X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, ja na pewno po Tamce. dopiero za 1,5 tyg. moja tesciowa idzie na emeryture i bedzie mogla zajac sie chlopcami, gdy my bedziemy w szpitalu :) i tak czuje, ze te 2 tyg. jeszcze pochodze z tymi bolami, biegunka, mdlosciami i innymi ;)

Tamka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka kciukam! Daj czadu :)
    A potem możemy zakłady robić, Smoku, Kroko czy Beszka :D

Słuchajcie jakie jaja....piszą dziś do mnie z mojej szkoły rodzenia (miałam tylko 4h zajęć do tej pory...) że... szkoła w trybie natychmiastowym zostaje rozwiązana! W wyciskającym łzy mailu położne napisały, że NFZ rozwiazał umowę i niesprawiedliwie wytoczył im proces!
    Dodam że szkołę poleciła mi kumpela, potem sąsiadka i jeszcze jedna koleżanka. A teraz ta sąsiadka jak jej powiedziałam o tym mailu mówi mi, że zapomniała mnie uprzedzić, ale tydzień temu była na komisariacie w roli świadka składać zeznania ;/ I że szkoła robiła od miesięcy wałki z NFZ, bo zajęć było 8h, a oni raportowali że kobiety chodziły po 16h i zgarniali zato maks kasy. Do tego kłamały że mierzyły ciśnienie i ważyły, rozliczały kilometrówkę za dojazd do wszystkich pacjentek na wizyty patronażowe, mimo że część pacjentek mieszkała w pobliżu itd. W efekcie ktoś się wku...ł i zaskarżył szkołę.

Położne podobno "przekazały" swoje pacjentki innej szkole która jest blisko i tez ma zajęcia na NFZ. Zadzwoniłam i umówiłam się na rozmowę z położną, zobaczymy w poniedziałek, czy mogę zacząć kurs od nowa i czy ta szkoła też wałków nie robi... nie mam ochoty zeznawać na policji ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 18:22

Tamka, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Blondik gratuluję wspaniałej wieści
    Ari Psotka super ze udane wizyty
    Tamka kciuki zaciśnięte i czekamy na dobre wieści.
    Beszka ja Cie podziwiam i powiem szczerze że dajesz mi nadzieje ze 3 dzieci z mala różnica wieku jest do ogarnięcia... Bo takie mam Marzenie rodzinne :)
    Lara smiechowa historia... Ale dla męża bura kto jak nie on ma pilnować twojej pupy!
    Nieukowa historia kryminalna :/ zamiast relaks na sr.. Ale następna bedxie juz dobra.. Tego Vi życzę

beszka, Tamka lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ładnie Nieukowa :/ a przecież wiadomo ze NFZ wszystko sprawdzi i wszędzie dojdzie wcześniej czy później. Więc Powodzenia w nowej szkole :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że kurcze... sama szkoła była naprawdę w porządku i merytorycznie i pod względem atmosfery... sama nie wiem czy osądzać te położne że robiły byznes, czy klnąć na NFZ - bo system daje za mało pieniędzy i one sobie radziły tak a nie inaczej... znam to trochę z autopsji bo NFZ nakłada na nasze laboratorium czasami kary za to, że np. o 1 dzień spóźniliśmy się ze sprawozdaniem, które niczemu nie służy i ma 30 stron. Albo nie rozliczy nam badania u pacjenta, który miał oświadczenie że jest ubezpieczony a nie był....

Dziwne to wszystko ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też to znam ale nic nie poradzisz takie są realia a kosztem pacjentek biznesu nie powinno się robić... prawie wszystkim NFZ oferuje ochlapy :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie zaczynam szkołe rodzenia 25 marca jupiii i zajecia gmnastyczne
    i juz wybrałam miejsce porodu :) ufff az mi lżej na duszy

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, rozwarcie na jeden palec badającego, tak mam napisane w opisie wizyty

Nieukowa, ale numer. Faktycznie ciężko osądzać ale z drugiej strony - kłamstwo i wyłudzenie nie stawia ich w najlepszym świetle. Aczkolwiek o NFZ mam swoje zdanie...niecenzuralne...

Ehh, zadzwoniły do mnie trzy przyjaciółki i każda chciała dobrze a wyszło jak zwykle czyli każda mnie czymś nastraszyła. Jedna - że powinnam skorzystać z banku komórek macierzystych bo chłoniak szaleje a ja mam problemy hematologiczne czyli niskie płytki... Druga lrzekonywała, że powinnam mieć opłaconego lekarza w szpitalu no bo inaczej to w ogóle masakra, a trzecia namawiała żebym już jechała do szoitala, bo różnie może być...

Torby prawie spakowane ale naprawdę mam mózg w ciąży i przekładam rzeczy z miejsca na miejsce ;-)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka ale Tamka wcale nie powiedziala ze ma zamiar urodzic w ciagu 1,5tyg. wiec nie wiadomo kto bedzie pierwszy. :P

Nieukowa haha ale jaja z ta SR. :)
    I jak tam ida zaklady? :P

Nieukowa lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, jeszcze ty jestes przede mna ;)

ja dzis znalazlam karte z usg polowkowego z tej ciazy, wykonane w PL oraz z ciazy z Leo z tego samego etapu. Leos byl jeszcze mniejszy od mlodej na tamtym etapie ciazy (porowonujac), a waga urodzeniowa, to prawie 4 kg ;) no i wg mojego lekara w PL termin porodu to 28.03 czyli pare dni wczesnije niz w NO ;) mam nadzieje

Tamka, my sie nad bankiem krwii rowneiz zastanawimy. jesli sie nie zdecydujemy, to chcemy by wykorzystali te krew, jesli znajda dawce zaraz po porodzie.

Maniek, u nas po iedzy chlopcami a mala bedzie 6 i 4 lata roznicy, wiec nie tak malo...tylko moj mlodszy synus czesto zachowuje sie jak dzidizus (bo mamusia mu na to pozwala :P ) i tu moze byc problem....

alez mnie mdli. masakra....a trzeba dzici do spania szykowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 19:29

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, my byśmy bardzo chętnie skorzystali z banku komórek ale w tej chwili zupełnie nie mamy na to pieniędzy...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myslalam nad tym, ale teraz jest em przeciwnikiem. Lepiej za te kasę kupić szczepienia, sam mój lekarz mówi ze nie ma sensu.
    Zakrea tych chorób ponoć mega rzadki

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam zamrazac krew pepowinowa ale oddam dla pptrzebujacych... czuje, ze musze to zrobic.... w ten sppsob sie odwdzieczyc, ze ktos podarowal zycie mojemu bratu...

zgredka, Nieukowa, Misi@, Yasmin lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teoretycznie jestem szybciej, ale ktoz to wie jak to bedzie???
    Sadze ze jestem blisko. ;)

• beszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, my gdybysmy is zdecydowali na zamrozenie, to po ilus tam latach, z nadzieja ze nam potrzebna ta krew nie bedzie, tez oddalibysmy potrzebujacym...no a jak nie zdecydujemy sie to od razu oddamy.

Tamka, ja mam rowniez problemy hematologiczne i dlatego sie nad tym zastanwiamy....poza tym wsrod moich znajomych, niestety sporo zachorowan na bialaczke wsrod dzieci :/

Pati Belgia lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Pati, my gdybysmy is zdecydowali na zamrozenie, to po ilus tam latach, z nadzieja ze nam potrzebna ta krew nie bedzie, tez oddalibysmy potrzebujacym...no a jak nie zdecydujemy sie to od razu oddamy.

Tamka, ja mam rowniez problemy hematologiczne i dlatego sie nad tym zastanwiamy....poza tym wsrod moich znajomych, niestety sporo zachorowan na bialaczke wsrod dzieci :/
    Beszko ja w zamiarze mialam zamrozic dla dzieci ale wszystko zmienilo sie od choroby mojego brata.... czuje, ze musze oddac dla kogos kto potrzebuje....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie zegnam. Zycze spokojnej nocki I do jutra... dobranoc:-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałąm wyniki - HIVa brak :P
    i teraz mam pytanko do tarczycowych dziewczynek i hashimotek, bo nie wiem jak zinterpretowac wyniki Anty -TG i Anty-TPO (wypisze calosc padan tarczycowych)"
    TSH 1.220 mU/L (0,35-5,50)
    FT3 2.62 pg/ml (2,3-4,2)
    FT4 0.96 ng/dl (0,89-1,76)
    Anty TG 27,1 U/ml (norm. max 40,0)
    Anty TPO 28,1 U/ml ( norm. max 60,0)

i o co chodzi? wizyte mam u endo z atydzien, a wolałabym mniej wiecej wiedziec czy mam te dziadostwo czy nie???

byłam w markecie i spotkałam kuzynke R, spojrzala na brzuszek, podpytala ktory miesiac i stwierdzila, ze jest "malutki" :) wow, a ja sie czuje jak wielorybek :)
    a powiedziala to na podstawie wygladu jej siostry w ciazy i naszym porownaniu :)
    ide pod prysznic i nadrobic Wasze wieczorne rozwazania :)

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larcia, zdrowaś jak byk ;-) tarczyca pięknie działa

Dobranoc Pati

Ja czekam na małża, który w ikei ostatnie zakupy robił ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 20:40

LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wyglądają wg. Ciebie te przeciwciała? Nie chce za dużo szukać w necie bo zwariuje do wizyty :) niby jako-takiej normy nie ma, wiec sama nie wiem :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ