Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej misie....
byłam od piątku w szpitalu, w piątek miałam ostrą biegunkę, wymioty i ostry ból brzucha, dostałam od lekarza skierowanie na oddział...
prawdopodobnie była to jakaś bakteria która mi zrobiła zapalenie ścianek żołądka, miałam podwyższone CRP i leukocyty w moczu, dlatego też dostałam antybiotyk ( który nawiasem mówiąc muszę brać do przyszłej niedzieli bo wyniki są już lepsze ale CRP dalej podwyższone) i dopiero teraz mnie wypuścili. Z dzidziem wszystko ok iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii widzialam dzidzia
i serduszko bijące 
a oto dowód
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba167c8b5a29.jpg
w środę mam wizytę u gina więc podpytam co myśli o tym antybiotyku i CRP, dali mi Augumentin więc on nie szkodzi dzidziowi ale wolę skonsultować z ginem, narobiły mi siniaków wenflonami i wyglądam jak dziecko wojny
a u mnie dziś zaczęli remont klatki schodowej
fuj w całym domu śmierdzi farbą
a co nowego u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 11:43
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Ari, jak trzeba to bierz antybiotyk, bo podwyższone CRP w ciąży, zwłaszcza na takim etapie jest groźne..
to fura mojego synka
[/URL]
a to ja:
[/URL]
no i witam się..
Yas, śliczna Kingusia gratulujęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 12:00
Lili83, Tamka, Smoczyca1, Nenaaa, Krokodylica, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
Jej, Arienko, współczuję
Lili, trzymaj się kochana
Nenek, co tam po ktg? Urodziłaś juz?
Konwalijko, super kolorek wózka i śliczny brzusioWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 12:05
konwalianka, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
Tak tak urodziłam, już nawet z drugim w ciąży jestem

Sprawa ma się następująco: skurczy tyle o ile, małe. Z serduszkiem ok, to tyle po ktg. Potem grzebanko, szyjka 1,5 cm, miękka, rozwarcie na jeden palec. Czyli spoko, nie jestem taka całkiem "zielona", coś się tam przygotowuje.
Następnie USG, z Młodym wszystko ok, wyszło im 4180g wagi Dziecia! Oczywiście jest ta granica błędu ale lekarz mówił, że tak czy siak, duży okaz.
I teraz gorsza wiadomość, wód płodowych mało, nie wiem ile dokładnie. Popołudniu wizyta w szpitalu na jeszcze jedno USG sprawdzające poziom wód ( Młody ponoć mógł się jakoś tak ułożyć, że tych wód widać nie było ). Jeśli okaże się, że faktycznie jest ich niewiele, umawiamy się na wywołanie porodu...,nie ma co łazić bez wód, zwłaszcza, że to już 40tc. Z kolei jeżeli to USG będzie prawidłowe, wody się objawią, czekamy na naturalny rozwój sytuacji i kolejne ktg za tydzień.
justta, Smoczyca1, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
no mi właśnie na leukocyty i to CRP dali ten amotaks , może masz niewiele podwyższone... ja w sumie też mialam bardzo nieznacznie powiększone CRP ale z racji pierwszego poronienia dmuchają i chuchają na mnie - i dobrze
-
Nena, dorodny chłopak się szykuje..
kochana, nie ma co się bać.. będzie dobrze.. nawet jeśli wód niewiele, to spokojnie, dostaniesz oxy i urodzisz.. ja przezyłam, TY też dasz radę.. nie jest tak tragicznie, poważnie.. trzymam kciuki za usg, daj koniecznie znać..
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Nenus nic sie nie boj masz nas;)w grupie siła:)Nasze modlitwy czynia cuda:)
Dobrze że skontroluja wody plodowe i bedzie jasne, bo takie czekanie jest stresujace i czlowiek moze zwariowac!Jeśli waga się sprwadzi to dziec twój bedzie ważyl tyle co ja w dniu porodu!heheheheh
Ari czy wiedza co to dokładnie za bakteria?trzymaj się i dużo zdrówka;)
Konwi cudny brzusio:)ile mały już wazy?
Kotka recznik dla dzieci ma taki kapturek na główke i jest bardzo praktyczny ja osobiscie dlugo korzystałam bardzo fajnie otulic można dzidzie, jeśli nie chcesz kupowac a masz w domu reczniki których nie potrzebujesz lub które możesz poswiecić uszyj sobie sama, moja szwagierka tak zrobila, wycinasz kwadrat np. 80/80 i zresztek robisz kapturek taki trójkąt i doszywasz do jedego z rogów, brzegi możesz obrzyc jakas tasiemka lub materialemWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 13:28
Nenaaa lubi tę wiadomość

*******Gang18+*******B -
kochana u nas w szpitalu nigdy nic nie wiedzą, nawet posiewu mi nie robili, CRP wyszło podwyższone i leukocyty w moczu i nikt nic nie wie, mówili coś o jakiejś bakterii, a że wcześniej mocno rzygałam to stwierdzili że to żołądek, w sumie to najpierw mówili że to może rotawirus, potem coś o bakterii , oczywiście codziennie na oddziale inny lekarz i nikt nic nie wieLili83 wrote:
Ari czy wiedza co to dokładnie za bakteria?trzymaj się i dużo zdrówka;)
u nas w mieście ogólnie grypa żołądkowa panuje, więc droga dedukcji stwierdziłam że pewnie mnie coś złapało a że mocno rzygałam to mi się zapalenie ścianek żołądka zrobiło i to dlatego, ale wniosek jest mój bo cudowni lekarze nic nie wiedzą
dobra idę do tej apteki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 13:26