Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wieczornie

LaRa i Smoczku, gratuluje udanych wizyt
Smoczku, Malutka przeslodka
i tez mi sie wydaje ze to raczka. moja dzis w podobnej pozycji spala podczas usg: raczka przy buziaku i jeszcze buzka w lozysko wtulona 
wg mojej ginki jestem dzis w 29tc3dc i mala wazy 1200g wg norweskich norm to 7% mniej niz przecietne dziecko na tym etapie ciazy. lekarka uwaza, ze jak dalej tak bedzie rosla, to nieco ponad 3kg bedzie przy porodzie.
Jan wazyl 3200 a Leo 3910. rodzic latwiej mnijesze, ale opiekowac sie latwiej wikeszym
Kroko, wspolczuje sytuacji. u nas tez teraz roznie bywa. wiadomo...hormony u mnie a moj maz, nie okazuje mi ze sie martwi, ale wiem ze tak jest....przez co jest nerwowy. my to sie najczesciej o podzial obowiazkow klocimy, ale damy rade. mamy spisac wszystkie obow., nwet te malutkie pierdoly...i rowno podzielic ;
dzieki za kciuki za rozmowe w przedszkolu
jakos poszlo...a z jakim efektem, to musimy poczekac 
Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
No dobra nóżka rączka mniejsza o to, przyjmijmy że wysportowana i już

beszka dobrze mówisz urodzic na pewno łatwiej mniejsze, ale opiekować się większym jakoś chyba bezpieczniej
nie znam się ale na logikę tak by to było
u mnie ginka twierdzi, że jestem tydzień do tyłu wg usg ale zobaczymy co z tych wyliczeń wyjdzie 
dziewczynki miłego spokojnego wieczorku, lecę legnąc przed tv
buziaki
-
uuu
wróciłam ze stepu, psychicznie jest super, wydolnościowo-oddechowo też, ale jak przestaje to jakby z lekka mnie ciągnęło w dół podbrzusze, więc muszę odpuszczać nieco
eh eh
a zaczęłam się wkręcać ;//
wszystkim gratuluję wizyt, niech dzieciaczki rosną zdrowo..
a ja tymczasem pójdę układać puzzle
Nieukowa, LaRa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny... jestem po wizycie. Lekko wstrząśnięta

2 poprzednie badania USG u róznych ginów i mój test genetyczny się pomyliły. BĘDZIE CHŁOPAK :DDD
Czyli test jest do dupy, za to my z mężem wniebowzięci, bo marzyliśmy o chłopaku
W związku z tym robię aktualizację: będziemy mieć chłopca i prawdopodobnie będzie to Krzysztof albo Radosław
Poza tym maluszek ruchliwy, zdrów jak ryba. Serduszko ok, wszystkie wymiary w normie. Waga 265g, termin porodu bez zmian
LaRa, beszka, Lili83, justta, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Nieukowa, super
gratuluje 
chyba jeden z lekarzy na samym poczatku cos Wam wspominal o synku ?
moja znajoma przez cala ciaze, co wizyta u roznych lekarzy, slyszala inna odp. raz, ze corka, potem syn, potem znow corka itd.
w koncu kupila unisexy
urodzila syna 
Zgredka mistrzu!!!! ja to mam problemy z oddechem po wejsciu na pietro
chyba mnie zapalenie pecherza dopadlo
mam soczek z zurawiny. zaraz sobie zrobie....
-
Gratki Nieukowa
A to niespodzianka
Poprawiam w takim razie.
1. Malenq - 06.04.2014 - 08.01.2015 - Córka - Konstancja - 08.01.2015 - 3480g, 53cm - 39t4d - sn
2. Helenkq - 30.04.2014 - 28.01.2014 - Syn - Fabian
3. Justta - 30.04.2014 - 05.02.2015 - Syn/Córka - Leoś/Nina
4. Nenaaa - 5.05.2014 - 9.02.2015 - Syn - ?
5. Yasmin - 24.05.2014 - 2.03.2015 - Córka - Kinga
6. Konwalianka - 05.06.2014 - 06.03.2015 - Syn
7. Tamka - 18.06.2014 - 18.03.2015 - Syn - Kajetan/Kacper
8. Krokodylica - 20.06.2014 - 27.03.2015 - Córka - Zuzia
9. Ewik - 23.06.2014 - 28.03.2015 - ? - Mikołaj/Oliwia
10. Smoczyca - 24.06.2014 - 31.03.2015 - Zosia
11. Beszka - 25.06.2014 - 31.03/01.04 - Córka
12. Lili83 - 25.06.2014 - 1.04.2014 - Syn - Leo?
13. CzaryMary - 26.06.2014 - 2.04 2015 - Syn - Leonard?
14. LaRa - 18.07.2014 - 24.04.2015 - Córka - Nina?
15. PsotkaKotka - 22.07.2014 - 24.04.2014 - Syn - Antek ?
16. Zgredka - 14.07.2014 - 3.05.2015 - Córka - Anastazja
17. Nieukowa - 6.09.2014 -13.06.2015 (wg OM i USG) - Syn - Krzysztof/Radosław
18. Cati - 1.10.2014 - 08.07.2015 - ? - ?
19. Biedoneczka83 - 27.10.2014 - 02.07.2015 - ? - Liliana /Franciszek
20. Freja - 1.10.2014 - 08.07.2015 - ? - ?
21. Pati Belgia - 9.11.2014 - 14.08.2015 - ? - Roksana/Olivier
Misia, dopisz się Kochana
Jeśli chcesz oczywiście.
Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Zgredka ogromny szacun za to, że dajesz radę i jeszcze godzisz to z pracą

Ja jestem w stanie:
-wbiec 3 piętra po schodach (ale z zadyszką)
-zrobić 20 basenów w godzinę (przed ciążą było 60 ale się nie chcę przemęczać, no i brzuch ciągnie więc wolniej pływam)
-zrobić 10 przysiadów ciążowych (więcej w 1 serii i nogi zdychają)
-przejść się z kijkami 5-10km na całodzienny spacer
Na siłkę nigdy nie chodziłam, ciekawe jak bym przeszła testy sprawnościowe ;P
Generalnie przysiadłam ostatnio na zadzie, bo od tygodnia nie ćwiczyłam i kilogramy tez poszły w gorę bardziej niż przez ostatnie miesiące ;(
W pracy od uja roboty bo przeszkalam dziewczynę na zastępstwo i robię 2x roboty naraz. Wracam padnięta i najczęściej idę spać. Poza tym wszystkie znajome sobie o mnie przypomniały i siedzę na kawie i ciastkach non stop zamiast iść gdzieś aktywnie spędzić czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:20
-
Nieukowa: ale Ty wcale malo nie robisz, (ja po dwoch basenach bym padla i to z deseczka, bo nie umiem plywac), ja tez mam zadyszke szybciej niz wczesniej, ale ten srodek II trym naprawde jest dobry dla mnie (3go sie boje)
U mnie w pracy tez masakra, nie wiem co tych ludzi pogrzalo, ze tyle wnioskow skladaja
, a ja wciaz nie mam swojego protokolanta wrrr
A no i gratuluje synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:30
-
Jeśli chodzi o samopoczucie tak ogólnie, to ja też się fajnie czuję. Mam powera, nie mam anemii, psychicznie PRAWIE bez zmian (czasami zapomną odczynnika dodać w robocie albo zawieszę się na moment, ale ogólnie ogarniam i nie strzelam jakiś mega gaf
)
Jedyny mankament że szybciej misię bateria wyczerpuje, po 16:00 jak kończę pracę to jadę już na rezerwie
My dostaliśmy po interwencjach u prezesa (który zrobił opr szefowej labu) dziewczynę zupełnie zieloną na pół etatu. Z braku laku dobry kit. No ale kurcze nie wiem jak ja mam w 2mc jej wszystko wyłożyć, upewnić się że się nie myli i jeszcze robić swoje...
A jutro kolejny wielki dzień: idziemy z mężem testować wózki do jednego dużego salonu
A potem wysyłamy zamówienie teściom z datą realizacji na kwiecień
Małż w końcu przestał marudzić że "jest za wcześnie" na takie rzeczy jak go po raz pierwszy dziecko kopnęło tak że poczuł 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:43
-
nick nieaktualnyDobranoc skarby....padam na pyszczek....mam nadzieje, ze u każdejwszysy wszystko dobrze:-D
Justyś godzina W juz tuż tuż...
Moja dzisiaj o 00:40 skończyła tydzień, jak ten czas pędzi... Jeszcze szybciej niż w ciąży...
Rozmawiałam z małżem dzisiaj o drugim bobo, i mam nadzieję, ze do 2016 się nie rozmyśli;-)

Jutro do gina na kontrolę...
Cmok cmok od śpiącej i wiecznie głodnej Konstancji:-D
Ps. Zgredko jesteś z tytanu chyba:-)
Tamka, justta, Lili83, Krokodylica, Misi@, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki, przepraszam, że znów się wyautowałam ale przenieśliśmy się do nowego domu! Wprawdzie syf totalny i mnóstwo pyłu mimo codziennego sprzątania, mebli brak, śpimy na podłodze ale nareszcie u siebie! Jesteśmy mega szczęśliwi, tylko pies w lekkim szoku

Widzę, że wszystkie dzieciaczki chowają się zdrowo i wszyscy mają się dobrze, poza mężem Kroko, który aspiruje do anuśkowej studni...
Ja tez wczoraj byłam u lekarza, mały ma się dobrze, aż przepływów nie mogła zbadać na usg bo co chwilę jej tę końcówkę wykopywał
czkał i się wiercił
waży 1700 gr, głowa nadal duża
i wszystko byłoby ok gdyby nie moje płytki krwi, mam 100 i jestem w tej chwili bez szans na poród naturalny... Podniosła mi dawkę cyklonaminy, za trzy tygodnie wizyta i zobaczymy, jaki skutek leczenia...
Całuję Was mocno, Kosię szczególnie mocno!
A,i dziewczyny nie przesadzajcie z tą aktywnością. Jasne ze trzeba się ruszać ale w granicach rozsądku. Przykład mojej szwagierki wybitnie tego dowodzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 00:35
Malenq, Lili83, zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hejka kochane
Malenqa świetny plan, zobaczymy co u nas będzie, ale plan też jest co do następnego bobasa
Nieukowa gratuluję SYNECZKA
kolejny żartowniś się trafił 
Tamuś jak super że juz jesteście u siebie, i syneczek ma juz fajną wagę, gratki
Nenka jak samopoczucie w końcówce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 06:21
Malenq, Tamka lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH