SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, staram sie nie martwic. Szkoda tylko, ze nie zrobimy niespodzianki w dniu babci i dziadka, ale nawyzej dostana spoznione zyczenia. Zobaczymy co sie okza za tydzien.

konwalianka lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, wszystko jest jak ma być, no stressssssss

Zgredka miała @ kilka dni przedemna, a ciąże ma młodsza o ok tydzień, wiec wiesz..... W przyrodzie nic nie ginie. Moja ginka tez na pierwszej wizycie mi powiedziała, żeby cieszyć sie umiarkowanie, bo rożne sytuacje sie zdarzają.
    Jesli u Ciebie nie ma ciazy pozamacicznej ( a zostało to potwierdzone) zaczynaja sie mdłości to nie doszukuj sie problemów.
    Zdarzył sie cud i takimi kategoriami musisz myślec i nie dopuszczać do siebie złych myśli.
    Dbaj teraz o siebie, za tydzień zrób badania i bedzie ok. :)

Misi@, zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Misia, wszystko jest jak ma być, no stressssssss

Zgredka miała @ kilka dni przedemna, a ciąże ma młodsza o ok tydzień, wiec wiesz..... W przyrodzie nic nie ginie. Moja ginka tez na pierwszej wizycie mi powiedziała, żeby cieszyć sie umiarkowanie, bo rożne sytuacje sie zdarzają.
    Jesli u Ciebie nie ma ciazy pozamacicznej ( a zostało to potwierdzone) zaczynaja sie mdłości to nie doszukuj sie problemów.
    Zdarzył sie cud i takimi kategoriami musisz myślec i nie dopuszczać do siebie złych myśli.
    Dbaj teraz o siebie, za tydzień zrób badania i bedzie ok. :)
    Taki mam plan! :)

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jee Witaj Malenq i wiatr Kosia! <3 ciesze się ze juz jesteście razem i w domku!
    A Misi@ dziewczyny dobrze mówią postaraj się nie denerwowac bo to Ci może tylko zaszkodzić, spedz miło czas z mężem, idź na spacer, zjedz lody ;) i bądź dobrej myśli, będzie wszystko dobrze kochana!
    Dobrze ze u Yas wszystko ok choć mala szczuplutka ale to po mamusi :)

Misi@, Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, tez Jej to mówiłam :)
    najwazniejsze ze z malą jest ok i Yas moze rodzic sn :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja

Malenqa suuper ze juz w domku czekamy na opowiesci

Misia@ wg suwaczka masz 5t3d a ciaza 4t4d z Usg nie smutkuj moja malizna te na poczatku miała 6 dni mniej :) a teraz prosze terminy sie zrównały i rośnie sobie maluch :)
    Tylko spokojnie lez odpoczywaj :) serduszko jest jak beta jest powyzej 1000 spokojnie :) za tydzien do 2 powinnaś zobaczyc jak bije :)

Super wieści od Yas

Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jest jaki zly dzien :/
    Moj maz powiedzial, ze wroci wczesnie z pracy a jest w poldo osmej a go nie ma, nie odbeira telefonow, nie wiem gdzie jest :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:35

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    heja

Malenqa suuper ze juz w domku czekamy na opowiesci

Misia@ wg suwaczka masz 5t3d a ciaza 4t4d z Usg nie smutkuj moja malizna te na poczatku miała 6 dni mniej :) a teraz prosze terminy sie zrównały i rośnie sobie maluch :)
    Tylko spokojnie lez odpoczywaj :) serduszko jest jak beta jest powyzej 1000 spokojnie :) za tydzien do 2 powinnaś zobaczyc jak bije :)

Super wieści od Yas
    Tak bo suwaczek już o 1 tydzien oszukałam, ponieważ miałam późną owulacje, jakbym miała liczyć od prawdziwego @ to było by jeszcze tydzień do przodu.
    Zobaczymy co wyjdzie za tydzień, na razie staram się być spokojna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Dzisiaj jest jaki zly dzien :/
    Moj maz powiedzial, ze wroci wczesnie z pracy a jest w poldo osmej a go nie ma, nie odbeira telefonow, nie wiem gdzie jest :(
    może jest w drodze. Ja nie odbiram w aucie tel.
    ale rozumiem Twój niepokój...oby jak najszybciej się odezwał!

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    może jest w drodze. Ja nie odbiram w aucie tel.
    ale rozumiem Twój niepokój...oby jak najszybciej się odezwał!

Jezdzi rowerm i faktcznie wtedy nie odbiera ale on z pracy jedzie 10min a ja juz dlugo dzwonie :(. Niedawno mial wypadek na roweze do tego - babka skrecala i go nei zauwazyla, nic mu sie nei stalo cale szczescie.
    Chyba ze poszedl do swojej terapeutki, moze zapomnial ze dzisiaj ma wizyte a tam napewno eni odbiera. Bede trzymac sie tej mysli.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@: tak jak piała LaRa: u mnie wg daty ostatniej miesiączki poród na 20 kwietnia !! a z usg zawsze na 3 maja (tak też jak sobie piszę felernie w kalendarzykach, że o dwa tyg później była @, bo owulację miałam gdzieś w 30 dniu), nie martw się póki co..

Malenq: świetnie, że jesteście w domu, to teraz będziesz pewnie rzadko pisać, może potem stworzymy jakiś wątek dla bab z małymi dziećmi ;-)

właśnie wróciłam z fitu, leję wodę do wanny i zakręcałam korek opierając się całym ciałem, coś strzeliło i teraz korek się obraca, ale woda się nie włącza, jakiś ząbek musiałam zerwać ;/
    dobrze, że stało się to przy zakręcaniu, a nie odkręcaniu wody, bo bym chyba w domu całym musiała zakręcać, a nawet nie wiem czy umiem (choć w chwili rozpaczy zazwyczaj takie rzeczy jesteśmy w stanie zrobić)
    no ale póki co woda ciepła w wannie już nie popłynie ;/

Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odezwal sie w koncu. Ale on jest kuzwa glupi. zawsze tak jest, ze gdzies polezie i nieodbiera potem telefonu a ja sie martwie i wkiurzam. Zwykle wtedy jestem wsciekla a on sie obraza ze mu awantury robie zamais sie cieszyc ze jednak wszystko ok. Ale teraz w ciazy jestem bardziej rozstrojona i siedze i becze.

Misi@ lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka faceci nie myślą

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem bardziej nerwowa, u mnie objawia sie to tzw szalami :) krzylami

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polećcie jakiś stojak z wanienką, czy ja wiem? Komodę? Żeby za dużo miejsca nie zajmowało. Bo z tego co widzę będę musiała małą kąpać w sypialni a mam tam zajebiście mało miejsca...

Misia tak, to jest cud. Twój maleńki cud. :) A to że miałaś późną owulkę to nic przecież nie szkodzi. :) Jest młodsza ciąża i tyle. :) Musisz jeszcze chwilkę poczekać aby potwierdzić i zobaczyć serduszko. :)

Malenq cieszę się że jesteście w domku. :)

zgredka co za destrukcję tam prowadzisz. :P

Kotka lej chłopa w łeb za te niepotrzebne nerwy.

Misi@, Malenq lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, ja dziś zgoniona strasznie. Po pracy byłam odebrać ciuszki zaklepane przez OLX (6 sukieneczek 56-68, poszalałam :D). Potem hajda na angielski a potem jeszcze zakupy spożywki...

Psotka,dobrze że w ogóle się odezwał ;/

Malenq: to super że już w domu! Jak twoja kondycja? Boli cię coś w połogu? A jak niedobór snu? Cieszę się że maleńka już jest z wami :*

Misi@ potrafię się świetnie wczuć w twój nastrój... ja chodziłam na rzęsach do końca 7tc, bo wtedy miałam pierwszą wizytę. Wymyślałam różne historie: a że późno mi test ciążowy + wyszedł, a to że beta za niska jak na 20dpo, a że nie czuję mdłości... Naprawdę niech się dzieje wola nieba, nic więcej nie zrobisz poza pozytywnym myśleniem, więc postaraj się dla swojego maluszka :) Pozytywne myślenie na pewno dobrze wpłynie na jego rozwój :D Reszta już zależy od samego groszka: to on tu pracuje najciężej i stara się zadomowić :)

A tak poza tym: w końcu czuję regularne ruchy Lilki :D
    Jestem przeszczęśliwa bo jak mnie ktoś wkurzy to siadam sobie na krześle, zamykam oczy i wyobrażam sobie w co ona tym razem wali i którą częścią ciała. Zarąbiście uspokaja :D

Misi@, Malenq lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - ja tez cie rozumiem. W sumie to sie uspokoilam dopeiro po 16tc. A na poczatku to sie nawet nei cieszylam zbytnio, nie czytalam o ciazy, nie planowalam, nikomu oprocz meza nei mowilam. Dopiero wlasnie jak serduszko zapikalo to sie zaczelam cieszyc i wierzyc ale przed to probowalam byc ostoja spokoju i przygotowac sie na wszystko. Ciesz sie ze sie udalo :). Tylko psokoj moze cie uratowac :D

Nieukowa, Misi@ lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, ile Ty masz sily hihihihi
    Psotka, serio, faceci nie mysla, u nich nie działa wyobraznaia tak jak u nas (tylko czemu zawsze pesymistycznie?)

ja mam kryzys ;( tak mnie bolą łydki ze zdarza mi sie poryczec (jestem sama w domu to sobie poplacze)

Nieukowa, fakt, ruchy malenstwa wywoluja usmiech na twarzy i uspokajaja

Kroko, poszukaj na OlX, czesto zdarza sie kupic fajne rzeczy za male pieniadze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 20:38

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

podczytywalam Was w ciagu dnia, ale nie mialam kiedy napisac :/ teraz nie pamietam co komu mialam odp., a nie chce mi sie czytac wszystkiego od poczatku - mam nadz.,ze wybaczycie ?

z tego co pamietam, to przede wszystkim:

Malenqu, bardzo sie ciesze ze jestescie w domku!!!! czekam na wiesci co u Was <3

Misi@ jakas dziwna ta lekarka....u mnie w 1 i 2 ciazy serduszko widoczne w skonczonym 7tc (gdzie owu bylo planowe) w tej ciazy w rozpoczetym 7 tc, ale owu byla wczesniej. nei denerwuj sie. bedzie dobrze!!!

Psotka, wspolczuje nerwow. dobrze ze maz sie caly i zdowy odnalazl :)

Ja po wizycie u goolnego. nie chciala ze mna o niczym innym rozmawaic, jak tylko o tym bolu brzucha kotry mialam pare dni temu w nocy oraz o mniejszej ilosci kopniakow ;) (czyli mojego zwolnienia, masakrycznego zwolnienia i podejrzenia infekcji nei omowilysmy), bo to nie ejst regularna wizyta kontorlna w ciazy (mam ja 26.01),a wizyta dodatkowa by omowic zaistnialy problem . no dajcie spokoj! wscieklam sie!

w kazdym razie, serduszko spr. dopplerem i wg lekarki ladnie bije <3 mala znow pupcia na dole lezy. na wszelki wypadek lekarka umowila mnie na usg w czwartek :)

bardzo sie ciesze, ze mala w koncu podejrze :)

dzis nakupowalam troche ubranek dla malej :) smialismy sie z mezem, ze co bysmy zrobili z tymi wszystkimi rozowymi ubrankami (mamy jeszcze ogromny wor po corkach przyjaciol), gdyby w czw. okazalo sie, ze naszej malej nagle siusiak wyrosl, hehehe

Yas, milego odpoczynku u mamy :)

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa czemu cie bola lydki?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ