Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja robie tak:
makaron z zupki pokruszyc... na lyzce oleju podsmazyc na patelni z dodatkiem przypraw z opakowania (koniecznie rosól i najlepiej chyba z amino) ale trzeba uwazac bo szybko moze sie przypalic lepiej na mniejszym ogniu
potem kukurydza, kapusta pekinska, makaron i gotowe
mozesz przeciez zrobic jedna na probe czy bedzie smakowac
jesli majonez dodasz przed podaniem makaron z zupki bedzie chrupiacy jesli wczesniej zmieknie... to chyba tyle dawno nie robiłam... -
Hej,
Dzis podglądamy maleństwoobudziłam sie i spała, ale za chwile tez sie obudziła...i dała o sobie znac
Nocka z jednym wstaniem wiec ok
Blondik, ja zaczęłam kompletować wyprawkę od ok 20 tc, pomalutku, szukałam rzeczy używanych w dobrych cenach np na Olx (łóżeczko, wanienka) a na przyszły weekend juz chce ustawić cały kącik
Co do sałatki... Moze standardowa... Szałot
Skarpetki mam i z Rossmanna i wczoraj wypatrzyłam właśnie w hebe, bo w takiej promo to szkoda nie kupić
Miłego dzionkaBlondik lubi tę wiadomość
-
Wycięcie na pępek maja na bank te z Rossmanna newborny
żółte
laski polecają tez dady (ale nie wiem czy maja te wycięcie)
Edit: szałot to standardowa warzywna
Jak Tamka?
Kroko?
Smoku????Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 08:27
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
I belly happy tez maja wyciecie.
ja zaczelam kupowac gdzies w listopadzie czyli w 4 miechu chyba.
Freja: polec jakas przychodnie dla dzieci, jest cos w okolicy? Bo w szpitalu bede juz musiala to info podac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 08:30
Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
czesc, ja tez kompletowałam od 20t, ale tym razem nawet później..
co do pieluch.. wypróbowaliśmy sporo, bo.. huggies, pampers zielone i białe, dada, libero, lidlowskie - 2 rodzaje, bambino, rosmanowskie i.. pampers zielony- sztuczne i odparzyły małego, dada 1 ok, podobnie jak huggies, lidlowskie jakieś wielkie i cienkie i nie przekonały mnie.. libero tez mogą być;fajne są te rosmanowskie, teraz spróbuje może tych wielorazowych..
ja mam świetna sałatke..ale tez drogawo wyjdzie..
uszka (z miesem i z grzybami)
ogórek zielony
pieczarki
groszek zielony
jogurt grecki+majonez
pieczarki pokroić w paseczki, podsmażyć z cebulą, musi ich być sporo
ogórek w słupki
uszka ugotować al dente
wyładasz na dużym plaskim pułmisku uszka, na to posypujesz pieczarkami,na to ogórek, polewasz mixem jogutu z majonezem i przyprawami i na to groszek
u nas robi furorę
no i może z tunczykiem i ryżem.. to dość duzo można zrobic
a dajcie przepis na sałatkę, którą można zrobić dzień wcześniej i nie zmieni koloru.. w sobotę mają wpaść znajomi do małego i coś muszę zrobić.. najlepiej jakbym i ja mogła zjeść..no ale majonez odpada, a nie da się zrobić sałatki bez majonezu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 08:40
-
zgredka wrote:I belly happy tez maja wyciecie.
ja zaczelam kupowac gdzies w listopadzie czyli w 4 miechu chyba.
Freja: polec jakas przychodnie dla dzieci, jest cos w okolicy? Bo w szpitalu bede juz musiala to info podac
co do pieluszek to chyba kupie te z rossmana bo w promo są ;)po 9,99młody chyba tez je miał ale juz nie pamiętam
-
Dzień dobry, obchodu nie było więc sobie Leżę. Nawet śniadania jeszcze nie dali, skandal
dzisiaj będę walczyć o informację, kurcze, ile można tak w zawieszeniu trwać? Rozumiem, że są pilniejsze przypadki ale nie chcę tu rezydować bez końca!
Ja wyprawkę kompletowałam jak się przeprowadziliśmy do nowego domu, czyli koło 30 tygodnia
Okropnie boli mnie dzisiaj krzyż i jak na okres, chyba Kajtek zaczął się niecierpliwić, ktg jeszcze nie było, ciekawa jestem co pokaże -
no Tamka trzymam kciuki za rozwoj sytuacji albo zeby chociaz podjeli jakies decyzje
Kroko, smoku a u was? cisza?
jakie pieluszki polecacie? w sensie ze uzywam wielorazowych ale chcialabym awaryjnie miec tez jednorazówki ale tak kilka sztuk a pampersy sa głownie w duzych paczkach... widzialam w lidlu maja mniejsze paczki ale nie wiem czy sa dobre...
a w rosmanie beda małe paczki? -
Witajcie laski!
Ufffff ciężki dzień był wczoraj, majstry majstry ... i fatalnie się czuję...i doszły skurcze łydek chyba od wczoraj tak mnie bolą jakbym maraton przebiegłamulenie w podbrzuszu, ból spojenia, pachwin i krzyża ehhhh dziś postaram się leżeć mam nadzieję że ci fachmajstry nic nie będą ode mnie chcieli
jutro położna więc zobaczymy jak ktg i sprawdzi mi torbę do szpitala bo kumpela twierdzi, że za dużo nakładłam
Tamka trzymaj się, mam nadzieję że Kajtuś się w końcu namyśli
Ana tak strasznie mi przykrobrak mi słów,tulam
no i nie wiem co jeszcze komu miałam napisac
A teraz jakaś przyjemność wczorajsze zakupki no tak jakoś wyszło
I oczywiście miłego dnia
AAAAAAAAAAAAAa Krokodyl jak sytuacja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 09:21
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Blondik
też polecam sałatkę z zupek chińskich, szybko się robi a jest smaczna, ja robię inną niż helenq, chcesz przepis? Jak tak to odgrzebię i przepiszę.
Co do wyprawki to ja dość szybko zaczęłam kompletować, po prostu jak coś akurat było na promocji to kupowałam.
Freja
ja mam z Happy jedynki z wycięciem na pępek, inne mamuśki mi chwaliły te pieluchy, zobaczymy.
Ja tak jak wczoraj pisałam - rozmyśliłam sie i nie rodzę. Nic się w tym temacie nie zmieniło.
Maż mi każe już rodzić, bo się męczę, sapię, wszystko mnie boli, więc mówi "urodź już i będziesz mieć spokój" tylko nie wiem jak do tego dziecko przekonać.
Mdłości mnie dopadły znowu okrutne.
Wczoraj poprałam wszystko co się dało zdemontować z wózka a dziś planuję wyczyścić gondolę, stelaż wózka i koszyczek. I chyba tyle zadań na dziś bo faktycznie nie ogarniam rzeczywistości.Jak pomyję i jakimś cudem poskładam to z powrotem to pochwalę się wozidłem.
No i deszcz zaczął padać. Ciemno i zimno. Brrr.
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Sałatka z zupek chińskich:
2 filety z kurczaka - pokroić w kostkę i usmażyć z przyprawą gyros
1 puszka kukurydzy
1 cebula czerwona - pokroić w piórka
4 pomidory - drobne cząstki
3 zupki chińskie
1 śmietana
majonez
przyprawy z zupek
Ja sobie wszystko mieszam wcześniej, żeby makaron zdążył zmięknąć w śmietanie i majonezie.
Zupki zawsze biorę jakieś rosoły.
Aż sama sobie smaka narobiłam na sałatkę.Blondik lubi tę wiadomość
-
Nie chcecie mnie tu odwiedzić z tymi sałatkami?
zapraszam serdecznie
Obchód był, dowiedziałam się, że...dowiem się więcejdoszłam do wniosku, że w schemacie komunikacyjnym szpitala pacjent znajduje się...poza schematem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:19
Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość