X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dzisiaj badzo spuchnięte dłonie :/ normalnie nie zamknę ich w pięści

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne rzeczy Nena

ja swoje przywiozę dopiero w styczniu, gdy bedę miała szafę (mąż ją zamawia już miesiąc)

Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    śliczne rzeczy Nena

ja swoje przywiozę dopiero w styczniu, gdy bedę miała szafę (mąż ją zamawia już miesiąc)
    Też jeszcze nie mam szafy i też już chcę ;) Nie mam gdzie tego układać wszystkiego.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie sie wykapalam i lece do łóżka, bo mnie woła hihih
    tak serio to troszke jestem zmeczona

konwalianka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara to idź leż i odpoczywaj

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    śliczne rzeczy Nena

Ja komodę (na rzeczy dziecka) zamówiłam sama, stała w pudłach miesiąc, aż mój mąż się zebrał w sobie i poskładał. :P
    Ogólnie mam niewielkie mieszkanie i mało miejsca, jakoś trzeba się zorganizować.

Nenaaa lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za przykladem ktorejs z Was kupie worki prozniowe i walne tam koldry itd ktore zalegaja wszystkich pojemnikach mebli. Na meble nowee nie bedzie miejsca, ledwo sie lozko zmiesci.
    mialam isc spac, ale wlaczylam porody, jak jedna kobita jeczala (a ja razem z nia) a jak dawali jej znieczulenie to wyla jak nie powiem co..
    i m scared

Nena super rzeczy: od kiedy moge zaczac kupowac??

Nenaaa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, kompletuj powolutku już jeśli chcesz i jeśli nie masz żadnych oporów, ja jakoś po 15 tc miałam w rękach pierwsze ciuszki :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oproznilam wlasnie sloik pieczarek msrynowanych. Pycha! W koncu cos mi dzis smakowalo ;)
    Zgredka na zamartwianie poroderm jeszcze bedzie czas, nie ma co nakrecac sie juz teraz ;)

Krokodylica, Yasmin, justta lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę, leżę, ziewammmm i mecze sie ze zgaga :) narobilyscie mi smaka z miodem i zaraz poproszę malza żeby mi zrobił chlebek z mioduniem :) i gorąca herbatę malinkowa :)

justta lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Oproznilam wlasnie sloik pieczarek msrynowanych. Pycha! W koncu cos mi dzis smakowalo ;)
    Zgredka na zamartwianie poroderm jeszcze bedzie czas, nie ma co nakrecac sie juz teraz ;)
    och :) jakbym siebie na początku ciąży widziała :) będzie dziewczynka :P

Nieukowa lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wieczornie ;)

dzieciaki spia..chwila dla siebie...ale cos mnie glowa boli..

co do twardego brzucha jeszcze i latanai samolotem, to generlanie samolotem mozna latac do 32/34/36tc - zalezy od linii lotniczych. i w poprzednich ciazach, gdy mialam zielpne siwatlo, to latalam w dosc zaawansowanej ciazy....tylko cos mi swita, ze przy skurczach nie powinno sie latac :/ za tydzien mam wizyte, wiec sie wypytam....a jak cos sie bedzie jeszcze dzialo, to moze w pt.zadzwonie do lekarza i zobacze co powie...

co do wyprawki, to lozeczko i kolyske mam plus przewijak i wanienke. musze dokupic komode na ubrania, wozek i fotelik - wybrany tylko zamowic trzeba. ubranka: ja na poczatek kupuje rampersy i pajacyki - do spania, kilka bodziakow i polspiochow. ubrania z welenki ekologicznej lub bambusa - jakies kompleciki. generlanie na poczatek wole unikac ubran z gruba guma w pasie - mam wrazenie, ze dziecku wtedy niewygodnie, gdy lezy na pleckach, czapeczki ze 3 o roznej grubosci (oprocz zimowej, bo to konec marca bedzie ;) ).musimy kupic pieluchy tetrowe i male reczniczki - do karmienia i kapieli. reczniki kapielowe, nozyczki, laktator, niania elektorniczna - wybrana, zmowic musimy, kocyki (ze 3 w tym jeden taki jakby na szydelku robiony - powietrze przepuszcza), posciel.
    spiworek do wozka mam po Leonie - porzadny puchowy - w takim dzidzia sie mniej poci no i nie trzeba tak grubo ubrac do wozka na spacer i dzidzius ma wiecej swobody. spiworek wyglada jak spiworek eskimos ;) a jak bedzie cieplej to bede miala kolderke po chlopcach (tutaj popularne bardzo) a potem kocyki.
    nie kupuje rozka. co do pieluch to chce wielorazowe wyprobowac, ale nie na poczatku, gdy kupa jest po kazdym karmieniu ;) z kosmetykow tez nic nie kupuje, bo sama uzywam ekologicznych i dzidiza bedzie miala te co i ja stosuje.

aaa jeszcze chuste i nosidlo i woombie

moze o czyms zapomnialam, bo z glowy pisalam. liste bede w grudniu robila. zakupy po nowym roku najszybciej. jedynei wozek w grudniu zamawiamy.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka rowniez ogladalam ten program...mnie akurat ta pani troche rozbawila ;)

ja w trakcie staran ogladalm na pewnej str. filmiki z porodow domowych i wzruszaly mnei bardzo....juz sie doczekac wlasnego nie moglam...a teraz gdy jestem w ciazy, to jakos trudno mi sie je oglada....poczekam do ostatnich tyg.ciazy ;)

co do zachcianek ciazowych, to ja mam...teraz juz troche mniej,a le nadal. ostatnio mialam ochote na sledzie z cebulka w zalewie octowej. mamcia mi zrobi jak przyleci za tydzien (o ile sledzie beda). sama nie moge smazyc ryb bo zaraz mnie na wymioty naciaga :(

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woombie... podoba mi sie to, tylko podobno maluchy maja potem syndrom odstawienia jak sie je probuje przyzwyczaic do spania bez spiwora. I strasznie rycza. :)
    Ale dla swiezego niemowlecia nie powiem, zastanawiam sie nad kupnem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 20:39

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja przyjaciolka stosowala woombie i jej synus sam sie odstawil ;) polecala baaaardzo...kupie ze dwie szt. i zobacze co to za cudo ;)

jak moje mlode bedzie protestowac, to z woombie na spiworek do spania sie przeniesie - wieciej swobody, a potem i z tego zrezygnujemy....wlansie spiworek musze jeszcze kupic - przy Leo b.sie sprawdzily ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wypilam cherbatę z sokiem malinowym..zjadłam ser biały z tuńczykiem:P

tak śpiworki to i ja polecam, ale tez nie na początek, bo męczące takie rozpinanie,wyjmowanie itd zwłaszcza w nocy po karmieniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 21:13

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpicie??? Mnie coś kłuje w środku, od czasu do czasu :/ i ten lewy bok nie daje spokoju.
    Która z Was idzie teraz do gina? Bo już sama nie wiem o co chodzi? Dokładnie lewa strona pod zebrem i boli tylko przy schylaniu, siedzeniu.
    Wyszłam do wc a w tym czasie psiak zajął moje miejsce na łóżku, popatrzył jak przyszłam i Chrapie :) a ja leżę u malza na nogach i czekam jak sie nunul wyśpi i pójdzie :)

Spokojnej nocy :)

Już sobie poszedł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 22:47

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Good morning..
    od rana w glowie krazy mi piosenka "oj mamo mamo ja kocham sie w cyganie, chce zostac cyganeczka i tanczyc caly ranek" ://
    Zbieram sie do roboty..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z samego rana:)

Dzisiaj stresik przed wizytą u lekarza, trzymajcie kciuki!

Wczoraj miałyście twórczy dzień, ale wszystko nadrobiłam;)

Lara gratuluje pocichutku dziewczynki!
    Konwalianka niezły ten wsz szkrab!Taki żartowniś maly;)
    Yasmin głowa do góry!Będzie dobrze!Wózek naprawdę super, zrobiłaś mi smaka, mogłabyś podać namiary na sprzedającego?

Beszka Oooogromna ta twoja lista;)Ja nawet nie zaczełam planować a co dopiero kupować, jakoś tak nie mogę się zebrać:(Jeśli chodzi o latanie to powinnaś skonsultować się z lekarzem, czy nie ma żadnych przeciwwskazan.

Nena Kacperek bardzo fajne imię, ciuszki super!

konwalianka lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry pochmurnie.......

a mnie nic się nie chce....

Miłego dzionka

‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ