X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWA- fajnie ci z ta Chorwacja :). Ja juz sie nigdzie nie wybieram teraz.

Zlote rady zawesze w cenie ;). Ale moja tesciowsa akurat dobre rady daje,jesli chodzi o zdrowie maluszka, z reszta to nei wiem bo ona jest taka strasznie bojazliwa ze cos zle powie.Moja mama w ogole sie nie wtraca, tato twierdzi ze dzieci to kobieca sprawa i on sie nie zna.

Czy mezczyzni podczas porodu zagladaja (czy w ogole mogA) miedzy nogi? Moj by byrdzo chcial pomoc mi we wszystkim, masowac myszke i widziec tez jak maly wychodzi. Porod jako taki juz w ogole widzial na zywo jak robil praktyki w szpitalu (jako fizjoterapeuta) wiec wie jak to wyglada. Ale ja sie boje ze potem bedzie mial jakis moj spaczony obraz jak zobaczy co tam sie na dole dzieje u mnie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło mi brzydkie ktg, za wysoki puls malucha przez godzinę, czekam na badanie i decyzję, być może cc dziś po południu... Mam nadzieję, że to fałszywy alarm bo co się nastawię na jakiś rodzaj porodu, to się okazuje, że będzie ten drugi...

Chociaż oczywiście najważniejsze jest to, żeby z małym było wszystko ok...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamus nie panikuj, czasami wysokie tętno maluszka jest w normie a szczególnie jak Ktg robią na plecach lub prawym boku u mnie tak w piątek było i położna stwierdziła że to przez ucisk na zyle główna a poza tym mala ewidentnie bardziej się wierci jak na plecach się kładę.
    Trzymam kciuki żeby się unormowalo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 11:12

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, ja miałam na lewym, półtorej godziny, tętno między 180 a 200... Starałam się głęboko oddychać, nie panikować. Ale lekarz na obchodzie był stanowczy - nie jeść i nie pić do odwołania.... Czekam na badania

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Freja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś, nie denerwuj się, ważne, że jesteście już w szpitalu, więc monitorują wszystko na bieżąco, może to wysokie tętno tak jak smoczyca mówi z pozycji się wzięło, a może po prostu już się niecierpliwi bo już wie kiedy się zacznie poród :) nam też tętno czasem podskakuje

trzymam za Was Tamka mocno kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 11:24

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamcia trzymam kciuki! Będzie dobrze!

justa zdrówka dla małego.. powiedz mi jak walczysz z tym? jakimi środkami?

pozdrawiam

Kotka, raczej mężczyźni nie zaglądają.. u nas położna przeganiała, jak zbliżył się choćby na wysokość brzucha:)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Freja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka u nas też było podobnie - męża położna odganiała jak się zbytnio w "stronę dolną" przesunął

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to w sumie zalezy tak naprawde od nas, bo gdybym powiedziala pewnie ze chce zeby patrzyl to by mu pozwolili. Ale gdyby bylo mozna to pozwolilybyscie na to mezowi?
    Moj mowi ze zaakceptuje mojwybor ale troche mu przykro ze mu nie ufam.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka: trzymam kciukasy !

I wracam do roboty reszte doczytam pozniej.

Aha freja: u mnie tez nie ma imienia na 100% jeszcze :) a tu zostalo chyba 58 EDIT: 48 (faaaak) dni wiec luzik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 11:51

Freja lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla jaj nazwalismy malego August i kurcze ludzie sie przyzwyczaili, glownie dziadki. Imie padlo spontanicznie bo tak mi zaswitalo ze przeciez August to byl krol Polski i elektor Saksonii (gdzie mieszkamy) wiec pasuje idealnie (moj maz jest Niemcem). A wczoraj jeszcze na dokladke tesciu wynalazl ze matka swietego Augustna byla, uwaga....sw. Monika (zgadnijcie jak mam na imie ;)).
    No to jakies przeznaczenie chyba z tym Augustem hehehe.
    A na liscie sa jeszcze: Anton, Antonius, Julius, Sebastian, Dominik, Bruno. I sie ni emozemy zdecydowac jakos.

Misi@ lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham dwie sciany pomału do tynku zdarłam hehehe jade po Zuze :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś, trzymam kciuki za Was :)
    mi ginka znów przełozyła wizyte, tym razem na jutro i mam nadzieje ze juz nie przelozy - biedna sie wykurowac nie moze ;/

hmmm Psotka, jesli mialabym rodzic SN to meza bede potrzebowac TYLKO do czasu, kiedy zaczna sie oststni etap, wtedy wykopuje go za drzwi! tak mi sie wydaje, ze tak zrobie, ale co pokaze zycie to zobaczymy... nie chcialabym jednak zeby mi "tam" zagladał :P widok nie koniecznie przyjemny, a po co ma miec pozniej traume?

u nas również nadal brak imienia :/ wlasnie wczoraj jak wracalismy do domu to R sie pytal jaki mamy czas do zarejestrowania dziecka w USC, bo chyba bedzie problem z imieniem :P
    u mnie do porodu - 39 dni, przerazenie siega zenitu!!!!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Freja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie z tym patrzeniem męża to nie wiem jak do końca jest - bo to chyba personel traktuje jak "pole operacyjne" i tam "wstęp tylko dla personelu" co do mojego męża nie wiem czy by chciał, na pewno chce przeciąć pępowinę bo ostatnio to jakoś takie zamieszanie że pierworodnemu synowi nie przeciął i bardzo zawiedziony jest

a co do braku imienia to niby dużo czasu ale tak podświadomie chcę mieć jakieś w razie "w" - bo przy małej to imię wymyslałam patrząc już na nią...

a po za tym to tak głupio - bo nie wiem jak o NIM mam mówić jak mówię bąbel albo młody to nie wiadomo o którego chodzi
    chyba roboczo bjorn będzie :) bo bardzo nam się podoba ale nieco ekstrawaganckie jak na nasze małe miasteczko...

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja mowisz o imieni Björn? Mam nadzieje ze sie nei obrazisz ale mi sie bardzo nie podoba bo trudne jest dla mnie przynajmniej do wymowienbia i do poki nie zobaczylam jak sie pisze to myslalam ze to jest "Pijon" :P

Mojemu akurat ciecie pepowiny jest obojetne, to znaczy mowi ze nie widzi potrzeby, natomiast bardzo chce poprostu w porodzie uczestniczyc na ile sie da.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka i jak tam? Wiadomo cos ?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Freja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka nie obrażę się, nam się podoba innym nie musi, owszem trudne jest i ze zdrobnieniem kłopot więc będzie jako imię tymczasowe :) zamiast bąbla, okruszka i takich tam

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • beszka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, trzymma kciuki :) moze juz dzis bedziesz synka tulila <3

Psotka, moj podczas pierwszego porodu widzial wszystko. porod z komplikacjami, wiec rodzilam na lezaco. lekarz (chyba pediatra) odsunal meza ode mnie i ten stanal kolo lekarza ;) widok mial jak na VIPa przystalo hehee

podczas drugiego porou, rowneiz z komplikacjiami, ale nie tak duzymi, rodzilam na siedzaco a maz siedzial za mna, wiec nic nei widzial.
    teraz zobaczymy jak bedzie. plan taki, ze chce rodzic na siedzaco, stojaco lub na kleczkach...ale jka wyjdzie to sie okaze....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka trzyma kciuki <3

Psotka August tez mi sie bardzo podoba ;)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah
    kupilam sobie dwa bukieciki narcyzow w Aldim :). Czekam az sie rozwina :). A jutro zabieram sie za balkon! Musze wysiac kwiatuszki i przesadzic pelargonie do malych doniczek ze szklarenki.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamus, jak tam sytuacja na froncie????

Edit: Kroko, śliczny kącik Zuzki :) gdzie kupiłaś te koszyki co są na Polkach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 13:56

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ