SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

W nocy za bardzo nie pospałam, ból bioder i taki ciężar ukochany, że ciężko się przekręcić na drugi bok, co się dziwić :-) a dzisiaj kończymy 37 tc oł jeeeeeeee i w końcu wymarzony 38 się zaczyna

Malenqa super że już w domku jesteście, też już się nie mogę doczekać tego czasu kiedy zobaczę i przytulę naszą Kruszynkę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 06:42

Malenq, Lili83, konwalianka, LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!

Justta gratki:)

Misi@ głowa do góry, u mnie też owu była później i do tego zagnieżdzenie też opóźnione w 9 dniu po owu nawet test z krwi wyszedł negatywnie;)jak byłam u gin w 8 tyg. to mało co było widać, jak to moja gin powiedziała trzeba mieć wyobraźnie by coś zobaczyć;)Ciesz się tym twoim cudem i nie daj sobie tego szcześcia nikomu zniszczyć!

Malenq wow jesteście w domku:)wszyscy razem i to jest najcudowniejsze:)

Beszka linka wstawiała Konwi, niestety nie zapisałam:(Co do kojca to taki sam efekt uzyskasz układając wokół małej poduszkę dla kobiet w ciąży;)wiec po co kase wydawać:)

Yas same pozytywne wiadomości!ściskam;)

U mnie coś dzisiaj grypowo tzn grypa żołądkowa chyba, już od 4 rano nie śpie i się męcze!niedobrze niedobrze niedobrze bleeeee

Malenq lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam, już w drodze do lekarza..
    Justa gratuluję kolejnego tygodnia
    Malenq super ze w domu, teraz musicie się poznać, nauczyć.. Troche będzie ciężko zanim nauczycie się siebie ale później rewelacyjnie

Malenq, justta lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzin dybry,

BESZKO jak naucze sie szyc to sprobuje taki kojec stworzyc ;). Mam banana dla kobiet w ciazy ale on jest za gruby.

Moglby mi ktos powiedziec co jest napisane w serduszku w pierwszym dniu 26go tygodnia? Bo nei mam abonamentu :P No i jesli ktos laskaw to tez z "ciaza tydzien po tygodniu" o Tobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 08:36

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja jak zawsze łóżkowo i z kawą :)
    Justtka gratuluję :)
    Konwi kciukam za wizytę :)
    Malenq strasznie się cieszę Waszym szczęściem <3
    Kotka na tym serduszku jest napisane żebyś wybrała i odwiedziła szpital gdzie zamierzasz rodzić ;)

A tu o Tobie:
    Górna część macicy jest teraz pomiędzy pępkiem a klatką piersiową. Rosnąca macica może nasilać dolegliwości takie jak ból pleców, skurcze łydek czy bóle głowy.
    Zapewne odczuwasz już zdecydowane ruchy Twojego maleństwa. Dziecko szaleje teraz do woli, gdyż ma jeszcze sporo miejsca na figle. Jego kopniaczki mogą być już całkiem silne, ale pewnie jeszcze nie bolesne (na późniejszym etapie kopniaki pod żebra mogą stać się bolesne). Jeśli potrzebujesz odpocząć, połóż się na swoim lewym boku.
    Twoje ciało może kumulować niewielkie ilości wody (szczególnie w obrębie twarzy).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 09:04

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Witam się i ja jak zawsze łóżkowo i z kawą :)
    Justtka gratuluję :)
    Konwi kciukam za wizytę :)
    Malenq strasznie się cieszę Waszym szczęściem <3
    Kotka na tym serduszku jest napisane żebyś wybrała i odwiedziła szpital gdzie zamierzasz rodzić ;)

A tu o Tobie:
    Górna część macicy jest teraz pomiędzy pępkiem a klatką piersiową. Rosnąca macica może nasilać dolegliwości takie jak ból pleców, skurcze łydek czy bóle głowy.
    Zapewne odczuwasz już zdecydowane ruchy Twojego maleństwa. Dziecko szaleje teraz do woli, gdyż ma jeszcze sporo miejsca na figle. Jego kopniaczki mogą być już całkiem silne, ale pewnie jeszcze nie bolesne (na późniejszym etapie kopniaki pod żebra mogą stać się bolesne). Jeśli potrzebujesz odpocząć, połóż się na swoim lewym boku.
    Twoje ciało może kumulować niewielkie ilości wody (szczególnie w obrębie twarzy).

dziekuje :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Lili wspolczuje jelitowki :/ u nas an wyspie znow pranuje...juz sie boje, bo zawsze nas lapie :/ masakra. wole angine od tego .... jak cala rodzina choruje w odstepie paru dni, to ze 2 czasem 3 tyg. to trwa.

probowalam poduche do karmienia klasc wokol Leo i nie zdala egzaminu (rowneiz ze wzgl. na bezpieczenstwo). chyba sie zdecyduje i kupie ten kojec. potem bratu oddam, bo planuja dzidziusia :)

Psotka, ja z kalendarzem na Belly nie pomoge. abonament skonczyl mi sie pare dni temu i nie kupuje juz nowego.
    ja tez ide na kurs szycia, gdy mala sie urodzi w wakacje w PL. o tutaj chce: www.bogienieprzymaszynie.pl

ja za niecale 1,5 godz musze byc w szpitalu a jeszcze wpizamie siedze. dzieciaki dzis do przedszkola nei chcialy wyjsc i zeszlo nam troche. Jan sie awantirowal, bo jakies kartki m zginely, a Leo bo nie chcial isc. w koncu maz pojechal z nimi i zostanie pare godz. z maluchem....ehhh

Lili83 lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka też się wizytujesz? kciukam oczywiście :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca, ja dizs mam spotkanie w spzitalu, by wyjasnic zajscia z peirwszego porodu u nich i odzyskac zaufanie do placowki ;) ustalic plan porodu itp.

mialma liste zrobic,tego co sobie zycze a czego sobie nie zycze...no i izapomnialm a teraz za pozno.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BESZKO - nie otwiera mi sie twoj link i jedynie to jakiegos bloga znalzalam pod tym tytulem.
    to bedziemy sie wrazeniami z szycia wymieniac ;D. Ja ide w przyszly weekend juz (to sa dwa weekendy, razem 16h). spodniczek bede szyla chyba na kogos hehe, albo na jakies swoje stare wymiary ;P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano chyba że tak to też trzymam kciuki :)
    Mi też położna dała plan porodu ale sama nie wiem co chce żeby mi i dziecku robili :/ Ale u mnie jak nie masz planu porodu to tylko odhaczają że nie ma i robią co należy :) więc chyba bez stresu kochana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 09:17

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niepracujace, do ktorej spicie? Bo ja w sumie niezaleznie od tego o ktorej pojde spac to wstaje przed 8. Budze sie sama i nie moge potem juz spac wiec wstaje z mezem, on do pracy ja do pokoju :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka jak mój jest w domu to też wstaję razem z nim, a w tygodniu to rzadko przed 9 ;) ale też po północy spać chodzę więc nie ma co się zrywać :) no chyba że biodra mnie bolą to się wiercę tylko w łóżku :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie 100-dniowkowo :)
    Czas leci niesamowicie.... A i stres coraz większy brrrrrrr

Miłego dnia :)

justta, Malenq, Misi@ lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Beszka ale masakra, ale służba zdrowia.. Dobrze ze chociaż usg co się trafiło, ale z tym zwolnieniem t to lipa..

Kroko musisz rozważyć czy wolisz stojak, który można złożyć i wanienke czy komode na której postawisz wanienke i przewijak. Obie te rzeczy podczas mycia są niezbędne. Ja mam wanienke na stojaku, obok przewijak, sprawdziło się to przy tymku.

Ja lecę spać, jutro lekarz na 8 rano.. Buziaki

No właśnie wczoraj oglądałam na allegro i chyba kupię taki stojak metalowy co go można złożyć, bo nie mam miejsca kompletnie a tak po kąpieli złożę i za szafę. :) Przewijak mam już osobno, taki nakładany na łóżeczko.

Nieukowa bardzo ładne sukienusie. <3
    W ogóle te rzeczy dla dzieci to są piękne, rozczulają mnie. :)

A ja się wyłamałam i gina mam w poniedziałek. :P
    A na dzisiaj zapisana jestem do fryzjera. :D Och och.

Beszka ja dziecka ze sobą w łóżku kłaść nie będę bo się boję że przygniotę albo zrobi to mój mega "delikatny" mąż. :)

Lili jejku, kuruj się.

Moja mała chyba właśnie robi mi przemeblowanie w brzuchu.

Lili83 lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca, u mnei troche inna sytuacja. mam doswiadczenie z tego spzitala i np. nie robia usg gdy przyjmuja do porodu (a wg mnie to wazne, by spr. ulozenie dziecka). poza tym dla nas decyzja od odnosnie tego czy dziecku podac zastrzyk z wit. K po porodzie czy tez ja bede podawac krople, czy moga uzyc vacuum i w jakich sytuacjach (mialam z 1 synem,a w tym szpitlu chetnie tego uzywaja, nawet jak nie trzeba), kiedy odciac pepowine: od razu, gdy przestanie pulsowac, czy jeszcze kiedy indziej, w jakich pozycjach chce rodzic ( do niekotrych musza przygotowac inny sprzet) i wiele wiele innych, sa to wazne decyzje. po 2 porodach, wiem czego chce ;) tylko obawiam sie, ze jak nie spisalam wszystkiego na kartce, to zapomne o czyms powiedziec.

wcinam kanapke i uciekam ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Beszka ja dziecka ze sobą w łóżku kłaść nie będę bo się boję że przygniotę albo zrobi to mój mega "delikatny" mąż. :)
    .

hehehe to samo mowilam przy pierwszym dziecku ;) niestety latwy egzemplarz mi sie nie trafil ;) w nocy ciagle darcie i cycek w ciaglym uzyciu. bylam wykonczona usilujac odkladac go do jego lozeczka, bo on zaraz sie budzil i sie darl ;) duzo latwiej bylo, gdy maz przenisol sie do goscinnego a mlody spal ze mna ;) no i ta bliskosc <3 ale kazdy robi jak uwaza, a zycie i tak weryfikuje polowe naszych postanowien ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka po 2 razach na pewno wiesz czego chcesz i nie zapomnisz niczego zaznaczyć :) ja tak mniej więcej, ale raczej mniej muszę z lekarką i położną pogadać może mnie uświadomią konkretnie ;)
    Smacznego i powodzenia :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka ja od jakiegoś tygodnia chodzę nieprzytomna i bez energii, chodze spać najpóźniej o 22 a wstać rano nie mogę, mąż wstaje o 7, ja się budzę razem z nim i tak leżę na tym łóżku i próbuję wrócić do świata żywych, zwykle zwlekam się o 8.

Lara leci czas, leci. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka ja sobie zamówiłam grzeczne dziecko, nie płaczące i przesypiające noc. :P

beszka, Lili83 lubią tę wiadomość

‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ