X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    planuje ja rozmnozyc, ale tak za rok :)
    :D co prawda mój na już 13 lat :D ale zawsze można spróbować :D więc jakbyście chcieli to służymy psim siusiakiem :D a że maść mamy sobolową :P szczeniaki byłyby cudne :D

https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/179313_125787484156058_4294194_n.jpg?oh=c126d017a6cb964e747d2ec82b16b566&oe=554D9128

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/384916_217842724950533_548449392_n.jpg?oh=3965234c21fe1f5471a107cc6278d8ed&oe=555EC882&__gda__=1431193403_099790347c09e5c26f04cab7ba6af967

:D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 14:57

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • justta Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Konwi tak zrobię, mam nadzieję że pomoże ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia Dada to biedronkowa marka pieluszek.

Nieukowa to pogon chlopa zeby pokoik remontowal, ja sie ciesze ze ciuszki wczesniej popralam i poprasowalam, bo teraz to mi naprawde ciezko takie rzeczy robic. Wlasnie skonczylam gore prasowania i wymiekam. :/
    Poza tym jestes okropna, tak mi zrobic smaka na lody!!!! :)
    Powodzenia na wizycie.

Anastazja i Misia, mam nadzieje ze juz jutro Wasze obawy znikna :)

Lara wizyte mam teoretycznie o 17:20.

Misi@, Nieukowa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

Lili, sliczny Leo <3

Justta, jak Konwalianka pisze - przystawiaj malego czesto i bedzie dobrze :)

Konwalianko, jak u Was? kiedy wychodzicie? Tymek widzial juz braciszka?

Kroko, 3mam kciuki za wizyte!
    pytalas o to kiedy czyscic zaczyna przed porodem...mysle ze to indywidualna sprawa....mnie i przed 1 i przed 2 porodem zaczelo czyscic na pare tyg. wczesniej. tak delikatnie. teraz tez musze czesciej chodzic na toalete i sadze, ze organizm zaczal sie przygotowywac. moja przyjaciolke za to zaczelo czyscic dzien przed i to tak moooocno w ciagu jednego dnia pogonilo do toalety.

ja dzis u poloznej bylam. ledwo co dojechalam.....tak fatalnie sie nadal czuje.
    serducho ladnie bilo, ale spokojniej niz na wczesniejszych wizytach. polozna probowala mala pobudzic do kopniakow, ale mloda sie nei dala ;) niewiele utylam ufff wyglada na to, ze faktycznie organizm przygotowuje sie do porodu ;)

co do szczepien, to kalendarz w PL jest bardzo bogaty ;) u nas nie szczepia ani na zoltaczke (chyba ze gdzies sie wyjezdza z dzieckiem i chce sie zaszczepic),ani na gruzlice....za to na pneumokoki szczepia, bo tu prawie kazde dziecko po 1 r.z. idzie do przedszkola. pierwsze szczepienie ma miejsce po skonczonym 3 m.z.

my sis zastanawiamy czy szczepic po 3 mies. zycia czy po 6 (jeswli bede karmila piersia, bo jak mm to szczepimy w 3 m.z.).

MMR moje dzieci dostaly po ukonczeniu 3 r.z. (wg norweskiego kalendarza powinny po ukonczeniu 15 miesiecy)

temat szcepien, to temat rzeka. kazdy podjemuje wlasna decyzje i ponosi jej ewentualne konekwencje

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    ???
    Przecież jest???
    hehehe oslepłam :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka dzieki :)
    No tak pare tygodni, tak mi sie zdaje ze to wlasnie sie tak dzieje u mnie. :)
    Daje Zuzce 3 tygodnie jeszcze w brzuchu. ;)
    Ciekawa jestem czy gin to potwierdzi. :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko trzymam kciuki zeby potwierdził :) ale ten czas leci jak już sie luty skonczy to potem smignie hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• justta Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przystawiam, przystawiam, ale boli cholernie jak ciągnie ;-) jakoś dam radę tylko żeby się odblokowało

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz (dopiero) po wizycie. Ale te rejestratorki w prywatnych gabinetach maja luz. Kuzwa pozapieprzalyby u mmienw labie to by docenily swoja prace. Cizia u gina zle mi termin kolejnej wizyty wpisala, tak dlugo wpisywala dane do karty ciazy ze nie mialam czasu sie umyc przed badaniem :/ doslownie 20min 10 cyfr pisala do kakeciku. Ech.

Maly fajny, rosnie i jest tak samo niefotogeniczny jak ojciec. Zaslonil sie lapa i tyle w temacie portretu. Foch. Ide na lody do kawiarni z mezem.
    Fotka jest, zamieszcze wieczorem.

beszka, LaRa, Biedroneczka83, zgredka, Malenq, Krokodylica, Anastazjaaa, Lili83, Tamka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Byliśmy dziś pierwszy raz po powrocie do domu na zewnątrz. Akurat w taki makabrycznie przeszywający ziąb.. Dziś było pierwsze ważenie. Mała przybrałam 140g od powrotu do domu :) Byliśmy w moich szkołach załatwić macierzyński i do domu.

Pragnę donieść, że pieluszki z rossmanna super się u nas sprawdzają. I maja wycięcie na pępek
    U nas Lovela sie sprawdza jak na razie. Zobaczymy co będzie dalej
    LaRa wrote:
    Te, Yas, suwaki pozmieniaj bo przyjdzie Ci znów rodzic za 2 tygodnie i 6 dni :P
    Ojojojojojoj co to to nieeeee. masz kobito rację. Trzeba się rozejrzeć za czymś nowym :)

Konwi... o matko. Ile Ty musiałaś przejść przez całą ciąże i jeszcze ten poród. Jesteś wielka wiesz??? :* Teraz już będzie tylko lepiej. Jestem tego pewna.

Hej Blondik :) czekałam na CIebie :)

Co do oswajania psa z noworodkiem... Sprawdza się również zapoznanie/przywitanie dziecka przed domem i wejście razem do domu.

Zgredzia super pokój

Lili Gratuluje kochana. Wiem co czujesz... Teraz szybko będzie rósł w siłę <3 Takiego maluszka po kropelce karmią strzykawką :) u nas tak robili

Lara moje spojenie bolał jeszcze przed połówkowym, nikt tego nie badał, bo nie wpadłam na to żeby się poskarżyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 18:04

Anastazjaaa, Biedroneczka83, Lili83, Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Yas, Ty twarda babka jestes :)
    Ale gdy ginka zobaczyła jak cieżko mi jest sie z kozetki podnieść zaczęła tam uciskać, sprawdzać i od razu wypisała skierowanie do ortopedy, tak jak pisałam wcześniej wizyta 9.03.
    Na skierowaniu napisane: podejrzenie rozejścia spojenia łonowego - serio, szczerze to na nic bym sie moze nie skarżyła, ale z tym juz nie mogę sobie poradzić, za duży bol :( i zostało mi leżenie, dobrze ze R dzis wraca, bo nie daje juz rady ze spacerami 3xdziennie :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z powrotem.

Jutro rano jadę do szpitala na oddział. Mała już mi główką naciska na szyjkę i chce wyłazić. Tyle dobrze że szyjka się stawia. Mam dostać kroplówki, aby powstrzymać jeszcze akcję, bo jest zdecydowanie za wcześnie. Chciałam leżeć w domu ale gin był nieugięty bo powiedział, że jak w domu by się cokolwiek zaczęło dziać to było by za późno i oni by już nie dali rady nic zrobić wtedy. Pytałam czy mam już się pakować jak do porodu, powiedział, że ma nadzieję że nie, że dostanę kroplówki i wypuszczą mnie jeszcze do domu.

Postaram się dawać znać jakoś smsami ze szpitala co i jak.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem u tesciow. Maz oblozni chory w domu. Mnie zaczyna bolec gardlo i pojawiaja sie rozne dziwne bole :(. Teraz boli mnie tak cos w klatce piersiowej a moze w zoladku ze ledwo siedze. Nawet ni emoge was przztyac tylko to napisze :(. Rtunku :(

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro: współczuję Ci strasznie ;/

ja właśnie poszukuję w googlu książek o tematyce żydowskiej, strasznie ostatnio przeżywam to, że nie dość, że tylu ich wybito w trakcie wojny, to ci co przeżyli nie mieli gdzie wrócić, bo Polacy zajęli ich domy ;/, chce się o tym dowiedzieć więcej i w ogóle o kulturze, bo przecież kiedyś w Polsce egzystowali z nami..

wyniki morfo i moczu miały być dziś na necie, a tu nic, coś diagnostyka od jakiegoś czasu się opóźnia hmm

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, pamiętaj, ze jest kolejka!!!!!!
    A tak na poważnie, to niech Ci Zuzke przetrzymają jak najdłużej!!!! Moze na rozwiniecie płucek coś dostanie :)
    Kurcze tak sobie myśle, ze moja gin tez mi mówiła ze mała uciska główka... Ahhhhh strach sie bać....
    Powodzenia Kroko i dawaj znac !

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Wiem Yas, Ty twarda babka jestes :)
    Ale gdy ginka zobaczyła jak cieżko mi jest sie z kozetki podnieść zaczęła tam uciskać, sprawdzać i od razu wypisała skierowanie do ortopedy, tak jak pisałam wcześniej wizyta 9.03.
    Na skierowaniu napisane: podejrzenie rozejścia spojenia łonowego - serio, szczerze to na nic bym sie moze nie skarżyła, ale z tym juz nie mogę sobie poradzić, za duży bol :( i zostało mi leżenie, dobrze ze R dzis wraca, bo nie daje juz rady ze spacerami 3xdziennie :)
    No i bardzo dobrze zrobiła :) a nie się nie poskarżyłam nie dlatego, że jestem twarda tylko dla tego, że jestem głupia :) Bo powinnam

O matko! Kroko Wy też? No co jest grane kuźwa? epidemia jakaś??? Grzecznie połóż się do szpitala kochana, to dla dobra dziecka (ale Ty o tym wiesz... :) )

Edit: MOze komuś się przyda... Przetestowałam 3 laktatory elektryczne (medela, baby ono i canpol easy start) oraz 2 ręczne medela i avent. Ręczna medela baaaaaardzo niewygodna w użyciu (będę miała bicki 2x większe) ale za to 100 razy bardziej wydajna niż avent. Natomiast jeśli chodzi o elektryczne to canpol bije resztę na głowę. Nic nie boli. Szybko opróżnia pierś i najwięcej wydoi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 18:43

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Krokusie bidulko trzymajcie się dzielnie w 2paku dziewczyny! Wspieram i trzymam kciuki za Was <3

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Jestem z powrotem.

Jutro rano jadę do szpitala na oddział. Mała już mi główką naciska na szyjkę i chce wyłazić. Tyle dobrze że szyjka się stawia. Mam dostać kroplówki, aby powstrzymać jeszcze akcję, bo jest zdecydowanie za wcześnie. Chciałam leżeć w domu ale gin był nieugięty bo powiedział, że jak w domu by się cokolwiek zaczęło dziać to było by za późno i oni by już nie dali rady nic zrobić wtedy. Pytałam czy mam już się pakować jak do porodu, powiedział, że ma nadzieję że nie, że dostanę kroplówki i wypuszczą mnie jeszcze do domu.

Postaram się dawać znać jakoś smsami ze szpitala co i jak.
    O rety kochana, do szpitala i to bez Marudzenia.

Ależ te wasze maluszki spieszą się na ten świat.
    A Tamka dziś prosiła aby nie wpychac się w kolejkę!

Wiec kroploweczka i grzecznie czekamy ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:

O matko! Kroko Wy też? No co jest grane kuźwa? epidemia jakaś??? Grzecznie połóż się do szpitala kochana, to dla dobra dziecka (ale Ty o tym wiesz... :) )
    Wasze bobaski tak się zzyly ze sobą ze solidarnie chcą jedno po drugim być po tej stronie brzuszka

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mial ktos grype w ciazy :(?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ