Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiesamowiteBiedroneczka83 wrote:hej jestem

Nio maluch fika jak szalony
nogi zaciskał choc hmm chyba jajca widziałm hehehe
idealnie wzrostem i pomiarami pokazało termin 2 lipca
czyli jak z OM
ma 9,22cm słodziak mój
Zuza zachwycona bo miała okazje pooglądać bąbelka
Ale fajnie miałabyś parkę
-
A daj spokoj Kotka: w tym tyg mi skoczylo i mam juz prawie 9 kg, ale przyznaje ostro wpieprzalam slodkie na wieczor, od tego tyg kumuluje jedzenie przed obiadem i zastepuje cuksy owocem.. zwaze sie uwaga..tak z 9 kg ma sa kraPsotkaKotka wrote:ZGREDZIA - ile ty juz uytalas? Bo ty aktywna dziewczyny jestes to ciekawa jestem jak to u ciebei wyglada.
-
Ja się jakoś zebrałam w sobie i porobiłam trochę rzeczy ale jednak nie wszystko co sobie założyłam. Mimo to jest dobrze. Poprasowałam trochę tych Zuzkowych pościeli i "gadżetów" do łóżeczka, po raz kolejny stwierdzam że to wszystko jest taaakieee śliczne.

Lara dzięki że pytasz, zawroty głowy już mi przeszły, także szybciutko.
Tylko energia gdzieś uleciała. Ale muszę się mobilizować i robić wszystko po kolei bo coś czuję że będzie jeszcze gorzej z czasem. 
Ja też bardzo często czuję jak mi mała "majstruje" w podbrzuszu, najpierw myślałam że kopie ale potem na usg okazało się że była głową do dołu więc pewnie szperała mi tam rączkami.
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Kroko, dobrze ze Ci przeszło

Natomiast mnie coś dopadło, czuje sie zle, słabo (ciśnienie ok 122/78) , wrażenie jakby checi zwymiotowania
(sorry) ciężkość w okolicach żołądka, i cieżko mi oddychać 
Az mi łzy z oczu poleciały, bo nie wiem o co chodzi? Czyżby moja nerwica robiła swoje? -
zgredka wrote:A daj spokoj Kotka: w tym tyg mi skoczylo i mam juz prawie 9 kg, ale przyznaje ostro wpieprzalam slodkie na wieczor, od tego tyg kumuluje jedzenie przed obiadem i zastepuje cuksy owocem.. zwaze sie uwaga..tak z 9 kg ma sa kra
hehe to juz nie mam wyrzutow sumienia, ze tylka nei ruszam
No ok, chodze na joge
-
Misia faktycznie może być za wczesnie. Współczuję mdłości! Mnie też na samym początku dręczyły takie mocne bóle brzucha, jak okresowe, możesz sobie spokojnie brać nospę rozkurczowo.
Mnie cyce zaczęły boleć dopiero niedawno. Na początku nie bolały. Także jak widzisz każdy ma inaczej.
biedro gratuluję wizyty
Lara do łózia pod kocyk i odpocznij. Ja wczoraj przespałam całe popołudnie i zdecydowanie lepiej się poczułam. -
Leżę, leżę.
Mała kopie, wiec wiem ze z nią jest wszystko ok.
Małż tez jest przy mnie, psiak tez
mam nadzieje ze bedzie lepiej.
Wypije meliske i pójdę spać.
Kroko, u mnie tez deficyt energetyczny
Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymnie siostra mówiła, ze z nospa to trzeba ostroznie, bo po niej dziecko moze byc wiotkie.jest neurologopeda i pracuje z dziecmi z zaburzeniami.Krokodylica wrote:Misia faktycznie może być za wczesnie. Współczuję mdłości! Mnie też na samym początku dręczyły takie mocne bóle brzucha, jak okresowe, możesz sobie spokojnie brać nospę rozkurczowo.
Mnie cyce zaczęły boleć dopiero niedawno. Na początku nie bolały. Także jak widzisz każdy ma inaczej.
biedro gratuluję wizyty
Lara do łózia pod kocyk i odpocznij. Ja wczoraj przespałam całe popołudnie i zdecydowanie lepiej się poczułam. -
Misia, nie dajmy sie zwariować. Wiadomo, ze nie chodzi o jedzenie nospy jak cukierków, ale czasami jest ona zalecana przez gin, gdy pojawiają sie skurcze czy właśnie bole @. Myśle ze gdyby były na tyle niebezpieczne to lekarze by tego nie przepisywali.
Jak do tej pory zjadłam moze ze 3-4 to max. Ale nie dajmy sie zwariować
-
LaRa, wspolczuje samopoczucia.
Ja mam czesto podobne objawy i wiem, ze wtedy mloda mi uciska na zoladek lub na cos innego
natomiast jesli podejrzewasz nerwice, to moze zastanow sie czy ostatnio mialam jakis nerwowy okres. nawet jesli Tobie wydawalo sie, ze sie nie stresujesz, to podswiadomie moglas bardzo przezywac rozne wydarzenia, a objawy nerwicowe to reakcja na stres. dobrze bedzie
meliska, kocyk, maz obok i dobry film 
Psotka, a ile Ty utylas? jesli to nie tajemnica.
ja sporo utylam, tzn. mniej niz z pierwszym synem, ale duz wiecej niz z synem drugim synem
trudno sie mowi....bede latala za dzieciakami i na spacery po porodzie 
Wizyta u lekarza udana. nie mam tocznia
wyniki dzisiejsze ujemne
pytalam sie dlaczego poprzednio 2 razy wyszly dodatnie. lekarka pow., ze czasem podczas niektorych infekcji wirusowych organizm sie broni i wynik moze wyjsc falszywie dodatni. ja przechodzilam 2 lata przed pierwszym dodatnim wynikiem cytomegalie, toxo i mononukleoze. a tuz przed pierwszym dodatnim wynikiem przechodzilam wtorne zakazenie toxo. pewnie po porodzie i po karmieniu powtorza bad. dla pewnosci. uffff radosc ogromna 
Jutro mam wizyte u ogolnego. mam nadz.,ze , dobrze spr. czy z mala ok oraz ze da mi zwolnienie - prosze o kciuki znowu
kiedy najlepiej zrobic usg 3trymestru? tutaj nie robia. musze pojsc prywatnie, ale ide.
LaRa, Lili83 lubią tę wiadomość
-
BESZKO ja juz mam ok. 10kg na plusie a we wszelkich tabelach to juz jest max. na przytycie do 26go tygodnia
.
Ty to schudniesz raz dwa z trojka dzieci
Kurcze to ja juz nie wiem jak to jest z ta toxsoplazmoza. Tutaj kazdy twierdzi, ze moge spokojnie jesc surowe mieso czy inne produkty ktore moglyby byc zrodlem toksoplazmozy bo ja juz bylam chora i mam przeciwciala. Szefowa ginekologi powiedziala mi, ze moj wynik oznacza, ze juz nigdy nie bede musiala robic badania na toksoplazmoze. -
Misi@ wrote:mnie siostra mówiła, ze z nospa to trzeba ostroznie, bo po niej dziecko moze byc wiotkie.jest neurologopeda i pracuje z dziecmi z zaburzeniami.
Misia tak jak Lara pisze nie dajmy się zwariować.
U Ciebie to jest jeszcze bardzo wcześnie i skoro masz takie bóle to może warto wziąć to nospę?
Ja przed Świętami przez 2 tygodnie brałam nospę forte dwa razy dziennie bo miałam skurcze i chyba lepiej brać nospę niż rodzić w 28tc.
Beszka to wspaniale że takie wieści.
Ja mam wizytę 19-tego (koniec 30tc) i sądzę że wtedy zrobi mi usg III trymestru.
-
Ja spie niezle, ale mam glupie sny. Dzis bylam na jakims wielkim statki pasazerskim z pracownikami i tez z kolezankami, wiec nie wiem o co chodzilo, jakies toasty, zyczenia..
LaRa: a to niespanie to zawsze czy w
zwiazku z ciaza?
Kasza zjedzona, mozna smigac do pracy, a juz mam taki napor na pecherz, ze do pracy docieram z pelnym.
Wszystkiego milego dnia zycze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 07:16
konwalianka lubi tę wiadomość
-
Cześć kochane..
Misia ja brałam no-spę w I ciąży od 20 tygodnia do końca codziennie 2x2 tabl. Tymek neurologicznie urodził się zdrowy..wiadomo, że nie ma co przesadzać z lekami..ale co miałam zrobić, jak miałam skurcze..
beszka cieszę się, że wykluczono tocznia
LaRa łączę się w bólu..
ja jestem +11 z wagą..
u nas po wizycie też nieźle..w tydzien, bo 5tego miałam usg mały przybrał 100g co jest rewelacyjnym wynikiem! Lekarz mówi, że jeśli tak będzie rósł, to jest szansa ze dobijemy do 2 kg podczas porodu :)wody na poziomie 11, mały ułożony główkowo lekko poprzecznie..
nie było badania podwozia, bo kolejną wizytę mam w środę - pobranie wymazu i właśnie macanko..zresztą on sam mowi, że na tym etapie lepiej nie gmerac, bo teraz jestem bardziej podatna na infekcje i takie tam.. wszystkie moje bóle: klucie, rwanie, pulsowanie, twardnienia brzucha, wrażenie przy kucaniu, że wszystko wyleci - normalne..nie ma co wariować.. i odstawiam luteinę!
beszka, Lili83, Krokodylica, LaRa, justta lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH