X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aaaa nie pochwalilam się, dziś cala noc miałam erotyczne sny, dobrze że w tych snach był mój mąż a nie obcy facet ;) chyba mi już brakuje przytulanka ;)

justta, Krokodylica, Malenq, Tamka, Nieukowa, Lili83, MANIEK, beszka lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj Smoku trzymam kciuki, to oni Ci powinni chyba akcje hamowac a nie tylko sterydy na plucka? Ale ja sie nie znam. A to u gina wyszlo ze szyjka sie otwiera czy jakis skurczy dostalas?

Z tym zusem i szpitalami to sie nawet nie wypowiadam juz bo ch*j mnie strzela na sama mysl.

Malenq widzisz a moja Zuzia grzecznie siedzi. :P Fakt brzuch mi dalej troche twardnieje ale poza tym ok. Dlatego pytam Smoka jak to u niej wyszlo?

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ciężka ta ciąża cholerka.... Ileż to musimy się namęczyć... Najpierw strach przed poronieniem później przedwczesnym porodem eh cały czas coś

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa gratuluje dobrych wyników:)najważniejsze, że dzieć zdrowy!!!

Na temat pasu nie wypowiem sie bo nie mialam po pierwszej ciąży

U mnie czop odchodzi dalej małymi fragmentami w południe miałam mocne skurcze ale nie regularne a potem sie uspokoiło i jak na razie cisza:)Maz wczoraj mowi do małego czy ty wiesz do czego sie tak spieszysz?siedz na razie w brzuszku i nie rob sobie jaj!zakaz wychodzenia do 36 tyg ciaży:)

Ana oj ja tesknie i to bardzo za przytulaniem:(czytaj sexiorem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 18:44

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili oby go posłuchał

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jeszcze Smoczek do kolekcji? Dziewczyny, opanujmy się jakoś! Ja myślę, że to przez Nenę, że rodzić nie chce i nasze maluchy ją motywują ;-)

A tak serio, to nie wiem co to wisi w powietrzu...

Lekarka na IP mnie zestresowała pytaniem o ostatnią wagę małego, bo fabrycznie mało przybrał 200 gr tylko przez dwa tygodnie... Ale jak ja zapytałam czy mam się martwić to warknęła,że nie... W necie ma same rewelacyjne opinie: ze cierpliwa, miła, uśmiechnięta. Etc. No, prywatnie może tak...

Byłam u hematologa, jestem wykończona i mam dość. Fajna babka się wydaje. Kazała mi robić morfologię co tydzień i jeśli te moje 78 płytek będzie dalej spadać, to mam do niej zadzwonić i "będziemy myśleć ". Natomiast jeśli się tak utrzymają, to po prostu będzie cc i przed cc przetoczą mi płytki. Ale uspokoiła mnie, że dramatu nie ma na chwilę obecną i rzeczywiście hospitalizacja w dniu dzisiejszym nie miałaby za bardzo seansu

Lili83, Krokodylica, konwalianka, beszka, LaRa, Nenaaa, Nieukowa, Malenq, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka, trzymaj się kochana i zaciskaj mocno nogi! Szczególnie na tym Greyu ;-)

konwalianka lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to przykre ze ten sam człowiek potrafi być tak nieuprzejmy a jak zaswiecisz przed nim zlotowkami to jak do rany przyłożyćprzyłożyć, cóż za obluda

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zajeciach dla ciazowek..

nieukowa: no co Ty, ja sie nigdzie jeszcze nie rozpakowuje :) najpierw musialabym sie spakowac, a nie mam w co i co :)

Wciagnela mnie ta kryminalna ksiazka miloszewskiego (polecam)..

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie spakowalam :(
    Kroko u mnie to właśnie przez ta szyjkę tzn tak wywnioskowalam bo z tych nerwów nawet nie zapytałam a skurcze jakieś tam mam ale to raczej te HB bo o rozwarciu brrrr nic nie mówiła wiec raczej nie mam.
    Nena rusz tyleczek i niech się rozpocznie tylko zgodnie z kolejka!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

jeny czytam i nie wierze :(

Yas, co za lekarz ten ordynator :( wspolczuje stresow.

Lili, maz dobrze prawi. niech maly jeszcze posiedzi.

Smoczku, i Ty dolaczylas do grona?? trzymma kciuki!!!

Biedronko, super ze serducho uslyszalas, jak pieknei bilo <3

Tamka, w sumie to i dobrze ze bez spzitala sie obedzie...mam nadz.ze plytki juz spadac nie beda.

moj maz dzis polecial na dwa dni do PL w odiwedziny do mojego brata ;)
    moi rodzice u nas sa, wiec skorzystal z okazji. i dobrze. potem bedzie tyle nowych obowiazkow, ze szybk osie nigdzie nie wyrwie ;)

moja mala nadal, od kilku dni, malo co kopie. tzn. np. wieczorem potrafi dac piekny popis...czasem mam wrazenie ze zaczapia i bawi sie z nami ;) ale generalnei mniej sie rusza niz wczesniej...

Psotka, Anton bardzo mi sie podoba :)
    my astatine mielismy Emilke na tapecie, ale okazalos ie ze w NO w poprzednim roku, to jedno z najbardzije popularnych imion :/ wiec pozostaje dluga lista z Hanna na czele. jestem ciekawa co do maluszki bedzie pasowalo.

ja dzis bylam na wagarach. musialam odespac nocke i podejsc z malym do stomatologa na rtg, po wypadku zebowym. jutro musze za to do pracy na chwile podjechac. ide tez na zastrzyk na 10 i chce zapytac o zwolnienie na 80% i tak nie pracuje tych 50% wiec bez sensu....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez do rozpakowywania sie nie gotuje, jeszcze nie, tak za ok 10 tydni to ok :)
    Tamka, coz Ci moge zyczyc..... chyba tylko tyle zeby płytki nie leciały, no i ogolnie zdrówka i oszczedzanaia sie, bo tak jak mi Yas dzis napisala nie ma co grac bohaterki, a ciaza to jednak choroba (patrzac na to co sie tu dzieje).
    Lili zaciskaj nogi, lez i sie nie ruszaj - oddychac mozesz :P
    Zgredzia, idziesz w koncu na te L4 bohaterko????

ahhhh i najwazniejsze: Nenaaaaaa porodówka Cie wzywa =>>>>>>>>> nie daj sie przesunąć na liście, nie bądz taka nooooo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 20:28

Lili83 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez Nenę...wszystko przez Nenęplacz1.gif Znalazły se kozła ofiarnego, protestuję!tantrumsmiley.gif
    A tak poważnie, wierzę, że to przejściowy "kryzys" na naszym wątku i wszystkie dzieciaki przyjdą na świat całe i zdrowe, w najodpowiedniejszym dla nich czasie ;)
    Ależ się tu w Espańolandii zrobiło zimno...nie rodzę w tą zimnicę, mowy nie ma!

Tamka, Nieukowa, Malenq, Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    ahhhh i najwazniejsze: Nenaaaaaa porodówka Cie wzywa =>>>>>>>>> nie daj sie przesunąć na liście, nie bądz taka nooooo
    Lara, do poniedziałku jestem jeszcze w terminie. W pon. mam 40t+0d. Jeśli nie urodzę do tego dnia to się przeterminuję i będziemy jakieś czary odprawiać na wywołanie Młodego ;)

LaRa, Tamka, Lili83 lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam za słowo :P
    czary-mary, hokus-pokus, abrakadabra puuuffffff i juz mały Nenek bedzie na swiecie :)

Nenaaa, Tamka, Lili83 lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko Nena.. moja siostra urodziła w 42+2, więc wszystko przed YTpbą.. no i drugie dziecko..

muszę powiedzieć, że czasem, jak czytam to jestem w szoku, że dziewczyny do szpitala biorą suszarki, pęsety..dobra nad maszynką do golenia zastanowiłabym się, gdybym jechała wczesniej do szpitala i nie wiedziała ile tam poleżę..ale pęseta?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenek nie Kozioł ofiary tylko Cię ładnie prosimy :)
    Konwi ja nawet szamponu do włosów nie biorę ;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekhem, ekhem, ja sobie dzisiaj suszarkę wzięłam ;-) pęsety nie, makijażu również nie wykonałam, a z odzieży miałam piżamkę, szlafrok, leginsy i bawełnianą tunikę, o szczotecz e, paście nie wspominam ;-)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka a ze tak głupio zapytam miałaś pidzame czy koszule nocna? Bo spakowalam koszule ale nie wiem czy dobrze :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszulkę nocną, bo przecież ma być szybki podgląd tam na dole, więc jednak koszula najlepsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 21:09

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ