Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Smoczku, nic nie sugeruje.. po prostu.. nie przewidzisz dnia ani godziny, a kolejki..same wiecie jak jest.. LIli wszystkich prześcignęła.. swoją drogą ciekawe co u nich, jak mały sobie radzi, no i ona, jak sobie poradziła z sytuacją psychicznie i fizycznie.. mam nadzieję, że dobrze!
Beszka, to dobrej zabawy
Była dziś pani z sesji, zakupiłam 12 zdjęć..pójdę z torbami -
Dobra, to róbcie zakłady kto pierwszy, ja, Smok czy Beszka.
U mnie oznak zbliżającego się porodu na razie brak hehe. Rozwarcie na jeden palec. Dzieć waży prawie 3kg. Od dziś mogę śmigać, normalnie funkcjonować, łazić, sprzątać (zapomniałam o to zapytać ale mój mąż zinterpretował że również się seksić) aby znowu nie przenosić tej ciąży nie wiadomo ile.
Lekarz powiedział, że dobrze by było jak bym już za tydzień urodziła, bo dziecko będzie teraz szybko rosło, a ja jestem szczupła i żebym potem je wypchnęła hehe.
Sprawdził wszystkie przepływy (mówiłam mu o tym tętnie) i powiedział że wszystko w jak najlepszym porządku.
Gdybym nie urodziła przez dwa tygodnie mam się zgłosić na kolejne badanie przepływów.
A gdybym nie urodziła do końca miesiąca to 31 mam się zgłosić na oddział, w co on osobiście wątpi.
Także dzisiaj przerabiam moją stertę prasowania.Nieukowa, Smoczyca1, Tamka, LaRa, beszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Misia te nasze ruchy teraz to już solidne obładowywanie wnętrzności swoich matek hehe.
Ja też wczoraj wieczorem myślałam o Lili, szkoda że nie ma z nią żadnego kontaktu.
Właśnie wpitoliłam dwa pączki a za chwilę zabieram się za lody! Chodzą za mną już kilka dni, przed chwilą kupiłam.Misi@ lubi tę wiadomość
-
Aaaa kurde! Wszyscy sie u mnie w domu rozchorowali. No to chyba nei jedziemy do Polski
. Co prawda to przeziebienie raczej a ni eprawdziwa grypa ale tak czy siak nei mam na to ochoty. Chociaz moze jak juz raz to przeszlam niedawno to moze by sie nie powtorzylo ale chyba nei warto ryzykowac
Ale lipa
-
hej macham
118 dni do porodu..aaaa
Misia bedzie dobrze a nie mozesz skonsultować tych badan gdzie indziej??? co mało ci danych podał gin ja wyniki Pappa z krwi miałam po tygodniu
Blondik kochana mnie tez meczyło bardzo od czasu do czasu pomagał kisiel, woda z imbirem i cytryną sucha skórka chleba a i tak schudłam ponad 3kg dopiero teraz nadrabiam :0)
kurcze 25 marca zaczynam szkołe rodzenia skoncze ją 27 maja i zostanie miesiąc hehehe ale czas leci
a co do reakcji na oglądanie porodówki kochane mnie tez było goraco dziwnie kreciło mi sie w głowie heheheh -
i mam 12 tydzień
laski ile czekałyście na wyniki toksoplazmozy? jadę w poniedziałek zrobić bo za dwa tygodnie mam wizytę , mam nadzieję że mały hardcorowiec będzie spokojniejszy i da się zrobić zdjęcie do albumuno i na następna wizytę idzie tata bo wreszcie będzie miał urlop
więc zobaczy dzidzia
a i szukam gdzieś najtańszych prenatalnych, kurcze czytałam gdzieś że mogą się okazać szkodliwe, ale chyba tylko te które obejmują pobieranie wycinka z łożyska czy jak to jest wiecie coś konkretnego na ten temat?
na cały komplet to mnie stać nie będzie ale chyba zdecydujemy się na USG genetyczne, 250 zł to spoko cena a będziemy wiedzieć czy wszystko jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 12:24
Biedroneczka83, LaRa lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim!
Witam się grzecznie, padam dziś jakoś z nóg, wczoraj powera miałam a dziś jak balonik Prosiaczka ....
ledwie psa wyszczotkowałam i nie mam sił
Biedra, a ty przy pierwszej dzidzi byłaś w szkole rodzenia?
Bo ja w sumie nie byłam w ogóle i tak sie trochę waham, chicała bym iśc zobaczyć, ale raz że przy dwójce w domu to ciężko czas znaleźć a dwa, że o przewijaniu i laktacji to już chyba nie muszę się uczyć...jedyne na czym mi zależy to niefarmakologiczne metody łagodzneia bólu - a niestety tylko na to nie da się iść.
Psotka zdrówka życzę - dla Ciebie i całej rodziny -
nick nieaktualnyKroko super wiesci!swietuj paczkami i lodami, pozniej bedziesz miec wyrzuty sumienia
Psotka wspolczuje ;/
Beszka odpocznij sobie w koncu
Ari wyniki z toxo mialam po dwoch dniach. Prenetalne nie sa szkodliwe jesli robisz je w sposob nieinwazyjny czyli usg plus test pappa z krwi, jak one wyjda zle to wowczas mozna zastanowic sie nad inwazyjnymi.
Ja placilam za badania ok 400 zl.Gratuluje 12 tyg. Ja jutro zaczynam II trymestr
Krokodylica, Arienna, LaRa, beszka lubią tę wiadomość
-
Smoku a dupa tam lista, jesteśmy we trzy tak blisko siebie że zakłady można robić.
Arienna wyniki tokso miałam na drugi dzień.
Badania prenatalne nie są w żaden sposób szkodliwe, bo to jest normalne usg, tylko dokładne i długie. Potem z tych pomiarów Ci wyliczają ryzyko. Jeśli chcesz możesz sobie zrobić test Pappa - to się robi z krwi. Dopiero jeśli wychodzi ryzyko jakiejś choroby możesz zrobić badanie (amniopunkcja?) ale to już jest badanie inwazyjne i zagraża poronieniem.
Tamka, to szybciej idź skoro łeb w łeb idziemy hehe.
Freja zależy od szkoły rodzenia, nie wiem jak tam u Ciebie, ale u mnie w sumie szkoda było chodzić a Ty to już w ogóle chyba nie masz po co.Freja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Freja chodziłam było chyba 6 zajesc za free ale była taka sobie tu jest o tyle fajnie ze jest ta joga i cwiczenia na pilce a mnie kregosłup nawala wiec sie przyda no i chce inny szpital zwiedzić i wtedy zadecyduje
Freja lubi tę wiadomość
-
no my właśnie się zdecydujemy na USG, zajebiaszcze zdjęcia potem są o filmiku nie wspomnę , tylko muszę zadzwonić do Gyncentrum ile kosztuje u nich a ile w tej samej klinice po czeskiej stronie
powinno być taniej
-
Kroko, się staram jak mogę, zaraz jeszcze pranie zrobię, a później ciasto upiekę
a jak się nie uda do poniedziałku, to zobaczymy, co w szpitalu powiedzą
Arienka, szkodliwa to jest właściwie tylko amniopunkcja ale to się robi w momencie stwierdzenia poważnych nieprawidłowości, ja nie robiłam pappa, tylko usg genetyczne i płaciłam 170 złNieukowa, Arienna, Krokodylica, beszka lubią tę wiadomość
-
Arienna wrote:no my właśnie się zdecydujemy na USG, zajebiaszcze zdjęcia potem są o filmiku nie wspomnę , tylko muszę zadzwonić do Gyncentrum ile kosztuje u nich a ile w tej samej klinice po czeskiej stronie
powinno być taniej
na trzecie ide do swojego szpitala bo to i tak tylko pomiar wagi przepywów