SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doswiadczone brzuchatki, mozecie powiedziec jak u Was objawiaja sie skurcze braxtona-hicksa ?? czy to tylko bóle @???

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, dzięki.. palec lepiej, ale dziś np. rewie, wiec nie wiem czy teraz czasem każdej zmiany pogody nie odnotuuję jako ból w nim.. w każdym razie, butów nadal założyć nie mogę, bo się nie mieści ;/ ciekawe jak na szkołę rodzenia pojadę..

Nenaa, pamiętam w I ciąży tak bardzo mi się spieszyło.. hehe, już byłam po porodzie :) a teraz.. teraz chcę aby mały siedział i do 42t ciąży, mimo, że jest mi też już b. cięzko..

ja od wczoraj mam kłucia w szyjce, bolesne, po nich na ogół zaczyna się skurcz brzucha.. może to faktycznie z nerwów? ale dziś teoretycznie nie miałam żadnych spięć ani nerwowych sytuacji..no nic, zobaczymy

nigdy nie rozmawiam z mężem na temat rodziców i rodziny, bo to zawsze konfliktowy temat.. ale wczoraj po prostu naiwnie dałam się wciagnąc.. jak uczniak taki, a dobrze wiem, że do niczego (dobrego) to nie prowadzi..

Ari przykro mi.. jak przeczytałam 55% to byłam pewna, że zdasz.. no nic, klata do przodu i uda się za 2-gim podejściem :)

zabieram się za robienie II śniadania: kanapka z jajkiem, tak mnie naszło..
    po owsiance mnie ostatnio zgaga pali , ze szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 09:29

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

MANIEK - my sie cieszymy bo maja wprowadzic w De regule, ze tylko o okreslonych porach bedzie mozliwe palenie na balkonie :D. Ja nie lubie akich nakazow i zakazow ale to mi akurat bardzo bardzo odpowiada. Co otworze sluchajcie balkon to wali fajami az w pokoju! No co 5min ktos jara!

Mam pytanie:
    Od kiedy daje sie dziecku smoczka i od jakiego sie zaczyna?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    ano nie mają lekko ;) i te hormony nasze znosić muszą :D
    Ja nie mogłam się seksic przez.skurcze i otwierająca się szyjkę a teraz może i bym mogła ale mój mówi ze on się teraz boi ;) no cóż jakoś wytrzymamy :)

Hehe moj sie nie boi. Tylko dopytuje czy juz mozna. :P
    A jak bedzie donoszona to tak jak Ana pisze, bedzie moj mial uzywanie. :P

Yasmin ciesze sie ze z okiem lepiej.

Kotka spoko, mnie do tej pory RAZ jeden pan przepuscil w dlugiej kolejce do kasy... A tak to stoj se ciezarowo. A jeden stary dziad w sklepie tak biegl do kasy, zeby byc w kolejce przede mna, ze mnie potracil. :/
    A i raz pani w urzedzie komunikacji przyjela mnie bez kolejki. To by bylo na tyle.

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyyyyy

miłego dzionka

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia zegar tyka, porod coraz blizej. :)

Arienna a czego ten egzamin? To niezla ta pani jak sobie dopiero przy wynikach wymysla jaki jest prog do zdania?

Lili wspolczuje oleju! Jeszcze to tluste wymyc, masakra.

Nena porod masz wpisany na 6 luty. :P Co to za wychylanie sie wczesniej. :P

Maniek wspolczuje, nie cierpie smrodu papierosow. :/

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skurcze przepowiadające, to takie krótkie spięcia, właśnie to twardnienia brzucha..czasem są bolesne, ale nieregularne, więc nadal uznaje się je za przepowiadające..

smoczek..hmm temat rzeka.. ja kupiłam dwa: silikonowy i kauczukowy, bo nie wiem, który podejdzie synkowi.. podac możesz kiedy chcesz, ale na ogół uznaje się, że nie powinno się ich stosować na poczatku laktacji, właśnie do czasu aż się unormuje, czyli ok pierwszy miesiąc życia.. prawda jest taka, że życie samo zweryfikuje kiedy będziesz na tyle zmęczona, że dasz smoczek..

Malenq, MANIEK lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Freja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja to jednak jestem już chyba za stara na ciążę ...
    sypię się z każdej strony
    wczoraj rozbolała mnie noga - nad kolanem, od spodu od wewnętrznej strony, miałam tam usuwany żylak, teraz jest to miejsce spuchnięte, bolesne, zaczerwienione a w środku czuć takie stwardnienie, boli jak chodzę, stoję a nawet jak kichnę - jak nic wygląda na zakrzepowe zapalenie żył powierzchniowych... eh.. tego mi tylko brakuje, na szczęście jest to w większości przypadków nie groźne, choć może przenieść się na żyły głębokie a wtedy jest juz ryzyko zatoru...
    jak można chorować na tyle rzeczy przed 40tką????
    toż to potem to będę chodzącą enyklopedią chorób
    termin do internisty dopiero na jutro, póki co bandaż od palców po pachwinę, i muszę kupić jakiś lioton z heparyną (nie przenika przez łożysko więc jest bezpieczna, zresztą często w ciąży podawana podskórnie i domięśniowo)
    jak ja nie cierpię mojego ciała jak się coś sypie i nie domaga!!!

dobry był by na żylaki basen ale nie moge ze względu na ryzyko infekcji po szwie okrężnym...

przepraszam że tak z rana marudzę, ale już ciśnienia z nerw dostaję
    a wszystkie moje choroby z tej głupiej złej jakości kolagenu, na dokładke jeszcze zmarszczki też będę mieć wczesniej

jedyny pozytyw tego weekendu to to że jestem w ciąży już 2 dni dłużej niż poprzednio- to jest punkt krytyczny został za nami ;)

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już odpowiadam, egzamin jest z moich ukochanych biologicznych podstaw zachowania, pani tak ustaliła już na początku tylko ja sobie sylabusa nie przeczytałam i nie wiedziałam, a i tak nawet jakbym wiedziała to uważam że to przegięcie, najgorzej że poprawka jest już w niedzielę a ja dalej mam problem z koncentracją ;)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Freja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalia co do smoczka to powiem że jak na razie obydwa moje dziecie nie chciały smoczka nawet tknąć - tylko cyc i nic ;) nawet butelka z pokarmem była be nie wspominając o innej zawartości,
    po kilku miesiącach młoda dała się przekonać w sytuacjach awaryjnych na herbatki, soczki i mleko (zwykłe krowie ;) tak wiem nie powinno się) a młody to tylko był w stanie z butli wypić sok marchewkowy i to na ciepło bleee, jak miałam zabieg i nie było mnie prawie 3 doby w domu to maz raz go na karmienie przywiózł a tak to na soczku marchewkowo-jabłkowym przeżył ;)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna - tez tak miałam na biochemii ;) 2 błędy niezaliczone - 1 błąd zaliczone na dst,coby mieć 5 trzeba było nie dość że bez błędów to jeszcze coś ponad materiał wymagany napisać - a pytań zawsze koło 10-15 ;)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam zrobiła test 40 pytań zamkniętych, 20 pytań typu : prawda /fałsz i 4 pytania opisowe, pytania zamknięte punktowane po 0.5, pytania prawda fałsz po 1 punkcie i pytania opisowe po 5 każde i żeby zdać trzeba było uzbierać 41 punktów na 60 :/ a pytania były nie z materiału wykładowego tylko nie mam pojęcia skąd ona to wzięła :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:25

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja.. no to maluchy Ci sie trafiły.. mój Tymek nie pogardził smoczkiem..ale mial ok 2m-ce i sam go odrzucił w wieku 8 m-cy.. więc mam nadzieję, że nexik też jakoś go ogarnie..przynajmniej na początku..

Ari, dasz radę.. wierzę w Ciebie

Kroko, ale się marcówki posypały, co?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Freja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia - jak dla mnie ze smoczkiem lepiej nawet nie próbowac dawać - lepiej-już cyca (jak można karmić i nie ma jakiś mega kłopotów)na każde żądanie - nawet co 5 min.
    moja szwagierka pierwszej córki nie karmiła bo nie miała pokarmu bo połozna nie pokazała bo nie wiedziała jak i takie tam - jak dla mnie wolała butlę bo w nocy to mąż wstawał a ona spała ( z cycem to nie przejdzie :) ) a potem żałowali że tyle kasy na mleko no smoczek na uspokojenie spowodował wadę zgryzu a teraz wymowy, z drugim mnie posłuchała i karmi teraz na każde żądanie (choć najpierw dokarmiała i do 3 x dziennie bo niby miała za chude mleko i go za mało)- teraz już bez butelki i po 1,5 miesiąca mala przybiera ładnie na wadze o ona wyspana bo nauczyła się w łóżku karmić i spać :)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, niby tak..ale powiem szczerze, że przy Tymkuu nieraz miałam załamanie i dość, że "wisi" mi na cycu.. wtedy smoczek może uratować Ci życie..zwłaszcza, że często dzieci po prostu chcą się tulić i ja to uwielbiałam, ale też byłam wykończona.. wszystko jest dla ludzi.. na szczęście Tymek nie gardził cycem, no i smoczek jednak też czasem sie przydał :)hehe.. nie jestem przeciw..ale też planowałam że smoczek do roku, to max.. :)

Cati złotko..nie denerwuj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:32

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• cati Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka - a daj spokoj bez komentarza to zostawie... najwyrazniej tutaj moje miejsce. Szkoda ze tak bez problemu to przychodzi... to jest przykre.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz po księdzu... bardzo sympatyczny i taki normalny :) a komplemenciarz ze szok :D
    Później Was nadrobie bo musze odsapnac :)
    Te bóle w pachwinie mnie wykoncza jutro musze zrobić badanie moczu ehhh ciągle coś.
    Do później laski :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jutro badania, morfologia, ob, mocz i inne ;/
    i tak wyszlo ze musze zaplacic za badania ok 70 zł ;/ no ale mus to mus ;/

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane, my już w domku od wczoraj ;-)zmęczeni, ale szczęśliwi bardzo, jest super maluszek jak na razie spokojny, ładnie ciągnie cyca i dopajam buteleczką, żeby szybciej urósł, takie zalecenie do wagi 3 kg

Przedstawiam wam naszą małą kruszynkę Leośka

6dfa19ac9e3a04a8med.jpg

21f1a93f6e7e79d9med.jpg

Pozdrawiamy i całuski ślemy, jak trochę bardziej wciągnę się w ten dziki rytm co parogodzinny, to będę częściej narazie uciekam spać puki mały śpi

Nenaaa, LaRa, cati, Lili83, Nieukowa, Malenq, Krokodylica, Misi@, CzaryMary, Anastazjaaa, Smoczyca1, beszka, Yasmin, konwalianka, MANIEK lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • cati Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ale kruszynka sliczna <3

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ