X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Boszzze Smoczku Ty też....co za pośpieszne te dzieci teraz....trzymam za was mocno kciuki żeby było wszystko dobrze...

Konwalia no kurcze faktycznie czasu brak na ten poród teraz hehehe

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• justta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Z tymi naszymi szpitalami to jest jedna wielka porażka, trzymajcie się dziewczyny

My dzisiaj po kontroli na noworodkowym, Leoś waży 2750 więc super przybiera, teraz śpi i od czasu do czasu zapłacze, chyba odreagowuje stres, biedaczek, na razie spokój z lekarzami, kolejna wizyta 5 marca na bioderka no i szczepienia wtedy

Yaśminko oby nic się już więcej nie działo do tej twojej cc

Smoczku trzymaj się kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:10

Nenaaa, Nieukowa, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussta gratuluje coraz dorodniejszego malca!

Maniek, jak dla mnie ekstra dobor imion, i damskich i meskiego :) i nie przejmuj sie zdaniem rodzinki, to w koncu Wasze Dziecko a nie ich ;) nikt nie ma prawa zdecydowav za was i to jest piekne!

Tamka mysle ze dla ciebie hospitalizacja bylaby gorsza opcja, swietne przyklady tego co sie dzieje mamy w tym momencie...

Yas szkoda slow, przeciez 5cm to jest praktycznie porod! Jeszcze z twoimi przeciwskazaniami! Co za gnoj z tego ordynatora! A nie macie innego szpitala w okolicy, w ktorym potraktowano by sprawe powaznie????

Smoku no nie mow ze ty tez sie sypiesz! Co sie stalo?

Lili jak sprawa wyglada u ciebie? Lepiej?

Ja mam akurat od siebie dobre wiesci, dostalam szczegolowy raport z polowkowego i wszystko ok, lozysko na 1 wiec ekstra. No i maly chyba nie bedzie wysoki, czyli w normie po nas dostanie konusowaty wzrost :)
    Dzis bylam na nartach tylko 3h bo po wczorajszych sensacjach zoladkowych caly czas beka mi sie maslem :/ ale taki luzniejszy dzien tez jest ekstra.

Trzymam kciuki za same dobre wiesci od tego momentu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:33

justta, Nenaaa lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku a dlaczego chcą Cie położyć? Przez te skurcze?

Bo u mnie ona się zastanawiała czy mnie położyć ale uznała ze juz ciąża wysoka i nie ma Sensu

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa :)
    Yas i Tamka masakra widzę u Was :( Trzymam kciuki kochane <3
    Moja gin uznała, że mam dostać te leki na płucka dlatego że znowu z szyjki robi się lejek tzn zaczyna się otwierać i trochę się skróciła i przypuszcza że mogę urodzić przed terminem :/
    Co do skurczów nic na ten temat nie mówiła, tylko leżeć i stały zestaw leków.
    Wiecie ja wiem że to dla dobra małej ale ja nigdy nie leżałam w szpitalu nie licząc mojego urodzenia, dlatego to mnie tak przeraża ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku bedzie ok ja tez nie lubie szpitali ale wszystko da sie przezyć :0)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja fajnie że jesteś i że plamienie ustało, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Yas i Tamka... No szok. Tak czytam co piszecie i oczy mam jak pięciozłotówki. :/ A myślałam że tylko mój szpital jest taki poj*bany...

Maniek kwestia krytykowania imion juz nie raz była to poruszana i moja rada jest niezmienna: zlej to ciepłym moczem. ;)

Konwalia czyli się szykujesz? :)

Smoku a dlaczego sterydy? Coś sie dzieje u Ciebie? A do szpitala to tak na dłużej?

Jussta super że z Leonem dobrze. :)

Ja dopiero teraz zaglądam bo miałam zalatany dzień, najpierw byłam w banku a później w Lidlu, kupiłam ten termometr na podczerwień i oczywiście mnóstwo ciuszków, cóż... nie komentuję. :P
    Potem był u mnie kolega na kawce, miła odmiana od całodniowego siedzenia samej w mieszkaniu. :) Kolega motocyklista więc wiadomo jakie były tematy. ;) Do tego okazało się że jego żona jest w ciąży - 16 tydzień, także bardzo się cieszą tym bardziej że ona straciła już jedna ciążę. Mówił że w razie czego będą do mnie dzwonić z pytaniami, jako że jestem pierwsza w kolejce. :P
    Acha i żona naszego wspólnego kolegi motocyklisty też jest w ciąży, 18 tydzień. :) Także motocyklistki i motocykliści rosną w siłę. :P

Lili83, justta, Nieukowa, MANIEK lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne rzeczy tu czytam. Szkoda slow na tego ordynatora.
    Trzymajcie sie dziewczyny.

Jussta: gratulacje :), tak trzymac.

Ja dotarlam do domu. Roboty w robocie duuuzo ale nie bede juz mietka dla protokolanta, w koncu to ja ponosze odp za wszystkie decyzje

justta lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Biedra wiem i mam nadzieję, że dobrze zniesiemy ten mam nadzieję krótki pobyt wczasowy ;)
    Kroko no te leki na rozwój płuc bo prawdopodobnie urodzę przed terminem :/ bo szyjka się otwiera... niby do niedzieli oby oby! mam być tylko na czas podawania leków więc mam nadzieję że na tych 3 dniach się skończy.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja co nienawidzę igieł dałam rade 4 dni ty tez dasz :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    igły spoko, ale sam szpital źle na mnie działa... ale czegóż się nie robi dla dobra dziecka <3

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za jaja.... Przeczytałam posta odnośnie Yasmin... Paranoja jakaś, i za co my płacimy te składki to ja nie mam pojęcia.... To znaczy wy bo ja już tam nie płacę :)

Kochana Yasmin przykro mi ze musisz przez to wszystko przechodzić, mocno za was się modlę.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az mi sie nei chce komentowac. Trzeba by tego ordynatora sadem postaszyc tylko wiadomo ze to strach tak robic przed porodem i to jest wlasnie ten bol, ze czlowiek sie boi i on o tym wie :/

Coraz bardziej przekonuje sie do imienia Anton jednak. Ja do niego bede wolac Antos albo Antek. Sie okazuje ze w ogole Antoni to na drugim miejscu popularnosci byl w 2014 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 16:54

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny trzymam kciuki za Was...będe się modlić za Was. Mam nadzieję, że lekarze wiedzą co robią.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie podziekowania dla Was od Yasmin.
    Z biednej schodzi stres i jest wykonczona, potrzebuje odpoczynku.

Smoku, trzymam kciuki!
    i zapomnialam co jeszcze mialam komu napisac ;/

ja po spacerze wykonczona ide pasc na łóżko ;<

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem na co te kase nam odbieraja z pensji, a rozpizdzic ten zus i nfz, te kase moglabym sobie odkladac i wtedy na kazdego prywatnego byloby mnie stac. Gorzej z obywatelami, ktorzy sobie slabiej w zyciu radza.

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam oststnio u rodzinnego po skierowanie na badania
    pierwsze spytal, co jest powodem tego ze chce wykonac badania (brzuszek mam dosc widoczny, wiec nie sadze ze nie widzial, ale mniejsza o to)
    powiedziałam mu co jest powodem i wyjełam skierowanie od prywatnego gina
    musialybyscie zobaczyc te agresje i podniesiony ton ze oni nie sa instytucja charytatywna a to ze oplacam składki to jego to nie interesuje! nagadał sie nagadal po czym wyslal mnie na ekg i wypisał skierowanie na badania wypisane przez gina.
    reszte potrzebnych mi badan musialam wykonac prywatnie, wiec serio gdybym miesiecznie odlozyla kase za zus to by mi jeszcze sporo zostalo, bo i tak do lekarzy musze chodzic prywatnie i placic za kazda wizyte, parodia!!

ps. ogladałyscie dzis ddtvn? byl pod koniec programu motyw wyprawki ile kosztuje, i słuchajac Wodzianke od Wojewodzkiego myslalam ze padne! podsumowala koszt wyprawki na 30 tys.zł. a najglupsza rzecza jaka kupila był..... kosz samozamykajcy pampersy o.O

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszeeeeeeeeeeeeeee dziewczyny co z Wami? jejku...

Yas...skarbie odpoczywaj i 3maj się jakoś...paranoja..

Tamka skarbie mam nadzieję, że bedzie dobrze...

Smoczku i Ty??? i Ty Konwalia????????

ale żeby tak hurtem????????// wirus jakiś???????

Nenka i JE wszystkie przepuszczasz??????????? helołłłłłłłłłłłłłłłłł tak się nie godzi...

Przekażcie swoim dzieciaczkom, że ciocia Magda prosi ładnie, aby pozostały w brzuszkach do swoich terminów!!!!!!!!!!!! (oprócz Twojego Nenka, maluch niech już wyłazi i opuszcza ten apartament)

buziaczki skarby:)

modlę się za Was wszystkie...

Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie, nie robcie.mi tego, nagle sie wszystkie rozpakuja i zostane tu prawie sama jak palec na watku :(((

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no zgadzam się z Nieukowa Wy się hurtem rozpakujecie i mało kto tu zostanie.
    Malenq a co u Kosi? Aaaa wiem....czy któraś z was rozważala kupienie takiego pasa poporodowego? Co by szybciej wrócić do figury? Co myślicie

Nieukowa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ