X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam dzis porabany sen
    Snilo mi sie ze rodzilam i poszlam z mama zamiast na porodowke to na swoj uniwersytet i tam sobie rodzilam na stole w sali wykladowej a mama odganiala od tej sali studentow zeby nue wchodzili :(
    Nie wiem jaki byl efekt mojego parcia, ale pewnie tez jakis wyzszy poziom abstrakcji...
    Ktora zna sie na senniku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 07:39

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa fajny sen;)

sprawdziłam w senniku otóż PORÓD - gdy sama rodzisz> duże zyski i koniec kłopotów

Malenq lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yo, co za wstrętna pogoda :( nic tylko w łóżku zostać :) na razie to praktykuje :)'

Miłego dnia mamuśki :)

Malenq lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

wczoraj się nie odzywałam bo wieczorem pojechaliśmy do kina i nigdy więcej w ciąży się tam nie wybiorę - złapał mnie taki atak kolki jelitowej, że prawie wyłam z bólu :/ musiałam wstać i wyjść z sali, łaziłam po korytarzu jak głupia... a film był genialny - Bogowie - i chciałam żeby chociaż małż obejrzał, eh

dzisiaj jeszcze lekko mnie kłuje, do tego znów bóle pseudomiesiączkowe mnie naszły i krzyż przeszkadza, witamy w piątym miesiącu ...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę się wybrać na Bogów jak wyzdrowieję. Nawet już miałam rezerwację na środę dla siebie i męża, ale przez choróbsko nie poszliśmy ;(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam, naprawdę, jeden z najlepszych polskich filmów ever

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam wczorajsze zaległości
    Nenaaa wrote:
    Ja pierdzielę, zamiast wziąść się za jakąś konkretną robotę to ja ubrankom zdjęcia robię...budyń w mózgu...:) To prawie wszystkie na dzień dzisiejszy.

Nenek, a co to za gender?! gdzie różne, fiolety, lila, hę? :P

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek Żuczki :)

Dziękuję Lili,musi być dobrze :)
    Sprzedawca wózków na allegro ma nick JAMESON11 Jakbyś miała problemy z odnalezieniem to daj znać. Ale poczytaj sobie jeszcze w necie o wózkach. Cieszę się, ze Ci sie spodobał, ale nie chciałabym żebyś była niezadowolona :)

Ja mam listę "książeczkę" która wpadła mi w ręce z jakąś ulotką, podział dla mamy i dziecka, do domu i do szpitala.
    Pogoda serio do @#$%%^...
    Lili trzymam kciukensy na wizytę u gina. Daj znac co i jak.

Tamka - kolka jelitowa????!!!! Masakra :( miałam co prawda nie jelitową ale nerkową i nie wyobrażam sobie tego jak Ty sobie poradziłaś tam w tym kinie :( Wracaj szybko do zdrówka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 10:07

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierniczę... chodziłyście ze swoimi facetami na 1-sze usg transwaginalne?
    Mi się to wydaje niesmaczne i żenujące, a połowa czerwcówek się tym chwali, jedna laska w ogóle była z mężem który stał za lekarzem i się gapił jej na krocze, a nie gdzieś z boku za parawanem ;/
    Nie wiem, może jestem staroświecka...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał bana na UGS aż do normalnego, przez powłoki brzuszne. NIGDY W ŻYCIU brrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 10:08

Malenq lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin, no ciężko było... zagryzałam zęby, a w domu opiłam się herbatki koperkowej, żałuję, że do pracy nie wzięłam, zapomniałam, napiłabym się jeszcze. Okropne są te kolki, współczuję tej nerkowej...

Nieukowa, mój małż ze mną był na tym pierwszym trans waginalnym, on chce być ze mną zawsze i wszędzie, chyba, że nie może. Upiera się przy obecności przy porodzie, ja mam lekkie wątpliwości ale chyba zdecydujemy się na rodzinny, piękne sale są w tym moim szpitalu.

Nie czułam się skrępowana, dla mnie wizyta u lekarza wyzuta jest z intymności czy wstydu, czy to dentysta, ginekolog czy inny gastrolog - ma mnie leczyć i robić to dobrze, a gdzie mi zagląda - jego sprawa, jak mus to mus.

Natomiast jak robiłam sobie depilację laserową to nie zdecydowałam się na brazylijską, chociaż kosmetyczka bardzo mnie namawiała ;) wszystko ma swoje granice :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 10:12

Yasmin lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też miał BANA....był tylko 2 razy - jak przez brzuch - i tak go więcej nie zabiorę, nie potrzebna mi przyzwoitka hehehheeh

• Tamka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój łazi właściwie za każdym razem i nie mam złudzeń, że łazić będzie ;) jest bardzo ciekawy, każdy szczegół go interesuje

natomiast to, czym mnie lekko wyprowadza z równowagi to... kompletny brak , jak to nazwać, powściągliwości wobec ginki. pyta ją o wszystko, prawie non stop gada, nie ma żadnych zahamowań. ja mam z zasady bardzo duży szacunek dla lekarza i dlatego czasem nie chcę mu zawracać głowy jakąś pierdołą, albo głupio mi o coś spytać czy poprosić.

a małż - zero blokady, w sumie, może to i dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 10:18

justta lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym mojego teraz nie wzięła to by się chyba ze mną rozwiódł... jak wchodzę do gabinetu to on czeka do samą futryną drzwi :/

Tamka lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to jest fajne, lepiej że się aż tak interesują, niż żeby mieli olewać temat

Yasmin lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja swojemu pozwoliłam być na prenatalnych i połówkowych i styka ..... nawet rodzić z nim nie chciałam, ale jak usłyszał, że siostrę wezmę, to "awanturę" zrobił....to powiedziałam na odczepnego : dobrze, dobrze z Tobą będę rodzić....ale jakby co moja sis jest w pogotowiu heheheh

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    No i to jest fajne, lepiej że się aż tak interesują, niż żeby mieli olewać temat
    to prawda
    Ulubioną rozrywką mojego małża w soboty wieczorem (w soboty wchodzę w kolejny tydz) jest słuchanie jak czytam mu na głos artykułów typu "co się zmienia tym tygodniu". Do pewnego czasu wystarczało mu to co pisze bf, ale teraz muszę doszukiwać się innych :)

Tamka lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas.......to ja już mam odwrotnie.........heheheheh bo to mój małż w niedzielę (w ten dzień nowy tydzień niunia zaczyna) po śniadaniu wyszukuje info............a jak nie na necie to książkę otwiera i sprawdza..........teraz czyta "Mamy córkę" spojrzenie ojca.....hehehe

LaRa, Yasmin lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie sounko swieci pełna gębą :) az miło...
    co do malza i USG to sam nie chce ze mna wchodzic, chyba ze na drugie prenatalne Go wezme :)
    jednak jak na razie wole byc sama :P

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojemu w każdą środę kopiuję treść Twój tydzień ciąży i wysyłam z rana, żeby sobie przeczytał ;)

LaRa, Yasmin, Malenq, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ