X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, trzeba by Nieukowej zapytać ale skoro antybiotyk to bakteria czyli, tak mi się wydaje, trudniej się zarazić. Niech rodzice dobrze wywietrzą mieszkanie, a Ty się z tatą za bardzo nie ściskaj i niech Ci niczego nie podaje, typu szklanka, jabłko etc.

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Kotka, trzeba by Nieukowej zapytać ale skoro antybiotyk to bakteria czyli, tak mi się wydaje, trudniej się zarazić. Niech rodzice dobrze wywietrzą mieszkanie, a Ty się z tatą za bardzo nie ściskaj i niech Ci niczego nie podaje, typu szklanka, jabłko etc.

W necie pisze ze po 24h od zazycia antybiotyku juz sie nie zaraza. Tylko, ze to dotyczy anginy a moj tato chyba nie ma anginy...w ogole nie wiem po czym lekarka rozpoznala ze trzeba mu dac antybiotyk. Chyba ze to o to pluco chodzi.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka wydaje mi sie ze kilka dni od rozpoczecia antybiotyku trzeba poczekac, bo bakterie nie zdychaja wszystkie naraz tylko po troche, trzeba chwile poczekac na efekt bo inaczej sie z kaszlem i kichaniem rozpyla to dziadostwo...

Ej tak po prostu mozna sobie zwiedzac porodowki? Jak sobie wejscie zalatwic na taki oddzial?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest niby jedna sala ale przedzielona ściana wiec tak jakby dwie to mały szpital i rzadko zdarzają się dwie rodzące jednocześnie, Nieukowa my zwiedzalismy na SR.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 17:54

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zwiedzania kazdy szpital ma inaczej i spokojnie mozna zwiedzić ja mam w srody od 15-18 udostepniony oddział porodowy do oglądania

ale pospałam :P od 16:30 do 19 szok a teraz wciągnełam dwie buły hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na pierwszy m spotkaniu z sr i uwaga.. O malo nie zemdlała m. Szpital działa na mnie negatywnie, byliśmy na sali porodowej, babka tlumaczy, a mi coraz bardziej gorąco, zaczynam sie pocic, musiałam usiąść zachowując spokój, żeby lipy nie odwalic przy ludziach. Ma sa kra. Da się jakoś urodzić na nieświadomości??

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , wrocilam prenatalnych. Niby wszystko ok. Ale nie dlugo byla cisza, bo poszukiwal jakis przeplywow moich z dzieckiem i nie mogl znalezc ;/ po jakims czasie sie udalo ;)
    Widzialam ruszajace sie serduszko i maluch mimo, ze sie nie ruszal mialam wrazenie, ze sie usmiecha ;)
    Lekarz poprosil bym przyszla ponownie za 3 tyg. I to juz bezplatnie to jeszcze raz sprawdzi czy jest ok... Odrzucam jednak pesimistyczne mysli, wszystko bedzie dobrze??? Tylko po co mam jeszcze raz tam isc??? Moze czegos mi nie powiedzial?

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ a mówił gdzie masz łożysko???
    Oj Zgredko, Zgredko... Taaaa w nieświadomości to mozna co innego zrobic hihihi no chyba ze poprosisz o cesarkę i uspanie :P
    Rodziła jakaś, ze tak zareagowałas???? Hihihi

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja po prostu chyba mam fobie szpitala. A położona porowala parcie do chęci oddania dwutygodniowego stolca na środku rynku w krakowie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgreduś, to wesoła położna :-/

Misiu, najwidoczniej lekarz czegoś nie mógł dobrze obejrzeć, czasem tak jest, że się te nasze maluchy tak ułożą i są tak uparte, że nie widać jakiegoś istotnego fragmentu ich ciałka. A lekarza masz mądrego i odpowiedzialnego skoro zaprosił Cię ponownie na badanie

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mowil o lozysku...o kurcze ja zawsze jak wejde do gabinetu to wszystko mi ucieka..nie wiem o co pytac..normalnie glupieje o.O
    A jeszcze kazal mi zdjac majtasy i tak mi robil usg przez brzuch wiec zdebialam :/

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Zgredka padlam po tym tekscie twojej poloznej ;D

My dzisiaj tez bylismy na SR porodowke zwiedzac i tez mi troche slabawo bylo! Goraco tam bylo ido tego stres mnie ogarnal. Sale bardzo ladne, wszystko takie mile dla oka, zdnych tam bieli i zieleni szpitalnych tylko zolty, cieply zielony, na suficie kwaitki i laka namalowana i tym podobne. Jest 5 pokoi porodowych. Pietro wyzej sa juz pokoje pologowe, wszysktie chba 2osobowe, mozna tez wynajac pokoj rodzinny za oplata, jest tez dojarnia a na korytarzach stoja wozki z pidzamami, gatkami z siatki, podkladami, wkladkami, pieluchami itp. Pidzamy sa okropne :P, szerokie jak na slonia ;). Niby wszystko takie ladne a mnie i tak przerazenie ogarnia...
    Z jednej strony to fajnie ze tak wszystko wyglada a nie sterylnie i szpitalnie ale z drugiej jakos we mnie to nie rodzi zaufania. GLupie myslenie, Zwlaszcza ze to szpital uniwersytecki ktory ma najlepszy sprzet i to tutaj w razie czego zwoza trudne przypadki z innych szpitali.
    Dowiedzialam sie tez ze ponoc dobry sposob na zgage to zjesc dwie lyzki suchych platkow owsianych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 22:59

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia spokojnie, serduszki bije, dobrze jest! dostaniesz jalis wypis z parametrami tych przeplywow i dzieciaczka? Nt ci chociaz podali i info o kosci nosowej? Ja mialam info po 2tyg na maila z wykresami, czy prseplywy sa w normie, z crl i innymi parametramu malucha

Zgredka ja mam nadzieje ze jestem odczulona na atmisfere w szpitalu po tym jak pracowalam w labie przyszpitalnym i codzilam na oddzialy... Ale jako pacjent nigdy nie bylam. Co gorsza porodowka gdzie chce rodzic nie ma opcji wizyt... Troche to rozumiem, bo krecrnie sie ludzi z ulicy miedzy cieaarnymi i noworodkami to od strony pacjentki srednie odczucia... Hmm.
    No nic, zaryzykuje. Plan mam taki zeby wybrac sie do szpitala jak faktycznie.skurcze bede miala co 3min :) A tak w ogole chce urodzic 18 czerwca. 5 dni po terminie. Bo tak.

Ps. Czytalam cale popoludnie ksiazke Jannette Kalyty "polozna". Polecam calym sercem.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i pytalam sie o koszule to polozna powiedziala ze oni i tak ta koszule poprostu podciagaja wiec nie wazne czy ma guziki czy nie.
    Nieukowa ty sie chcesz naprawde tak dlugo z tym brzuchem meczyc ? Ja to juz bym chciala rodzic :P. Ale w ogole nie wiem jak to dziecko ma ze mnie wyjsc...a najbardziej paralizuje mnie to uczucie ze nie ma wyjscia! ze nie mozna powiedziec ze sie tego nei zrobi, ze sie nie chce, zrezygnowac. Juz nei ma zmiluj...

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ratunku:9 potrzebuje sprawdzonego sposobu na mdlości;( wczoraj cokolwiek bym nie zjadła i nie wypila to mi niedobrze i wymiotuje...juz mnie boli gardło, miesnie brzucha i żołądek...nie wiem,co robic:(czy takie silne wymioty są normalne? szkodliwe? help:(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik no to juz nie musisz sie mattwic czy fasol sie zadomowil, masz to jak w banku :)

Chyba Kroki bedzie najbardziej kompetentna zeby odpowiedziec, ja nienwiotowalam prawie. Mi pomagalo wyczucie momentu kiedy mam cos zjesc rano, potem juz mmie tylko mulilo...

Psotka teraz latwo mi mowic, pewnie kolo 38tc bede chciala to miec z glowy :) Po prostu jaoos tak czujenze lekko przenosze. No i jesli urodze troszke pozniej, to do konca roku mi styknie urlopu i macierzynskiego zeby dodatkowy przypadl w calosci mezowi :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Zostalo mi 99dni do terminu :)

Malenq, Blondik, Pati Belgia, Misi@, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się, że się zadomowił...naprawdę smae mdłości bym przezyła,ale wszystko zwracam...tak jakbym nic nie jadła w sumie;( boję się, że bąblowi to zaszkodzi, że czegos zabraknie...
    rano musze odczekac pierwszą falę mdłości żeby móc spokojnie wziąć tabletki na tarczycę (na czczo)

jutro robię urodzinki dla rodziny, na samą mysl o robieniu sałatek mnie skręca... wycwaniłam się z kolacją na ciepło i zamawiam katering;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U 99 ;)
    Lecie do pracy bosmy juz spóźnienie

Hej ho

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć moje kochane dziewczynki:-)

Beszko cieszcie sie z projektu bo ja jestem bardzo aktywna osoba a od września czyli odkąd Sebastian zachorował zrezygnowałem z moich projektów i wszystkie, ktore prowadziłam oddałam mężowi i zajęłaś sie bratem. Mi praca daje satysfakcję i dumę no i lubię efekt końcowy:-)

Blondik niestety ja miałam to samo od początku ciąży do 14 tygodnia i niestety nie ma żadnych sposobów... Trzeba przeczekać. Schudłam 6 kg ale z maleństwem było wszystko ok. Teraz tez zdarza mi sie wymiotować bo mdłości zostały, może nie takie duże jak wcześniej ale sa. Życze wytrwałości...

Kroko, Smoczku, Beszko.... Juz nie mogę sie doczekać Waszych malenstw:-)

Ja wczoraj z mama pojechałam sobie kupić spodnie ciążowe i sie udało. Fajne i wygodne, do tego dokupilam bluzkę. Ale w następnym tygodniu wybiorę sie na większe zakupy, zrobię sobie jeden dzien wolnego, żeby poprzymierzac na spokojnie...

Miłego dnia gangstereczki:-)

Edit... Tamto o Tobie zapomniałam, zes Ty na finiszu;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 07:23

Blondik lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ