam Calcium tez 2xdz. no i dodatkowo oczywiscie wit. prenatalne :)

Krokodylica, justta, zgredka, Nieukowa lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie wiem gdzie u mnie jest lumpeks jakis, musze poszukac.

A zupa wyszla oblesna :( a jest jej caly gar. Plakac mi sie chce. Wszystko do dupy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara dzięki. :)
    Mi gin zawsze mówi, że ilość wód w normie. W liczby się już nie zagłębiam. :)

Konwalia ja się nie zamienię bo teraz jestem już na tym etapie że mi ciężko i wyglądam porodu. :)

zgredka ja położnej nic nie mam zamiaru płacić.
    Z tego co wiem to u nas jak położna jest miła przy porodzie to dziewczyny zanoszą później jakiś alkohol / czekoladki, ale moim zdaniem to też jest zbędne.

Lili ja biorę dodatkowo magnez, magwitB6, 2x2, ale mi lekarz zalecił w związku ze skurczami. A energia od Ciebie chyba nie doleciała do mnie jeszcze. :) W każdym bądź razie dzięki za chęci. ;)
    Ja to badanie obciążenia glukozą (o to pytasz?) już zaliczyłam.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, ciuszki sie piora a mamuska wybywa na spacer :) jakos tak jest, ze jak slonko swieci to i ja mam wiecej energii :)
    Kroko wysyłam do Ciebie suonko :) (za co mi dziekujesz?)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Kroko, a już myślałam, że opchnę komuś te dwie trójki..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara nie pamiętam za co dziękuję ale widać było za co. :P
    Słonko u mnie świeci, pogoda bardzo ładna, energii nadal brak.

konwalia hehe coraz bliżej u Ciebie. :)

Ale najpierw jussta w kolejce?

LaRa, justta lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ sobie pospalam :) uwielbiam drzemki!
    Co do łapówek hmm nie zastanawiałam się ale nie mówię tak nie mowie nie, nie orientowalam się jak to u nas jest.
    Teraz idę cos zjeść ;)
    Tak tak teraz czas justy nadchodzi :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ