X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    planuje ja rozmnozyc, ale tak za rok :)
    :D co prawda mój na już 13 lat :D ale zawsze można spróbować :D więc jakbyście chcieli to służymy psim siusiakiem :D a że maść mamy sobolową :P szczeniaki byłyby cudne :D

https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/179313_125787484156058_4294194_n.jpg?oh=c126d017a6cb964e747d2ec82b16b566&oe=554D9128

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/384916_217842724950533_548449392_n.jpg?oh=3965234c21fe1f5471a107cc6278d8ed&oe=555EC882&__gda__=1431193403_099790347c09e5c26f04cab7ba6af967

:D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 14:57

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • justta Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Konwi tak zrobię, mam nadzieję że pomoże ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia Dada to biedronkowa marka pieluszek.

Nieukowa to pogon chlopa zeby pokoik remontowal, ja sie ciesze ze ciuszki wczesniej popralam i poprasowalam, bo teraz to mi naprawde ciezko takie rzeczy robic. Wlasnie skonczylam gore prasowania i wymiekam. :/
    Poza tym jestes okropna, tak mi zrobic smaka na lody!!!! :)
    Powodzenia na wizycie.

Anastazja i Misia, mam nadzieje ze juz jutro Wasze obawy znikna :)

Lara wizyte mam teoretycznie o 17:20.

Misi@, Nieukowa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

Lili, sliczny Leo <3

Justta, jak Konwalianka pisze - przystawiaj malego czesto i bedzie dobrze :)

Konwalianko, jak u Was? kiedy wychodzicie? Tymek widzial juz braciszka?

Kroko, 3mam kciuki za wizyte!
    pytalas o to kiedy czyscic zaczyna przed porodem...mysle ze to indywidualna sprawa....mnie i przed 1 i przed 2 porodem zaczelo czyscic na pare tyg. wczesniej. tak delikatnie. teraz tez musze czesciej chodzic na toalete i sadze, ze organizm zaczal sie przygotowywac. moja przyjaciolke za to zaczelo czyscic dzien przed i to tak moooocno w ciagu jednego dnia pogonilo do toalety.

ja dzis u poloznej bylam. ledwo co dojechalam.....tak fatalnie sie nadal czuje.
    serducho ladnie bilo, ale spokojniej niz na wczesniejszych wizytach. polozna probowala mala pobudzic do kopniakow, ale mloda sie nei dala ;) niewiele utylam ufff wyglada na to, ze faktycznie organizm przygotowuje sie do porodu ;)

co do szczepien, to kalendarz w PL jest bardzo bogaty ;) u nas nie szczepia ani na zoltaczke (chyba ze gdzies sie wyjezdza z dzieckiem i chce sie zaszczepic),ani na gruzlice....za to na pneumokoki szczepia, bo tu prawie kazde dziecko po 1 r.z. idzie do przedszkola. pierwsze szczepienie ma miejsce po skonczonym 3 m.z.

my sis zastanawiamy czy szczepic po 3 mies. zycia czy po 6 (jeswli bede karmila piersia, bo jak mm to szczepimy w 3 m.z.).

MMR moje dzieci dostaly po ukonczeniu 3 r.z. (wg norweskiego kalendarza powinny po ukonczeniu 15 miesiecy)

temat szcepien, to temat rzeka. kazdy podjemuje wlasna decyzje i ponosi jej ewentualne konekwencje

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    ???
    Przecież jest???
    hehehe oslepłam :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka dzieki :)
    No tak pare tygodni, tak mi sie zdaje ze to wlasnie sie tak dzieje u mnie. :)
    Daje Zuzce 3 tygodnie jeszcze w brzuchu. ;)
    Ciekawa jestem czy gin to potwierdzi. :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko trzymam kciuki zeby potwierdził :) ale ten czas leci jak już sie luty skonczy to potem smignie hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• justta Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przystawiam, przystawiam, ale boli cholernie jak ciągnie ;-) jakoś dam radę tylko żeby się odblokowało

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz (dopiero) po wizycie. Ale te rejestratorki w prywatnych gabinetach maja luz. Kuzwa pozapieprzalyby u mmienw labie to by docenily swoja prace. Cizia u gina zle mi termin kolejnej wizyty wpisala, tak dlugo wpisywala dane do karty ciazy ze nie mialam czasu sie umyc przed badaniem :/ doslownie 20min 10 cyfr pisala do kakeciku. Ech.

Maly fajny, rosnie i jest tak samo niefotogeniczny jak ojciec. Zaslonil sie lapa i tyle w temacie portretu. Foch. Ide na lody do kawiarni z mezem.
    Fotka jest, zamieszcze wieczorem.

beszka, LaRa, Biedroneczka83, zgredka, Malenq, Krokodylica, Anastazjaaa, Lili83, Tamka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Byliśmy dziś pierwszy raz po powrocie do domu na zewnątrz. Akurat w taki makabrycznie przeszywający ziąb.. Dziś było pierwsze ważenie. Mała przybrałam 140g od powrotu do domu :) Byliśmy w moich szkołach załatwić macierzyński i do domu.

Pragnę donieść, że pieluszki z rossmanna super się u nas sprawdzają. I maja wycięcie na pępek
    U nas Lovela sie sprawdza jak na razie. Zobaczymy co będzie dalej
    LaRa wrote:
    Te, Yas, suwaki pozmieniaj bo przyjdzie Ci znów rodzic za 2 tygodnie i 6 dni :P
    Ojojojojojoj co to to nieeeee. masz kobito rację. Trzeba się rozejrzeć za czymś nowym :)

Konwi... o matko. Ile Ty musiałaś przejść przez całą ciąże i jeszcze ten poród. Jesteś wielka wiesz??? :* Teraz już będzie tylko lepiej. Jestem tego pewna.

Hej Blondik :) czekałam na CIebie :)

Co do oswajania psa z noworodkiem... Sprawdza się również zapoznanie/przywitanie dziecka przed domem i wejście razem do domu.

Zgredzia super pokój

Lili Gratuluje kochana. Wiem co czujesz... Teraz szybko będzie rósł w siłę <3 Takiego maluszka po kropelce karmią strzykawką :) u nas tak robili

Lara moje spojenie bolał jeszcze przed połówkowym, nikt tego nie badał, bo nie wpadłam na to żeby się poskarżyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 18:04

Anastazjaaa, Biedroneczka83, Lili83, Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Yas, Ty twarda babka jestes :)
    Ale gdy ginka zobaczyła jak cieżko mi jest sie z kozetki podnieść zaczęła tam uciskać, sprawdzać i od razu wypisała skierowanie do ortopedy, tak jak pisałam wcześniej wizyta 9.03.
    Na skierowaniu napisane: podejrzenie rozejścia spojenia łonowego - serio, szczerze to na nic bym sie moze nie skarżyła, ale z tym juz nie mogę sobie poradzić, za duży bol :( i zostało mi leżenie, dobrze ze R dzis wraca, bo nie daje juz rady ze spacerami 3xdziennie :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z powrotem.

Jutro rano jadę do szpitala na oddział. Mała już mi główką naciska na szyjkę i chce wyłazić. Tyle dobrze że szyjka się stawia. Mam dostać kroplówki, aby powstrzymać jeszcze akcję, bo jest zdecydowanie za wcześnie. Chciałam leżeć w domu ale gin był nieugięty bo powiedział, że jak w domu by się cokolwiek zaczęło dziać to było by za późno i oni by już nie dali rady nic zrobić wtedy. Pytałam czy mam już się pakować jak do porodu, powiedział, że ma nadzieję że nie, że dostanę kroplówki i wypuszczą mnie jeszcze do domu.

Postaram się dawać znać jakoś smsami ze szpitala co i jak.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem u tesciow. Maz oblozni chory w domu. Mnie zaczyna bolec gardlo i pojawiaja sie rozne dziwne bole :(. Teraz boli mnie tak cos w klatce piersiowej a moze w zoladku ze ledwo siedze. Nawet ni emoge was przztyac tylko to napisze :(. Rtunku :(

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro: współczuję Ci strasznie ;/

ja właśnie poszukuję w googlu książek o tematyce żydowskiej, strasznie ostatnio przeżywam to, że nie dość, że tylu ich wybito w trakcie wojny, to ci co przeżyli nie mieli gdzie wrócić, bo Polacy zajęli ich domy ;/, chce się o tym dowiedzieć więcej i w ogóle o kulturze, bo przecież kiedyś w Polsce egzystowali z nami..

wyniki morfo i moczu miały być dziś na necie, a tu nic, coś diagnostyka od jakiegoś czasu się opóźnia hmm

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, pamiętaj, ze jest kolejka!!!!!!
    A tak na poważnie, to niech Ci Zuzke przetrzymają jak najdłużej!!!! Moze na rozwiniecie płucek coś dostanie :)
    Kurcze tak sobie myśle, ze moja gin tez mi mówiła ze mała uciska główka... Ahhhhh strach sie bać....
    Powodzenia Kroko i dawaj znac !

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Wiem Yas, Ty twarda babka jestes :)
    Ale gdy ginka zobaczyła jak cieżko mi jest sie z kozetki podnieść zaczęła tam uciskać, sprawdzać i od razu wypisała skierowanie do ortopedy, tak jak pisałam wcześniej wizyta 9.03.
    Na skierowaniu napisane: podejrzenie rozejścia spojenia łonowego - serio, szczerze to na nic bym sie moze nie skarżyła, ale z tym juz nie mogę sobie poradzić, za duży bol :( i zostało mi leżenie, dobrze ze R dzis wraca, bo nie daje juz rady ze spacerami 3xdziennie :)
    No i bardzo dobrze zrobiła :) a nie się nie poskarżyłam nie dlatego, że jestem twarda tylko dla tego, że jestem głupia :) Bo powinnam

O matko! Kroko Wy też? No co jest grane kuźwa? epidemia jakaś??? Grzecznie połóż się do szpitala kochana, to dla dobra dziecka (ale Ty o tym wiesz... :) )

Edit: MOze komuś się przyda... Przetestowałam 3 laktatory elektryczne (medela, baby ono i canpol easy start) oraz 2 ręczne medela i avent. Ręczna medela baaaaaardzo niewygodna w użyciu (będę miała bicki 2x większe) ale za to 100 razy bardziej wydajna niż avent. Natomiast jeśli chodzi o elektryczne to canpol bije resztę na głowę. Nic nie boli. Szybko opróżnia pierś i najwięcej wydoi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 18:43

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Krokusie bidulko trzymajcie się dzielnie w 2paku dziewczyny! Wspieram i trzymam kciuki za Was <3

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Jestem z powrotem.

Jutro rano jadę do szpitala na oddział. Mała już mi główką naciska na szyjkę i chce wyłazić. Tyle dobrze że szyjka się stawia. Mam dostać kroplówki, aby powstrzymać jeszcze akcję, bo jest zdecydowanie za wcześnie. Chciałam leżeć w domu ale gin był nieugięty bo powiedział, że jak w domu by się cokolwiek zaczęło dziać to było by za późno i oni by już nie dali rady nic zrobić wtedy. Pytałam czy mam już się pakować jak do porodu, powiedział, że ma nadzieję że nie, że dostanę kroplówki i wypuszczą mnie jeszcze do domu.

Postaram się dawać znać jakoś smsami ze szpitala co i jak.
    O rety kochana, do szpitala i to bez Marudzenia.

Ależ te wasze maluszki spieszą się na ten świat.
    A Tamka dziś prosiła aby nie wpychac się w kolejkę!

Wiec kroploweczka i grzecznie czekamy ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:

O matko! Kroko Wy też? No co jest grane kuźwa? epidemia jakaś??? Grzecznie połóż się do szpitala kochana, to dla dobra dziecka (ale Ty o tym wiesz... :) )
    Wasze bobaski tak się zzyly ze sobą ze solidarnie chcą jedno po drugim być po tej stronie brzuszka

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mial ktos grype w ciazy :(?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ