Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
konwalianka wrote:śliczne rzeczy Nena
ja swoje przywiozę dopiero w styczniu, gdy bedę miała szafę (mąż ją zamawia już miesiąc)
Ja komodę (na rzeczy dziecka) zamówiłam sama, stała w pudłach miesiąc, aż mój mąż się zebrał w sobie i poskładał.
Ogólnie mam niewielkie mieszkanie i mało miejsca, jakoś trzeba się zorganizować.Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Ja za przykladem ktorejs z Was kupie worki prozniowe i walne tam koldry itd ktore zalegaja wszystkich pojemnikach mebli. Na meble nowee nie bedzie miejsca, ledwo sie lozko zmiesci.
mialam isc spac, ale wlaczylam porody, jak jedna kobita jeczala (a ja razem z nia) a jak dawali jej znieczulenie to wyla jak nie powiem co..
i m scared
Nena super rzeczy: od kiedy moge zaczac kupowac??Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Leżę, leżę, ziewammmm i mecze sie ze zgaga narobilyscie mi smaka z miodem i zaraz poproszę malza żeby mi zrobił chlebek z mioduniem i gorąca herbatę malinkowa
justta lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Oproznilam wlasnie sloik pieczarek msrynowanych. Pycha! W koncu cos mi dzis smakowalo
Zgredka na zamartwianie poroderm jeszcze bedzie czas, nie ma co nakrecac sie juz terazNieukowa lubi tę wiadomość
-
witam wieczornie
dzieciaki spia..chwila dla siebie...ale cos mnie glowa boli..
co do twardego brzucha jeszcze i latanai samolotem, to generlanie samolotem mozna latac do 32/34/36tc - zalezy od linii lotniczych. i w poprzednich ciazach, gdy mialam zielpne siwatlo, to latalam w dosc zaawansowanej ciazy....tylko cos mi swita, ze przy skurczach nie powinno sie latac za tydzien mam wizyte, wiec sie wypytam....a jak cos sie bedzie jeszcze dzialo, to moze w pt.zadzwonie do lekarza i zobacze co powie...
co do wyprawki, to lozeczko i kolyske mam plus przewijak i wanienke. musze dokupic komode na ubrania, wozek i fotelik - wybrany tylko zamowic trzeba. ubranka: ja na poczatek kupuje rampersy i pajacyki - do spania, kilka bodziakow i polspiochow. ubrania z welenki ekologicznej lub bambusa - jakies kompleciki. generlanie na poczatek wole unikac ubran z gruba guma w pasie - mam wrazenie, ze dziecku wtedy niewygodnie, gdy lezy na pleckach, czapeczki ze 3 o roznej grubosci (oprocz zimowej, bo to konec marca bedzie ).musimy kupic pieluchy tetrowe i male reczniczki - do karmienia i kapieli. reczniki kapielowe, nozyczki, laktator, niania elektorniczna - wybrana, zmowic musimy, kocyki (ze 3 w tym jeden taki jakby na szydelku robiony - powietrze przepuszcza), posciel.
spiworek do wozka mam po Leonie - porzadny puchowy - w takim dzidzia sie mniej poci no i nie trzeba tak grubo ubrac do wozka na spacer i dzidzius ma wiecej swobody. spiworek wyglada jak spiworek eskimos a jak bedzie cieplej to bede miala kolderke po chlopcach (tutaj popularne bardzo) a potem kocyki.
nie kupuje rozka. co do pieluch to chce wielorazowe wyprobowac, ale nie na poczatku, gdy kupa jest po kazdym karmieniu z kosmetykow tez nic nie kupuje, bo sama uzywam ekologicznych i dzidiza bedzie miala te co i ja stosuje.
aaa jeszcze chuste i nosidlo i woombie
moze o czyms zapomnialam, bo z glowy pisalam. liste bede w grudniu robila. zakupy po nowym roku najszybciej. jedynei wozek w grudniu zamawiamy. -
zgredka rowniez ogladalam ten program...mnie akurat ta pani troche rozbawila
ja w trakcie staran ogladalm na pewnej str. filmiki z porodow domowych i wzruszaly mnei bardzo....juz sie doczekac wlasnego nie moglam...a teraz gdy jestem w ciazy, to jakos trudno mi sie je oglada....poczekam do ostatnich tyg.ciazy
co do zachcianek ciazowych, to ja mam...teraz juz troche mniej,a le nadal. ostatnio mialam ochote na sledzie z cebulka w zalewie octowej. mamcia mi zrobi jak przyleci za tydzien (o ile sledzie beda). sama nie moge smazyc ryb bo zaraz mnie na wymioty naciaga -
Woombie... podoba mi sie to, tylko podobno maluchy maja potem syndrom odstawienia jak sie je probuje przyzwyczaic do spania bez spiwora. I strasznie rycza.
Ale dla swiezego niemowlecia nie powiem, zastanawiam sie nad kupnemWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 20:39
-
moja przyjaciolka stosowala woombie i jej synus sam sie odstawil polecala baaaardzo...kupie ze dwie szt. i zobacze co to za cudo
jak moje mlode bedzie protestowac, to z woombie na spiworek do spania sie przeniesie - wieciej swobody, a potem i z tego zrezygnujemy....wlansie spiworek musze jeszcze kupic - przy Leo b.sie sprawdzily -
ja wypilam cherbatę z sokiem malinowym..zjadłam ser biały z tuńczykiem:P
tak śpiworki to i ja polecam, ale tez nie na początek, bo męczące takie rozpinanie,wyjmowanie itd zwłaszcza w nocy po karmieniachWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 21:13
-
Śpicie??? Mnie coś kłuje w środku, od czasu do czasu i ten lewy bok nie daje spokoju.
Która z Was idzie teraz do gina? Bo już sama nie wiem o co chodzi? Dokładnie lewa strona pod zebrem i boli tylko przy schylaniu, siedzeniu.
Wyszłam do wc a w tym czasie psiak zajął moje miejsce na łóżku, popatrzył jak przyszłam i Chrapie a ja leżę u malza na nogach i czekam jak sie nunul wyśpi i pójdzie
Spokojnej nocy
Już sobie poszedłWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 22:47
-
Witam się z samego rana:)
Dzisiaj stresik przed wizytą u lekarza, trzymajcie kciuki!
Wczoraj miałyście twórczy dzień, ale wszystko nadrobiłam;)
Lara gratuluje pocichutku dziewczynki!
Konwalianka niezły ten wsz szkrab!Taki żartowniś maly;)
Yasmin głowa do góry!Będzie dobrze!Wózek naprawdę super, zrobiłaś mi smaka, mogłabyś podać namiary na sprzedającego?
Beszka Oooogromna ta twoja lista;)Ja nawet nie zaczełam planować a co dopiero kupować, jakoś tak nie mogę się zebrać:(Jeśli chodzi o latanie to powinnaś skonsultować się z lekarzem, czy nie ma żadnych przeciwwskazan.
Nena Kacperek bardzo fajne imię, ciuszki super!
konwalianka lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
nick nieaktualny