Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dzien dobry
Kotka z tym brzuchem to roznie, niektorym opada 3 tyg przed a niektorym dzien przed.
beszka widzisz, kazda ciaza ponoc jest inna.
Ja nie mam porownania to nie wiem czego sie spodziewac.
Tamka mnie tez wieczorem meczylo swedzenie, teraz jakos lepiej.
U mnie dalej cisza.Noc jak nigdy przespana i spokojna, podbrzusze nie bolalo, jedynie dziecko wbilo mi noge pod zebra i w jakis organ wewnetrzny, co bylo dosc bolesne. :]
A teraz Wam sie troche pozale, jeszcze sie dziecko nie urodzilo a juz mnie wszyscy wkur*iaja.
Tesciowa dzwoni codziennie! z niesmiertelnym pytaniem "i jak tam?". Nosz kufa, srak tam.
Wczoraj bylismy na obiedzie u moich rodzicow to mama znowu swoje, zeby zalatwiac sobie cesarke...
A ojciec sobie wymyslil ze przyjdziemy do nich na Swieta, to mu powiedzialam ze chyba do dupy na raki a nie na Swieta z kilkudniowym dzieckiem, to byl wielce oburzony.
Ludzie jeszcze nie urodzilam a juz mnie wszyscy wkur*iaja swoimi zlotymi radami.helenkq, Malenq, Tamka, Blondik lubią tę wiadomość
-
witam
i zabieram sie do pracy ;(
maz skonczyl tacierzynski, wiec juz jestem sama w domu
mały spi, dziewczynki juz w szkole, pralka pracuje a ja moge wypic herbatke i zaczac pracę...
Tamka biegaj biegaj a moze uda \ci sie malzonka gdzies w szpitalnej lazience wykorzystacpodobno pomaga na porod
Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziendobry!
Neukowa, ale mi narobilas ochoty na Wroclaw, dawno juz nie bylam, a tak z mezem uwielbialismy tam jezdzic
Kroko, ech ja boje sie tak bedzie na tym etapie u mnie, narazie wszyscy mnie denerwuja, bo wymyslaja mi imiona, a ja chce zeby to byl moj i meza wybor...a oni ni stad ni zowad, a moze Piotrus, albo Adas o Michalek jest ladne...albo jak tam Dorotka? To takie pieknie imie prawda...dlatego mam ochote nawet jak wybiore imie, powiedziec im po narodzinach.
Gerwek mi sie podoba, ale z naszym nazwiskiem to dziwnie brzmi...zbyt powazniea ja lubie w sumie tego typu imiona np., Boleslaw, Mieszko, Stefan, Dobromila, Bogumila itp.
A co do swiat, to wcale sie Tobie nie dziwie, ze nie chcesz z takim maluszkiem jechac na swieta. Ja powiedzialam dzis mezowi, ze po narodzinach przez dwa tyg nie chce zadnych odwiedzin!, bo chce dojojsc do siebie. Chyba go to przerazilo ;p bo on myslal, ze po porodzie, zapomina sie o bolu i mozna normalnie funkcjonowac..hehe oby tak bylo
Mam nadzieje, ze dzieciaczki Sie wkoncu zdecyduja wyjsc z Waszych brzuszkow..zwlaszcza u Tamki
Milego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 08:46
Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHehehe Kroko przyzwyczajać się, u mnie takie "dobre rady" nadal trwają, ale nauczyłam się zlewać ot co.....
CzaryMary no to czekany na CC i powodzenia...
Misi@ niektórzy z mojej rodziny nie mogą się pogodzić z imieniem Konstancja bo chcieli inaczej....ale dobrze wiesz ze rodzinie g... Do tego.....
Hela no ja pierwszy dzień po powrocie małża do pracy przeżyłam ciężko...
Teraz tez lepiej by było gdyby był częściej w domku....bo normalnie padam na pyszczek juz w połowie dnia..a u Ciebie jeszcze dodatkowo dziewczynki...podziwiam i respekcik:-D
Smoczku odpoczywaj.....Smoczyca1, CzaryMary, Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Hahaha Kroko dobrze gada Tamka jak widać nie zawsze seksior pomaga ale zawsze miło
Witaj czarymary a czemu cc? Czy sama chciałaś?
Ja okno jedno umylam i się zmeczylam
Jutro mam wizytę, szkoda ze nie dziś bo ciekawość mnie zżera
A co do wnerwiania Kroko nie dziwie się ją też nie mam zamiaru z mala się bujać na święta po rodzinie no bez przesady!
Malenq jakie odpoczywajjak będę się lenic to jak Tamka powiedziała w maju urodze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 09:16
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry....
ja trez dalej w dwupaku....
Kroko, doskonale cie rozumiem, ze cie wkurzaja ;9 u mnei to samo...ale mnie najbardziej to maz wkurza. czasem mam ochote go spakowac i za drzwi wystawic....zwalam na hormonyi onm tez sie pewnie stresuje przed kolejnym porodem.
my, jesli meza rodzenstwo pojedzie do swoich tesciow, to pewnie na sniadanie wielkanocne pojdziemy do tesciow. jesli jego rodzenstwo tez tam bedzie i w sumie 8 dzieci lacznie z nasza mala, to za duzo dzwiekow na raz(o ile mloda urodzi sie przed swietami i nie bede w dniu siwat wracala ze szpitala).
a ja dzis zaczynam 39 tc wg norweskich lekarzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 10:45
-
Tamka to akurat, mąż Cię podrapie.
Malenq nie pocieszyłaś mnie.
Ja się domyślam że jak dziecko się urodzi to ciągle będą te ich złote rady, ale że już teraz, jak jeszcze nawet nie urodziłam, każdy ma coś do powiedzenia to mnie ch*j strzela.
No nic, pożaliłam się, wystarczy.Tamka lubi tę wiadomość
-
witam sie poweekendowo.... po powrocie od mamusi
caly wyjazd praktycznie przelezalam, oprocz sobotydopadł mnie tam calkowity brak energii, zawroty glowy itd ale moze zwiazane to bylo z niesprzyjajaca pogoda (snieg, deszcz, zimnooo)
dzis od rana suonko, wiec i energii moze mi przybedzie
brzuch coraz czescies sie spina, twardnieje, bóle @ - dzis wizyta u gin, zobaczymy co u malej
dzis mialam zryty sen, horror normalnie! (snilo mi sie ze zaczelam krwawic, i jakos ciezko bylo mi sie pozbierac do szpitala,m.in. spakowac torbe)
heh co do opadajacego brzucha.... mój R mi ostatnio powiedział, ze chyba lekko mi opadl, ale po chwili juz mu powiedzialam ze z jego teorii nici, bo zgaga pali niemiłosiernie - wiec raczej nie opadł
teraz czekam na faceta bo ma przyjsc wyprac posłanie mojego żebradorkaa wypadałoby je jeszcze odkurzyc
miłego dnia mamuskiKrokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaRa mnie opadł i zgage tez miałam.....
Kroko a niech sobie nadają, a Ty nie zwracają uwagi....
Ja na waszym miejscu nastawialabym się na święta w domku, tu nie chodzi tylko o maleństwo, ale również o powrót do formy Twojej, a uwierz nie idzie to ekspresowa.....Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Witam i macham, znad kawki i skierowań na badania...
Ale ale, zostało mi... 9 dni odsiadki w robocieA potem... LABA!!! Wolność! Wakacje w Chorwacji! I w ogóle wiosna!
Nie mogłam się powstrzymać, radość mnie rozpiera!!! ^^
A wielkanoc z maluszkami to IMO świetna opcja- zaproście rodziców, żeby przywieźli wałówę i bazie no i to wystarczy za rodzinną atmosferę
Ja mam zamiar poznawać chorwackie tradycje na Wielkanoc, chociaż podobno są kropka w kropkę jak polskieBiedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Dzieńdoberek! Witam się i ja po weekendzie,
tak wiosna się już chyba na serio zbliża,
Nieukowa - pozazdrościć takiej wiosny - tak zawsze parę stopni więcej
choć u mnie do słoneczka właśnie 30 stopni :0
ja już po basenie, zakupach, pralka pierze, zaraz obiadek do piekarnika wsadzę i czekam na kuriera - dziś ma przyjść mój mopek wymarzony - wreszcie nie będe musiała rąk babrać w wiadrze i się schylać co chwilę
jak tam na linii frontu? -
Hejka co słychać brzuchatki i mamuśki ?
U nas poprawa, Leoś ma już mniej kataru i mniej kaszle, odrywa mu się z tego gardełka, mam nadzieję że teraz to już przejdzie, trzymajcie kciuki
Super pogoda, ale my w domku kiblujemy, miłego dniaNieukowa, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
a tak w ogóle to coraz bardziej się martwię naszą niemożnością w podjęciu decyzji co do imienia...
wcześniej to jakoś tak samo przyszło i bez kłopotu wybraliśmy
a teraz?
już chyba z 5 kalendarzy przewertowałam od deski do deski i nic!
znaczy mamy kilak wytypowanych ale dalej mam wrażenie że to jeszcze nie to właściwe imię
mamy kacpra, michała, maćka, mikołaja, adasia i łukasza
ale jakoś żadne nie wpadło mi w ucho tak jak wcześniej byłam na 300% pewna że to odpowiednie imię tak teraz nic, puste wyrazy
śmieję się że będziemy do brzucha czytać z kartki imiona i sprawdzać reakcję młodego niech sam wybierze
Krokodylica lubi tę wiadomość