SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Dzięki za wsparcie
    Zobaczymy jak to będzie ale przyznam się szczerze ze trochę się poddalam :/

Kochana naprawdę myślę że wszystko będzie dobrze bo jak ja byłam u innego gina jak zrobiłam test to jeszcze nic nie było widać i on mi też powiedział że mam cienkie endometrium, wcale nie ciążowe. A patrz jak się Zuzka wgryzła. :) Wiem, że się denerwujesz, ale wierzę że wszystko będzie dobrze!

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka fajnego masz faceta;)moj to bardzo delikatny i jak tylko brzuszek się pojawił to nici z s... bo on sie boi itd.Jakbym mu kazała masaż szyjki zrobić to padłby na zawał:)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • beszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, to moj ciagle za mna lazi ze chce a u mnie libido na minusie :/ teraz zaciesza, ze to on bedzie robil masaz krocza i ze sexowanie sie wskazane, bo porod przyspiesza, hehehe ja za to sobie ciagle wkrecam, ze jakas infekcje na koniec zlapie, a tutaj nie badaja na to :/
    dzieki za link - mamie podesle, to moze uda sie jej gdzies kupic i przywiezc w pon. ;)

Helen, dzieki za info :) a oprocz tej herbaty, to jeszcze wiesiolek byl? co z tym robilas?
    herbatke zaczne pic troszke poznije, bo u mnei wlansie skurcze sa od kilku dni.....dlatego dzis w domu siedze. jutro ide do pracy na polowe dnia.
    powodzenia jutro <3

Tamka, masaz mozna wczesnije niz 3 tyg. przed temien wykonywac. wiekszos zrodel podaje, ze od 34 tc ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jesli bede masowac szyjke i cokolwiek pic to dopiero jak ciaza bedzie donoszona. I bez tego mam skurcze wiec wole nie ryzykowac. :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Coraz bardziej ogarniam temat balkonowych roslin ;). Dzisiaj bylam w castoramie na rozeznaniu i w ogrodniczym gdzie dwoch mlodych panow tlumaczylo mi pare rzeczy :). Moze cos z tego bedzie.

Wczoraj ogladalam po raz pierwszy program PORODY. Dodal mi odwagi bo jedna babka mimo, ze troche ja skurcze wymeczyly to urodzila bardzo ladnie, bez zadnych krzykow. Troche pocisnela i wyszlo :D.
    Dlatego dzisiaj mi sie snilo, ze moj synek tez sie tak latwo i bezbolesnie urodzil :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wiesiołku znalazłam takie info

"Dobrze działa wiesiolek – do kupienia w aptece , najczesciej dostepny w kapsulkach. Pomaga w osiągnieciu rozwarcia szyjki macicy co sprawi, ze poród bedzie postepował szybciej. Nalepiej brać max. 4 kapsulek dziennie a zaczac go stosować od 38-go tygodnia ciąży. Ja i wiele z moich kolezanek położnych ma dobre doświadczenia z użyciem wiesiołka i zalecamy go często stosowac dopochwowo ."

a tu malinki

"Herbatka z lisci malin :
    - 3 łyżki stołowe suszonych lisci malin z łętami , miód do smaku , sok z cytryny
    - 1/2 l.wody zagotować razem z liścmi i łętami . Zostawic pod przykryciem ok.15 min . Pic 3 razy dziennie z dodatkiem miodu i sokiem z cytryny .
    Polecam – powoduje wzmocnienie mięśni macicy w ten sposób , że wyzwolone skurcze stają sie naprawde efektywne"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 19:09

beszka lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili: no mój mnie właśnie napadł, przy poprzednim dziecku poczytałam o współżyciu w ciąży, więc teraz już nie ma obaw, zwłaszcza, że wszystko rozwija się u mnie dobrze..
    wybiera tylko nieco inne pozycje, choć ja czasem nalegam na stare sprawdzone ;)

a teraz on polezie na fitnes, a ja, mimo, że się zapisałam, to chyba odwołam, bo dziś poleżę może i poodpoczywam..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    bo dziś poleżę może i poodpoczywam..

Hehe trzeba to gdzieś zapisać! :D

Lili83, LaRa, Nieukowa lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z płaczem..
    Ni mowie wam za co się nie wezmę to mi idzie jak wóz z węglem... Kurfa juz mi trochę witki opadają więc też dziś daje upust emocjom.
    Helenq trzymam za was kciuki i czekam na piękne wieści.
    Konwalia tego Twojego męża do Anuskowej studni, brąk słów. Wszystko na Twojej głowie i jeszcze te choroby... Pomodle się za Was.
    Malenq do soboty juz blisko, wytrwałości życzę i zdrówka.
    Dla wszystkich innych dzis smutnych i prxygnebionych życzenia lepszego jutra.
    Aaa Ana nie martw się natura wie co robić i nie z takiego endo są zdrowe dzieci, a do tej pory Twój bobas juz jest na swoim miejscu i teraz się dzieje, także głową do góry i myśl pozytywnie bo tylko tak mu pomagasz.

Anastazjaaa, Malenq lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek ale coś się stało czy hormonki dają o sobie znać? :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszkuś, mam położna w szkole rodzenia mówiła, żeby nie grzebać w kroczu wcześniej niż 36 tc. Z kilku powodów, m.in.można pobudzić szyjkę

Nie wiem, nie znam się ale jej słucham ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 20:03

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec lekarz, jak lekarz nic nowego Tymkowi nie przepisał..poza informacja, że jeśli utrzyma się temp. pow. 38,5 stopnia, to musi go jutro pediatra zobaczyć.. a póki co bierzemy to co brał przpisane już od alergologa.. ręce opadają.. no nic.. kolejna nieprzespana noc przed nami..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: hehe, ale niestety stale się waham i mówię do mojego, że jak nie pójdę to pewnie będę żałować, na co: tak będziesz. wrrrrr

więc chyba powłócząc nogami pójdę porozciągać plecy, już zżarłam kanapulki co by nabrać sił ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo!
    Zgredka będzie leżeć i nic nie robić? No jestem w szoku ;) nareszcie :)
    Konwi strasznie współczuję Tobie i Tymkowi! Trzymajcie się kochani.
    Ja jak Kroko i Tamka nic nie będę grzebać przed czasem bo mala kopie i brzuch mi się spina wiec nie będę ryzykować :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wrociłam od endo - fajna, konkretna babka. Przeprowadzila ze mna caly wywiad tak ze sama sie zamotalam w datach, tygodniach itp.
    niestety, ma podejrzenie u mnie choroby Hashimoto (OMG) ale w polowie marca mam sie u niej zjawic z wynikami Tsh, ft4 i prezciwciałami i wtedy bedzie wszystko wiadomo.
    na razie kazala sie nie stresowac ale podejrzenie tego czegos jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 20:18

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Kroko tak się poprostu dziś nazbierało i jeszcze ta goowniana pogoda... Szkoda gadać... Idę coś zjeść i spać może jutro będzie lepszy dzien

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek na pewno jutro będzie lepiej :) uszy i cycki do góry ;)
    Lara nie znam się na end ale nie martw się za wczasu może tylko na podejrzeniu się skonczy :)

MANIEK lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, jak się człowiek wyśpi to życie od razu jest łatwiejsze. :)

Widzę że już 10 lutówek się rozpakowało. Szaleją dziewczyny. ;)

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Maniek, jak się człowiek wyśpi to życie od razu jest łatwiejsze. :)

Widzę że już 10 lutówek się rozpakowało. Szaleją dziewczyny. ;)
    Ty laska nie strasz tu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 20:36

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko, mam nadz.,ze temoka opadnie i jutro bedzie lepiej...

ja narobilam dzis kopytek i ciasto czekoladowe a teraz padam. brzuch boli i krzyz :P ale ciacho i kopytka pyyyycha. jutro na obiad bedzie poledwiczka, kopytka i kapusta kiszona ;)

Krokodylica, Smoczyca1 lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ