X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helou,

Byłam u kosmetyczki, zrobiłam bikini brazylisjkie, pedicure i regulacje brwi, mogę rodzić ;-)

Kotka, ja w tej chwili mam skierowanie na poniedziałek na Brochów ale tak czy siak chciałam tam rodzić i moja gin się pytała, gdzie wypisać mi skierowanie. Najbardziej popularny we Wrocławiu jest szpital na Kamieńskiego ale żadnej mojej koleżance nie udało sié tam urodzić bo za każdym razem był komplet na porodówce ;-) i musiały się ratować Borowską albo Klinikami. Niektóre z wyboru jechały na Borowską. W każdym razie żadna z nich nie nakrzekała i każda była zadowolona z porodu, niezależnie od szpitala.

Co do sztućców, talerza i kubka - trzeba mieć swoje w każdym szpitalu we Wrocławiu. Jak miałam operację w Szczecinie, to musiałam mieć nawet swój papier toaletowy... Dramat

Ciekawa jestem czy dotrwam do tego poniedziałku zy się akcja rozkręci. Na razie czuję się tak, jakbym się ostro obiła jeżdżąc na rowerze ;-) wiecie, jak się sezon zaczyna i wyjdzie się pierwszy raz na rower i później bolą te wszystkie kostki w kroku. Do tego taki lekko sztywny krzyż mam, a poza tym cisza. Slrawdziłam sobie wczoraj w necie, że rozwarcie na jeden palec to 2 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 13:42

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy koszula do porodu powinna byc z rozcieciem? Zeby na przyklad dziecko od razu do golej piersi przytulic lub ewentualnie tez podkarmic? Bo mam kurde problem jak to zrobic w mojej bo moja nie ma rozciecia i nie wiem jak to wszyc :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz rade Tamus :)
    Ja po wypadzie do miasta tez się tak czuję tzn krzyż nie boli ale pachwiny i cala reszta na dole owszem ;) ale spokojnie nie mam w planach zaburzania listy :D
    Teraz idę wstawić pierogi :)
    U mnie dają koszule do porodu, w sumie to dwie jedna do porodu a druga po porodzie na pierwszą dobę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 13:47

Tamka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, też niedawno miałam ten dylemat i dziewczyny pisały, że z rozcięciem albo na guziczki więc dokupiłam szybko na allegro taką gystowną babciową, za 18 zł ;-) bo nie mam złudzeń, żw to się tak upaprze że do wyrzucenia będzie.

Natomiast na położniczy mam już ładne koszulki :-)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu też trzeba sztucce, kubek i papier.

Kotka, tak, koszula to porodu ma być rozpinana.

U mnie właśnie była położna, badała mi tętno dziecka dość długo, po ostatniej akcji chciała to dobrze sprawdzić, i przez cały czas tętno było książkowe. :)

Tamka, LaRa lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zrobie jakos to rozciecie. Najwyzej bedzie beznadziejnie wygladac ale chyba mi to bedzie obojetne wtedy a koszula i tak bedzie do wywalenia. W sumie ta koszula jest ladna tzn z ladnego materialu, szara z rozowa lamowka, ale ja jej nigdy nie zakladam bo mi w niej za goraco i jest jakas taka duza. Wiec ja na porodowa przerobie :P
    A na po porodzie jedna zamowilam z neta roziowa z odchylanym dekoltem a jako druga mam poprostu spodnie od pidzamy i koszulke, nie chce kupowac zadnej innej bo mi sie te do karmienia nie podobaja. Juz sobie w zwyklym bieliznianym kupilam seksi koronkowa gdzie tez sie latwo do cycochow dobrac ;) no ale na porodowke to ona sie nie nadaje ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    ale spokojnie nie mam w planach zaburzania listy :D

A Twoje dziecko o tym wie? :P

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejzalam wlasnie filmik https://www.youtube.com/watch?v=Uuu6y2Bbmf4
    i kobitka miala rozpinana ale po akcji i tak jej poprostu podciagneli koszule w gore i juz ;)
    Szczerze, to mnie to przeraza ze tam tak rozkraczona mam lezec i jeszcze gola praktycznie :/. TO nie to ze sie wstydze tylko jakies to dla mnie takie malo delikatne, takie brutalne :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak bede sie bac to bede sobei to ogladac. Ona sie chyba nawet nei spocila ;)

https://www.youtube.com/watch?v=6PxrF13-Z9s

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A Twoje dziecko o tym wie? :P
    Chwilami mam wrażenie ze Zośka o tym zapomina ale bezustannie jej przypominam ze jeszcze nie :D
    Dobrze ze Zuzka miarowo bije <3
    A bardzo gustowne rozpinane koszule są z italian fashion tzn mi się podobają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 14:09

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie kumepal nie dawno pojechała ja robie obiadek :)
    mała fika mi w brzuchu Zuza sie ładnie bawi :)

a mnie wyskoczyło 119 dni do porodu ło co za 19 dni studniówka szok :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhhh Biedronko jak ten czas leci.... Niedawno u mnie była studniówka :) a tu juz 50-tka :)
    Krokus, świetnie ze serduszko ok, niepotrzebnie Cie ostatnio nastraszyla :/

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlaśnie miałam Ci pisać kotka, że mnie po prostu podciągnęli wyżej koszulkę i tyle z rozcięcia..a co do tego "negliżu", to jesli będziesz mieć pojedyńczą salę, to wierz mi, na samą akcję będziesz tylko rozkroczona, bo inaczej się nie da..a poza tym.. naprawdę będzie ci wszystko jedno..na wczesniejsze badania, aby sprawdzić szyjkę położna rozkładała mi na kolana kawałek materiału

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 5 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam rozpinaną na 4 guziki a i tak mi podniosły hehe połozyły małą :)
    koszula sie wyprała i czeka na nastepny poród a teraz wiem ze w szpitalu dają malucha na pół godziny skóra do skóry dopiero potem ważą mierzą wiec pewnie teraz juz ja wywale :P

Kroko super ze z serduzkiem ok

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko, jak to pojedyncza sale? to mozna rodzic we dwie czy wiecej w tym samym czasie na jednej sali???? omg!!!

Kotka, ja przy pierwszym dziecku mialam koszule na guziki - szpital daje. gdy mlody sie urodzil ktos mi ja szybko rozpial, nawet nie wiem kiedy ;) przy drugim porodzie, podczas najwiekszych skurczy lezalam nagusienka na lozku i nie mialam sil sie ruszyc...i w nosie mialam to, ze jestem naga!!! chcialam epidiural oraz mialam ochote polozna zamordowac, tylko sil wstac z lozka nie mialam ;) potem gdy bol ustapil i zaczely sie parte (mnie zanim przec zaczelam, duuuuzo mniej bolaly), to ktos (chyba maz) nalozyl n amnie szybko koszule, ale z rozpietymi guzikami. mlodego rodzilam na specjalnym krzeselku na siedzaco,

Pati, lacze sie w bolu zapracowania...tzn. ty sie chyba cieszysz z obowiazkow w pracy....ja chce miec juz wolne.....

Pati Belgia lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO

Wysłany: 5 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio jasne u nas jest duza sala podzielona parawanami i tam na raz miedzy tymi parawanami moga rodzić 4 kobitki :) ale ja miałam fuks rodziłam na sali do rodzinnych byłam ja mąż i piołożna mała miła salka

teraz nie wiem bede ogladać za 2 tyg w środe :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie miałam pisać beszko, są sale tak podzielone, jak napisała Biedroneczka..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szoku jestem....moje kolezanki, ktore rodzily w Gdyni, Gdansku, Wejherowie czy Pucku mialy pojedyncze sale. nie bylo w ogole grupowych... wiem, ze jak mnie moja mama rodzila, to w miejskim szpitalu w Gdyni rodzilo kilka kobiet razem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 16:21

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu jest tak jak dziewczyny pisza, jak rodzi kilka dziewczyn na raz to parawany i na jednej sali.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz nie wiem co z ta koszula :P. Narazie obetne jej rekawy a na SR dzisiaj zapytam co z tym rozcieciem, ale stawiam ze nie musi byc skoro mowia ze mozna do porodu dluzszy t-shirt zalozyc poprostu.

moj tato dostal antybiotyk, ponoc gardlo nei tak zle i w jednym pluc cos swista. Myslicie ze bedzie nadal jutro zarazliwy? Bo nei wiem czy w takm wypadku jechac do Polski. Najwyzej moze na jedna noc do siostry pojdziemy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ