X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tego... Chyba jednak będę następna, hehe ;-)

Szyjka lekko skrócona, miękka, powolutku zaczynamy ;-) poza tym wszystko ok, no - oprócz tych moich cholernych płytek, których wciąż jest mało. Dlatego jak do poniedziałku się nie rozkręcimy, to z samego rana do szpitala marsz i zalegamy do porodu, bo lekarze mają zdecydować czy będzie naturalny czy cesarka. Zdaniem gin, powinnam dotrwać.

Generalnie nic nie czuję , poza bólem krzyża od jakichś trzech dni i lekkim mulenie miesiączkowy, no i spojenie łonowe mi dokucza ale to wszystko nie jest bardzo dokuczliwe.

Jem drugie śniadanie, jak skończę to spakuję w końcu te torby ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 12:32

Krokodylica, Smoczyca1, LaRa, Yasmin, Pati Belgia, beszka, justta, Nieukowa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari i Kotka Gratuluję udanych wizyt :)
    Lara no nie powiem historia dobra ;) ale nie zazdroszczę!
    Matko laski Wam też już tak ciężko? Myślałam że brzuch juz większy nie może być a tu szok :D z tego względu chciałabym juz...ale chyba się tak szybko nie wykluje ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larcia, uśmiałam się! Ale dla małża bura- kto to widział nie kontrolować żonowego tyłka ;-)

Kotka, Arienka gratuluję wizyt!

LaRa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari super wiadomosc ;)
    Psotka <3
    Lara no ladnie, tez bym dala karniaka mezowi za to ;)
    Ja wsadzilam karkowke do piekarnika i probuje przetraw bo strasznie mi sie nasilily mdlosci od tych zapachow ;/

• Smoczyca1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wiec widzę idziemy według listy ;) pakuj się pakuj :)
    Będzie dobrze, musi być trzymam kciuki!

Tamka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny wizyt. :)
    Tamka no to sie teraz nie wymigasz. :P

Tamka lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Ari i Kotka Gratuluję udanych wizyt :)
    Lara no nie powiem historia dobra ;) ale nie zazdroszczę!
    Matko laski Wam też już tak ciężko? Myślałam że brzuch juz większy nie może być a tu szok :D z tego względu chciałabym juz...ale chyba się tak szybko nie wykluje ;)

Wlasnie ten pas powinien mi pomoc na kregoslup, zeby mnie ten brzuch tak nei ciagnal.

LARA, ZGREDKA - tez wam mowia ze macie duze brzuchy? Bo mi ciagle ktos mowi, ze spor brzuch a dzisiaj na schodach do ginki babka mnie zaczepila i mowi" o to juz prawie". Jak jej powiedzialam ze jeszcze 2 miesiace to sie lekko zdziwila.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko czas tak leci ze zaraz sie nas całkiem sporo rozpakowanych na liscie pokarze teraz polecia jak z płatka marzec kwiecien a potem to juz ja sie szykowac pomału bede

Tamka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie znowu teraz mówią ze z Zuzą miałam wiekszy :P a teraz jest ok hehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Freja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po długiej nieobecności...

;)
    jakoś tak czasem to nawet kompa nie włączę w ogóle przez 2 dni ;)Kotka i Ari cieszę się że wszystko OK, nasz brzdac na połówkowym nie dał się sfotosić jak to ginka powiedziała całuje mnie w szyjkę ;)
    u nas też ok, maluch rośnie, kopie - choć słabo to czuję przez łożysko z przodu, szew trzyma szyjka na 4 cm niestety dalej zastrzyki p/zakrzepowe a tu skóry na brzuchu coraz mniej żeby w fald robić zastrzyk ...
    wreszcie na basen mogę śmigać i staram się po 1.5km 2-3 razy w tygodniu przepływać

Smoczyca1, Krokodylica, Biedroneczka83, Pati Belgia, Nieukowa lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Kotka kręgosłup mnie nie boli ciężko mi pod tym kątem ze się szybko mecze i nie wszystkie czynności mogę wykonać ;)
    Ale i tak ciesze się ze urosły mi tylko cycki i brzuch a nie cała taka kuleczka ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yas ale sie rozpisałas:) a czas faktycznie leci.. jak malutka?

Tamka szykuj sie.. ale fajnie, nasz kolejny dzieciak w drodze:)dawno nie było porodu..

Kotka, Ari świetne newsy

Lara, ale akcja

Kroko, oo wiem, gdzie Jarosławiec, studiowała tam moja szwagierka pielęgniarstwo

A Patryk wazy UWAGA 3,5kg! mój klocuszek:)

Tamka, Pati Belgia, Blondik, Nieukowa lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Generalnie nic nie czuję , poza bólem krzyża od jakichś trzech dni i lekkim mulenie miesiączkowy, no i spojenie łonowe mi dokucza ale to wszystko nie jest bardzo dokuczliwe.
    nooooooo kochana :) też tak miałam. Trzymaj się

Tamka lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa najlepsze z tymi spodniami to to ze wlasnie w tylku mialam sporo luzu :) poszly ww takim miejsciu ze ktos musialby centralnie mi w sam dół tylka patzrec, ale jednak....

Psotka, co do mojego brzucha... jeszcze 2 tyg temu byl ładniutki i malutki, a teraz bujam sie jak pingwin (spojenie) a i małż mi wczoraj powiedzial ze mi "bebetto" wywalilo... az sie boje ze bedzie wiekszy :/ na takim etapie jak jest moglby zostac, a i wczoraj wypatzryłam cos co zaczyna przypominac rozstep JEDEN JEDYNY!!! aaaaa
    moja mama nie miala wcale, a mi sie ten jeden gnojek zaczyna pokazywac....

Blondik, ja mam Efektime "mama-care", Baby dream - olejek, i Bielende Pharmacy - niby mowia zeby uzywac na zmiane, zeby skóra sie nie przyzwyczaiła :)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Tamuś, masz racje!! Twoja kolej teraz i nikogo przed siebie nie wpuszczaj :P

Tamka lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Freja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozmiarów brzucha i nie tylko to ciekawi mnie jak to tym razem będzie,
    mam wrażenie, że przy każdej kolejnej ciązy to mam większy,
    aktualnie cięzko mi już buty zawiązać ;( a gdzie tu jeszcze do końca,
    przy młodym to tak miałam po 32 tyg.
    stanik...? eh.. miałam odłożony z poprzedniej, taki fajny do karmienia - więc rozmiar kosmiczny, mierzyłam przedwczoraj nie ma szans - za mały, wczoraj kupiłam 80E i jest taki w sam raz - bez zapasu...

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zapomniałam dodać, że rozwarcie na jeden palec. Ciekawe, ciekawe... Dotrwam do tego poniedziałku czy nie ;-)

Wielkość brzucha to jest chyba bardzo indywidualna sprawa i niekoniecznie zależy od wielkości dziecka czy ilości wód płodowych, tak mi się wydaje. W szkole rodzenia dziewczyny miały tak różne brzuchole i w kształcie i w wielkości, ja byłam najwyżej w ciąży a brzuch miałam jeden z mniejszych

Co do rozstępów to skłonności mam i rozstępy na tyłku i plecach z czasów nastoletnich, natomiast teraz, tfuftu, nie pojawił mi sięani jeden. Smarowałam się głównie oliwką w żelu, taką różową, w rossmannie kupowałam, nie pamiętam marki. Ale szczerze mówiąc - nie do końca systematycznie. Wydaje mi się, że raczej systematyczne nawilżanie skóry przed ciążą mnie uratowało

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na SR tez bylam jedna z pierwszych w kolejce do porodu, i tez powiem ze niektore laski z terminem porodu na maj-czerwiec mialy wiekszy brzuch od mojego ;)
    ja mam bardzo zblizony kształt brzucha do brzuszka Zgredki :P swojego nie wrzuce bo.... sie wstydze :P

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:

Kroko, oo wiem, gdzie Jarosławiec, studiowała tam moja szwagierka pielęgniarstwo

Jarosław :)

Jarosławiec to calkiem gdzie indziej. :)

Freja
    fajnie ze sie odezwalas i ze zdrowo sie macie. :)

Freja lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisuje na biezaco, a mam do przeczytania jescze z 10 postow

Psotka: mi w pracy mowia, ze maly.

Arienka: Tak sie ciesze, wiedzialam, ze tym razem sie uda :)

Biedro: gratuluje wizyty

Tamka: no no, szykuj sie kochana :)

Wracam do pracy, reszte pozniej doczytam

Aha LaRa: musialam przerwac czytanie o spodniach, zeby nie smiac sie w glos :) ale ciesze sie, ze klucie przezylas, jak myslisz do konca jesCze 1-2 ?

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ