X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Freja Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piszę więc szybko między wizytami a przedszkolem
    udało mi się dostać do naczyniowca zrobili usg - zakrzepy w żyle jednak są całe szczęście że tylko powierzchownej - a nie w głębokich, diagnoza zakrzepowe zapalenie żył powierzch.
    boję sie jak skrzep jednak popłynie do płuc lub łożyska?

dobrze że wieczorem mam wizytę u ginki bo naczyniowiec bał się dac leczenia ze względu na ciąże... (do póki się nie zorientował to kazał acard a jak by było gorzej to zastrzyki) a jak ciąża to już bez leczenia, oczywiście pończochy p/ żylakowe i noga do góry

dam znać pewnie jutro co ginka kazał
    trzymajcie kciuki bo już mam dość tych wszystkich komplikacji

ps. Cati- ten Twój kot to całkiem jak mój Chudy wygląda ;)

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Nenaa, a jak Ty sie czujesz w koncówce???
    Niech moc bedzie z Toba :)
    Rozbita jestem, dzisiaj płaczliwa bardzo...no i kurde chujowo coś. Powinnam niby skakać do góry jak kangury ze szczęścia...w związku z tym, że ujrzę dziecię me niedługo, a tu dupa! Szczęściem nie ociekam. Bejbi blues przedporodowy.
    Poza tym na bóle jakieś znaczące nie narzekam, śladów czopów, skurczy i innych wód płodowych nie zanotowano. Brak energii, ociężałość, smutek.
    Dzięki za przekaz mocy ;)

Malenka, współczuję tych przejść z Małą. Obyście szybko zażegnały te dolegliwości.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, współczuję tej szarpaniny zdrowotnej i oczywiście trzymam kciuki za Was!

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenq, kciukasy zaciśnięte!

A wymaga to ode mnie nie lada wysiłku, znowu jestem słaba jak mucha, co wejdę lub zejdę ze schodów, to muszę się położyć, to masakra jakaś, tyle do zrobienia w domu, a ja się przelewam... Nena, ryczę z Tobą, chlip chlip...do tego jeszcze ten beznadziejny kaszel, uaaaaaaaa

Kroko, łączę się w braku sił i współczuję mdłości, Ty to masz ciążę dziewczyno...

Nie pamiętam która pisała o euthyroxie, Biedro chyba, nieprawda ze dwie godziny musisz czekać z jedzeniem, wystarczy 30 minut cała moja żeńska część rodziny jedzie na tym leku więc sporo wiem, niestety, eh. W ciąży tsh nie powinno przekroczyć 2,5 ALE jeśli nastąpi jednorazowy skok, tp nie ma się co stresować, bo dziecko wyciągnie hormon od nas w całości i to my źle na tym wyjdziemy. Gorzej jeśli niedobór utrzymuje się dłużej.

Nie pamiętam co jeszcze komu miałam napisać, jestem beznadziejna...

I zaczęłam dziś 33 tydzień

Krokodylica, Nenaaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś, 33 tc...doprawdy, kiedy to zleciało, gratki :) Ty bidoku, że też Cię tak trzyma to choróbsko wstrętne :( Zdrówka!

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka dzieki :) wiesz miesiąc temu miałam 2 teraz 4,02 zobaczymy jak bedzie za miesiąc po tej wiekszej dawce

Laski któe sa w okołotyg jak ja jak odczuwacie maluszka??? bo ja to schizuje jak nie wiem sama siebie nie poznaje :(
    nawet sie do gina na nfz na 3 lutego zapisałam zeby mi USG walną dla spokoju ducha :)
    ponoc w drugiej ciąży szybciej czuć a tu kurde u mnie nic z tego hehe moze za gruba jestem plus łożysko z przodu kopnijcie mnie w zadek :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczęta współczuję Wam wszystkim i sobie. Freja bidulko mam nadzieje ze ginka cos Ci poradzi. Nenka płacz jak masz potrzebę. Tamus współczuję chorobska niech już idzie precz! U mnie też sił brak, pachwiny bolą raz jedna raz druga czuje się niczym foka która nie może się na brzeg wyczolgac ;) wiec lezakuje prawie całe dnie.
    Mimo wszystko miłego popołudnia :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę że nie tylko ja tak wspaniale przechodzę III trymestr. :)
    Tamka owszem, ciążę przechodzę wyjątkowo. ;)
    Mam nadzieję że za to poród będzie w miarę... chociaż dzisiaj mama mi powiedziała że ona oba porody miała bardzo długie i bardzo bolesne. Shit. Czy to też jest dziedziczne? :/

Miałam mieć wyniki po 14, patrzę teraz a jest tylko mocz. Jak na moje niewprawne oko wyniki są ok.

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny łącze się z wami w niemocy, depresji, chorobach:(do tego mam ludziowstręt, niechce mi się nic, nikogo widzieć i z nikim rozmawiać!i tak od kilku dni:(albo to hormony albo pogoda albo po prostu taka zołza ze mnie wyszła;)

Helenq trzymaj się i powodzenia!

Malenq, Konwi zdrówka dla Was i dzieci!Malenq u nas te poduszeczki z pestkami są zalecane ba nawet do szpitala na liście mam. Spróbujcie mała kołysać brzuszkiem na rece tzn. niech mąż położy ją brzuszkiem na swojej rece i buja, no i oczywiście dieta nic smażonego ciężkostrawnego ale to napewno wiesz;)

Ana te testy to 50% czyli do dupy czytałam o nich na forum szkoda kasy!
    podobno jak mocz kobiety ciezarnej jest żółty nie mętny to chłopak a jak odwrotnie to dziołszka u mnie się potwierdziło;)nie wiem tylko na ile jest sprawdzone;)

Beszka ty coś ostatnio pisałaś o masażu krocza?czytałam o tym troche i podobno w drugiej, trzeciej itd ciąży jest to nie wskazane, pytałas sie może gin?Mam wizyte za tydz to sie jeszcze dopytam. Jeśli czujesz, że rozmowa z psychologiem ci pomoże to jak najbardziej!

Wszystkim wszystkiego naj naj najlepszego i powrotu do formy!

Biedra nie stresuj sie u mnie dopero po 20 tyg ciązy kopniaki poczułam ale bardzo bardzo delikatnie a to tez moja 2 ciąza;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:41

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja gadłam i tak na ok miesiąc przed porodem spokojnie mozna zacząć masowac krocze nawet jest to wskazane u kobiet które np były nacięte lub pekły bo tam gdzie szyte było jest mniej elestyczne
    położna tez mi kazała zacząć masować nawet juz w maju

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zaglądam bardzo zmęczona dzisiejszym lataniem, chrzanie taki wolny dzień jak po nim jestem bardziej zmęczona niż po dniu pracy

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok mam wyniki morfologii.

RBC 3.94 (normy 4.00 - 5.50)
    RDW 11.3 (11.4 - 14.8 )
    GRA 75.2 (45.0 - 70.0)

Reszta w normach.
    Te odchyłki to chyba niewielkie? Ktoś coś? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:05

• cati Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie witam w 18 tygodniu ;D

Krokodylica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • beszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:

Beszka ty coś ostatnio pisałaś o masażu krocza?czytałam o tym troche i podobno w drugiej, trzeciej itd ciąży jest to nie wskazane, pytałas sie może gin?Mam wizyte za tydz to sie jeszcze dopytam. Jeśli czujesz, że rozmowa z psychologiem ci pomoże to jak najbardziej!

Lili wspolczuje samopoczucia. nei wiem jaka u Was pogoda, ale ja zwalam na hormony , pogode, wyniki badan oraz ostatnie wydarzenia. czekam na wiosne. oby tylko padac przestalo ;)

co do masazu krocza, to nie slyszalam ze nie jest wskazany. a napisali dlaczego? 16.02 mam wizyte to sie popytam i poszperam sama w necie? mielismy za 2 tygodnie zaczac ;)

milo ze sie odezwalas...juz myslalam ze do powietrza pisze ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko wsio okej jak na koncowke ciazy ;)

Tamka utozsamiam sie z toba... Opis twojego stanu jak ulal pasuje.do mnienw tym tygodniu. A to u mnie dopiero polowa :(
    Mam migrene, zgage, niedobrze mi i nie mam na nic sily... Jeszcze mnie dobilo, ze jedna z najfajniejszych babeczek w pracy jest w szpitalu z rakiem jelita grubego :( i dol, bo znam jej meza i wiem jacy to porzadni ludzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:12

Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, jak to Nieukowa mówiła, takie odchyły to nie odchyły :) ale moze nasza forumowa specjalistka sie wypowie :)
    ja wrociłam od veta, ze spaceru i padammmmmmm tadammmmm, a poprasowac by sie przydało :)
    a na 19:20 jeszcze do endokrynologa ;/ godzina cudna - bo o tej godz to ja zazwyczaj w łózku jestem :/

Tamuś, Cati - gratki :)

Wszystkim schorowanym zycze zdrówka :)

EDIT: no i sie specówka nasza odezwała zanim zdazyłam Ja wywołac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:19

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odebrałam wyniki tego usg.
    Napisali ze endometrium wynosiło 4mm (w 10dpo) i choć lekarz twierdzi ze w normie ja naczytalam się ze norma jest od 6mm wiec moje jest stanowczo za małe.

Zrobiłam panikę u lekarza i dla świętego spokoju wysłał mnie na bete.
    Njestety wyniki dopiero w piątek

Strasznie się martwie, i chce mi się płakać

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co się u nas ostatnio dzieje, ale mam dość.. Boję się ciągle, że coś pójdzie nie tak.. Ciągle nas coś spotyka, dziś znowu przeżywam straszne chwile, Tymek ma gorączkę 39.8:( ciężko zbić, robię okłady, ale nic nie działa.. Mąż przyjedzie i jedziemy na nocną pomoc medyczna.. Mam dość, nie jadę do chirurga bo dziecko ważniejsze.. Wybaczcie, że wam smece, ale ryczec mu się chce, jak połowie z was, co ja gadam.. Rycze

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• cati Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Dziś odebrałam wyniki tego usg.
    Napisali ze endometrium wynosiło 4mm (w 10dpo) i choć lekarz twierdzi ze w normie ja naczytalam się ze norma jest od 6mm wiec moje jest stanowczo za małe.

Zrobiłam panikę u lekarza i dla świętego spokoju wysłał mnie na bete.
    Njestety wyniki dopiero w piątek

Strasznie się martwie, i chce mi się płakać
    nASTKA EJJJ nie plakamy i nie martwimy sie :*** bedziemy trzymac za ciebie mocno kciuki !!!
    i czemu beta wyniki dopiero w piatek ? o.0

konwalianka - no ty tez nie plakaj :* no my tak kobiety mamy ze sie martwimy o wszystko :***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:30

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, nawet nie wiem jak Ci pomóc, przykro sie to czyta, gdy matka jest bezradna :/
    Jedyne czego moge Ci zyczyc to duzo siły i wytrwalosci a Tymkowi oczywiscie duzo zdrówka :*
    trzymaj sie!!!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ