X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno dziecko śpi, drugie bawi się w dom, obiad się gotuje, posprzątane.. zostało prasowanie..a mnie tak się nie chce.. ale muuszę.. wygląda już z pudła ;/ kopnijcie mnie, abym zabrała się do roboty!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka, jak dla mnie to zasłużyłaś na totalny relaks! Więc nie będę Cię kopać ;-)

konwalianka lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej... wyglądam przez zakratowane okna a tam piękne słonko. Jak w więzieniu w tym labie...
    Nabrałam ochoty na hipsterski kebab. Pyszny, ze zdrowych składników, z miętką, fetą i rukolą :} Mmm. Jest pół miasta dalej, ale dziś mam "okienko" przed angielskim, więc chyba wybiorę się na "misję falafel" żeby go zdobyć!

Zbieram się, może uda mi się wcześniej urwać z roboty!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Tamka ale sama muszę sie kopnąć.. pranie już co prawda nie wystaje z pudła ale jeszcze 2 pralki sie susza na dworze.. ale teraz przymusowa przerwa na cyca..

Tamka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam, że nie można jeść fety;/

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczego nie wolno jeść tak szczerze mówiąc :P

Ja się trzymałam zasady, że unikam tylko sera pleśniowego, łososia wędzonego na zimno, mięs i ryb surowych no i mleka "prosto od krowy" chyba że było przegotowane. Poza tym myję dobrze ręce po obróbce mięsa i myję też owoce i warzywa.

Największe ryzyko załapania listerii masz od:
    a) dan gotowych które długo leżą (zarówno w domu jak i np. na półce w markecie)
    b) łososia wędzonego na zimno
    c) mycia lodówki (serio!): jeśli nie umyjesz rąk po myciu lodówki to możesz się zarazić.
    d) nieumycia rąk po obróbce mięsa, jaj i ryb.
    A reszta produktów? Cóż, nie da się uniknąć wszystkich zagrożeń tym bardziej że nie masz możliwości kontrolowania każdego produktu jak był przechowywany...

Paradoksalnie, najbardziej przetworzona, czyli najbardziej niezdrowa żywność naszpikowana konserwantami jest najbezpieczniejsza. Tylko czy konserwanty nie zaszkodzą maluszkowi bardziej? Hmm.

Wiruchów masz z tuzin które zagrażają płodowi, bakterii jeszcze więcej. Do tego choroby genetyczne, wady, problemy z szyjką, mało i wielowodzie, gestoza.... ciąża w ogole to ryzyko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 15:11

Smoczyca1, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa jakie to pocieszające ;) oczywiście masz rację ale nie można popadać w paranoję czasami trzeba zjeść kebaba czy frytki przynajmniej ja musze nie wspominając o mirindzie :D

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooo witam i ja w końcu troche zaległości nadrobiłam w pracy i moge do Was coś naskrobać. Dziękuje za gratki. Nieukowa też ostatnio o tym myślałam że niebawem będzie nasza kolej ...bo teraz mi czas szybko minął a wiadomo jak wiosna słońce żyć się chce to czas zapierdziela jeszcze szybciej:)

Tamka no masakra, ja też we Wro mieszkam ale szpitala jeszcze nie wybrałam to może mi coś możesz zasugerować...swoją drogą powiem Wam że ja się dziwie przychodzi lekarz i opr że nie masz jakichś tam wyników no kuźwa w szpitalu w końcu leżysz to mogliby zrobić to co im potrzebne - będzie najświeższe tak!
    ja tego systemu nigdy nie zrozumiem.

choraczkom życzę zdrówka szybko.

Nieukowa, Tamka, Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo powiedzieć dokładnie, co pacjentka ma mieć ze sobą, jakie wyniki badań, przecież po to robią wywiad medyczny, wiedzą, co komu dolega.
    No ale...
    Położna powiedziała, że dziś był taki sajgon, jak raz na milion lat, mnóstwo nagłych przypadków, niczego się nie dowiem, dla mnie czasu nie starczyło, trudno.
    Natomiast koleżanka z sali w końcu miała cesarkę, 20 minut i młoda była na świecie ;-)

Smoczyca1, MANIEK, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja was nadal nie nadrobilam. Jestem u rodzicow. Mama chora, tato chory, szwagier chory super nie? Ale nie maja duzej tempertury tylko slabowici.
    Wpadam tu tylko zajzec czy ktorac nei urodzila :P

Od dzis moje dziecko to juz nie bylby wczesniak a dziecko urodzone przedwczesnie :). Mecze sie w nocy tak, ze za kazdym razem mysle, ze moglbaym juz z checia rodzic, no ale dla dziecka to oczywiscie lepiej jak sobie jeszcze u mamuni podrosnie.

Ja tam fete jem. Nie jadam surowych ryb, surowych jajek, surowego miesa (poza szynka parmenska) no i mleka prosto od krowy nie pije.

ehh cesarka to jednak jest pewien komfort, zwlaszcza ta planowana...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 16:59

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam od slicznej malusiej kruszynki - Wiki - cudowne małe dzieciatko, caly czas usmiechniete i gaworzace hihihi
    dostalam na pozyczenie od kumpeli laktator Medeli, ale mam nadzieje ze nie bede jednak potzrebowac :)
    wypytalam o wszytsko co chcialam a nawet przewijalysmy krolewne :) tylko jakos odwagi aby ja wziac na rece nie mialam bo mala moja chyba byla zazdrosna i fikała :)

zjadlam ostatnio lososia wedzonego, no taka mialam ochote ze bic-zabic- musialam zjesc... moze jestem nieodpowiedzialana ale juz po ptokach :/

Kroko, Kroko, gdzie jest Kroko????

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieukowa mam pytanie.. odebrałam wyniki badań małego i możesz mi powiedzieć czy te odchylenia od normy są niepokojące?

6176e3eee79ab7fcmed.png[/URL]

właśnie, gdzie Kroko

dzięki Smoku, zakręcona jestem teraz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 18:04

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko laski Kroko nie rodzi ani się nie seksi ;) jest u niej teściowa myją okna i sprzątają ;) ma wpaść wieczorem.
    A Konwi to chyba pytanie do noeukowej ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w donoszonej ciazy. :)
    noc znowu byla ciezka, od 1 w nocy do rana bol podbrzusza nie dal spac a do kompletu taka pierunska zgaga ze dawno takiej nie mialam. :/

No widze dziewczynki mnie przywolywaly a ja nie rodzilam tylko sprzatalam, firany prasowalam itd. :) Okna mam czysciutkie, w mieszkaniu pachnie od swiezych zaslon i firan. :)

Nieukowa, MANIEK, Tamka, cati, Misi@ lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham padnieta na maksa :/ cały dzien w biegu ide zaraz sie kapać i Zuze tez potem łóżko i wielie cistako francuskie z czekoladą :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi chcialabym miec taka ladna morfologie w okresie pologu :)
    Odchylenia w zasadzie nieistotne, oby tak dalej :D

Kroko syndrom scielenia gniazda w pelnej krasie!

Dziewczyny przerazilam sie... cos mnie drazni ostatnio pod zebem trzonowym... ja patrze dobrze w lustrze, a tam SZEW po wyrywaniu osemki. Gnoje mi 2 lata temu jednego nie zdjeli i tak sie kulam ze szmurkiem w zuchwie!!! I teraz chyba tego nie rusze bo boje sie rozbabrac :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:46

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa no weź, jaki syndrom.
    Teściowa przyjechała i uznała że skoro ja nie mogę to ona mi okna pomyje.
    To jak ona okna myła to co było, siedzieć? Trzeba było pomóc kobicie. :)
    Acha - powiedziała mi że brzuch mi opadł. :)
    Ja nie wiem bo widzę się codziennie to nie widzę różnicy, a ona nie widziała mnie jakiś czas i powiedziała że opadł. :)

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko na fejsie Cię wzywają :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po sr, dziś był film z CC i ogólne info o sr, bardzo fauny lekarz prowadzil wykłady, śmiesznie itd
    Ale CC to nie dla mnie, no oczywiście o ile nie będzie potrzeby

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    witam sie i ja...nadal w dwupakiu (gdyby ktos byl zainteresowany).

Konwalianko, a to twoja morfologia? bo ja zrozumialma, ze malego? jak dziecka, to spr. czy normy sa podane dla niemowlaka czy dla osoby doroslej, bo w niektorych laboratoriach podaja normy tylko dla doroslych, a takie maluchy maja inne.

Tamka, mam nadz.z,e sie jutro czegos dowiesz.

Kroko, jak mi brzuch opadl, to widzialam duuuza roznice...taki spad mi sie zrobil jak z gory na niego patrze....dzis w pracy kolezanka, kotra dlugo mi nie widziala, pow.,ze juz nizej byc nie moze...no i faktycznie jak wchodze po schodach, to nogami w niego uderzam ;)

u mnie skurcze bardziej i mniej bolesne...ale bez rewelacji. czasem musli na @ i boli w szyjce, ale to jeszcze nie to ;)
    ponoc mam tez tzw. birthface i to juz moj maz zauwazyl. jeny jaka mam nadz.,ze nie bede sie tyle bujala z tymi objawami, jak z Janem....no nie dam rady.

ulozylam plan sprzatania przed porodem i mma zamair wyrobic sie do nd. potem chce rodzic!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 21:14

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ