Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgredka, wg mnie po 2 h powinno Ci spasc, tak mi tłumaczyli, a Tobie urosło ;/ moze pomoze Nieukowa bo i ja otrzymałam wyniki ;/
Zelazo w normie, nisko bo nisko ale w normie...
Magnezu niedobór, mimo iz łykam tablety jak ćpun ;/
TSh 1,62 (w normie tak jak i ft3,ft4)
Nieukowa, przybądź na pomoc
WBC (11,7) za wysokie
GRAN (79%) tez
RBC (3,48),HGB (11,
,HCT (33,4) za nisko
MCH (33,9),MCHC (35,3), RDW-CV (14,6) za wysoko
wtf??? stresowac sie czy nie????Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 16:46
-
Biedroneczka83 wrote:Mnie lekarka opierniczyła ze za wysokie ze to wpływa na dziecko i ma byc conaj wyzej 2 i kazała mi brac w nocy lek jak na siku wstaje zeby sie dobrze wchłonął bo jesc po nim moge min 2h po wzięciu

o czym mówisz???o Euthyroxie???Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 16:55
-
LaRa: no własnie po 2 h jest więcej niż po jednej, ale z drugiej stronie poniżej 7, a tak pokazali, że jest granica...
zobaczymy co powie lekarza
, ewentualnie Nieukowa (co tam lekarz)
kładę się na zawiązywanie sadła, a potem na fitnesik -
własnie małz sprawdza moje dzisiejsze wyniki z poprzednimi i niewiele sie roznia, wiec sie nie stresuje
do tamtych wyników ginka sie nie czepiała
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
hemoglobina o 0,2 za nisko według normy
sama przejrzałam wyniki poprzednie i dzisiejsze i fzeczywiscie sa tam male odstepstwa wiec luzzzzz
Euthyrox mam brac 30 min przed posiłkiem, i zobaczymy co jutro powie endoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 17:19
-
prosze odnosnie glukozy:
¨Stężenie glukozy we krwi[edytuj | edytuj kod]
Podstawowym objawem cukrzycy jest podwyższenie stężenia glukozy we krwi. W zależności od zaawansowania choroby może ono występować jedynie po spożyciu węglowodanów lub niezależnie od niego. Zawartość cukru we krwi (glikemię) podaje się w miligramach na 100 ml krwi (mg%) lub w milimolach na litr (mmol/l); związek między nimi określany jest wzorem [mmol/l] x 18 = mg%. I tak prawidłowa glikemia na czczo to 70–99 mg/dl (3,9-5,5 mmol/l), w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia poniżej 140 mg/dl (7,8 mmol/l). Za normoglikemię, czyli poziom cukru we krwi u zdrowego człowieka, przyjmuje się przedział 60–99 mg%. Niższe stężenie glukozy oznacza hipoglikemię, a wyższe oznacza:
stan przedcukrzycowy (ang. prediabetes) czyli:
nieprawidłowa glikemia na czczo (ang. IFG – Impaired Fasting Glucose): na czczo 100–125 mg/dl (5,6-6,9 mmol/l) lub
nieprawidłowa tolerancja glukozy (ang. IGT – Impaired Glucose Tolerance): w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia 140–199 mg/dl (7,8-11 mmol/l).
cukrzycę, gdy:
stężenie glukozy zmierzone o dowolnej porze doby przekracza 200 mg/dl i występują objawy hiperglikemii (polidypsja, poliuria),
dwukrotnie poziom glukozy na czczo przekracza 126 mg/dl (7,0 mmol/l),
w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą poziom glukozy przekracza 200 mg/dl (11,1 mmol/l).¨
ja mam po obciazeniu ponizej 3 i stwierdzona hipoglikemie.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH