X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :)
    Pati tak tak najpierw Tamka, Ja i moja Zośka się nie pchamy taki jest plan ;)
    I gratuluje udanych zakupów!
    Blondiku ja dużych mdłości nie miałam ale mnie zazwyczaj pomagał suchy chleb, ale tak Kroko jak i od serduchwania jest i specjalistka od mdłości wiec najlepiej niech ona się wypowie :)
    Haha Nieukowa 99 dni to brzmi groźnie ;)
    Nie no żartuje! Wiecie dziś piątek! Uwielbiam piątki :)
    Miłego dzionka Wam życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 07:25

Pati Belgia, Krokodylica, beszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku masz racje, lepiej ńie pchać sie przed szereg;-) nasza Tamka ma pierwszeństwo :-)

Smoczyca1, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Ehh,no ja czekam i czekam i poza tym, że czuję się coraz bardziej obita w kroczu to nic... Zacznę myśleć, że Kajtek zmienił zdanie i zamknął szyjkę i kanał ;-)

Nie chce mi się w tym szpitalu rezygnować tygodniami więc muszę z młodym poważnie porozmawiać ;-)

Blondiczku, w przypadku aż takich torsji i mdłości to chyba powinnaś do lekarza pójść. Tutaj nasza Kroko jest specjalistką, jak wstanie to na pewno coś doradzi

Pati, nie gniewam się ale nikogo przed siebie nie wpuszczę! :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 08:30

Pati Belgia lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    O jakich pizamach Wy piszecie? Jakie guziczki, gdzie na pupie?

Blondik tez slyszalam o imbirze, ze pomaga, mnie pomaga czeste podjadanie, bo jak juz przegapie odpowiedni moment to nic nie pomaga.

Anastazji dawno nie bylo, ciekawe co u niej slychac!

Milego dnia!

Edit Neukowa dla mnie te wysiki wstepne, to magia..kosc nosowa byla a NT wynioslo 2,3 ktos mowil ze ryzyko jest od 2,5 wiec chyba tez ok. Reszte maja przeslac na maila:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 08:42

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Misia
    nie martw się na zapas, czasem lekarz nie może czegoś zbadać bo dziecko nie współpracuje. :) Mojemu dzieciowi kręgosłup zbadał dopiero bodajże w 7mc bo zawsze się tak obracała że nie dało się podglądnąć. Może lekarz chce jeszcze coś sprawdzić w bardziej sprzyjających warunkach? :) Rozumiem że się denerwujesz ale chyba by Ci powiedział jak by coś było nie tak.

Blondik
    przykro mi że Cię to złapało... Ja Ci mogę podać parę sposobów, ale w moim przypadku żaden nie działał... Na mdłości polecają przede wszystkim herbatkę imbirową. Poza tym jak mi wszystko wracało to jadłam albo flipsy, albo kisiel. Tylko to mi przechodziło, nic innego. Acha i zero nabiału bo po tym się bardziej wymiotuje. Przy niepowściągliwych wymiotach może być niebezpiecznie, chodzi o to aby się nie odwodnić, wtedy lekarz kieruje do szpitala na kroplówki aby odżywić trochę i mamę i dziecko. Ale jeśli pomęczy Cię chwilę i puści to nic się nie martw, nic się nie stanie.
    Acha, jedz często a mało (co 3 godziny przynajmniej).
    Bierzesz jakieś witaminy prenatalne? Jakieś żelazo? Oprócz tych leków co pisałaś, bo je musisz brać. Jeśli bierzesz witaminy to przestań, bo nich jest jeszcze gorzej, a na chwilę obecną wystarczy ci spokojnie sam kwas foliowy.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik acha i ja jeszcze piłam wodę z cytryną, zwykła woda niegazowana + plasterek cytryny. To mi też nieco pomagało. I ogólnie musisz dużo pić, aby się nie odwodnić. Jedzenie to nic, jak nie dasz rady zjeść przez dzień to naprawdę nic się nie stanie, ale dużo pij. A do jedzenia jedynie delikatnie, właśnie kisiel, jakaś zupka, płynne rzeczy.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niebawem jadę do lekarza, zobaczymy co mi lekarz powie na temat mojego terminu porodu. :)
    Dziś od rana czuję jak mała mi szturcha głową po szyjce, oj boli. :)

Pati Belgia, Tamka lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko dobrze gada Misi@ postaraj się nie martwić na zapas, tez myślę że jakby było coś nie tak to doktor by Ci powiedział przecież to jego obowiązek. A może maleństwo jest po prostu za małe? I woli się upewnić za 3 tyg.
    Dziewczynom chyba chodzi o koszule do porodu z guzikami na klacie ;) albo do karmienia bo taka podobno tez najlepsza.
    Kroko spoko moja wali tak codziennie ze nogi musze zaciskac ;) Powodzenia i czekam na wieści!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 09:05

Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w :
    Jesteś w 34 tygodniu ciąży
    (33 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 31 tydzień
    Data porodu:
    24 kwietnia 2015
    (pozostało 49 dni)

Miłego dnia!
    Mnie dzis ciągnie do ciucholandu, moze znajdę coś ciekawego? Właściwie to chce poszukać sukieneczek malusieńki bo takich nie mam :)

Krokodylica, Pati Belgia, Misi@, Tamka, beszka lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, faktycznie, tak jak Smok pisze, ja też jeździłam na prenatalne dwa razy, kazał mi przyjechać za 1,5 tygodnia ponownie, bo powiedział że dziecko jest o parę mm za małe i badanie jest niewiarygodne.

Ok, idę się powoli zbierać.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrze na Wasze suwaczki i tak się zmówiłyście, że termin macie niemal identyczny..:)

no i Smoku, patrząc na moja historie, to urodziłam po 2 dniach, w 36 i 5 dniu.. a i dzis pełnia.. podobno ma to wpływ..

Misia, bedzie dobrze skarbie, gdyby cos było nie tak, lekarz by powiedział

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko mi tez tylko flipsy I kisiel przechodzil... a imbir, migdaly nic a nic nie pomagaly...
    Lara udanych zakupow:-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też pamiętam ze u mnie na badaniach doktor dodał mm bo mówił ze program nie policzy czy jakoś tak wiec Misi@ luz :)
    Konwalia Ty cos sugerujesz? To nie sugeruj jeśli tak najpierw Tamka :)
    Mam tylko nadzieje ze moja 3 kg przekroczyła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 09:21

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzia ma 7 cm wiec wydaje mi sie, ze ok. Ale faktycznie spal i niechcial sie ruszac, moze dlatego?
    A moze to po tym jak mu powiedzialam, ze maz mial nieprawidlowe wyniki nasienia. Spojrzal na mnie i zapytal, czy dziecko jest z mezem...szok...no i ja mam tez ta polineuropatie spowodowana brakiem b12 moze woli sprawdzic.
    Macie racje nie powinnam sie martwic tylko cieszyc :)
    Wiecie co jest zabawne, dziecko podczas kazdego usg sie nie rusza, chyba spi, maz dxis sie smial, ze oby nie wyspal sie na zapas bo da nam pozniej popalic ;)

Wspolczuje Wam bolu szyjki, ale jednoczesnie zazdroszcze, ze czujecie ruchy :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, ja tez musiałam robić dodatkowe badanie bo nie mógł do końca serduszka zbadać, pózniej okazało sie ze wszystko w najlepszym porządku :)
    Jesli są jakies nieprawidłowości to musza Ci powiedzieć, wiec jesli nie powiedział, ze jest coś nie tak to luzzzzzz
    A 3 tygodnie szybko przelecą :)

Edit: krew do testu Pappa tez Ci pobierali???
    Ja wyniki badania usg dostałam od razu, natomiast na wyniki Pappa czekałam 10-12 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 09:31

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pobierali mi krew. Wyniki maja przyjsc na maila, ale zapomnialam zapytac za ile ;/
    Kurcze czemu ja ciagle sie obawiam, tak bym chciala cieszyc sie, a jakos ciagle czuje niepokuj...

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ jesli ma Cie to pocieszyć to obawa i stres dot. dziecka będziesz juz czuła do końca życia :/
    Najpierw obawa o wyniki badań prenatalnych, połówkowych, ze za mało sie rusza, za dużo, stres przed porodem, stres po porodzie a pózniej to juz wiesz.... Przedszkole, szkoła, studia.....

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MISIA - chodzi o pidzamy do porodu. W niektorych niby szpitalach wymagaja zeby byly rozpinane. Ja sie w swoim pytalam poloznej to powiedziala ze to bez znaczenia bo oni poporstu jak wyciagna dziecko z brzucha to ta koszuline podciagaja poprostu do gory i nei bawia sie w zadne rozpinania :P.

A ja popijam z rana herbatke dla kobiet karmiacych ;P.
    Wiedzialyscie, ze ponoc nie nalezy pic ze dwa tygdonie przed porodem herbaty z miety bo to hamuje laktacje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 09:56

Misi@ lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    MISIA - chodzi o pidzamy do porodu. W niektorych niby szpitalach wymagaja zeby byly rozpinane. Ja sie w swoim pytalam poloznej to powiedziala ze to bez znaczenia bo oni poporstu jak wyciagna dziecko z brzucha to ta koszuline podciagaja poprostu do gory i nei bawia sie w zadne rozpinania :P.
    Kurcze to lezysz taka golusienka? Bo rozumiem, ze chodzi o to by dzidzia poczula bijace serce matki, wiec piersi sa odsloniete.

• beszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

ja dzis ogarniam biuro z domu, tzn. czekam na jednego maila i jak dostane, to podjade do biura meetingowac sie ;)

Pati, doskonale Cie rozumiem....mi tez po jakims czasie pracy brakuje ;) i wiem ze chociaz an 2 dni wroce do pracy duzo wczesnije niz planowalam....ale teraz jestem psychicznie (ze wzgl.na sytuacje na rynku, obowiazki i odpowiedzialnosc) oraz fizycznie zmeczona. chce posiedziec w domku i odpoczac, tzn. posprzatac porzadnie zanim mloda sie urodzi ;)

Misi@, jak dziewczyny pisza...pewnie lekarz czego nei mogl doklandie spr. i dlatego zaprosil za 3 tyg. na kolejne badanie. dobrze bedzie :)

Blondik, mi na mdlosci i rzyganko nic nie pomagalo, tzn. dostalam tutaj jakies leki od lekarza, ale przy tak silnych mldosciach i wymiotach jak Twoje, to mi nie pomagaly. na slabsze dzialaly.

Psotka, ja po poniedzialkowej wizyciue w szpitalu i to jeszcze na sali, gdzie pierwszego syna urodzilam, tez chcialabym jakos ominac porod ;) hehehe zasnac i obudzic sie w momencie, gdy dziecko podaja ;)
    wiesz zawsze mozesz o zzo poprosic, jak juz sily nie bedziesz miala, a za pozno nie bedzie.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ