Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, staram sie nie martwic. Szkoda tylko, ze nie zrobimy niespodzianki w dniu babci i dziadka, ale nawyzej dostana spoznione zyczenia. Zobaczymy co sie okza za tydzien.

konwalianka lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, wszystko jest jak ma być, no stressssssss

Zgredka miała @ kilka dni przedemna, a ciąże ma młodsza o ok tydzień, wiec wiesz..... W przyrodzie nic nie ginie. Moja ginka tez na pierwszej wizycie mi powiedziała, żeby cieszyć sie umiarkowanie, bo rożne sytuacje sie zdarzają.
    Jesli u Ciebie nie ma ciazy pozamacicznej ( a zostało to potwierdzone) zaczynaja sie mdłości to nie doszukuj sie problemów.
    Zdarzył sie cud i takimi kategoriami musisz myślec i nie dopuszczać do siebie złych myśli.
    Dbaj teraz o siebie, za tydzień zrób badania i bedzie ok. :)

nick nieaktualny, zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Misia, wszystko jest jak ma być, no stressssssss

Zgredka miała @ kilka dni przedemna, a ciąże ma młodsza o ok tydzień, wiec wiesz..... W przyrodzie nic nie ginie. Moja ginka tez na pierwszej wizycie mi powiedziała, żeby cieszyć sie umiarkowanie, bo rożne sytuacje sie zdarzają.
    Jesli u Ciebie nie ma ciazy pozamacicznej ( a zostało to potwierdzone) zaczynaja sie mdłości to nie doszukuj sie problemów.
    Zdarzył sie cud i takimi kategoriami musisz myślec i nie dopuszczać do siebie złych myśli.
    Dbaj teraz o siebie, za tydzień zrób badania i bedzie ok. :)
    Taki mam plan! :)

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jee Witaj Malenq i wiatr Kosia! <3 ciesze się ze juz jesteście razem i w domku!
    A Misi@ dziewczyny dobrze mówią postaraj się nie denerwowac bo to Ci może tylko zaszkodzić, spedz miło czas z mężem, idź na spacer, zjedz lody ;) i bądź dobrej myśli, będzie wszystko dobrze kochana!
    Dobrze ze u Yas wszystko ok choć mala szczuplutka ale to po mamusi :)

nick nieaktualny, Krokodylica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, tez Jej to mówiłam :)
    najwazniejsze ze z malą jest ok i Yas moze rodzic sn :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja

Malenqa suuper ze juz w domku czekamy na opowiesci

Misia@ wg suwaczka masz 5t3d a ciaza 4t4d z Usg nie smutkuj moja malizna te na poczatku miała 6 dni mniej :) a teraz prosze terminy sie zrównały i rośnie sobie maluch :)
    Tylko spokojnie lez odpoczywaj :) serduszko jest jak beta jest powyzej 1000 spokojnie :) za tydzien do 2 powinnaś zobaczyc jak bije :)

Super wieści od Yas

Krokodylica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jest jaki zly dzien :/
    Moj maz powiedzial, ze wroci wczesnie z pracy a jest w poldo osmej a go nie ma, nie odbeira telefonow, nie wiem gdzie jest :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:35

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    heja

Malenqa suuper ze juz w domku czekamy na opowiesci

Misia@ wg suwaczka masz 5t3d a ciaza 4t4d z Usg nie smutkuj moja malizna te na poczatku miała 6 dni mniej :) a teraz prosze terminy sie zrównały i rośnie sobie maluch :)
    Tylko spokojnie lez odpoczywaj :) serduszko jest jak beta jest powyzej 1000 spokojnie :) za tydzien do 2 powinnaś zobaczyc jak bije :)

Super wieści od Yas
    Tak bo suwaczek już o 1 tydzien oszukałam, ponieważ miałam późną owulacje, jakbym miała liczyć od prawdziwego @ to było by jeszcze tydzień do przodu.
    Zobaczymy co wyjdzie za tydzień, na razie staram się być spokojna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Dzisiaj jest jaki zly dzien :/
    Moj maz powiedzial, ze wroci wczesnie z pracy a jest w poldo osmej a go nie ma, nie odbeira telefonow, nie wiem gdzie jest :(
    może jest w drodze. Ja nie odbiram w aucie tel.
    ale rozumiem Twój niepokój...oby jak najszybciej się odezwał!

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    może jest w drodze. Ja nie odbiram w aucie tel.
    ale rozumiem Twój niepokój...oby jak najszybciej się odezwał!

Jezdzi rowerm i faktcznie wtedy nie odbiera ale on z pracy jedzie 10min a ja juz dlugo dzwonie :(. Niedawno mial wypadek na roweze do tego - babka skrecala i go nei zauwazyla, nic mu sie nei stalo cale szczescie.
    Chyba ze poszedl do swojej terapeutki, moze zapomnial ze dzisiaj ma wizyte a tam napewno eni odbiera. Bede trzymac sie tej mysli.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@: tak jak piała LaRa: u mnie wg daty ostatniej miesiączki poród na 20 kwietnia !! a z usg zawsze na 3 maja (tak też jak sobie piszę felernie w kalendarzykach, że o dwa tyg później była @, bo owulację miałam gdzieś w 30 dniu), nie martw się póki co..

Malenq: świetnie, że jesteście w domu, to teraz będziesz pewnie rzadko pisać, może potem stworzymy jakiś wątek dla bab z małymi dziećmi ;-)

właśnie wróciłam z fitu, leję wodę do wanny i zakręcałam korek opierając się całym ciałem, coś strzeliło i teraz korek się obraca, ale woda się nie włącza, jakiś ząbek musiałam zerwać ;/
    dobrze, że stało się to przy zakręcaniu, a nie odkręcaniu wody, bo bym chyba w domu całym musiała zakręcać, a nawet nie wiem czy umiem (choć w chwili rozpaczy zazwyczaj takie rzeczy jesteśmy w stanie zrobić)
    no ale póki co woda ciepła w wannie już nie popłynie ;/

Krokodylica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odezwal sie w koncu. Ale on jest kuzwa glupi. zawsze tak jest, ze gdzies polezie i nieodbiera potem telefonu a ja sie martwie i wkiurzam. Zwykle wtedy jestem wsciekla a on sie obraza ze mu awantury robie zamais sie cieszyc ze jednak wszystko ok. Ale teraz w ciazy jestem bardziej rozstrojona i siedze i becze.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka faceci nie myślą

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem bardziej nerwowa, u mnie objawia sie to tzw szalami :) krzylami

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polećcie jakiś stojak z wanienką, czy ja wiem? Komodę? Żeby za dużo miejsca nie zajmowało. Bo z tego co widzę będę musiała małą kąpać w sypialni a mam tam zajebiście mało miejsca...

Misia tak, to jest cud. Twój maleńki cud. :) A to że miałaś późną owulkę to nic przecież nie szkodzi. :) Jest młodsza ciąża i tyle. :) Musisz jeszcze chwilkę poczekać aby potwierdzić i zobaczyć serduszko. :)

Malenq cieszę się że jesteście w domku. :)

zgredka co za destrukcję tam prowadzisz. :P

Kotka lej chłopa w łeb za te niepotrzebne nerwy.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, ja dziś zgoniona strasznie. Po pracy byłam odebrać ciuszki zaklepane przez OLX (6 sukieneczek 56-68, poszalałam :D). Potem hajda na angielski a potem jeszcze zakupy spożywki...

Psotka,dobrze że w ogóle się odezwał ;/

Malenq: to super że już w domu! Jak twoja kondycja? Boli cię coś w połogu? A jak niedobór snu? Cieszę się że maleńka już jest z wami :*

Misi@ potrafię się świetnie wczuć w twój nastrój... ja chodziłam na rzęsach do końca 7tc, bo wtedy miałam pierwszą wizytę. Wymyślałam różne historie: a że późno mi test ciążowy + wyszedł, a to że beta za niska jak na 20dpo, a że nie czuję mdłości... Naprawdę niech się dzieje wola nieba, nic więcej nie zrobisz poza pozytywnym myśleniem, więc postaraj się dla swojego maluszka :) Pozytywne myślenie na pewno dobrze wpłynie na jego rozwój :D Reszta już zależy od samego groszka: to on tu pracuje najciężej i stara się zadomowić :)

A tak poza tym: w końcu czuję regularne ruchy Lilki :D
    Jestem przeszczęśliwa bo jak mnie ktoś wkurzy to siadam sobie na krześle, zamykam oczy i wyobrażam sobie w co ona tym razem wali i którą częścią ciała. Zarąbiście uspokaja :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - ja tez cie rozumiem. W sumie to sie uspokoilam dopeiro po 16tc. A na poczatku to sie nawet nei cieszylam zbytnio, nie czytalam o ciazy, nie planowalam, nikomu oprocz meza nei mowilam. Dopiero wlasnie jak serduszko zapikalo to sie zaczelam cieszyc i wierzyc ale przed to probowalam byc ostoja spokoju i przygotowac sie na wszystko. Ciesz sie ze sie udalo :). Tylko psokoj moze cie uratowac :D

Nieukowa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, ile Ty masz sily hihihihi
    Psotka, serio, faceci nie mysla, u nich nie działa wyobraznaia tak jak u nas (tylko czemu zawsze pesymistycznie?)

ja mam kryzys ;( tak mnie bolą łydki ze zdarza mi sie poryczec (jestem sama w domu to sobie poplacze)

Nieukowa, fakt, ruchy malenstwa wywoluja usmiech na twarzy i uspokajaja

Kroko, poszukaj na OlX, czesto zdarza sie kupic fajne rzeczy za male pieniadze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 20:38

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

podczytywalam Was w ciagu dnia, ale nie mialam kiedy napisac :/ teraz nie pamietam co komu mialam odp., a nie chce mi sie czytac wszystkiego od poczatku - mam nadz.,ze wybaczycie ?

z tego co pamietam, to przede wszystkim:

Malenqu, bardzo sie ciesze ze jestescie w domku!!!! czekam na wiesci co u Was <3

Misi@ jakas dziwna ta lekarka....u mnie w 1 i 2 ciazy serduszko widoczne w skonczonym 7tc (gdzie owu bylo planowe) w tej ciazy w rozpoczetym 7 tc, ale owu byla wczesniej. nei denerwuj sie. bedzie dobrze!!!

Psotka, wspolczuje nerwow. dobrze ze maz sie caly i zdowy odnalazl :)

Ja po wizycie u goolnego. nie chciala ze mna o niczym innym rozmawaic, jak tylko o tym bolu brzucha kotry mialam pare dni temu w nocy oraz o mniejszej ilosci kopniakow ;) (czyli mojego zwolnienia, masakrycznego zwolnienia i podejrzenia infekcji nei omowilysmy), bo to nie ejst regularna wizyta kontorlna w ciazy (mam ja 26.01),a wizyta dodatkowa by omowic zaistnialy problem . no dajcie spokoj! wscieklam sie!

w kazdym razie, serduszko spr. dopplerem i wg lekarki ladnie bije <3 mala znow pupcia na dole lezy. na wszelki wypadek lekarka umowila mnie na usg w czwartek :)

bardzo sie ciesze, ze mala w koncu podejrze :)

dzis nakupowalam troche ubranek dla malej :) smialismy sie z mezem, ze co bysmy zrobili z tymi wszystkimi rozowymi ubrankami (mamy jeszcze ogromny wor po corkach przyjaciol), gdyby w czw. okazalo sie, ze naszej malej nagle siusiak wyrosl, hehehe

Yas, milego odpoczynku u mamy :)

nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa czemu cie bola lydki?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ