SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, wspolczuje i trzymam kciuki aby to nie byl wirus! niecierpie ! serio wole angine czy grype od tego gowna!!!

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co o tym sądzicie
    http://archiwum.allegro.pl/oferta/test-na-plec-dziecka-od-6-tygodnia-ciazy-plci-i4024833052.html

Arienna trzymaj się z dala, oby cie nie dopadlo

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze! Moj maz mial w czwartek zatrucie, ja sie nie zarazilam! Mam nadzieje, ze Tobie tez sie uda !

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, odnośnie testu na płeć dziecka zwróć sie do Nieukowej. Ostatnio działała w tym temacie :)
    Ari...... Uciekaj!!!!!!!!! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:01

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa gdzie jesteś, potrzebuje rady ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki juz patrze na te wasze cukry i krwinki ;)

Krzywe glukozowe wyszly dobrze- Cati masz fajny niski cukier, ale mie za niski.
    Zgredzia tez ok ;)

Morfologia u LaRy: masz leciutkie odchylki, ale ciazowo usprawiedliwione.
    Leukocyty wbc moga byc w ciazy nieznacznie podwyzszone, tak samo jesli chodzi o ich rodzaje (gran, lym) wiec bez stresu.
    Mozesz miec lekka anemie (hct i hgb niskie) ale to moze byc tez spowodowane dwoma rzeczami. Albo jednoczesnie za mala iloscia zelaza i wit b12, albo moze byc to nie zwiazane z mi neralami, tylko ze zbyt mala iloscia plynow bo mch i mchc wysokie. Nie masz obrzekow albo mie wypijasz za malo wody wieczorem? Rwd to roznice w wielkosciach krwinek, jak sa duze to moze wskazywac anemie.
    Jezeli niemmasz obrzekow i pijesz normalnie plyny, to sugerowalabym zaczac lykac zelazo i prze chwile tez kw foliowy+wit b complex (o ile tego nie robisz) ;) ale to doslownie na 2-3tyg i na nastepnej kontroli morfologii zobaczysz czy jest lepiej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:20

LaRa, zgredka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neukowa a co z Twoimi badaniami na plec?

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Ana, odnośnie testu na płeć dziecka zwróć sie do Nieukowej. Ostatnio działała w tym temacie :)
    :P
    Nieukowa I co o tym sadzisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:26

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej ale myślicie że mogłoby to być dla mnie niebezpieczne? znaczy dla dzieciątka? bo ja już mam schizy, małż się męczy od 3 godzin, mnie nic nie jest, ale się boję, najgorzej ze nie mogę go samego zostawić z psem bo pies też ma sraczkę i nie da sobie rady sam, bo jest słaby a z psem trzeba co godzinę wychodzić :/ a małż co chwilkę lata do kibelka i czyści go i góra i dołem

ps. pies ma sraczkę po wczorajszym mięsku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:31

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja zakupy rozpoczynam jakos teraz dopiero ;)

Ari moje pierwsze tyg ciazy to bylo pasmo chorob- najpierw jelitowka i 39stpni goraczki w 5tc, potem przeziebienie w 7tc, a potem zapalenie przyzebia z goraczka i szczekosciskiem w 8tc i opryszczka tydzien pozniej... uwazaj na siebie bo cholernie latwo na poczatku zlapac dziadostwo!

Kroko ogromnie wspolczuje, bedziesz miala co Zuzce wypominac do pelnoletniosci :P

Z tymi tarczycami tez macie niewesolo... mnie to na szczescie omija.

Ana co tam?

Ps. Odezwalam sie dopiero, bo mnie zlapala po powrocie z roboty desperacka potrzeba sushi. No to 1,5h dlubalam, zjadlam 4 rolki w roznych smakach (32 kawaleczki) z ogorem, kanpyo, surimi, omletem i szczypiorkiem. Teraz moge umrzec szczsliwie z przejedzemia ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki piękne Nieukowa :)
    A wiec.... Co do obrzęków.... Palce mi popuchly jak serdelki, udało mi sie w ostatnim momencie sciągnąć obrączkę i zaręczynowy, natomiast jednego pierścionka juz nie jestem w stanie sciągnąć. Pije wodę mineRalna, ale pewnie za mało bo dziennie ok 1,5 l + dodatkowo herbatę i melisę.
    Żelazo + kwas foliowy + inne cuda łykam codziennie, ale chyba trzeba zwiekszyć dawkę żelaza.
    A co do magnezu? Łykam dziennie po 4 tabletki, a mimo to mam niedobór , łykam slowmag.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana jak uda ci sie dac dodatkowo pobrac probowke morfologiczna to mozesz mi wyslac, ale wciaz pracuje nad tym, zeby metoda widziala zawsze wiarygodnie chlopcow, bo na mojej krwi z 12tc to raz ten y jest, a raz nie ma. Takze dalej jedyna wiarygodna metoda jest usg polowkowe i porod ;)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, lara pisała ze zglebialas ostatnio coś o płci dziecka a ja wyszperalam w necie testy z moczu na płeć dziecka wiesz coś o tym, czy to kasa wyrzucona w błoto czy faktycznie można poznać płeć dzecka przez badanke moczu?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ana jak uda ci sie dac dodatkowo pobrac probowke morfologiczna to mozesz mi wyslac, ale wciaz pracuje nad tym, zeby metoda widziala zawsze wiarygodnie chlopcow, bo na mojej krwi z 12tc to raz ten y jest, a raz nie ma. Takze dalej jedyna wiarygodna metoda jest usg polowkowe i porod ;)
    Aha czyli te testy na płeć dziecka z moczu to bzdura?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, dmuchając na zimne, poproś męża aby po każdej wizycie w toalecie zdezynfekował wc. Przynajmniej ja tak robię, jesli któreś z nas ma biegunkę, czy coś niepokojącego to po każdym korzystaniu z wc jest odkażane czy to domestosem czy płynem do dezynfekcji :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa a skad wiesz ze masz niedobor Mg? Lapia cie kurcze?

Ubostwiam mojego gina na nfz. Ma skurczybyk intuicje Na ostatniej wizycie zalecil mi magnez to go olalam, bo przeciez nie mam objawow niedoboru. Po tygodniu zlapal mnie w nocy skurcz lydki ze wylam jak wilk do ksiezyca ;/
    Mam jakis tam magnez w formie mleczanu, czyli chelat i do tego b6, ale zawsze bardziej ufalam suszonym morelom i sokowi pomidorowemu. I mozliwe ze sushi zachcianka to tez przez niedobory, bo w glonach nori jest od groma magnezu...

LaRa to te twoje wyniki to moze byc kumulacja niedoboru mineralow i tej utraty wody. Dlatego tak duzo wskaznikow naraz sie waha. Przynajmniej ja bym tak to zinterpretowala. Ale nier martw, sie ani dziecko ani ty od tego nie zbiedniejesz :) co najwyzej powera bedziesz miala jeszcze mniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:40

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Ari, dmuchając na zimne, poproś męża aby po każdej wizycie w toalecie zdezynfekował wc. Przynajmniej ja tak robię, jesli któreś z nas ma biegunkę, czy coś niepokojącego to po każdym korzystaniu z wc jest odkażane czy to domestosem czy płynem do dezynfekcji :)
    już to robi, jest ratownikiem medycznym więc sam na to wpadl, i też stwierdził ze będzie spal w drugim pokoju, żeby mi nie dmuchać, kurde mam nadzieję że będzie ok ech.... obesrańce jedne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:42

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ładuje magne 4 kapsuły dziennie + tablety ciążowe + żelazo na czczo = tylko to i nic więcej niż zalecił mi lekarzunio

właśnie wróciłam z zajęć, dziobnęłam kanapulkę z pasztetem, gotujemy jaja na twardziochy, a potem prysznic
    a w robocie pytają kiedy wreszcie se pójdę na l4 (wrrrr NIGDYYYY)

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, Z moczu tez moge sprobowac. Da sie podobno tym samym testem co ze krwi robie, ale musze poczytac jak tem mocz sie obrabia :) poczytam czy mozna go analizowac wysylkowo i ci jutro odpisze...

A podlinkuj jesli masz jakis lab, ktory robi taki test z moczu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:44

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis zrobiłam poziom Mg i Fe. Fe wyszło w dolnej granicy, natomiast mg jako niedobór. Łydki pobolewają, powieka skacze, mięśnie bolą a przecież dziennie biorę spore dawki magnezu ;(
    Bez sensu, chyba muszę brać dawki jak dla konia ( teraz biorę dawki jak dla cielaka :)

Dodatkowo zadam Ci pytanie które juz kiedyś padło.... Czy mozna przedawkować kwas foliowy? Bo w zestawie witamin, które biorę jest kwas foliowy, żelazo i inne minerały. Ginka zaleciła mi branie żelaza, a ja mam dodatkowe właśnie ze kwasem foliowym i czy w takim razie mogę brać ?
    w zestawie witamin mam m.in: kwas foliowy - 600 ug (300% ZDS), wit B12 - 3,5 ug (140%), Żelazo - 15 mg (107%)
    Natomiast w tabl. z zelazem jest: 1 tabl. - zelazo 9mg (64%) a kwas foliowy 133 ug (67%)
    i badz tu czlowieku madry, ile, czego brac????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:56

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ