X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laruś, masz obok w nawiasie - to oznacza normę i jesteś poniżej także wszystko ok. Ja miałam kilkaset

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff no to ok... W takim razie spokojnie czekam do wizyty :)

A i miałam spytać czy to normalne ze po lutce dopadło mnie jakies zapalenie, swędzenie ? Właśnie użyłam clotrimazolum, bo nie wytrzymam ;( Jezuuu mam nadzieje, ze pomoze zwłaszcza ze za tydzień mam mieć pobierany GBS...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara nie wiem czy to normalne ale ja tak miałam i więcej lutki nie bralam...u mnie to była infekcja grzybicza i miałam globulki.
    Ano tak ja miałam brać lutkę, a gdyby coś się działo to miałam się przerzucić na duphaston.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 21:58

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę u gin mam 12.03 wiec do tego czasu muszę ja brać :(
    Ale mam jeszcze 3 globulki Pimafucin i nie wiem czy używać, na razie zastosuje clo.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet nie wiem co to to gbs, rozumiem, ze się niedługo dowiemy ;)
    Mój robi obiad na jutro, żeby wpaść do domu po robocie zjeść i lecieć na pierwsze zajęcia z sr juz się boje

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    A ja nawet nie wiem co to to gbs, rozumiem, ze się niedługo dowiemy ;)
    Mój robi obiad na jutro, żeby wpaść do domu po robocie zjeść i lecieć na pierwsze zajęcia z sr juz się boje

ZGREDZIA GBS to Streptokoki z grupy B, bakterie ktore tobie nei szkodza ale moga dziecku przy porodzie dlatego robi sie badania blisko terminu porodu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, arobia to badanie w Niemczech w standardzie? bo tutaj nic. zadnych wymazow. na poczatku ciazy mialam na grzyby i chlamydie (czy cos takiego) i to wszystko. a i to bad. bylo prywatnie, bo moja lekarka stwierdzila, ze skoro jestem mezatka, to znikim innym nie sypiam, wiec nie ma ryzyka ;)

jeny ile ja dzis slodkosci pochlonelam. masakra. teraz arbuza bym zjadla....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wy sie w ogole do tej torby pakujecie? Polowe rzeczy i tak bede musiala przed samym wyjazdem chyba zapakowac no bo nie wsadze do torby teraz dezodorantu albo spodni czy kapci bo przeciez sa mi teraz potrzebne...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Psotka, arobia to badanie w Niemczech w standardzie? bo tutaj nic. zadnych wymazow. na poczatku ciazy mialam na grzyby i chlamydie (czy cos takiego) i to wszystko. a i to bad. bylo prywatnie, bo moja lekarka stwierdzila, ze skoro jestem mezatka, to znikim innym nie sypiam, wiec nie ma ryzyka ;)

jeny ile ja dzis slodkosci pochlonelam. masakra. teraz arbuza bym zjadla....

To badanie nalezy do standardowych ale trzeba jednak za nie placic wiec robic nie trzeba. Ja zrobie. Chlamydie byly za friko wiec zrobilam choc gdyby trzeba bylo placic to tez bym nei robila bo kiedys mialam robione juz. Za Toxo tez musialam placic.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u nas toxo, hiv, wirusowe zapalenie zoltaczki jest za free....ale gbs nie robia....

Psotka, ja przed pierwszym porodem zapakowalam to co musialam i moglam wczesniej plus zrobilam liste tego co musze dopakowac- np. wlasnie dezodorant, szczoteczka do zebow. przy drugim dziecku, to chyba w dniu porodu sie pakowalam, jesli dobrze pmaietam. teraz chce, tak jak za pierwszym razem, zapakowac wczesnije to co moge a reszte w dniu porodu. cale szczescie duzo pakowac nie usze, bo tlko kosmetyki dla mnie, dres, kapcie czy klapki, ladowarki, rzeczy na wyjscie ze szpitala dla siebie i dziecka, jakis kocyk, rozek moze, ubranka dla dziecka, bo szpitalnych nie chcen i to wszystko. moze jakas gazete, ale watpie bym miala na to czas - pewnei chlopcy beda caly dzien siedzieli z nami w szpitalu, a wieczorami maz ich do tesciow odstawi ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny czuje dziwnie szyjkę, nie wiem jak to określić po prostu czuje ja cala, mozliwe, ze to po seksie? Kurde ...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Jeny czuje dziwnie szyjkę, nie wiem jak to określić po prostu czuje ja cala, mozliwe, ze to po seksie? Kurde ...

Jak poszalalas to pewnie tak ;)

Jejku BESZKO zazdroszcze ci ze ty juz tak wszystko obcykane masz i wiesz co i jak.
    Ide lulu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry znów spać nie mogę :( i juz mnie głód dopada :/
    Miłego dnia dla Pań i bobasow :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie poszalelismy, zajęło nam to z pol min. Ale to chyba były skurcze przepowiadajace. Bol dołu brzucha, pleców i szyjki ale przeżyła. A teraz do roboty

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, w temacie komorek jestem obcykana, bo mam kumpla w RCKIK. No wiec dowiedzialam sie, se krew pepowinowa najczesciej nie starcza dla doroslego. Tzn. da sie ja zwykle wykorzystac tak do 10-12 roku zycia dziecka, a potem to roznie w zaleznoaci ile krwi dalo sie pozyskac z pepowiny i ile bylo komorek. Dwa, jesli planujecie prywatny bank pytajcie, jaka jakosc zywotnosci preparatu gwarantuja- powinno to byc minimum 70-75%. No i ile komorek macierzystych (liczone w milionach) gwarantuja, a nie tylko jaka objetosc w ml. To bardzo wazne, bo od tego zalezy czy w ogole da sie ich uzyc z sukcesem.

Ja planuje donacje do publicznego banku do uzytku ogolu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 06:43

beszka, Pati Belgia, Yasmin lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. A wy co tak długo śpicie? Ja już do miasta się zbieram dostarczyć siku i mam stres bo dawno sama nie jeździłam ale może nie urodze w aucie ;)
    A ostatnio Zośka się tak rozpycha ze zeby zaciskam musze :/ ale lepsze to niż cisza trzeba przetrwać!
    Zgredzia jak ja Ci zazdroszczę nawet tej pół minuty...:)
    Miłego i spokojnego wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 08:00

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku jak śpimy, ja w robocie od godziny siedzę :D
    Podziwiam powera, myślę że jazda ci nie zaszkodzi!

Mnie znowu dziś łydka w nocy się skurczyła, chyba mięsień uszkodzony bo boli. Z atrakcji jeszcze ból pleców doszedł ;(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu to przyznam ja jakos niespecjalna ostatnio jestem. Niby stale sie ze mnie leje, a jak przyjdzie co do czego to suchosc i mnie to jakos frustruje i krepuje. Zal mi chlopa, bo przyzwyczailam go do czestego serduchowania i moze mu byc smutno, acz zarzeka sie, ze nie i ze wiadomo ze moge nie chciec, ale staram sie mu zapewniac jakies doznania w tej ciazy, chocby manualne. Chyba polowie z Was wlasnie obrzydzilam sniadanie.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo Zgredka i to niestety już od dłuższego czasu ;( Sucho jak na Saharze i jakoś mało ognia z mojej strony. Plus po ostatnim (o dziwo bardzo udanym) seksie dostałam infekcji intymnej i jakoś tak resztki ochoty mi uleciały...
    Doznań manualnych i jednostronnych mój nie akceptuje. Także chodzi lekko sfrustrowany ale się nie przełamie...

Smacznego :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi, wyspalam sie choć do 2 w nocy walczyłam z wredota-zgaga :) w końcu udało sie ja wyciszyć i pospalam :)

Aaaaa i doczytalam, ze do porodu zostało mi (uwaga) 50 dni!!!!!!! O ja cię pierdziele o.O

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 08:57

Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ