Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Dzięki za wsparcie
    Zobaczymy jak to będzie ale przyznam się szczerze ze trochę się poddalam :/

Kochana naprawdę myślę że wszystko będzie dobrze bo jak ja byłam u innego gina jak zrobiłam test to jeszcze nic nie było widać i on mi też powiedział że mam cienkie endometrium, wcale nie ciążowe. A patrz jak się Zuzka wgryzła. :) Wiem, że się denerwujesz, ale wierzę że wszystko będzie dobrze!

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka fajnego masz faceta;)moj to bardzo delikatny i jak tylko brzuszek się pojawił to nici z s... bo on sie boi itd.Jakbym mu kazała masaż szyjki zrobić to padłby na zawał:)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • beszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, to moj ciagle za mna lazi ze chce a u mnie libido na minusie :/ teraz zaciesza, ze to on bedzie robil masaz krocza i ze sexowanie sie wskazane, bo porod przyspiesza, hehehe ja za to sobie ciagle wkrecam, ze jakas infekcje na koniec zlapie, a tutaj nie badaja na to :/
    dzieki za link - mamie podesle, to moze uda sie jej gdzies kupic i przywiezc w pon. ;)

Helen, dzieki za info :) a oprocz tej herbaty, to jeszcze wiesiolek byl? co z tym robilas?
    herbatke zaczne pic troszke poznije, bo u mnei wlansie skurcze sa od kilku dni.....dlatego dzis w domu siedze. jutro ide do pracy na polowe dnia.
    powodzenia jutro <3

Tamka, masaz mozna wczesnije niz 3 tyg. przed temien wykonywac. wiekszos zrodel podaje, ze od 34 tc ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jesli bede masowac szyjke i cokolwiek pic to dopiero jak ciaza bedzie donoszona. I bez tego mam skurcze wiec wole nie ryzykowac. :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Coraz bardziej ogarniam temat balkonowych roslin ;). Dzisiaj bylam w castoramie na rozeznaniu i w ogrodniczym gdzie dwoch mlodych panow tlumaczylo mi pare rzeczy :). Moze cos z tego bedzie.

Wczoraj ogladalam po raz pierwszy program PORODY. Dodal mi odwagi bo jedna babka mimo, ze troche ja skurcze wymeczyly to urodzila bardzo ladnie, bez zadnych krzykow. Troche pocisnela i wyszlo :D.
    Dlatego dzisiaj mi sie snilo, ze moj synek tez sie tak latwo i bezbolesnie urodzil :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wiesiołku znalazłam takie info

"Dobrze działa wiesiolek – do kupienia w aptece , najczesciej dostepny w kapsulkach. Pomaga w osiągnieciu rozwarcia szyjki macicy co sprawi, ze poród bedzie postepował szybciej. Nalepiej brać max. 4 kapsulek dziennie a zaczac go stosować od 38-go tygodnia ciąży. Ja i wiele z moich kolezanek położnych ma dobre doświadczenia z użyciem wiesiołka i zalecamy go często stosowac dopochwowo ."

a tu malinki

"Herbatka z lisci malin :
    - 3 łyżki stołowe suszonych lisci malin z łętami , miód do smaku , sok z cytryny
    - 1/2 l.wody zagotować razem z liścmi i łętami . Zostawic pod przykryciem ok.15 min . Pic 3 razy dziennie z dodatkiem miodu i sokiem z cytryny .
    Polecam – powoduje wzmocnienie mięśni macicy w ten sposób , że wyzwolone skurcze stają sie naprawde efektywne"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 19:09

beszka lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili: no mój mnie właśnie napadł, przy poprzednim dziecku poczytałam o współżyciu w ciąży, więc teraz już nie ma obaw, zwłaszcza, że wszystko rozwija się u mnie dobrze..
    wybiera tylko nieco inne pozycje, choć ja czasem nalegam na stare sprawdzone ;)

a teraz on polezie na fitnes, a ja, mimo, że się zapisałam, to chyba odwołam, bo dziś poleżę może i poodpoczywam..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    bo dziś poleżę może i poodpoczywam..

Hehe trzeba to gdzieś zapisać! :D

Lili83, LaRa, Nieukowa lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z płaczem..
    Ni mowie wam za co się nie wezmę to mi idzie jak wóz z węglem... Kurfa juz mi trochę witki opadają więc też dziś daje upust emocjom.
    Helenq trzymam za was kciuki i czekam na piękne wieści.
    Konwalia tego Twojego męża do Anuskowej studni, brąk słów. Wszystko na Twojej głowie i jeszcze te choroby... Pomodle się za Was.
    Malenq do soboty juz blisko, wytrwałości życzę i zdrówka.
    Dla wszystkich innych dzis smutnych i prxygnebionych życzenia lepszego jutra.
    Aaa Ana nie martw się natura wie co robić i nie z takiego endo są zdrowe dzieci, a do tej pory Twój bobas juz jest na swoim miejscu i teraz się dzieje, także głową do góry i myśl pozytywnie bo tylko tak mu pomagasz.

Anastazjaaa, Malenq lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek ale coś się stało czy hormonki dają o sobie znać? :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszkuś, mam położna w szkole rodzenia mówiła, żeby nie grzebać w kroczu wcześniej niż 36 tc. Z kilku powodów, m.in.można pobudzić szyjkę

Nie wiem, nie znam się ale jej słucham ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 20:03

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec lekarz, jak lekarz nic nowego Tymkowi nie przepisał..poza informacja, że jeśli utrzyma się temp. pow. 38,5 stopnia, to musi go jutro pediatra zobaczyć.. a póki co bierzemy to co brał przpisane już od alergologa.. ręce opadają.. no nic.. kolejna nieprzespana noc przed nami..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: hehe, ale niestety stale się waham i mówię do mojego, że jak nie pójdę to pewnie będę żałować, na co: tak będziesz. wrrrrr

więc chyba powłócząc nogami pójdę porozciągać plecy, już zżarłam kanapulki co by nabrać sił ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo!
    Zgredka będzie leżeć i nic nie robić? No jestem w szoku ;) nareszcie :)
    Konwi strasznie współczuję Tobie i Tymkowi! Trzymajcie się kochani.
    Ja jak Kroko i Tamka nic nie będę grzebać przed czasem bo mala kopie i brzuch mi się spina wiec nie będę ryzykować :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wrociłam od endo - fajna, konkretna babka. Przeprowadzila ze mna caly wywiad tak ze sama sie zamotalam w datach, tygodniach itp.
    niestety, ma podejrzenie u mnie choroby Hashimoto (OMG) ale w polowie marca mam sie u niej zjawic z wynikami Tsh, ft4 i prezciwciałami i wtedy bedzie wszystko wiadomo.
    na razie kazala sie nie stresowac ale podejrzenie tego czegos jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 20:18

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Kroko tak się poprostu dziś nazbierało i jeszcze ta goowniana pogoda... Szkoda gadać... Idę coś zjeść i spać może jutro będzie lepszy dzien

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek na pewno jutro będzie lepiej :) uszy i cycki do góry ;)
    Lara nie znam się na end ale nie martw się za wczasu może tylko na podejrzeniu się skonczy :)

MANIEK lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, jak się człowiek wyśpi to życie od razu jest łatwiejsze. :)

Widzę że już 10 lutówek się rozpakowało. Szaleją dziewczyny. ;)

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Maniek, jak się człowiek wyśpi to życie od razu jest łatwiejsze. :)

Widzę że już 10 lutówek się rozpakowało. Szaleją dziewczyny. ;)
    Ty laska nie strasz tu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 20:36

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko, mam nadz.,ze temoka opadnie i jutro bedzie lepiej...

ja narobilam dzis kopytek i ciasto czekoladowe a teraz padam. brzuch boli i krzyz :P ale ciacho i kopytka pyyyycha. jutro na obiad bedzie poledwiczka, kopytka i kapusta kiszona ;)

Krokodylica, Smoczyca1 lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ