Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
beszka wrote:Psotka, ja pilam od 34 tc....ale przeczytaj sobie przeciwskazania. po ich przeczytaniu odstawilam
Naparu z liści malin nie stosuje się, jeśli:
ciąża jest ciążą wysokiego ryzyka,
poprzedni poród był sprawny i szybki,
planowane jest zakończenie ciąży przez cesarskie cięcie,
kobieta przeszła wcześniej cesarskie cięcie,
kobieta urodziła przedwcześnie,
pojawiło się krwawienie z dróg rodnych w drugiej połowie ciąży,
w rodzinie kobiety występował rak piersi, jajników, endometrioza lub mięśniaki macicy,
kobieta cierpi na nadciśnienie,
wystąpi ciąża mnoga.
No to chyba moge pic bo sie nei lapie w powyzsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 20:53
beszka lubi tę wiadomość
-
Tamka trzymam dalej kciuki - za bezpiecznie i szczęśliwe rozwiązanie
Nieukowa - kazdy z nas jest inny i dzieci też - rosną książkowo tylko na początku ciąży - a potem każde wg własnego uznania czy też planu
Zmykam bo strasznie zmęczona jestem
czuję się jak na początku ciąży z tą sennością, albo jak bym byla juz ze dwa dni na nogach, które niestety od wczoraj zaczęły mocno puchnąć...
Dobrej nocy
-
Hej Tamka to oby Twój plan się zrealizował
Leos śliczny.
Nieukowa nie martw się nadrobi ile trzeba jest jeszcze czas.
Smoku wspólczuje tych boli.
Kroko ja mam podobnie teściowa chce mnie zaglaskac na śmierć anie szlag trafi niebawem...
Ja dziś po polowkowym wszystko dobrze, będzie dziewczynkawaga 407 gram ale nie wiem ile mierzy bo albo nie słyszałam albo nie wiem co napisane mam ze wzrost prawidłowy do wieku ciąży i ok mnie to wystarczy
Smoczyca1, LaRa, Nieukowa, Malenq, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
Zgredka ze co bedziesz robic za 1,5 miesiaca?
Ah musze wam sie przyzznac do czegos. Kupilam w koncu jedno ubranko. Pomimo tego ze mam ich nawet nadmiar. Ale bylo takie sliczne no i si ezlamalam. W H&Mie sa takie smieszne. Biale body z dlugim rekawem z nadrukowanym zielonym dinozaurem, do tego spodenki w zielone paski i zielona czapeczka z malym irokezem jak dinozaur
Blondik, Krokodylica, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Ze mną to są jakieś jaja - jak mnie zabrali na porodówkę i podłączyli ktg to się okazało, że mam takie skurcze, że nie trzeba dawać oksytocyny
test zrobił się sam i wyszedł dobrze! Wróciłam na salę, położna kazała mi się najeść i napić żeby mieć siły, jak wrócę na porodówkę. Zobaczymy o której to będzie. Trzymajcie kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 22:47
PsotkaKotka, Nieukowa, Malenq, Pati Belgia, Blondik, Misi@, Krokodylica, MANIEK, Freja, Smoczyca1, justta lubią tę wiadomość
-
Manku, gratuluje córci
Hmmm co do mnie.... Pisałam ostatnio ze narzekać juz nie będę, ale skoro pytasz....
Spojenie nadal rypie, podczas leżenia rownież i nawet piecze, boje sie kichać, bo dzis by mi krzyż rozerwało (takie uczucie),
Pozatym jestem coraz bardziej zmęczona, brzuch coraz większy, twardszy, bole @, a mała dokazujeale nadal jest to bardzo przyjemne
malz mi wczoraj powiedział, ze drugiej ciazy to u nas chyba juz nie bedzie bo widzi jak sapie, jak skręcam sie z bolu z tym spojeniem (jutro usg u durnego ortopedy, i potem wizyta u ginki)
Aaa i swędzą mnie (.)(.)chciałabym sie po nich podrapać ale nie potrafię zlokalizować swędzenia hihihi cholerne rozstępy
Hmmmm co jeszcze.... Dziwnie sie ostatnio czuje, ale stawiam ze to wszystko przez te cholerne zatoki i po porodzie wszystko minie
Zgredka, przestań juz serduchowac hihihihi
Dobranoc
Tamus, ze to juz? Dzis w nocy??? Aaaaaaa!!!!!!!
Powodzenia i trzymam kciuki!!!!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 22:51
-
nick nieaktualny
-
Hej laski:-)
Tamka!!! Nadal trzymam kciuki!!!
Kroko, Smoczku, Beszko zaraz Wasza kolej. Az nie moge sie doczekac tych emocji kiedy bedziecie relacjonowac I pokazywac swoje pociechy:-)
Ja wczoraj jakos przezylam. Dzis jade ogladac auta bo chce moje wymienic. Znalazlam faworyta, dzis wsiade na jazde probna:-)Malenq, Krokodylica, Smoczyca1, beszka lubią tę wiadomość
-
tamka, trzymamy kciuki!
jestem oczywiście na l4, od 4 marca się byczę, jesli to tak można nazwać, ale mdłości i wymioty męczą okrutnie, nie byłabym w stanie pracować w przedszkolu
przyznam, że i mnie kusi już kupowanie ubranek, o wiele za wczesnie,ale zagladam na działy dzieciece...uwielbiam ubranka z H&m no i z pepco;) tanie i słiczneKrokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane ja z pytaniem: jaka płytę indukcyjna możecie polecić.... Małż oznajmił mi wczoraj, ze w końcu będzie nowa kuchnia....hurraaaaa ai teraz mam wybrać piekarniku i płytę... Gaz nie wchodzi w grę bo juz dość mam butli w domu, a w mojej wsi nie zapowiada się cud i raczej gazu nie doprowadzą...
Freja lubi tę wiadomość
-
dzieki dziewzyny, nie jest lekko, Tymek coraz bardziej kaszle
mąż focha zarzucił, bo go "wygnałam" do sypialni..
Malenq ja mam Boscha i piekarnik i indukcję i jestem zadowolona, bo ma blokadę przed dziećmi - szczerze polecam, zwłaszcza, gdy piekarnik będziesz miała na wysokości dziecięcych rączek..
Tamuś?
Maniek gratuluję dziewczyneczkiMalenq, MANIEK lubią tę wiadomość