Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to tego... Chyba jednak będę następna, hehe
Szyjka lekko skrócona, miękka, powolutku zaczynamypoza tym wszystko ok, no - oprócz tych moich cholernych płytek, których wciąż jest mało. Dlatego jak do poniedziałku się nie rozkręcimy, to z samego rana do szpitala marsz i zalegamy do porodu, bo lekarze mają zdecydować czy będzie naturalny czy cesarka. Zdaniem gin, powinnam dotrwać.
Generalnie nic nie czuję , poza bólem krzyża od jakichś trzech dni i lekkim mulenie miesiączkowy, no i spojenie łonowe mi dokucza ale to wszystko nie jest bardzo dokuczliwe.
Jem drugie śniadanie, jak skończę to spakuję w końcu te torbyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 12:32
Krokodylica, Smoczyca1, LaRa, Yasmin, Pati Belgia, beszka, justta, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Ari i Kotka Gratuluję udanych wizyt
Lara no nie powiem historia dobraale nie zazdroszczę!
Matko laski Wam też już tak ciężko? Myślałam że brzuch juz większy nie może być a tu szokz tego względu chciałabym juz...ale chyba się tak szybko nie wykluje
-
nick nieaktualny
-
Smoczyca1 wrote:Ari i Kotka Gratuluję udanych wizyt
Lara no nie powiem historia dobraale nie zazdroszczę!
Matko laski Wam też już tak ciężko? Myślałam że brzuch juz większy nie może być a tu szokz tego względu chciałabym juz...ale chyba się tak szybko nie wykluje
Wlasnie ten pas powinien mi pomoc na kregoslup, zeby mnie ten brzuch tak nei ciagnal.
LARA, ZGREDKA - tez wam mowia ze macie duze brzuchy? Bo mi ciagle ktos mowi, ze spor brzuch a dzisiaj na schodach do ginki babka mnie zaczepila i mowi" o to juz prawie". Jak jej powiedzialam ze jeszcze 2 miesiace to sie lekko zdziwila. -
Witam po długiej nieobecności...
jakoś tak czasem to nawet kompa nie włączę w ogóle przez 2 dni ;)Kotka i Ari cieszę się że wszystko OK, nasz brzdac na połówkowym nie dał się sfotosić jak to ginka powiedziała całuje mnie w szyjkę
u nas też ok, maluch rośnie, kopie - choć słabo to czuję przez łożysko z przodu, szew trzyma szyjka na 4 cm niestety dalej zastrzyki p/zakrzepowe a tu skóry na brzuchu coraz mniej żeby w fald robić zastrzyk ...
wreszcie na basen mogę śmigać i staram się po 1.5km 2-3 razy w tygodniu przepływaćSmoczyca1, Krokodylica, Biedroneczka83, Pati Belgia, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
yas ale sie rozpisałas:) a czas faktycznie leci.. jak malutka?
Tamka szykuj sie.. ale fajnie, nasz kolejny dzieciak w drodze:)dawno nie było porodu..
Kotka, Ari świetne newsy
Lara, ale akcja
Kroko, oo wiem, gdzie Jarosławiec, studiowała tam moja szwagierka pielęgniarstwo
A Patryk wazy UWAGA 3,5kg! mój klocuszek:)Tamka, Pati Belgia, Blondik, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Tamka wrote:Generalnie nic nie czuję , poza bólem krzyża od jakichś trzech dni i lekkim mulenie miesiączkowy, no i spojenie łonowe mi dokucza ale to wszystko nie jest bardzo dokuczliwe.
też tak miałam. Trzymaj się
Tamka lubi tę wiadomość
-
aaaaa najlepsze z tymi spodniami to to ze wlasnie w tylku mialam sporo luzu
poszly ww takim miejsciu ze ktos musialby centralnie mi w sam dół tylka patzrec, ale jednak....
Psotka, co do mojego brzucha... jeszcze 2 tyg temu byl ładniutki i malutki, a teraz bujam sie jak pingwin (spojenie) a i małż mi wczoraj powiedzial ze mi "bebetto" wywalilo... az sie boje ze bedzie wiekszyna takim etapie jak jest moglby zostac, a i wczoraj wypatzryłam cos co zaczyna przypominac rozstep JEDEN JEDYNY!!! aaaaa
moja mama nie miala wcale, a mi sie ten jeden gnojek zaczyna pokazywac....
Blondik, ja mam Efektime "mama-care", Baby dream - olejek, i Bielende Pharmacy - niby mowia zeby uzywac na zmiane, zeby skóra sie nie przyzwyczaiłaBiedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Co do rozmiarów brzucha i nie tylko to ciekawi mnie jak to tym razem będzie,
mam wrażenie, że przy każdej kolejnej ciązy to mam większy,
aktualnie cięzko mi już buty zawiązać ;( a gdzie tu jeszcze do końca,
przy młodym to tak miałam po 32 tyg.
stanik...? eh.. miałam odłożony z poprzedniej, taki fajny do karmienia - więc rozmiar kosmiczny, mierzyłam przedwczoraj nie ma szans - za mały, wczoraj kupiłam 80E i jest taki w sam raz - bez zapasu... -
Jeszcze zapomniałam dodać, że rozwarcie na jeden palec. Ciekawe, ciekawe... Dotrwam do tego poniedziałku czy nie
Wielkość brzucha to jest chyba bardzo indywidualna sprawa i niekoniecznie zależy od wielkości dziecka czy ilości wód płodowych, tak mi się wydaje. W szkole rodzenia dziewczyny miały tak różne brzuchole i w kształcie i w wielkości, ja byłam najwyżej w ciąży a brzuch miałam jeden z mniejszych
Co do rozstępów to skłonności mam i rozstępy na tyłku i plecach z czasów nastoletnich, natomiast teraz, tfuftu, nie pojawił mi sięani jeden. Smarowałam się głównie oliwką w żelu, taką różową, w rossmannie kupowałam, nie pamiętam marki. Ale szczerze mówiąc - nie do końca systematycznie. Wydaje mi się, że raczej systematyczne nawilżanie skóry przed ciążą mnie uratowało -
na SR tez bylam jedna z pierwszych w kolejce do porodu, i tez powiem ze niektore laski z terminem porodu na maj-czerwiec mialy wiekszy brzuch od mojego
ja mam bardzo zblizony kształt brzucha do brzuszka Zgredkiswojego nie wrzuce bo.... sie wstydze
-
Odpisuje na biezaco, a mam do przeczytania jescze z 10 postow
Psotka: mi w pracy mowia, ze maly.
Arienka: Tak sie ciesze, wiedzialam, ze tym razem sie uda
Biedro: gratuluje wizyty
Tamka: no no, szykuj sie kochana
Wracam do pracy, reszte pozniej doczytam
Aha LaRa: musialam przerwac czytanie o spodniach, zeby nie smiac sie w glosale ciesze sie, ze klucie przezylas, jak myslisz do konca jesCze 1-2 ?
LaRa lubi tę wiadomość