Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieukowa: samo zejdzie, ja to bym pewno tam zaczela dziubac (surowo wzbronione).
Ja po sniadaniu - z kaszy manny przeszlam na faze platkow (wszelkich owsiane jaglane kukurydziane + zurawinka rodzynki i orzechy wloskie), dopijam zielona herbe i zmiatam do roboty.
Konwalianko: bede trzymac kciuki, zeby to jak najszybciej zeszlo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 07:17
-
nick nieaktualnyBry...
Konwalia zdrówka Tobie i Tymkowi...jejku biedactwa...
Nieukowa a to zawsze jakieś cholerstwo musi się przyczepić.. Zdrówka skarbie...
U mnie również noc zarwana, mała na MM wcale nie stała się spokojna..jedyne to krostki z buźki znikają.. Ale wrzask i płacz wielogodzinny pozostał.. I najgorsze ze to w nocy:-\ sama nie wiem co juz się dzieje...
Mała śpina rekach i nasgle spina się i wrzask, aż trudno uspokoić, ma przy tym zapomina oddychać...
Do tego odruch "moro" jakby na MM zrobił się silniejszy...co też ją wybudza..
-
hejka kochane ja tylko na chwilke pozniej jak tablet da rade nadrobie bo wlasnie wyjezdzam do szpitala
trzymajcie kciuki ;
Malenkq mleko moze jej nie odpowiadac ma wzdecia i bole brzuszka, sprobuj moze innego albo daj jej jakis espumisan albo cos
konwi trzymaj sie mam nadzieje ze szybciutko wszytsko wroci do normy
Freja, Malenq, Nieukowa, LaRa lubią tę wiadomość
-
Cześć kobitki! Witam się z 5tego miesiąca :0 jejku jak ten czas leci

Zdrówka życzę obolałym i dla dzieci też zdrówka.
Ja nawet nockę przespałam, ale dziś kolejny maraton z NFZ... eh
wczoraj od lekarza POZ dostałam skierowanie do chirurga w sprawie tej nogi (żylaka) udało mi się dostać w ten sam dzień do chirurga (bo skeirowanie cito, bo ciąża i bo zasłużony krwiodawca) lekarz kazał zrobić dopplera żył w nodze, dał skierowanie też na cito do naczyniowca z prośbą o weryfikację rozpoznania - wykrzepienie żylaka, do tego w rozpoznaiu zespół pozakrzepowy oraz zapalenie i zakrzepowe zapalenie żył powierzchniowych k.d.
dziś jadę walczyć o termin do tego naczyniowca i prosić o badanie usg (bo płacić mi się nie chce ;( )
trzymajcie za mnie kciuki - cobym nikogo tam nie pogryzła w nerwach, bo terminów normalnie na ten rok to już nie mają
ciekawe kiedy były wobec tego? w przedsprzedaży??
aaa i najlepsze
wczoraj w tramwaju pani mi miejsce ustąpiła - czyli wyglądam już mocno wielorybowato ;( a do lipca daleka droga jeszcze
pozdrawiam - nie wiem czy będę mieć czas wieczorkiem się odezwać bo na 18:00 do ginki na kontrolę szyjki (teraz mam co tydzień wizyty ) najgorsze że wizyta 5 min a dojazd tam i z powrotem ponad 2 godziny... -
nick nieaktualny
-
Helenq trzymam kciuki za szybki i sprawny poród
ale to zleciało..
Freja, fajnie, że udało się tak szybko wszystko załatwić.. też trzymam kciuki za wszelkie dziś wizyty i powodzenia akcji
Malenq to co opisujesz t na bank problemy kolkowe..zwłaszcza, że "zaczynają" się tak nagle i wieczorem/ w nocy..
u nas niestety nie działały polskie specyfiki, więc podawaliśmy sab simplex.. Tymek wypił ok 30 butelek.. później dorzuciliśmy delikol i jeszcze coś.. możliwe, że mleko też jej nie podeszło..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 08:25
-
nick nieaktualny
-
Witam się łóżkowo jeszcze

Tez dziś ciężka noc miałam nie dość że zasnąć nie mogłam to wiercilam się i co 2 godz budził mnie ból bioder:/
Konwi, Freja i Helen trzymam kciuki!
Malenq zdrówka dla Kosiuni, żeby już było dobrze!
Mimo wszystko miłego dnia kochane
konwalianka lubi tę wiadomość
-
Helenka, kciuki! Powodzenia!
Chorym Paniom i Dzieciom - zdrowia!
Ja od rana ryczę... cholera wie czemu, hormony czy pierdolec jakiś już mnie ogarnął? Jestem biedna, nieszczęśliwa dziś. Żal. Cionrza to pienkny stan ciała i ómysłu...
zgredka, Nieukowa, Krokodylica, Lili83, Tamka lubią tę wiadomość
-
Hejo, dzieje się dziś widzę

Konwi, no jasna cholera...
już sama nie wiem co napisać. Trzymaj się
Nieukowa, ja bym smarowała sudokremem.
Helcia
trzymam kciukensy
powodzenia
Freja, zdrówka
Malenq
Biedulka Kosia. Ciepłe okłady próbowałaś? Ten sam simplex o którym pisze Konwalianka jest ponoć naprawdę super. Tylko nie wiem czy w pl aptece dostaniesz... poszukam info w necie i Ci podeślę
konwalianka lubi tę wiadomość
-
oooooooo jest! Ale ja tej apteki nie znam. Wogooglowałam tylko http://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30ml
http://www.czeska-apteka.pl/sab-simplex
http://sab-simplex.info/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 09:45
Malenq, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Helen, powodzenia

Malenqu, moj pierwszy syn mial kolki, drugi nietolerancje laktozy (darl sie 24 h plus strzelajace sluzowate kupy). specyfiki zadne nie pomagaly (mlodszemu z nietolerancja sztucznej laktazy podawac nie chcialam). ani polskie, ani norweskie, szwedzkie czy tez slynny sab simplex. trzeba bylo przeczekac
trudne to.
jak wy na mm to moze zmiana mleka by troche pomogla.
na odruch moro pomaga woombie lub inny otulacz, np. z motherhood o taki http://motherhood.pl/sklep/otulaczek-9
my dla mlodej mamy i woombie i ten z motherhood plus kocyki/pieluszki do owijania (rozek sie nie sprawdza, bo jest za luzny). zobaczyjy co polubi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 09:51
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, witam się w trybie zombie... już mnie robota męczy. Mam migreny, mdłości wracają, zero powera od tygodnia ;/ Do tego ta krosta...
Niestety jest za głęboko, żeby przy niej dłubać, a sama ranka się już zagoiła więc smarowanie nic nie da... myślę że przeczekam ten tydzień i że nie da mi popalić za bardzo na urlopie. Potem zobaczę i najwyżej pójdę z tym do lekarza... Z samopoczuciem tez mam nadzieję, że po urlopie będzie lepiej jak pooddycham górskim powietrzem. Jeszcze 2 dni i witaj śniegu!
Malenq no ale jak nie mleko to co? Karmić musisz przecież... Ja bym się na MM nie przerzucala mimo płaczu, tym bardziej że modyfikowane efektów nie daje...
Sab to to samo co espumisan z tego co pamiętam... sab ma trochę więcej substancji czynnej, ale chyba też więcej cukru...
woombie fajny pomysł, też myślę nad kupnem chociaż wygląda toto przezabawnie na dziecku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 10:14
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Na Sab simplex czekam, z Niemiec ... Bo ten czeski to podobno bubel...
Woombie i otulaczka moja mała nie toleruje, jest jeszcze większy krzyk..
Tak wiem, kolki były są i będą... Tylko tak bardzo szkoda dzieciaczków..
serio...ani woombie ani otulacz? to jestescie pierwsze, od kotrych slysze ze nie dziala
(a juz mialam nadzieje).
u nas jeszcze na chwilke, ale to na chwilke pomagalo: rozebranie na golasa i odkrecenie wody, suszarka do wlosow, okap kuchenny -dziwek, wlaczona szczoteczka ele. do zebw, i jak mialam taki duuuzy laktator pozyczony ze szpitala, to jego dzwiek rowniez pomagal. kapiel no i jazda autem. ale to na chwilke.
ile u was taki atak trwa ?
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH