WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, my od dziś sami.. Będziemy układali sobie życie na spokojnie.

Co do podkładów, to ja w szpitalu żużla dwa i pół opakowania, bo jednak często zmieniałam, w domu jeszcze dwie paczki, bo na noc zakładalam.. Najlepsze dla mnie podkłady z canpola bo wyprofilowane. Majtki lepsze te siatkowe wielorazowe, trzy sztuki.

Kroko, zależy od pogody. Ja miałam body, pajacyk i kombinezon.

Beszka, szef to jakiś swir

Yas u nas kombinezon tak samego, póki co jak śpiwór.

a ciekawostka.. Ja poprosiłam o lewatywe i położna powiedziała ze juz się tego nie robi, a nawet jeśli się coś zdarzy to naturalne.. Wiec nie. Miałam.. Zresztą, ja nawet na zzo nie załapałam się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 18:32

Krokodylica, Yasmin, zgredka, Nieukowa lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tez myślałam ze zobaczę ten piekielny hotel a tu dooopa, nie ma :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA - jaki hotel? O czym ty mowisz?

Ja tez wczoraj sobie pomyslalam wlasnie ze mi to chyba lewatywa nie beda musieli robic bo ja na silny strs tez skretem kiszek i sraczka reaguje ;)

YAS - jaki spokoj z niego bije :)

Ja torbe chce miec gotowa juz w przyszlym tygodniu bo jedziemy do Polski i chce na wszelki wypadek jechac z tobra.

Powiedzcie mi czy te podklady z Belli sa cale bawelniane, bez plastiku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 19:01

Yasmin lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara hehehe ja tez na pewno osram sie ze strachu. :P

Tamka to pakuj, pakuj, bo ja na opieszalcow nie mam zamiaru czekac. :P
    Ja spakowalam, bo czuje ze urodze przed terminem jak nic, i nie chce sie denerwowac tym, ze jestem nieprzygotowana, a zaczac sie moze w kazdej chwili.

Tamka nam polozna mowila ze do porodu lepiej rozpinane bo od razu po porodzie przykladaja Ci dziecko do cyca i zeby byl "dostep".

Piekielny hotel bedzie, tylko cos im sie posralo i poprzesuwane sa programy w czasie.

Tamka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, i nie ma hotelu. Hehe. :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, program taki w TVN, prowadzi Małgosia rozenek, piekielny hotel sie nazywa... Ale nie ma ;(

Wiecie co??? Ja juz mam najserdeczniej dosyć tej cholernej zgagi, cokolwiek bym nie zjadła to za chwile juz mnie pali rura niesamowicie ;( nawet dziadostwo w nocy mnie budzi i muszę brać Rennie i woda mineralna tez ja powoduje!!!! Zabierzcie to odemnie!!!!!! Bo zabije ja!!!!! (Tylko jak?)

Tamus, mi na SR mówili ze jesli cc to daja koszule, a jesli SN to należy mieć koszule z rozpięcie, do pępka, bo od razu kłada maluszka na piersi mamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 19:10

Tamka lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje LARA. Ja miewam zgage ale nie jakas bardzo silna mysle. Ale moj akolezanka mi mowila, ze musiala spac na siedzaco :/

Mam glupie pytanie. Rodzi sie bez stanika prawda ;D?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

Mam glupie pytanie. Rodzi sie bez stanika prawda ;D?

Of course :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Ijeeeeee Kroko, Ty juz torbę masz spakowana, jak ten czas zapierdziela!!!!!
    Ja właśnie oznajmiłam R, ze ze strachu przed porodem to mi chyba zalecanej lewatywy nie beda musieli robić, bo sie po***am wcześniej ze strachu :)
    Lara no rozbroilas mnie tym tekstem:-):-):-):-) tak sie śmiałam, ze az maz z biura przybieg i sie pytał z czego sie śmieje:-) powiedziałam, ze to babskie sprawy:-)

Mnie naleciało na fasolkę po bretońsku no i sie gotuje:-) Marcel czyta książeczkę, kot rozrabia ( jak zawsze zreszta) a pies leży mi pod nogami... Zaraz idę zjeść pomarańcza i może poczytam znów Potegę podświadomości...

LaRa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Psotka, program taki w TVN, prowadzi Małgosia rozenek, piekielny hotel sie nazywa... Ale nie ma ;(

Wiecie co??? Ja juz mam najserdeczniej dosyć tej cholernej zgagi, cokolwiek bym nie zjadła to za chwile juz mnie pali rura niesamowicie ;( nawet dziadostwo w nocy mnie budzi i muszę brać Rennie i woda mineralna tez ja powoduje!!!! Zabierzcie to odemnie!!!!!! Bo zabije ja!!!!! (Tylko jak?)

Tamus, mi na SR mówili ze jesli cc to daja koszule, a jesli SN to należy mieć koszule z rozpięcie, do pępka, bo od razu kłada maluszka na piersi mamy :)
    Lara jak byłam w ciąży z Marcelem to na zgagę pomagało mi zimne mleko...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie się przeraziłam, że może organizm się na coś szykuję, bo własnie walnęłam czwartą dwójkę dziś, a nic specjalnego nie jadłam
    no ale malowałam pazury u stóp to jelita może pognietłam za bardzo ..

no właśnie nie było hotelu hmm
    za to "mamy Cię" zamierzam obejrzeć, oby dziś był odcinek z Mellerem

LaRa: a u mnie jest za duży apetyty na jedzenie, żeby rezygnować z jedzenia mimo zgagi ;)
    więc jem jem i jem a potem pali i pali

o kuuu
    Bartek z pogody ukradł rękę ;) zaraz sie zsikam ze śmiechu, jak w amerykańskim serialu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 20:12

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie denerwuje? Ze nie mam ochoty na spanie tak wieczorem jak i w ciagu dnia. Zawsze bylam suselkiem, uwielbialam spac. Co prawda nauczalam sie wstawac "rano" czyli ok 8 i to budze sie sama bez budzika, ale zawsze tez uwielbialam popoludniowe drzemki na przyklad w weekend.

A teraz co? Nie moge spac, klade sie z moim malzem do lozka na popoludniowa drzemke i mimo, ze sprawia mi przyjemnosc taki odpoczynek to ja w zasadzie nie spie, a jesli to bardzo czujnie i plytko.
    Kiedys bywalo tak, ze taka drzemka to bylo 1,5-2h po ktorych ciezko mi sie bylo zwlec z lozka i zawsze bylo "jeszcze 5min". A teraz moge wyskoczyc z lozka w pelni rozbudzona, nie mam nawet ochoty lezec za dlugo bezczynnie.
    A kawy prawie nie pijam!
    Rano jak maz do pracy wstaje to ja przeciez moglabym sobei jeszcze spokojnie do 9-10 albo i dluzej pospac albo nawet w lozku polezec, ale mnie roznosi, no nie uleze, musze wstac bo mnie cos trafia.

a ja widze ze u was to na odwrot jest. Ot, Nieukowa pisze o 4h drzemki....to ja bym sie umeczyla!
    Nawet ja jestem zmeczona to nie moge spac. Wczoraj na przyklad byl okropny dzien - bylam kompletnie wypompowana z energii, reke mi bylo trudo podniesc, a mimo to popoludniowa drzemka to bylo bardziej gapienie sie w sciane....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 19:55

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, tez miałam ostatnio większe parcie na 2 ale przeszło :) moze jelita potrzebują sie oczyścić troszkę :) tez tak masz ze zgaga wybudza Cie w nocy? Bo to juz jest przegięcie ;(
    I tez właśnie oglądam mamy cię :)
    W końcu mozna coś obejrzeć w tv :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 20:03

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka mam podobnie. Ide spac ok 22. Pospie do 1 i wowczas czowam i mysle :/ zasypiam nad ranem i wstaje o 7 rano. Dzis w nocy bolalo mnie tak dziwnie serce. Czulam jak bije i co 3 skurcz czulam bol. Mysle ze to nerwobol, ech wiem, ze powinnam byc spokojna, ale ciagle mysle czy dzidzia bedzie zdrowa, czy bede dobra mama i czy dam rade...dzis zajecia z interwencji kryzysowej osob przewlekle chorych i niestety bylo tez o dzieciach a niedlugo idziemy na zajecia do szpitala onkologicznego dla dzieci...mysli kraza wokol tego...

Edit: nie wiem czy to nie za wczesnie ale wydaje mi sie, ze czuje, ze cos po prawej stronie mi sie rusza? Mozliwe, ze to dzidzia a nie jelita? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 20:04

• zgredka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nigdy nie miałam problemów ze snem, a teraz kładę się i nie mogę zasnąć i lezę i czekam i nic

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozne etapy ze snem :) jakiś czas temu cierpiałam na bezsenność, a teraz moge spać bez problemu i codziennie mam drzemkę popołudniowa (jak nigdy)
    Misia, wydaje mi sie ze to jednak nie maleństwo, bo to jeszcze zdecydowanie za wcześnie :) ale juz niedługo.... :)

A gdzie nasze mamuśki???
    Ma ktoś ten numer do Lili??
    Maniek??? Blondik???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 20:31

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Psotka mam podobnie. Ide spac ok 22. Pospie do 1 i wowczas czowam i mysle :/ zasypiam nad ranem i wstaje o 7 rano. Dzis w nocy bolalo mnie tak dziwnie serce. Czulam jak bije i co 3 skurcz czulam bol. Mysle ze to nerwobol, ech wiem, ze powinnam byc spokojna, ale ciagle mysle czy dzidzia bedzie zdrowa, czy bede dobra mama i czy dam rade...dzis zajecia z interwencji kryzysowej osob przewlekle chorych i niestety bylo tez o dzieciach a niedlugo idziemy na zajecia do szpitala onkologicznego dla dzieci...mysli kraza wokol tego...

Edit: nie wiem czy to nie za wczesnie ale wydaje mi sie, ze czuje, ze cos po prawej stronie mi sie rusza? Mozliwe, ze to dzidzia a nie jelita? ;)
    Misia niemożliwe, ze to dzidzia bo jest jeszcze za mała żebyś czuła ruchy. Ostatnio nawet gin mi powiedział, ze nawet przy drugim dziecku ruchy najwcześniej mozna poczuć około 16 tygodnia...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie nasmialam...tez ogladam mamy Cie ;)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ale sie nasmialam...tez ogladam mamy Cie ;)
    Ja tez hehe nawet malz przyszedł z drugiego pokoju :) a jak ta ręka odpadła to sie sama przestraszyłam :)

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham weekend przelecial kotek zawieziony Zuza smutna :(

Lara jak tam chory mąż ?? mam nadzieje ze lepiej

Pati ciesze sie ż eok

Kingusia cudna taka kruszynka :)

mnie własnie mała obłożyła kopniakami hehe Lara mam tak samo ze jak leze na prawym boku to mi lewy okopuje :P

zamykam do małża na smarwanie piersi oliwką moze wreszcie przestana swędzieć :p

Misi@, Pati Belgia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ