X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak krotka powinna byc koszula do porodu?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, czekamy na wieści i trzymamy kciuki

Psotka ja miałam koszulę +/- do połowy uda, trochę nad kolano
    ale myślę że t-shirt dłuższy wystarczy, zależy, jak mas salę 1 osobową to może i być dość krótka, a jak będziesz musiała się z innymi kobietkami i ich np. meżami mijać to lepiej się poczujesz w dłuższe bo o szlafroku to już nie zawsze wtedy myślisz, ja miałam zawsze upał na poród - pomimo że w nocy za kazdym razem, więc nawet bym szlafroka nie założyła, teraz mam nadzieje na salę 1 osobową porodową więc w sumie chyba na t-shirt postawię

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq zdaję sobie z tego sprawę że zanim dojdę do formy po porodzie to chwilę potrwa i dlatego jestem świadoma że Święta w tym roku w domu, ale jak widać mój tato tego nie rozumie...
    Nieukowa nie wiem czy tuż po porodzie będę miała ochotę na tabuny ludzi w domu. Raczej na ciszę i spokój.

Freja Ty już porobiłaś a ja się dopiero muszę zabrać. :) Dobrze że obiad mam ze wczoraj. :)

jussta zdrówka dla Leonka.

Kotka lepiej niech chłop nie zagląda między nogi, koleżanki mąż zobaczył to potem nawet kijem jej dotknąć nie chciał. To nie chodzi o zaufanie, ale po co on tam jest potrzebny? A psychika może mu spłatać figle.

Tamka współczuję, trzymaj się tam.

Lara koszyczki kupiłam w Yusk czy jak to się tam pisze. :)

justta lubi tę wiadomość

• Freja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :Kurier się spóźnił więc dziś nici z testowania nowego mopa ale jutro od rana zaczynam :)
    teraz już muszę lecieć po młodego i na spacerek jakiś z nim bo pogoda taka że szkoda w domu siedzieć

Tamka - trzymaj się !!

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • beszka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KROKO, to ja Ci i sobie zycze, abysmy po tych porodach doszly do siebie tak szybko jak ja po porodzie z Leo. peklam bardzo mooocno w srodku i na szyjce, ale nie na zewnatrz i zadnychkrwiakow nie mialam :) nastepnego dnia juz biegac moglam ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak: tachykardia małego wszystkich zaniepokoiła, co chwilę zmieniali zdanie pi czym stanęło na tym, że o 20 mam test oct i jak wyjdzie dobrze to jutro rano wywołanie porodu, a jak wyjdzie źle to cesarka jeszcze dziś w nocy...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka to trzymam kciuki aby test wyszedł dobrze. :)

Tamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie małż widział wszystko i jest dumny z tego....

Justta zdrówka malenkiemu, i właśnie podbijał pytanie Konwi: jakimi środkami zwalczasz???? Jak spisuje się aspirator na baterie??? Bo nie wiem czy warto się zaopatrzyć, dość mam odkurzacza w sypialni...

Tamuś powodzenia....

Tamka lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Boje się jak cholera i martwię tą tachykardią...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tamus mocno zaciskam kciuki za Ciebie i Kajtusia no i za test! Będzie dobrze kochana, musi być <3

Tamka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamus zdrowia . My tu wszystkie Cie wspierany. Trzymamy kciuki i pamiętamy w modlitwie <3
    Kroki ja muszę koniecznie pokazać Wasza aranżacje mężowi, podoba mi sie patent z tymi regalami ;)

Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

Justta zdrówka malenkiemu, i właśnie podbijał pytanie Konwi: jakimi środkami zwalczasz???? Jak spisuje się aspirator na baterie??? Bo nie wiem czy warto się zaopatrzyć, dość mam odkurzacza w sypialni...

Do noska mieliśmy Nasivin ale tylko przez 5 dni, calcium syrop do picia na wzmocnienie i sól morska do noska jeszcze i maść majerankowa pod nosek, nic więcej

A aspirator jest spoko, psikam solą morską trochę kicha, glutki się rozpuszczą i ściągam znosi to dzielnie, w tym aspiratorku są melodyjki, to jak puszczę to się mniej kręci, nie miał za dużo tego katarku, parę razy dziennie ściągam, ale nie dużo, mam nadzieję, że już wyzdrowieje bo sama jestem wykończona jego chorobą już
    A ja się znowu zastanawiam nad tym do odkurzacza, czy przypadkiem więcej by nie ściągnął bo tak to nie mam porównania który lepszy, może zakupie w aptece

Tamuś kochana mocno zaciskam za was, będzie dobrze, jeszcze parę chwil i będziecie razem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 15:12

konwalianka, Tamka, Malenq lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka trzymam kciuki kochana :)

Tamka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś, nie martw się na zapas, bo to na pewno Wam nie pomoże..wiem, że się martwisz..ale musisz myśleć pozytywnie. Musi i będzie dobrze..to jak wolisz skarbie? aby trzymać kciuki za dobry test oxt?

Psota, ja nie chciałabym aby mąż mi tam zaglądał..owszem rwie się aż nadto, aby teraz tam sobie popatrzeć "sprawdzić czy nie spierniczyli pracy", ale osobiście by mnie chyba krępowało to, że tam zagląda w czasie porodu, choć oczywiście wszystko widział już, ale jakby w bardziej "przystępny" sposób.. w każdym razie nie chciałam i on też się nie wyrywał.. zresztą, tym razem było takie zamieszanie, że nawet nie było tam miejsca, bo była położna, 2 lekarzy ginekologów, pediatra.. nie wiem co oni mają, że jeden guzik wciskasz i przylatuje ich cała masa..

dziewczyny z tym imieniem.. wiem,jakie to denerwujące, pamietam, jak sama do 20 tyg. nalegałam abyśmy się na coś zdecydowali, ale nie udało nam się dojść do porozumienia.. nawet w dniu porodu go nie było.. dopiero o imieniu zdecydowaliśmy dzień po porodzie.... jak spojrzycie na twarz dziecka, na pewno, któryś typ będzie pasował:)

a ja mam w domu chorego męża! gorączka, kaszel, katar.. leży w pokoju Tymka.. do tego Tymek też pokasłuje..załamię się, jak się dzieci rozchorują..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 15:15

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• justta Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko oby się nie pochorowali, masakra

Zdjęcie Leośka z dzisiaj <3 dla cioteczek które nie zaglądają na fb

18049edb9672fe84med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 15:23

konwalianka, LaRa, CzaryMary, beszka, Blondik, Misi@, Nieukowa, Tamka, Malenq, Krokodylica, Freja, MANIEK lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dostałam paczke z bebiko z albumem i pudełkiem na pamiatki :)

justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Dzis dostałam paczke z bebiko z albumem i pudełkiem na pamiatki :)
    a z jakiejś szczególnej okazi? miło

justa śliczności

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• justta Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra super z jakiej okazji? , fajnie coś dostać ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, Tamka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze;)

Tamka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz z roboty..
    Jeszcze tylko 4 dni. ;) z mniejsza chęcią robię, dziś wyszlam wczesniej, ale z drugiej strony zrobilam większość co mi dano i wszystko wyznaczone na dziś.
    Zzarlam obiad i popakowalam zimowe kurtaly do piwnicy.
    A teraz może trochę poleze.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ