Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ana, odnośnie testu na płeć dziecka zwróć sie do Nieukowej. Ostatnio działała w tym temacie

Ari...... Uciekaj!!!!!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:01
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Laseczki juz patrze na te wasze cukry i krwinki

Krzywe glukozowe wyszly dobrze- Cati masz fajny niski cukier, ale mie za niski.
Zgredzia tez ok
Morfologia u LaRy: masz leciutkie odchylki, ale ciazowo usprawiedliwione.
Leukocyty wbc moga byc w ciazy nieznacznie podwyzszone, tak samo jesli chodzi o ich rodzaje (gran, lym) wiec bez stresu.
Mozesz miec lekka anemie (hct i hgb niskie) ale to moze byc tez spowodowane dwoma rzeczami. Albo jednoczesnie za mala iloscia zelaza i wit b12, albo moze byc to nie zwiazane z mi neralami, tylko ze zbyt mala iloscia plynow bo mch i mchc wysokie. Nie masz obrzekow albo mie wypijasz za malo wody wieczorem? Rwd to roznice w wielkosciach krwinek, jak sa duze to moze wskazywac anemie.
Jezeli niemmasz obrzekow i pijesz normalnie plyny, to sugerowalabym zaczac lykac zelazo i prze chwile tez kw foliowy+wit b complex (o ile tego nie robisz)
ale to doslownie na 2-3tyg i na nastepnej kontroli morfologii zobaczysz czy jest lepiej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:20
LaRa, zgredka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ej ale myślicie że mogłoby to być dla mnie niebezpieczne? znaczy dla dzieciątka? bo ja już mam schizy, małż się męczy od 3 godzin, mnie nic nie jest, ale się boję, najgorzej ze nie mogę go samego zostawić z psem bo pies też ma sraczkę i nie da sobie rady sam, bo jest słaby a z psem trzeba co godzinę wychodzić
a małż co chwilkę lata do kibelka i czyści go i góra i dołem
ps. pies ma sraczkę po wczorajszym mięskuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:31
-
Misia ja zakupy rozpoczynam jakos teraz dopiero

Ari moje pierwsze tyg ciazy to bylo pasmo chorob- najpierw jelitowka i 39stpni goraczki w 5tc, potem przeziebienie w 7tc, a potem zapalenie przyzebia z goraczka i szczekosciskiem w 8tc i opryszczka tydzien pozniej... uwazaj na siebie bo cholernie latwo na poczatku zlapac dziadostwo!
Kroko ogromnie wspolczuje, bedziesz miala co Zuzce wypominac do pelnoletniosci
Z tymi tarczycami tez macie niewesolo... mnie to na szczescie omija.
Ana co tam?
Ps. Odezwalam sie dopiero, bo mnie zlapala po powrocie z roboty desperacka potrzeba sushi. No to 1,5h dlubalam, zjadlam 4 rolki w roznych smakach (32 kawaleczki) z ogorem, kanpyo, surimi, omletem i szczypiorkiem. Teraz moge umrzec szczsliwie z przejedzemia
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Dzięki piękne Nieukowa

A wiec.... Co do obrzęków.... Palce mi popuchly jak serdelki, udało mi sie w ostatnim momencie sciągnąć obrączkę i zaręczynowy, natomiast jednego pierścionka juz nie jestem w stanie sciągnąć. Pije wodę mineRalna, ale pewnie za mało bo dziennie ok 1,5 l + dodatkowo herbatę i melisę.
Żelazo + kwas foliowy + inne cuda łykam codziennie, ale chyba trzeba zwiekszyć dawkę żelaza.
A co do magnezu? Łykam dziennie po 4 tabletki, a mimo to mam niedobór , łykam slowmag. -
Ana jak uda ci sie dac dodatkowo pobrac probowke morfologiczna to mozesz mi wyslac, ale wciaz pracuje nad tym, zeby metoda widziala zawsze wiarygodnie chlopcow, bo na mojej krwi z 12tc to raz ten y jest, a raz nie ma. Takze dalej jedyna wiarygodna metoda jest usg polowkowe i porod
-
Aha czyli te testy na płeć dziecka z moczu to bzdura?Nieukowa wrote:Ana jak uda ci sie dac dodatkowo pobrac probowke morfologiczna to mozesz mi wyslac, ale wciaz pracuje nad tym, zeby metoda widziala zawsze wiarygodnie chlopcow, bo na mojej krwi z 12tc to raz ten y jest, a raz nie ma. Takze dalej jedyna wiarygodna metoda jest usg polowkowe i porod

-
Ari, dmuchając na zimne, poproś męża aby po każdej wizycie w toalecie zdezynfekował wc. Przynajmniej ja tak robię, jesli któreś z nas ma biegunkę, czy coś niepokojącego to po każdym korzystaniu z wc jest odkażane czy to domestosem czy płynem do dezynfekcji
-
LaRa a skad wiesz ze masz niedobor Mg? Lapia cie kurcze?
Ubostwiam mojego gina na nfz. Ma skurczybyk intuicje Na ostatniej wizycie zalecil mi magnez to go olalam, bo przeciez nie mam objawow niedoboru. Po tygodniu zlapal mnie w nocy skurcz lydki ze wylam jak wilk do ksiezyca ;/
Mam jakis tam magnez w formie mleczanu, czyli chelat i do tego b6, ale zawsze bardziej ufalam suszonym morelom i sokowi pomidorowemu. I mozliwe ze sushi zachcianka to tez przez niedobory, bo w glonach nori jest od groma magnezu...
LaRa to te twoje wyniki to moze byc kumulacja niedoboru mineralow i tej utraty wody. Dlatego tak duzo wskaznikow naraz sie waha. Przynajmniej ja bym tak to zinterpretowala. Ale nier martw, sie ani dziecko ani ty od tego nie zbiedniejesz
co najwyzej powera bedziesz miala jeszcze mniej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:40
-
już to robi, jest ratownikiem medycznym więc sam na to wpadl, i też stwierdził ze będzie spal w drugim pokoju, żeby mi nie dmuchać, kurde mam nadzieję że będzie ok ech.... obesrańce jedneLaRa wrote:Ari, dmuchając na zimne, poproś męża aby po każdej wizycie w toalecie zdezynfekował wc. Przynajmniej ja tak robię, jesli któreś z nas ma biegunkę, czy coś niepokojącego to po każdym korzystaniu z wc jest odkażane czy to domestosem czy płynem do dezynfekcji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:42
-
ja ładuje magne 4 kapsuły dziennie + tablety ciążowe + żelazo na czczo = tylko to i nic więcej niż zalecił mi lekarzunio
właśnie wróciłam z zajęć, dziobnęłam kanapulkę z pasztetem, gotujemy jaja na twardziochy, a potem prysznic
a w robocie pytają kiedy wreszcie se pójdę na l4 (wrrrr NIGDYYYY)
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Anastazja, Z moczu tez moge sprobowac. Da sie podobno tym samym testem co ze krwi robie, ale musze poczytac jak tem mocz sie obrabia
poczytam czy mozna go analizowac wysylkowo i ci jutro odpisze...
A podlinkuj jesli masz jakis lab, ktory robi taki test z moczu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:44
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Dzis zrobiłam poziom Mg i Fe. Fe wyszło w dolnej granicy, natomiast mg jako niedobór. Łydki pobolewają, powieka skacze, mięśnie bolą a przecież dziennie biorę spore dawki magnezu ;(
Bez sensu, chyba muszę brać dawki jak dla konia ( teraz biorę dawki jak dla cielaka
Dodatkowo zadam Ci pytanie które juz kiedyś padło.... Czy mozna przedawkować kwas foliowy? Bo w zestawie witamin, które biorę jest kwas foliowy, żelazo i inne minerały. Ginka zaleciła mi branie żelaza, a ja mam dodatkowe właśnie ze kwasem foliowym i czy w takim razie mogę brać ?
w zestawie witamin mam m.in: kwas foliowy - 600 ug (300% ZDS), wit B12 - 3,5 ug (140%), Żelazo - 15 mg (107%)
Natomiast w tabl. z zelazem jest: 1 tabl. - zelazo 9mg (64%) a kwas foliowy 133 ug (67%)
i badz tu czlowieku madry, ile, czego brac????Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:56
Yasmin lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH