X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska ja na poczatku ciazy mialam angine. Leczylam sie domowymi sposobami. Przedewszystkim gorace mleko z miodem i maslem, mozna dodac tez zabek czosnku, ale mnie po nim strasznie brzuch boli. Dotego cebulka z cukrem...i goraca woda z cytryna i imbirem (dziala odkazajaco)no i niestety lozko!
    Trzymaj sie!

Anuśka lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dzień doberek :)
    Anuska mu lekarka mówiła ze mogę te tabsy prenalen i tantumverde do ssania. A i na kaszel wolno mucosolvan.
    No i gdzie ta Beszka?! Zaczynam się naprawdę niepokoić :/
    I cóż miłego dna Wszystkim!

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Właśnie gdzie Beszka..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Anuska gardło płuca woda z solą... Pij cis ciepłego z miodem i cytryna i Wit C a na kaszel syrop z cebuli mi zaczyna pomagać bo.się powoli odrywa iii inhalacje mi pomagają.Aaa i oczywiście łóżko bo sił zero :(
    Wszystkim zdrówka i miłego dnia.. Aa plotka mnie też od kaszlu brzuch boli:(

Anuśka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam na SR - dzis pediatra, bedzie ciekawie :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska: na gardlo prenalen, do ssania, mi pomoglo i bylo pysznie, poza tym herbata z malinowym i tyle. Bierz od razu, zeby sie nie rozwinelo..

Ja juz na zajeciach, ale dziwnie sie czuje, bo to nie moja grupa, nie zebym sie ze swoja znala, ale twarze znajome.

Anuśka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku tabletki do ssania:
    http://www.doz.pl/apteka/p8649-Propolki_bez_cukru_pastylki_do_ssania_o_smaku_cytrynowym_16_szt.

bry..........

Beszko?????????????//hop hop??????????????

Anuśka lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Anuska wspolczuje. Mnie jakos ta grypa oszczedzila i mimo ze w ciazy jestem to przeszlam ja o wiele lagodniej niz moj maz. Jednak teraz sie poprostu panicznie boje zachorowac na cokolwiek bo to okropna meka. W poniedzialek ide na ostatni tydzien do pracy a potem sie bunkruje w domu. Jakby mnie dopadlo takie zapalenie krtani jakie mialam w tamtym roku to bym kazala dziecko z brzucha wyciagnac bo nie dalabym rady inaczej.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki :)
    Leżę i śpię cały dzień bo nie mam siły wstać :) Prześpię cały weekend chyba :P Może się wreszcie wyśpię ;D

Misi@ lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spij, Spij Anuska, dobrze to zrobi Tobie i fasolince :)
    ja szybciutko poprasuje i pomyje podlogi i tez sie klade do lozka :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co taka cisza? Mnie juz takie siedzenie zaczyna meczyc jakby cos mi sie pod zebra wbija. Nie dziecie, ale cos co sie podnioslo, chyba w zwiazku z uciskajaca macica. :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bulki z siemieniem podejscie drugie. Ostatnim razem nastawilam zly program i zrobilam z tego chleb :P. Narazie sie gniotoa w maszynie, za 1,5h bede piec :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zgredko to normalne ja też nie lubię pozycji siedzącej zdecydowanie wolę lezakowanie; )

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprasowane, posprzątane... teraz cappuccino i leżing w łóżking :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór

Nareszcie znalazłam chwilę żeby sie zalogować i poczytać co tam u Was.
    Wczorajszy zabieg Kingi przebiegł pomyślnie. Wędzidełko podcięte i języczek uwolniony. Od razu jak opuściła blok operacyjny języczkiem się chwaliła :) Niestety nie udaje nam się wciąż przystawić do piersi. Moze jestem zbyt wymagająca, ale jakoś tracę nadzieję na to, że kiedykolwiek zacznie się przystawiać. Ona zasypia momentalnie po tym jak biorę ją na ręce lub przytulam. Ostatnie 2 nocki też były ciężkie. Jakieś biegunki i bule brzucha. Jednak nie kolki.

Lecę podczytać co tam naskroałyście

Malenq, Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    U mnie też nie było i nie ma wysypki, jak Hela mówi tylko kg, nie licząc bólu bioder, pachwin itp ;)
    Nie chce krakać i oby to nie to, ale może to ta cholestaza? trzeba by Yasminki zapytać, bo ona to miała z tego co pamiętam?
    Ale idziesz dziś do lekarza więc wszystko będzie jasne :) głowa do góry!
    Ja wysypki żadnej nie miałam, tylko swędzenie potworne. Pomyliłam to z naciąganiem się skóry.
    Miałam małą wysypkę tuż tuż przed porodem. Jakieś 2 dni przed na brzuchu i na rękach. Samo przeszło

Biedroneczka śliczna Lilka

Ojadajcie się dziewczyny chrupkami i wszystkimi tymi smakołykami ile wlezie :) później raczej post będzie. Laruś, te super warzywka dla męża posiejesz niestety...
    W ogóle to się zastanowię czy będę czytać Wasze posty ;) smaka tylko robicie aż muszę sobie podcierać brodę tak jak Kindze :P

Super Pati że Sebastian już w domku :) powodzenia!
    Anuśka wrote:
    Macie jakieś pomysły na leczenie gardła w ciąży? Czy ja mogę brać normalne tabsy do ssania na gardło?
    Ja miałam 3 infekcje górnych dróg oddechowych w ciąży. Lekarka zaleciła "domowe sposoby" oraz płukanie gardła ziołami septosan. Nie wiem czy masz to u siebie, ale moze wygooluj skład i spróbuj? Świetnie łagodziło to ból gardła oraz ucha

Biedroneczka83, Nieukowa, Anuśka, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzien
    mamy małego tzn 8 miesiecznego kotka Dzasminke :P to prezent dla tesciowej ale tydzien jest u nas właśnie słodko spi na kanapie heheh

Zuza na basenie z dziadkami a my mamy relaks kremówki i ciepła herbatka :P ide poczytac co tam dziś naskrobałyscie

Pati Belgia lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorowo :)
    Miały być dziś kebaby ale mąż kupił opiekacz do sandwichow bo stary nam się kiedyś przepalil mmm pycha dawno nie jadłam i popijam mirinda :D
    A i mąż łóżeczko złożył nawet zgrabnie mu poszło ;)
    Yasminko gratuluje udanego zabiegu, teraz tylko cierpliwości i wytrwałości dla Ciebie i Kinia <3
    Beszka nadal milczy????? :/
    Miłego wieczorku laski!

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, ale ze co? Czego nie moge zjeść? Sałaty? Marchewki?

Jejku, dzis mam spadek energii, wole jakoś tak dziwnie... Właśnie leżymy z R. w lozku i mówimy jak nam słabo i niedobrze.
    Heh jakies to zaraźliwe bo pieseł tez spi jak zabity :) zieeewwwwww

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane witam na poczatku 25 tygodnia ciazy ;D niech mi ktoras wyjasni, jak to jest ze niby 6mc skonczylam, a dalej liczy sie jakbym miala jeszcze 2tyg do konca ;P nie ogarniam tej arytmetyki, jak dla mnue ciaza ma 10 miesiecy i wszystko sie prostsze robi ;)

Odpoczywam po konferencji z migrena, prawie caly dzien przespalam i dopiero teraz mi lepiej. Zaraz koncze prasowanie ciuszkow :)

Aha, dostalam zamowiona dojarke elektryczna z aventu ;) uzywka, ale na prawie pelnej gwaranccji na 2 lat, dalam 150zl. Najwyzej odsprzedam dalej, ale wole miec w razie wu.

Yasmin gratuluje,
    Psotka pochwal sie bulkami!
    Smoku dzis jakis dzien fastfoodu bo ja zaserwowalam mezowi domowe burgery :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 19:22

Malenq, Misi@ lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ