WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara to super:-)

LaRa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, a jak Twój maluszek? Czujesz juz ruchy???

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

ja jak chce pobudzić dziecię to labo jem kilka kostek czekolady albo piję / jem coś kwaśnego. :)
    Ale ostatnimi czasy nie muszę, daje czadu i bez tego. :)

zgredka, justta, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

my z mood dopiero co snaidanko zjaldysmy ;) chlopaki dali nam pospac. musze akumulatory na przyszly tydzien, a szczegiolnie na jutro ;) naladowac. ostatni tydzien pracy na 100% a poniedzialek zapowiada sie meeeega napiety ;) wyobrazcie sobie, ze moj szef mial pomysl, bym samolotem do Oslo w tym tyg. poleciala hahahaha juz by mnie do samolotu nie wposcili...poza tym...ja sie nie czuje by wstawac o 4 rano, lapac samolot, pociag, taxi, siedziec w biurze na nudnych konferencjach i wieczorem powtorka: taxi, pociag, samolot, auto. sanelo na video konferencji.

Pati, ciesze sie, ze wszystko dobrze u Was. odpoczywaj.

Lara, super, ze malucha zaczela kopac. moja wczoraj i dzisiaj tez spokojniejsza. daje znac, ze jest...ale slaaaalo ;) pewnei juz miejsca nie ma.

w poprzedniej ciazy, na tym etapie, baaardzo balam sie porodu...a teraz juz sie doczekac nie moge. juz tak bardzo chcialabym miec moja kruszynke przy sobie <3

tylko niech ten moj maz sie otrzasnie i uporzadkje mi w pralni swoje narzedzia, tzn. wyprowadzi sie z mojej pralni, bo nie moge suszarek tam przeniesc z pokoju na dole i mam mega balagan na calym 1 pietrze przez to, bo nic nie jest na miejscu :/

Justa, slicnzy maluszek <3

Yasmin, Pati Belgia lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już w domu, bo się okazało, że te zajęcia co miały być dziś przełożyli na 21.03, które to z kolei odrobiłam tydzień temu z drugą grupą wrrr

i tylko bez sensu się na miacho przejechałam, a o 9 już było po wszystkim, więc nawet po sklepach nie połaziłam, wr wr wr

Beszko: to rzeczywiście jest tak, że w pewnym momencie ciąży już nie wpuszczają??

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała usłyszała (nie wiem czy słyszy hehe) babcie przez telefon i przefalowala mi po brzuchu :)

Yasmin, Tamka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wróciliśmy z godzinnego spacerku :)

cb1ec263a78f204emed.jpg

Hehehe Kroko :) uśmiałam sie z tej Twojej opowieści z robotnikami :D dobre

Oj laruś... współczuję chorego męża. Nie ma chyba nic gorszego niż chory chłop w domu

Mój małż z takiego świniaka to by się ucieszył.... ojjjj tak... U mnie by zzieleniał i zaczął chodzić, ale ale M by to wchłonął na raz

Pati! gratuluję rozwagi. Dobrze ze to sprawdziłaś i że okazało sie wszystko w porządku.
    beszka wrote:
    w poprzedniej ciazy, na tym etapie, baaardzo balam sie porodu...a teraz juz sie doczekac nie moge. juz tak bardzo chcialabym miec moja kruszynke przy sobie <3
    LUBIĘ TO :)

LaRa, Malenq, Anastazjaaa, justta, Tamka, Nieukowa, Krokodylica, Pati Belgia, Misi@, beszka lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Hehe NIEUKOWA dobra historia z tym swiniakiem ;D
    A powiedz mi co ty jeszcze za kursy czy studia teraz w weekendy robisz?
    I powiedz mi jak myslisz, oplaca sie tylko licencjat z bioli robic? Da mi to cos?

My wczoraj bylismy na imprezie urodzinowej kolezanki kotra jest w 10dni straszej ciazy niz moja. Mimo to jej brzuch jest mniejszy. Trcohe mnie to zmartwilo, ale przyszla pozniej dziewczyna ktora ma termin miesiac pozniej niz solenizanka a brzuch wiekszy :P. W ogole bylo 5 ciezarowek :D. Tylko najgorsze bylo to ze w kuchio-salonie wszyscy palili :/. Facet solenizantki pali wiec bylo pozwolenie, ale kurde maja balkon to mogli wychodzic tam :/.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas..................jejku jaka śliczna kruszynka:)
    moja mała kombinezonom STANOWCZO powiedziała NIE i uratował nas zakup ŚPIWORKÓW do wózka, fotelika itp.

Yasmin lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Yas..................jejku jaka śliczna kruszynka:)
    moja mała kombinezonom STANOWCZO powiedziała NIE i uratował nas zakup ŚPIWORKÓW do wózka, fotelika itp.
    hehehe :) ten kombinezonik na razie pełni funkcję śpiworka :) wkładanie rączek i nóżek w odpowiednie otwory mija się z celem, gdyż szybko zostają wciagnięte do środka

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, Kajtek tez lubi głos i odgłos kroków babci _ teraz jak jestem chora była u nas moja mama na kilka dni i nawet jak leżałam nieżywa z gorączką, a ona wchodziła do pokoju, to młody zaczynał świrować ;-)

Krokodylica, beszka lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin: jak laleczka ;-)

mój pojechał odwieźć córkę, a ja odkurzyłam i przeleciała mopem podłogi (nie wiem czy to myciem można nazwać, jestem zwolenniczką ściery i jazdy na kolanach), a teraz słucham radia złote przeboje (aktualnie 'takie tango') i leżę jak flak na łóżku z psem

może zrobię drzemkę..

PYT do dzeciatych: ile trzeba majtów poporodowych kupić ile zużyłyście mniej więcej tych poporodowych podpasek (poki co mam dwa opakowania belli)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 16:53

Yasmin lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.,. Padam.
    Wracam z zajec, a tam cala kuchnia w swiniaku... maz wlasnie cwiartowal ostatnie kawalki, a ja to musialam popakowac, poopisywac i jeszcze zrobic te swiezonke :/

Skonczylam, obsmazylam, teraz sie dusi. Ale obiadu niet... no to uznalismy ze mamy dosc miesa na dzis i zrobilismy nalesniki. W sumie zajec mialam 6h siedzenia na tylku i mnie kregoslup juz bolal, po powrocie kolejne 3h stania nad swinia i nalesnikami... i teraz to juz nie wiem jaka mam pozycje przyjac bo plecy sie ostatecznie zbuntowaly ;(

Psotka to sa weekendowe studia podyplomowe z analityki med. bo jako biolog niue mam uprawnien do podbijania wynikow badan. Koncze dopiero po porodzie w zimie :(
    Nie wiem czy licencjat z biologii cos ci da poza satysfakcja... moze lepiej cos zawodowego, np. technik farmacji, weterynarii itp. albo wlasnie dzienna analityka medyczna?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas jak zwykle cudna Kinia ;) wyglada jakby za duzo sie nawąchala swiezego powietrza taka rozanielona ;)

Beszka podziwiam, ze jestes dalej na chodzie i az nie moge sie nadziwic ze az tak dlugo do pracy sie u was chodzi... ja teraz jestem wyczerpana, po 30tc mowie takiego wala :/

Yasmin lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po drzemce :)

Zgredko, poczekaj z zakupami majtek i podkładów do SR. Ja ponownie powtórzyłam pytanie do położnej ( innej) o majciory poporodowe i powiedziała zeby mieć w torbie ze 2 szt ale ściągać przed wizytami lekarskimi.
    A na liście do szpitala mam 2 paczki tych dużych belly mama.

Nieukowa, po 6 h siedzenia na uczelni to bym padła do łóżka, a nie jeszcze 3 h w kuchni stać :) ale to myśle o sobie w danym tc, wcześniej tez sie sporo ruszałam, teraz pozostało leżenie :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh i Tamus mi chodziło o to, ze rozmawiałam z mama przez telefon a mała sie pobudziła, i sie śmiałam ze słyszy babcie i szaleje :)
    A moja mama mówi: powiedz malutkiej, ze babcia ja kocha :) az mi łzy w oczach stanęły :)

Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka, mysle ze Twoj szef ma nierowno pod sufitem.

Jak chodzi o ruchy to moja znowu jak bylam w szpitalu jak slyszala glos mojego meza ktory przychodzil w odwiedziny to zaczynala swirowac. :)

Yasmin sliczna dziecina. :)

Pytanie do rozpakowanych: co zabrac z ciuszkow na wybranie ze szpitala?

Ja dzisiaj niemal spakowalam torbe do szpitala, jeszcze pare drobiazgow potrzebuje, we wtorek koncze 36tc, moge rodzic. :)

LaRa, Yasmin, beszka lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ijeeeeee Kroko, Ty juz torbę masz spakowana, jak ten czas zapierdziela!!!!!
    Ja właśnie oznajmiłam R, ze ze strachu przed porodem to mi chyba zalecanej lewatywy nie beda musieli robić, bo sie po***am wcześniej ze strachu :)

Krokodylica, Pati Belgia, Nieukowa lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa: sposob wypowiedzi mamy tez ten sam :) bo ja na pewno sie ze***am przed :)

Powinnysmy zrobic spotkanie kiedys forumowe.

Juz po drzemuli, moze wlacze te podrobe piekielnego hotelu

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups, Krokuś, a ja dalej niespakowana...wiem ze miałam już dawno ale jakoś się nie poskładało...może mnie zmotywujesz ;-)

A powiedzcie - do porodu tez macie koszuliny rozpinane czy tylko później na położnictwo? Bo na liście ze szpitala mam tylko, że dwie bawełniane do porodu, bez informacji ze rozpinane

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ