Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgredko, ja na pewno po Tamce. dopiero za 1,5 tyg. moja tesciowa idzie na emeryture i bedzie mogla zajac sie chlopcami, gdy my bedziemy w szpitalu
i tak czuje, ze te 2 tyg. jeszcze pochodze z tymi bolami, biegunka, mdlosciami i innymi
Tamka lubi tę wiadomość
-
Tamka kciukam! Daj czadu
A potem możemy zakłady robić, Smoku, Kroko czy Beszka
Słuchajcie jakie jaja....piszą dziś do mnie z mojej szkoły rodzenia (miałam tylko 4h zajęć do tej pory...) że... szkoła w trybie natychmiastowym zostaje rozwiązana! W wyciskającym łzy mailu położne napisały, że NFZ rozwiazał umowę i niesprawiedliwie wytoczył im proces!
Dodam że szkołę poleciła mi kumpela, potem sąsiadka i jeszcze jedna koleżanka. A teraz ta sąsiadka jak jej powiedziałam o tym mailu mówi mi, że zapomniała mnie uprzedzić, ale tydzień temu była na komisariacie w roli świadka składać zeznania ;/ I że szkoła robiła od miesięcy wałki z NFZ, bo zajęć było 8h, a oni raportowali że kobiety chodziły po 16h i zgarniali zato maks kasy. Do tego kłamały że mierzyły ciśnienie i ważyły, rozliczały kilometrówkę za dojazd do wszystkich pacjentek na wizyty patronażowe, mimo że część pacjentek mieszkała w pobliżu itd. W efekcie ktoś się wku...ł i zaskarżył szkołę.
Położne podobno "przekazały" swoje pacjentki innej szkole która jest blisko i tez ma zajęcia na NFZ. Zadzwoniłam i umówiłam się na rozmowę z położną, zobaczymy w poniedziałek, czy mogę zacząć kurs od nowa i czy ta szkoła też wałków nie robi... nie mam ochoty zeznawać na policji ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 18:22
Tamka, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Witam, Blondik gratuluję wspaniałej wieści
Ari Psotka super ze udane wizyty
Tamka kciuki zaciśnięte i czekamy na dobre wieści.
Beszka ja Cie podziwiam i powiem szczerze że dajesz mi nadzieje ze 3 dzieci z mala różnica wieku jest do ogarnięcia... Bo takie mam Marzenie rodzinne
Lara smiechowa historia... Ale dla męża bura kto jak nie on ma pilnować twojej pupy!
Nieukowa historia kryminalnazamiast relaks na sr.. Ale następna bedxie juz dobra.. Tego Vi życzę
beszka, Tamka lubią tę wiadomość
Maniek
-
Tylko że kurcze... sama szkoła była naprawdę w porządku i merytorycznie i pod względem atmosfery... sama nie wiem czy osądzać te położne że robiły byznes, czy klnąć na NFZ - bo system daje za mało pieniędzy i one sobie radziły tak a nie inaczej... znam to trochę z autopsji bo NFZ nakłada na nasze laboratorium czasami kary za to, że np. o 1 dzień spóźniliśmy się ze sprawozdaniem, które niczemu nie służy i ma 30 stron. Albo nie rozliczy nam badania u pacjenta, który miał oświadczenie że jest ubezpieczony a nie był....
Dziwne to wszystko ;/ -
Beszko, rozwarcie na jeden palec badającego, tak mam napisane w opisie wizyty
Nieukowa, ale numer. Faktycznie ciężko osądzać ale z drugiej strony - kłamstwo i wyłudzenie nie stawia ich w najlepszym świetle. Aczkolwiek o NFZ mam swoje zdanie...niecenzuralne...
Ehh, zadzwoniły do mnie trzy przyjaciółki i każda chciała dobrze a wyszło jak zwykle czyli każda mnie czymś nastraszyła. Jedna - że powinnam skorzystać z banku komórek macierzystych bo chłoniak szaleje a ja mam problemy hematologiczne czyli niskie płytki... Druga lrzekonywała, że powinnam mieć opłaconego lekarza w szpitalu no bo inaczej to w ogóle masakra, a trzecia namawiała żebym już jechała do szoitala, bo różnie może być...
Torby prawie spakowane ale naprawdę mam mózg w ciąży i przekładam rzeczy z miejsca na miejsce -
Kroko, jeszcze ty jestes przede mna
ja dzis znalazlam karte z usg polowkowego z tej ciazy, wykonane w PL oraz z ciazy z Leo z tego samego etapu. Leos byl jeszcze mniejszy od mlodej na tamtym etapie ciazy (porowonujac), a waga urodzeniowa, to prawie 4 kgno i wg mojego lekara w PL termin porodu to 28.03 czyli pare dni wczesnije niz w NO
mam nadzieje
Tamka, my sie nad bankiem krwii rowneiz zastanawimy. jesli sie nie zdecydujemy, to chcemy by wykorzystali te krew, jesli znajda dawce zaraz po porodzie.
Maniek, u nas po iedzy chlopcami a mala bedzie 6 i 4 lata roznicy, wiec nie tak malo...tylko moj mlodszy synus czesto zachowuje sie jak dzidizus (bo mamusia mu na to pozwala) i tu moze byc problem....
alez mnie mdli. masakra....a trzeba dzici do spania szykowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 19:29
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Pati, my gdybysmy is zdecydowali na zamrozenie, to po ilus tam latach, z nadzieja ze nam potrzebna ta krew nie bedzie, tez oddalibysmy potrzebujacym...no a jak nie zdecydujemy sie to od razu oddamy.
Tamka, ja mam rowniez problemy hematologiczne i dlatego sie nad tym zastanwiamy....poza tym wsrod moich znajomych, niestety sporo zachorowan na bialaczke wsrod dzieciPati Belgia lubi tę wiadomość
-
beszka wrote:Pati, my gdybysmy is zdecydowali na zamrozenie, to po ilus tam latach, z nadzieja ze nam potrzebna ta krew nie bedzie, tez oddalibysmy potrzebujacym...no a jak nie zdecydujemy sie to od razu oddamy.
Tamka, ja mam rowniez problemy hematologiczne i dlatego sie nad tym zastanwiamy....poza tym wsrod moich znajomych, niestety sporo zachorowan na bialaczke wsrod dzieci -
odebrałąm wyniki - HIVa brak
i teraz mam pytanko do tarczycowych dziewczynek i hashimotek, bo nie wiem jak zinterpretowac wyniki Anty -TG i Anty-TPO (wypisze calosc padan tarczycowych)"
TSH 1.220 mU/L (0,35-5,50)
FT3 2.62 pg/ml (2,3-4,2)
FT4 0.96 ng/dl (0,89-1,76)
Anty TG 27,1 U/ml (norm. max 40,0)
Anty TPO 28,1 U/ml ( norm. max 60,0)
i o co chodzi? wizyte mam u endo z atydzien, a wolałabym mniej wiecej wiedziec czy mam te dziadostwo czy nie???
byłam w markecie i spotkałam kuzynke R, spojrzala na brzuszek, podpytala ktory miesiac i stwierdzila, ze jest "malutki"wow, a ja sie czuje jak wielorybek
a powiedziala to na podstawie wygladu jej siostry w ciazy i naszym porownaniu
ide pod prysznic i nadrobic Wasze wieczorne rozwazaniaYasmin lubi tę wiadomość